Pyöräilykirppari 5.5.2012 klo 11–16

Pyöräilyviikon valtakunnallisen päätapahtumapäivän 5.5. osana järjestetään pyöräilykirppari Jyväskylän Aren aukiolla klo 11–16.

Onko sinulla pyöräilyyn liittyvää tavaraa, josta haluaisit luopua? Varaa pyöräilykirpparilta ilmainen myyntipaikka ja tule kauppaamaan tavarasi eteenpäin! Pyöräilytuotteiden ohessa voit myydä myös mitä tahansa muuta tavaraa.

Jos haluat tukea Keski-Suomen pyöräilyä, niin voit tuoda ja lahjoittaa tavarasi myytäväksi JYPS:in kirpparipisteellä. Tuo tavarasi paikalle mieluiten klo 9–11.

Kannattaa myös saapua tutkimaan kirpparin myyntivalikoimia ja tekemään hyviä löytöjä!

Myyntipaikkojen varauslomake

Pyöräilyviikon valtakunnallinen päätapahtumapäivä

Yksi kolmesta paitakuviosta.

I Cycle JKL -teepaitoja myytävänä Pyöräilyviikon päätapahtumassa 5.5.

I Cycle JKL -logo on suunniteltu tunnukseksi Jyväskylän pyöräilylle. Tavoitteena on tuoda esille myönteisiä mielikuvia pyöräilystä ja edistää pyöräilyä. Fillarointi on hauskaa ja tekee hyvää sydämelle!

Tykkäätkö sinäkin pyöräilystä? Nyt on korkea aika kertoa se muillekin ja hankkia I Cycle JKL -teepaita!

I Cycle JKL -teepaitoja saa kolmella eri kuviolla ja sekä puuvillaisina että teknisinä. Värivaihtoehtoja on runsaasti. Paidat maksavat JYPS:in jäsenille 10 € ja muille 15 €. Paitoihin voit tutustua tarkemmin täällä.

I Cycle JKL -paitoja on myynnissä JYPS:in pisteellä Pyöräilyviikon valtakunnallisessa päätapahtumassa I Want to Ride My Bicycle! Jyväskylän kävelykadulla lauantaina 5.5. klo 11–17. Paitoja on myynnissä rajattu määrä, joten tule hankkimaan omasi ajoissa! Huomaathan myös, ettei kaikkia pdf-dokumentissa mainittuja värejä ja kokoja ole myytävänä. Paidat on maksettava käteisellä ja mieluiten tasarahalla.

Jatkossa paitoja myydään JYPS:in sisäisesti ja tietyissä seuran tapahtumissa. Lisäksi ainakin Ride Cycle Store ottaa paitoja myyntiin.

JYPS:in ja SPU:n seuraohjaajakoulutus 6.5.2012

Jyväskylän Pyöräilyseura (JYPS) ja Suomen Pyöräilyunioni (SPU) järjestävät yhteisen koulutusiltapäivän Jyväskylässä sunnuntaina 6.5 klo 12–17. Koulutus on ilmainen kaikille SPU:n jäsenseuroille ja on suunnattu pyöräilyn harrastajille, jotka ovat kiinnostuneita maantie-, maasto- tai retkipyöräilystä. Kurssilla perehdytään yleisiin seuraohjaajan valmiuksiin sekä maantie-, maasto- ja pyöräretkien järjestämiseen. Taitoja kartutetaan teorian ja käytännön kautta.

Koulutuksen alustava ohjelma:

* klo 12:00–12:45 Seuraohjaajan valmiudet (SPU)
* klo 12:45–13:15 Maastolenkkien järjestäminen ja ohjaaminen (JYPS)
* klo 13:15–13:45 Maantielenkkien järjestäminen ja ohjaaminen (SPU)

* tauko

Valitse yksi seuraavista:

* A) klo 14–16 Maantielenkki, jossa tutustutaan käytännössä mm. ajomuodostelmassa ajamiseen. Mukaan oma maantiepyörä. (JYPS)
* B) klo 14–16 Pyöräretki, jossa tutustutaan retkipyöräilyn varusteisiin, reitteihin ja retkien järjestämiseen. Mukaan oma pyörä. (JYPS)
* C) klo 14–15 Maantiepyöräilyn harjoittelua kävellen läheisellä urheilukentällä, sis. ajomuodostelmat ja vaihdot (SPU)

* klo 16:15–17 Yhteinen omakustanteinen päätösruokailu ja vapaamuotoista keskustelua. Vaihtoehdon C valinneilla ruokailu klo 15:15–16.
I Cycle JKL -logo.

Suomen kaikkien aikojen huikein Pyöräilyviikko Jyväskylässä 5.–13.5.2012

Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään lauantaista sunnuntaihin 5.–13.5. Pyöräilyviikolla eri puolilla Suomea järjestetään retkiä, lenkkejä, kilpailuja, seminaareja ja muita pyöräilytapahtumia. Viikon tavoitteena on pyöräilyn ja pyöräilyolosuhteiden edistäminen.

Jyväskylän seudulla on Pyöräilyviikon juhlavuosi, sillä viikkoa vietetään täällä kymmenettä kertaa. Juhlavuotena Pyöräilyviikko järjestetään tavanomaistakin mittavampana ja näyttävämpänä – viikkomme on muutenkin aina ollut koko Suomen mittavin ja näyttävin. Ilmaistapahtumista koostuvaa viikkoa suojelee pyöräilyä harrastava ministeri Alex Stubb.

Juhlavuotemme kunniaksi myös Pyöräilyviikon valtakunnallinen päätapahtumapäivä pidetään Jyväskylässä lauantaina 5.5. Päätapahtumapäivä, I Want to Ride My Bicycle!, täyttää kävelykadun ja Pyöräparaatin aikana muitakin keskustan katuja. Päivä sisältää yli 10 tapahtumaa, paraatin ohella avajaiset, muoti- ja tanssiesityksiä, BMX-näytöksiä, ilmaiskonsertteja, pyöräilymessut, pyöränhuoltotapahtuman, pyöräilykirpparin, I Cycle JKL -tuotteiden ja Jyväskylän kaupunkipyörien julkaisemisen sekä jatkobileet. Pyöräilymessuille on tulossa yli 30 näytteilleasettajaa. Paraatiin tavoitellaan vähintään tuhatta osallistujaa.

Viikon ohjelmassa on kaikkiaan yli 30 tapahtumaa. Merkittävimpiä päätapahtumapäivän ohella ovat koko viikon ajan poljettava Palokkajärven ympäriajo, Vaikuttajien Pyöräily 7.5., Pyörällä töihin -päivä 8.5., maastopyöräilykurssi 8. ja 10.5., Pyörällä kouluun -päivä 9.5., Yöpyöräily 11.5., IX Harju MTB 12.5. ja viikon päättävä huippusuosittu Kuvasuunnistus 13.5.

Luvassa on Suomen kaikkien aikojen huikein Pyöräilyviikko! Tule sinäkin mukaan!

www.pyorailyviikko.fi

http://www.facebook.com/events/424419850905642/

Opiskelijat jonottavat huoltoon.

Yli 100 pyörää huollettiin yliopiston huoltotapahtumassa

JYPS oli järjestämässä perinteistä ja huippusuosittua Jyväskylän yliopiston pyöränhuoltotapahtumaa. Tapahtuma pidettiin lauantaina 21.4. Tapahtuma päättyi virallisesti klo 16, mutta jonot saatiin purettua ja viimeiset pyörät huollettua vasta noin 18:aan mennessä. Tapahtumassa huollettiin reilusti yli 100 pyörää.

Tyypillisimpiä huoltoja olivat ilman pumppaaminen renkaisiin, ketjun öljyäminen, vaihteiden ja jarrujen säätäminen sekä jarrupalojen, vaijereiden, sisäkumien ja renkaiden vaihtaminen. Myös mm. pirikelloja ja heijastimia meni runsaasti. Huollot maksoivat vain 2 euroa ja vaihdettujen osien hinnan.

Kuvia tapahtumasta löytyy galleriasta täältä.

Seuraava, kaikille avoin pyöränhuoltotapahtuma järjestetään Pyöräilyviikon valtakunnallisen päätapahtuman yhteydessä Jyväskylän kävelykadulla lauantaina 5.5. klo 14:30–17.

 

Juniori- ja maastopyöräilyn ohjaajakoulutukset

JYPS järjestää junioripyöräilyn ja maastopyöräilyn ohjaajakoulutukset. Tavoitteena on saada entistä pätevämpiä sekä myös kokonaan uusia ohjaajia seuran lenkeille ja retkille. Junioripyöräilyn ohjaajakoulutus on avoin myös seuraan kuulumattomille.

Koulutukset ovat jäsenille ilmaisia ja niissä on kahvitarjoilu – tervetuloa mukaan!

Junioripyöräilyn ohjaajakoulutus torstaina 19.4. klo 18–21

Koulutus on tarkoitettu kaikille junioripyöräilyn ohjaamisesta kiinnostuneille. Aiempaa ohjauskokemusta ei tarvitse olla.

Jouni Vatanen Keski-Suomen Liikunnasta kouluttaa klo 18–19:30 junioreiden ohjaamiseen yleensä. JYPS:in Olli-Matti Komonen ja Visa Vaara opastavat klo 19:30–21 nimenomaisesti junioripyöräilyn ohjaamiseen. Koulutuksessa käydään läpi juniorien ohjaukseen liittyviä toimintatapoja ja kerrotaan mitä vetäjän tulisi ottaa huomioon lasten kanssa pyöräiltäessä. Tavoitteena on se, että koulutuksen jälkeen osallistujat osaavat omatoimisesti ohjata junioreiden lenkkejä.

Koulutus on avoin myös muille kuin JYPS:in jäsenille. Seuraan kuulumattomilta peritään 15 euron osallistumismaksu, joka on maksettava tasarahalla paikan päällä.

Koulutuspaikkana toimii Kihun kokoustila Hipposhallissa. Käynti Rautpohjankadun puoleisesta ovesta – kokoustila on ovelta katsottuna yläoikealla (rappuset ylös).

Ennakkoilmoittautumiset tilaisuuteen Visalle, visa.vaara (ät) jyu.fi.

Maastopyöräilyn ohjaajakoulutus tiistaina 24.4. klo 17–20

Maastopyöräilyn ohjaajakoulutus on tarkoitettu kaikille seuran maastopyöräilytapahtumia, esimerkiksi maastopyöräilykurssia, yhteislenkkejä, retkiä ja MTB Jyväskylää, järjestäville ja ohjaaville sekä näiden ohjaamisesta kiinnostuneille. Aiempaa ohjauskokemusta ei tarvitse olla.

Koulutuksessa työskennellään lyhyen alustuksen jälkeen pääasiassa työryhmämuotoisesti. Perehdymme koulutuksen aikana konkreettisiin maastopyöräilyn ohjaamiseen liittyviin tilanteisiin, kysymyksiin ja haasteisiin. Käymme läpi esimerkiksi maastolenkkien ja -retkien toimintatapoja. Sovimme koulutuksessa myös yhteiset koulutussisällöt ja toimintatavat kevään maastopyöräilykurssille.

Koulutuspaikkana toimii kaupunginkirjaston ensimmäisen kerroksen kerhotila.

Tähän vain jäsenille avoimeen koulutukseen ei tarvitse ennakkoilmoittautua.

Yksi kolmesta paitakuviosta.

I Cycle JKL -paidat ennakkotilattavina!

I Cycle JKL -logo on suunniteltu tunnukseksi Jyväskylän pyöräilylle. Tavoitteena on tuoda esille myönteisiä mielikuvia pyöräilystä ja edistää pyöräilyä. Fillarointi on hauskaa ja tekee hyvää sydämelle!

Tykkäätkö sinäkin pyöräilystä? Nyt on korkea aika kertoa se muillekin ja hankkia I Cycle JKL -teepaita!

I Cycle JKL -teepaitoja saa kolmella eri kuviolla ja sekä puuvillaisina että teknisinä. Värivaihtoehtoja on runsaasti. Paidat maksavat 15 €. JYPS:in jäsenille hinta on 10 €.

Tutustu paitoihin tarkemmin täällä ja tee niistä tilauksesi viimeistään keskiviikkona 18.4. Esalle, esa.rantakangas (ät) iki.fi.

Tilatut paidat ovat noudettavissa JYPS:in pisteellä Pyöräilyviikon valtakunnallisessa päätapahtumassa I Want to Ride My Bicycle! Jyväskylän kävelykadulla lauantaina 5.5. klo 11–17. Paidat on maksettava käteisellä ja mieluiten tasarahalla. Jos et pysty itse noutamaan paitaasi, niin voitte sopia, että joku käy noutamassa paidan tai paidat puolestasi. Tapahtumassa on myynnissä myös ylimääräisiä paitoja.

Paitoja myydään jatkossa JYPS:in tapahtumissa ja lisäksi ainakin Ride Cycle Store ottaa paitoja myyntiin.

Säpinää vuoden 2011 huoltotapahtumassa.

Jyväskylän yliopiston pyöränhuoltotapahtuma 21.4.2012

JYPS on mukana järjestämässä perinteistä ja huippusuosittua Jyväskylän yliopiston pyöränhuoltotapahtumaa. Tapahtuma pidetään lauantaina 21.4. klo 12–16 yliopiston päärakennuksen edustalla.

Tapahtumassa JYPS:in mekaanikot huoltavat opiskelijoiden pyöriä vain 2 euron osallistumismaksua ja mahdollisesti vaihdettavien osien hintaa vastaan. Tyypillisimmät huollot ovat pyörien kunnon tarkistaminen, vaihteiden ja jarrujen säätäminen, ilman pumppaaminen renkaisiin, ketjujen öljyäminen sekä sisäkumien, renkaiden, jarrupalojen ja vaijerien vaihtaminen.

Tervetuloa mukaan osallistumaan! Tapahtuma on avoin Jyväskylän yliopiston opiskelijoille. Kaikille avoin pyöränhuoltotapahtuma järjestetään Pyöräilyviikon valtakunnallisen päätapahtuman yhteydessä Jyväskylän kävelykadulla lauantaina 5.5. klo 14:30–17.

Kuvia viime vuoden tapahtumasta löytyy galleriasta täältä.

Suunnitelman kuva keskustan pyöräväyläverkon tavoitetilanteesta.

Lausunto Jyväskylän keskustan liikennesuunnitelmasta

Jyväskylän keskustan liikennejärjestelyistä on laadittu yleissuunnitelma. Suunnitelma ohjaa tulevina vuosina yleisellä tasolla keskustan alueen liikennejärjestelyiden kehittämistä ja toteuttamista. Suunnitelma linjaa sitä, missä, miten, millaisilla väylillä ja käytännössä myös kuinka paljon milläkin liikennemuodolla keskustan alueella tulevaisuudessa liikutaan sekä mihin autot ja pyörät pysäköidään.

Suunnitelman on tilannut Jyväskylän kaupunki ja sen on laatinut Ramboll. Suunnitelma ja siihen liittyvät materiaalit löytyvät täältä.

Olemme jättäneet lausuntopyynnön perusteella suunnitelmasta lausunnon 10.4.2012. Lausunto löytyy pdf-muodossa täältä. Lyhyesti todettuna suunnitelmassa on hyviä aineksia, mutta emme voi hyväksyä suunnitelmaa kokonaisuutena vielä nykymuodossaan.

Huom! Lausunnossa mainitut sivunumerot perustuvat paperiseen suunnitelmaan, eivät netistä löytyvään versioon.

Tulosarkisto

  • Bike Trialin tulokset 2009–

    Tälle sivulle on koottu pdf-muodossa JYPS:in vuodesta 2009 järjestämien Bike Trialin SM-osakilpailujen tulokset. BIKE TRIAL SM JYVÄSKYLÄ 14.8.2011 BIKE TRIAL SM JYVÄSKYLÄ 29.8.2010 BIKE TRIAL SM JYVÄSKYLÄ 14.6.2009 …
  • Marathon Cup Laajavuoren tulokset 2006–

    Tälle sivulle on koottu JYPS:in vuodesta 2006 järjestämien MTB Marathon Cup Laajavuori -kilpailujen tulokset. Tulokset ovat pdf-muodossa. MTB Marathon Laajavuori 16.6.2012 MTB Marathon Laajavuori 11.6.2011 MTB Marathon Laajavuori 13.6.2010 …
  • JYPS-cupin tulokset 1998–2006

    Tälle sivulle on koottu JYPS:in vuosina 1998–2006 järjestämien JYPS-cupien tulokset. Cup alkoi tiettävästi juuri vuonna 1998. Sarjan ideoijana toimi Jyväskylän seudun maastopyöräilyn ”Grand Old Man” Seppo Viinikainen. Vuonna 2007 käynnistyi…
  • MTB Enduro SM Jyväskylän tulokset 2006-

    Tälle sivulle on koottu JYPS:in ja Team Tuskan järjestämien MTB Enduro SM Jyväskylä -kilpailujen tulokset. Vuonna 2008 kilpailua ei järjestetty muiden kiireiden vuoksi. Tulokset ovat pdf-muodossa. MTB ENDURO SM LAAJAVUORI 14.8.2011 MTB ENDURO …
  • DH-kilpailuiden tulokset 2005–2007

    Tälle sivulle on koottu JYPS:in vuosina 2005–2007 järjestämien DH-kilpailujen tulokset. Tulokset ovat pdf-muodossa. JYVÄSKYLÄN III CITY-DH 19.5.2007 DH-CUP 2006 4/9 LAAJAVUORI DH 17.6.2006 JYVÄSKYLÄN II CITY-DH 2006 JYVÄSKYLÄN CITY-…