Kaavakoulu 13.6.2012

Haluatko vaikuttaa Jyväskylän pyöräilyoloihin? Tule 13.6. klo 18-20 järjestettävään kaavakouluun (HUB Jyväskylän tiloissa, Gummeruksenkatu 9 B 10) ja liity JYPS:n liikenneryhmän sähköpostilistalle. Kaavakoulu on uusille liikennepoliittisesta vaikuttamisesta kiinnostuneille pyöräilijöille suunnattu koulutus, jossa käydään läpi muutaman esimerkin kautta sitä, millä tavalla kaavoitukseen ja liikennesuunnitteluun vaikuttaminen onnistuu.

Read more

Kesäkauden avajaiset, uusien jäsenten ilta ja pyöräretkiä 9.6.2012

Kesäkauden avajaiset ja uusien jäsenten ilta pidetään seuran mökillä Vihtavuoressa lauantaina 9.6. klo 16–n. 24.

Ohjelmassa on vapaamuotoisesti grillausta, ruokailemista, lettujen paistamista, saunomista, uimista, pelailua, soutelua ja tutustumista toisiin seuralaisiin. Seura tarjoaa syömistä ja juomista. Tarkoitus on viettää mukavaa alkukesän iltaa yhdessä touhuten, ollen ja kesästä nauttien.

I Cycle JKL -paidat, seuravaatteet ja tilatut Ortlieb-tuotteet ovat tilaisuudessa myynnissä ja jaossa. Voit myös liittyä kesäkauden avajaisissa seuraan! Jos liityt tapahtumassa jäseneksi, niin saat jäsenyyden ja I Cycle JKL -paidan hintaan 25 €! Jos olet alle 18-vuotias, niin jäsenyyden ja paidan yhteishinta on 15 €.

Mökille kannattaa ottaa ainakin vaihtovaatteet, saunomisvälineet, uikkarit ja runsaasti rentoa kesämieltä!

Meno

Voit tulla mukaan joko pyörällä tai autolla. Mökille lähdetään pyörillä yhdessä Aren aukiolta Kolmikulman edestä klo 12. Voit ajaa mökille maasto-, maantie- tai retkiryhmässä. Maastoporukka ajaa maastokurssin osana ajoporukasta riippuen noin 4 tuntia ja 30–50 km, retkiryhmä noin 4 tuntia ja 60 km sekä maantieryhmä 4 tuntia ja 90 km. Kaikki retket ovat ohjattuja, ja vauhti pidetään sopivana. Retkiryhmään voit osallistua millä tahansa kunnolla ja pyörällä! Ylimääräiset tavarat kuljetaan mökille autoilla. Voit myös halutessasi hypätä itse Arelta autokyytiin.

Luonnollisesti mökille voi tulla omalla kyydillään mihin aikaan haluaa.

Paluu

Mökiltä palataan kaupunkiin illan päätteeksi, myös aikaisempi paluu voidaan järjestää. Pyörän saa halutessaan kuljetettua takaisin kaupunkiin autokyydillä. Muutama voi halutessaan jopa yöpyä mökillä.

Ilmoittautuminen ja kyydit

Voit ilmoittautua mukaan (tarjoiluiden ja kuljetusten varaamisen vuoksi) joko Hannu Räbinälle tai Facebookissa. Kerro ilmoittautuessasi, miten aiot saapua paikalle. Ilmoitathan myös, jos sinulla on käytössäsi auto siirtymäkuljetusten järjestämiseen! Jos et ennätä ilmoittautua, niin luonnollisesti paikalle voi saapua muutenkin!

Sekä uudet että vanhat jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita! Tule sinäkin mukaan!

Johtokunta

Yhteistilaus Ortliebin, Tubuksen ja Racktimen tuotteista

Saksalainen Ortlieb valmistaa huippulaadukkaita vesitiiviitä pyörälaukkuja ja muita varusteita. Ortliebin tuotteita voi käyttää pyöräretkillä, työmatkoilla tai vaikkapa kaupassa asioidessa. Ortliebin tuotteilla on viiden vuoden takuu.

Seuran jäsenillä on aiempien vuosien tapaan mahdollisuus tilata Ortliebin tuotteita suoraan maahantuojalta peräti 25 prosentin alennuksella. Listaus tuotteista ja niiden ovh-hinnoista löytyy täältä.

Samassa yhteydessä on mahdollista hankkia maahantuojan varastossa olevia Tubuksen ja Racktimen tavaratelineitä ja muita tarvikkeita. Näistä tuotteista on luvassa 20 prosentin alennus.

Tilausaikaa on jatkettu ainakin sunnuntaihin 27.5. klo 24 – tee tilauksesi siihen mennessä puheenjohtajalle! Tavarat tuodaan Jyväskylään viikon sisällä.

Palokkajärven ympäriajon reittikartta.

Pyöräilyviikon kisojen tulokset

Pyöräilyviikolla 5.13.5. järjestettiin useita kisoja. Kaikkien kilpailuiden tulokset, voittajat ja arvontapalkintojen saajat ovat selvillä.

Palokkajärven ympäriajo 5.13.5.

Ympäriajossa kierrettiin omatoimisesti ja omien aikataulujen mukaan noin 10 kilometrin pyöräilyreittiä Palokkajärven ympäri. Leikkimielisessä kisassa oli mukana 109 osallistujaa, jotka kiersivät Palokkajärven kaikkiaan 364 kertaa eli polkivat yhteensä noin 3640 kilometriä. Eniten kierroksia ajoivat Markku Heikkilä (34), Maija Liisa Oksanen (23), Aulis Oksanen (21), Airi Kulovuori (20) ja Veijo Paajanen (14).

Pääarvontapalkinnon eli Konan ja Laajavuori Bike Parkin lahjoittaman pyörän voitti Anne Eskelinen. GoPron kypäräkameran voitti Asmo Kantala. Muut arvontapalkintojen saajat löytyvät sivulta www.pyorailyviikko.fi.

I Cycle JKL -tunnuksilla merkittyä reittiä saa vapaasti fillaroida myös kilpailuajan ulkopuolella!

Pyöräilyaiheinen valokuvauskisa 5.–13.5.

Kisassa oli tavoitteena ottaa itsestään ja pyörästään – tai kaverista ja hänen pyörästään – tyylikäs, hauska, jännittävä tai muuten pyöräilyä positiivisella tavalla esille tuova kuva mielenkiintoisessa ympäristössä. Kuva piti ottaa Pyöräilyviikon aikana.Keskisuomalaisen, JYPS:in ja Jyväskylä Cycle Chicin edustajien muodostama raati valitsi kisaan lähetetyistä 60 kuvasta kolme parasta. Palkituiksi tulivat Sanna Laitisen Vesi lentää pyörätiellä, Jouni Kallion Auringonlaskun ratsu ja Kati Lemiläisen Ihan pian päästään lähtemään. Raati päätti lisäksi antaa kunniamaininnat kuudelle muulle kuvalle. Maininnan saivat Heli Hjelmeroos-Haapasalon Eri tapoja: Pyörän päällä ja pyörä rattailla kuljetuksessa, Liisa Kuparisen Pyörän vierellä vanhakin (10,5 v.) koira nuortuu, Maarit Simosen Veljekset venyttelevät, Auli Aallon Kuormapyörällä lautakasakin kulkee kätevästi, Sami Kokon Laajavuoren kevät ja A. Tikkasen Lenkillä.

Tapahtumiin osallistuminen -kisa 5.–13.5.

Tapahtumiin osallistuminen -kisassa palautettiin 75 suorituskorttia. Osallistujien kesken arvottiin Konan ja Laajavuori Bike Parkin lahjoittama pyörä. Pyörän voitti Katja Hänninen. Ahkerimmin Pyöräilyviikon tapahtumiin osallistuivat Mika Haapanen, Juhani Sevola, Alex Pocknell ja Anna Holappa. Lisätietoja kilpailusta löytyy sivulta www.pyorailyviikko.fi.

Kuvasuunnistus 13.5.

JYPS ja Keskisuomalainen järjestivät yhdeksättä kertaa kaikille avoimen leikkimielisen Kuvasuunnistuksen. Tapahtumassa etsittiin rastikohteita Keskisuomalaisessa julkaistujen kuvien perusteella. Tapahtuma päätti Pyöräilyviikon ohjelman.

Suorituskorttinsa palautti hyväksytysti 453 osallistujaa. Monet eivät kuitenkaan palauttaneet omaa suorituskorttia tai kiertäneet riittävää määrää rasteja. Osallistujista peräti 442 liikkui pyörällä. Kävelijöitä ja juoksijoita oli mukana 11. Kaikilla 12 rastilla kävi 195 osallistujaa, joista kaksi liikkui juosten. Kaikilla rasteilla käymisestä kertyi taivalta vähintään noin 25 kilometriä.

Kuvia tapahtuman kulusta löytyy täältä.

Osallistujien kesken arvottiin kymmeniä palkintoja. Pääpalkinto, Ride Cycle Storen lahjoittama pyörä arvottiin kaikki rastit kiertäneiden joukosta Saara Tuppuraiselle. Kaikkien hyväksytysti osallistuneiden kesken arvottiin pääpalkintona GoPron kypäräkamera Jukka Jääskeläiselle.

Hauskimmista asuista ja pyöristä palkitaan lastipyörällä ja peräkärryllisellä pyörällä liikkunut perhe Timo, Ilmari, Veera ja Vilho Ruokonen sekä Johanna Kujanen. Koko perhe ja lasten pehmolelutkin oli puettu I Cycle JKL -paitoihin. Myös palkittava Joni Kettunen puolestaan oli asetellut pyöränsä täyteen pehmoleluja.

Kaikki palkitut ja muita lisätietoja löytyy sivulta www.pyorailyviikko.fi.

Yksi kolmesta paitakuosista.

I Cycle JKL -paitoja myynnissä huolto- ja tuunauskursseilla, Harju MTB:ssä sekä Kuvasuunnistuksessa

I Cycle JKL -logo on suunniteltu tunnukseksi Jyväskylän pyöräilylle. Tavoitteena on tuoda esille myönteisiä mielikuvia pyöräilystä ja edistää pyöräilyä. Fillarointi on hauskaa ja tekee hyvää sydämelle!

Tykkäätkö sinäkin pyöräilystä? Nyt voit kertoa sen muillekin hankkimalla I Cycle JKL -teepaidan!

I Cycle JKL -teepaitoja saa kolmella eri kuviolla ja sekä puuvillaisina että teknisinä. Värivaihtoehtoja on runsaasti. Paidat maksavat JYPS:in jäsenille 10 € ja muille 15 €. Paitoihin voit tutustua tarkemmin täällä.

I Cycle JKL -paitoja on myynnissä pyöränhuolto- ja tuunauskursseilla to 10.5. klo 17–20, Harju MTB:n yhteydessä la 12.5. klo 12–14 sekä JYPS:in rastipisteellä Kuvasuunnistuksessa (rasti numero 8) su 13.5. 12–16. Tapahtumissa myös jaetaan ilmaiseksi I Cycle JKL -tarroja.

Huomaathan sen, ettei kaikkia pdf-dokumentissa mainittuja värejä ja kokoja ole tapahtumissa saatavilla. Paidat on maksettava käteisellä ja mieluiten tasarahalla. Tapahtumissa voi myös tilata paitoja myöhemmin toimitettavaksi.

Kannattaa tutustua myös liittymistarjoukseen!

Jatkossa paitoja myydään JYPS:in sisäisesti ja tietyissä seuran tapahtumissa. Lisäksi ainakin Ride Cycle Store ottaa paitoja myyntiin.

I Cycle JKL -logo.

Mainioita palkintoja Pyöräilyviikon tapahtumissa

Pyöräilyviikon tapahtumissa on mainioita palkintoja.

Koko viikon käynnissä olevassa Palokkajärven ympäriajossa arvotaan kaikkien osallistujien kesken pääpalkintoina Konan ja Laajavuori Bike Parkin lahjoittama pyörä sekä GoPron kypäräkamera Helmet Hero HD.

Koko viikon käynnissä olevassa Tapahtumiin osallistuminen -kisassa arvotaan pääpalkintona kaikkien osallistujien kesken Konan ja Laajavuori Bike Parkin lahjoittama pyörä.

Pyöräilyviikon päättää Jyväskylän IX Kuvasuunnistus 13.5. Kaikkien hyväksytysti osallistuneiden kesken arvotaan pääpalkintona GoPron kypäräkamera Helmet Hero HD. Kaikki 12 rastia kiertäneiden kesken arvotaan pääpalkintona Ride Cycle Storen lahjoittama pyörä.

Lisäksi tapahtumissa on lukuisia muita palkintoja, mm. Ortliebin pyörälaukkuja, vaatteita ja lahjakortteja.

Kannattaa osallistua! Vielä ehtii mukaan!

Liittymistarjoukset jatkuvat huolto- ja tuunauskursseilla, Harju MTB:ssä sekä Kuvasuunnistuksessa

Pyöräilyviikon valtakunnallisen päätapahtuman liittymistarjous sai suuren suosion. Jatkammekin tarjousta samalla sisällöllä huolto- ja tuunauskursseilla 10.5. klo 17–20, Harju MTB:ssä 12.5. klo 12–14 sekä Kuvasuunnistuksessa 13.5. klo 12–16.

Eli jos liityt JYPS:in jäseneksi näissä tapahtumissa, niin saat jäsenyyden ja I Cycle JKL -teepaidan yhteishintaan 25 €! Jos olet alle 18-vuotias, niin jäsenyyden ja paidan yhteishinta on vain 15 €! Maksut voit hoitaa käteisellä ja mieluiten tasarahalla.

Kuvasuunnistuksessa I Cycle JKL -tuotteet löytyvät ja jäseneksi voit liittyä rastilla numero 8. Rastilla myös jaetaan ilmaiseksi I Cycle JKL -tarroja.

JYPS on yhdistys kaikille, jotka käyttävät polkupyörää arkisena kulkuneuvona tai harrastavat pyöräilyä. Seuraan ovat tervetulleita niin satunnaiset fillaristit kuin aktiiviset harrastajat. Jäsenenä saat etuja sekä tuet samalla pyöräilyä ja pyöräilyolosuhteiden kehittämistä. Seuraan kuuluu tällä hetkellä reilut 200 jäsentä. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Pyöräilyn edistämisen kunniamaininnat 2012

Pyöräilyviikon valtakunnallisessa päätapahtumassa lauantaina 5.5. jaettiin muun toiminnan ohessa kaksi kunniamainintaa pitkäaikaisesta työstä pyöräilyn hyväksi. Palkinnot jakoivat Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson ja JYPS:in pj Teemu Tenhunen.

Timo Vuoriainen

Timo on vastannut pyöräilyasioista Jyväskylän kaupungilla jo yli kymmenen vuoden ajan mm. Kestävän liikenteen mallikunta -hankkeen koordinaattorina, rakennuttajainsinöörinä ja nykyisin liikenneinsinöörinä. Timo oli myös käynnistämässä Jyväskylän seudun Pyöräilyviikkoa vuonna 2003 ja on ollut sen jälkeen mukana Pyöräilyviikolla jokaisena vuotena.

Esa Rantakangas

esaEsa on oma-aloitteisesti ja pääasiassa myös omalla kustannuksellaan hakenut pyöräilynedistämistietoa maailmalta ja tuonut sitä Suomeen, vetänyt retkiä, järjestänyt tapahtumia, kirjoittanut lausuntoja, kommentoinut suunnitelmia, ottanut kuvia, pitänyt blogeja… Jos meillä olisi monta Esaa, niin Suomen pyöräily olisi paljon pidemmällä!

Liittymistarjous Pyöräilyviikon päätapahtumassa 5.5.2012!

Liity JYPS:in jäseneksi Pyöräilyviikon valtakunnallisessa päätapahtumassa Jyväskylän kävelykadulla lauantaina 5.5. klo 11–17. Kun liityt tapahtumassa jäseneksi, niin saat jäsenyyden ja I Cycle JKL -teepaidan yhteishintaan 25 €! Jos olet alle 18-vuotias, niin jäsenyyden ja paidan yhteishinta on vain 15 €!

JYPS on yhdistys kaikille, jotka käyttävät polkupyörää arkisena kulkuneuvona tai harrastavat pyöräilyä. Seuraan ovat tervetulleita niin satunnaiset fillaristit kuin aktiiviset harrastajat. Jäsenenä saat etuja sekä tuet samalla pyöräilyä ja pyöräilyolosuhteiden kehittämistä. Seuraan kuuluu tällä hetkellä noin 200 jäsentä. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!