Haaste osallistua pyöräparaatiin 11.5.2013 klo 13–14

Pyöräilyviikon päätapahtumapäivää vietetään Jyväskylän kävelykadulla ja keskustassa lauantaina 11.5. Päivään sisältyy 12 tapahtumaa, mm. pyöräilymessut, ilmaiskonsertteja, kirppari, tanssiesityksiä ja pyöräilyyn liittyviä näytöksiä. 

Päätapahtumapäivän osana ajetaan PYÖRÄPARAATI klo 13–14. Tavoitteena on järjestää hauska pyöräilytapahtuma ja samalla edistää pyöräilyä. Paraatiin voivat osallistua ketkä tahansa, niin yksittäiset ihmiset kuin joukkueet, ainejärjestöt, yritykset, kaveriporukat ja muut ryhmät. Ennakkoilmoittautuneet ryhmät listataan paraatin nettisivulla. Paraatissa ryhmät voivat saada näkyvyyttä mm. yhtenäisillä asusteilla. Paraatissa on mukana mm. Pyöräilyviikon suojelija Mikko ”Peltsi” Peltola.

Haastamme myös sinut mukaan paraatiin!

http://www.jyps.fi/images/Pviikko/Paraatihaaste.pdf

Lisätietoa löytyy myös osoitteista:

www.pyorailyviikko.fi/pyoraparaati

https://www.facebook.com/events/588485451169451/

Tervetuloa vuoden huikeimpaan pyöräilytapahtumaan!

Maantiepyöräilyn valmennuskurssi alkaa torstaina 2.5.2013

JYPS järjestää 10-osaisen maantiepyöräilyn valmennuskurssin kaikille maantiepyöräilyä aloitteleville, harrastaville tai kuntoajoihin tai kilpailuihin tähtääville. Kurssilla käsitellään maantiepyöräilyharjoittelun eri osa-alueita. Osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kilpapyöräilytaustaa, ja kokeneemmille ajajille kurssi mahdollistaa keskustelun ja pohdinnan oman harjoittelun kehittämiseksi. Kurssin antia voi soveltaa myös maastopyöräilyn puolelle.

Kokoontumiskerrat koostuvat lyhyestä teoreettisesta sisällöstä sekä lajiharjoituksista tien päällä. Lenkit ajetaan rauhallisesti ja harjoitukset tehdään lyhyinä kokeiluina itselle sopivalla vauhdilla. Varsinainen harjoittelu jää osallistujien omille lenkeille.

Kurssin vetäjänä toimii Olli-Matti Komonen. Kurssin hinta on JYPS-jäsenille 40 € ja seuran ulkopuolisille 50 €.

Kurssi alkaa jo torstaina 2.5., mutta vielä ehtii ilmoittautua mukaan!

Lisätietoja kurssista täällä.

Ilmoittaudu Pyöräilyviikon päätapahtumapäivän ilmaiselle kirpparille!

Pyöräilykirppari järjestetään lauantaina 11.5. klo 11–16 Jyväskylän kävelykadulla osana Pyöräilyviikon We Cycle JKL! -päätapahtumapäivää. Kirpparille voit tuoda kaikki ylimääräiset pyöräsi, pyöräilyvarusteesi ja -vaatteesi myyntiin, ohessa voit muuda muutakin ylimääräistä tavaraa. Kirpparipaikat ovat maksuttomia.

Myyntipaikkoja on jaossa vain 20, ole siis nopea. Paikat jaetaan varausjärjestyksessä.

Myyntialueella ei ole katosta tai pöytiä, joten tuo oma viltti mukanasi.

Jos haluat tukea Jyväskylän pyöräilyä, voit tuoda ja lahjoittaa tavarasi myytäväksi JYPS:in kirpparipisteellä!

Ilmoittaudu kirpparille täällä!

Lisätietoja Pyöräilyviikosta: www.pyorailyviikko.fi.

 

Viikon suojelija ja Suomen Vuoden pyöräilijä 2007 Mikko "Peltsi" Peltola. Peltsi avaa Pyöräilyviikkomme 11.5. klo 12.

Huikea Jyväskylän seudun Pyöräilyviikko 11.–19.5.2013

Pyöräilyviikkoa vietetään lauantaista sunnuntaihin 11.–19.5. Pyöräilyviikolla eri puolilla Suomea järjestetään retkiä, lenkkejä, kilpailuja, seminaareja ja muita pyöräilytapahtumia. Viikon tavoitteena on pyöräilyn ja pyöräilyolosuhteiden edistäminen.

Jyväskylän seudun Pyöräilyviikkoa vietetään 11. kertaa. Pyöräilyviikkomme sisältää tänä vuonna huimat 45 ilmaista pyöräilyyn liittyvää tapahtumaa!  Ohjelmaa ja tapahtumia on varmasti jokaiseen makuun. Totutusti viikkomme on valtakunnan laajin ja näyttävin. Viikkoamme suojelee juontaja ja Suomen Vuoden pyöräilijä 2007 Mikko ”Peltsi” Peltola.

Pyöräilyviikko avataan We Cycle JKL! -päätapahtumapäivällä Jyväskylän kävelykadulla lauantaina 11.5. klo 10:30–17. Tätä kokonaisuutta ei kukaan pyöräilystä vähänkään kiinnostunut voi missata! Kävelykatu täyttyy yli 30 näytteilleasettajan pyöräilymessuista, pyöräilyvarusteitaan voi tulla kauppaamaan kirpparille, ”Peltsi” Peltola avaa viikon virallisesti, ilmaiskonserteissa esiintyvät Loiskis, Mary-A ja Posteljoona & Ystävät, Cooma Dance Academyn tanssijat esittävät kolme I Want to Ride My Bicycle! -show’ta, SATSin ohjaajat vetävät jumppatuokioita, lavalla kerrotaan pyöristä, varusteista ja pyöräilyn alalajeista, fillareita huolletaan edullisesti huoltotapahtumassa, I Cycle -brändit Keski-Suomeen, Äänekoskelle ja Jämsään julkaistaan… Vuoden hauskin pyöräilytapahtuma on varmasti päätapahtumapäivän pyöräparaati, jossa fillaroidaan ohjatusti musiikin tahtiin letkassa pitkin kaupungin katuja. Paraatiin tavoitellaan tuhatta osallistujaa.

Päätapahtumapäivän ohella merkittävimpiä tapahtumia ovat koko viikon pyörivät Palokkajärven ympäriajo ja pyöräilyaiheinen valokuvauskisa, Vaikuttajien Pyöräily 13.5., Fillarinappulakoulu 13.5. alkaen, Pyörällä töihin -päivä 14.5., pyörien koeajotilaisuus 14.5. Pyörällä kouluun -päivä 15.5., katuajokoulutus 15.5., Yöpyöräily 17.5., X Harju MTB 18.5. ja viikon päättävä huippusuosittu Kuvasuunnistus 19.5. Ei myöskään kannata unohtaa viikon lukuisia lenkkejä, retkiä, pyöräilyaiheisia kursseja ja muita tapahtumia!

Tutustu nettisivuilla tarkemmin ohjelmaan ja tule mukaan!

www.pyorailyviikko.fi

www.facebook.com/Pyorailyviikko

Jyväskylän seudun 11. Pyöräilyviikko 11.–19.5.2013.

Ruuhkaa yliopiston huoltotapahtumassa 2012.

Jyväskylän yliopiston pyöränhuoltotapahtuma 20.4.2013 klo 12–16

JYPS järjestää yhdessä JYYn ympäristö- ja liikuntavaliokuntien sekä Ride Cycle Storen kanssa perinteisen ja huippusuositun Jyväskylän yliopiston pyöränhuoltotapahtuman. Tapahtuma pidetään yliopiston päärakennuksen edustalla lauantaina 20.4. klo 12–16.

Tapahtumassa JYPS-mekaanikot huoltavat pyöriä 2 euron maksua ja mahdollisesti vaihdettavien osien hintaa vastaan. Tyypillisimmät huollot ovat pyörien kunnon tarkistaminen, vaihteiden ja jarrujen säätäminen, ilman pumppaaminen renkaisiin, ketjujen öljyäminen sekä sisäkumien, renkaiden, jarrupalojen ja vaijerien vaihtaminen. Tapahtumassa on jaossa ilmaiseksi heijastinnauhaa, I Cycle JKL -tarroja ja joitain kypäriä sekä myynnissä I Cycle JKL -paitoja. Muutakin ohjelmaa on luvassa.

Tapahtumaan voivat osallistua Jyväskylän yliopiston opiskelijat ja henkilökuntaan kuuluvat. Kaikille avoin huoltotapahtuma järjestetään Pyöräilyviikon päätapahtuman yhteydessä kävelykadulla lauantaina 11.5.

Kuvia viime vuoden tapahtumasta löytyy täältä. Halutessasi voit ilmoittautua mukaan Facebookissa.

Tervetuloa!