Tapahtuma pidettiin yliopiston päärakennuksen edustalla. Kuva Touho Häkkinen.

Yli 150 pyörää huollettiin yliopiston pyöränhuoltotapahtumassa 2011

JYPS sekä Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan ympäristö- ja liikuntavaliokunnat järjestivät Jyväskylän yliopiston 14. pyöränhuoltotapahtuman lauantaina 16.4. Jälleen huippusuositussa tapahtumassa huollettiin nimellistä korvausta vastaan opiskelijoiden pyöriä. JYPS:istä paikalla oli noin 25 mekaanikkoa. Pyöriä huollettiin kaiken kaikkiaan reilut 150.

Tyypillisimpiä huoltoja olivat ketjujen öljyäminen, ilman pumppaaminen renkaisiin, vaihteiden ja jarrujen säätäminen sekä jarrupalojen, sisäkumien, renkaiden, vaijereiden, polkimien ja satuloiden vaihtaminen. Lisäksi neuvottiin pyörän perussäätöjä, kunnossapitoa ja huoltamista sekä annettiin vinkkejä ja lähetteitä jatkohuoltoja varten. Tapahtumapaikalla oli myös pyöränpesupiste ja pyörien turvamerkintää.

Kuvia tapahtumasta löytyy galleriasta täältä.

Tapahtumaa tukivat Ride Cycle Store, Starkki ja Jyväskylän yliopisto.

Kiitoksia kaikille mekaanikoille ja muille työntekijöille sekä osallistujille!

Yhteistilaus Bullitt-lastipyöristä

Esimerkiksi Hollannissa ja Tanskassa tavaran ja ihmisten kuljettamiseen tarkoitetut lastipyörät ovat yleisiä. Suomessa lastipyöriä on puolestaan vasta aivan muutamia, eikä Keski-Suomessa tiettävästi ole siviilikäytössä ainuttakaan varsinaista lastipyörää. Nyt JYPS on tekemässä pyöräilykulttuuriteon ja tilaamassa ensimmäisen lastipyörän keskiseen Suomeen. Pyörää on tarkoitus sekä pitää esillä että käyttää seuran ja jäsenten tavaroiden kuljettamiseen.

Tanskalainen Bullitt Cargo Bike on useiden lähteiden mukaan maailman paras lastipyörä. Pyörä on sporttinen, varustettu kunnon osilla, yllättävän kevyt, ja sen painopiste on matalalla. Pyörällä voi tarvittaessa kuljettaa vaikka pesukoneen! Myös lasta voi kuljettaa etutilaan kiinnitetyssä istuimellisessa laatikossa. Seuralle hankitaankin nimenomaan Bullittin lastipyörä.

Lisätietoja lastipyöristä löytyy mm. Tavarafillarin sivuilta. Myös Bullittia on testattu Tavarafillarissa.

Seuran lisäksi muutkin kiinnostuneet voivat osallistua lastipyörätilaukseen. Yhteistilauksen avulla sekä pyörien hintoja että toimituskuluja saadaan alemmas. Tämän hetken tietojen mukaan Jyväskylään onkin tulossa peräti kolmesta viiteen lastipyörää.

Bullittit tilataan suoraan valmistajalta Kööpenhaminasta – Suomestahan pyörää ei saa lainkaan. Yhden pyörän hinta Deore-osilla ja pohjalevyllä Suomeen toimitettuna on noin 2000–2300 euroa tilausmäärästä riippuen. Pyörä on tietysti mahdollista tilata myös muutaman sadan euron verran halvemmilla osilla.

Jos olet kiinnostunut tilaamisesta, ota yhteyttä puheenjohtajaan viimeistään maanantaina 25.4.! Pyörien tilaus lähtee tiistaina 26.4. – näin pyörät saadaan käyttöön jo lauantain 7.5. Pyöräparaatiin.

Yhteistilaus Ortliebin, Tubuksen ja Racktimen tuotteista

Saksalainen Ortlieb valmistaa huippulaadukkaita vesitiiviitä pyörälaukkuja ja muita varusteita. Ortliebin tuotteita voi käyttää pyöräretkillä, työmatkoilla tai vaikkapa kaupassa asioidessa. Ortliebin tuotteilla on viiden vuoden takuu.

Jäsenillä on viime vuoden tapaan mahdollisuus tilata Ortliebin tuotteita suoraan maahantuojalta peräti 25 prosentin alennuksella. Listaus tuotteista ja niiden ovh-hinnoista löytyy täältä.

Ortliebin tuotteiden lisäksi samassa yhteydessä on mahdollista tilata Tubuksen ja Racktimen tuotteita. Valitettavasti nämä tuotteet näkyvät vain valmistajien omilla sivuilla, mutta näistäkin tuotteista on luvassa mojovia, erikseen sovittavia alennuksia.

Tee tilauksesi viimeistään torstaina 21.4. puheenjohtajalle!

Yliopiston pyöränhuoltotapahtuma 16.4.2011

JYPS sekä Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan ympäristö- ja liikuntavaliokunnat järjestävät jälleen perinteisen yliopiston pyöränhuoltotapahtuman. Huippusuositussa tapahtumassa JYPS:in mekaanikot perushuoltavat 2 euron osallistumismaksua ja tarvittavien osien hintaa vastaan opiskelijoiden pyöriä.

Tyypillisimpiä huoltoja ovat ketjujen öljyäminen, ilman pumppaaminen renkaisiin, vaihteiden ja jarrujen säätäminen sekä jarrupalojen, sisäkumien, renkaiden, vaijereiden, polkimien ja satuloiden vaihtaminen. Lisäksi neuvotaan pyörän perussäätöjä, kunnossapitoa ja huoltamista sekä annetaan vinkkejä jatkohuoltoja varten. Tapahtumassa on myös mahdollisuus pyörän pesemiseen sekä turvamerkitsemiseen.

Ride Cycle Store tukee tapahtumaa. Pyöriin vaihdettavat osat ja tarvikkeet ovat Ridestä, ja jatkohuollon tarvitsijoille kirjoitetaan Rideen lähete, jolla saa myös alennusta huollosta.

Viime vuoden vastaavassa tapahtumassa huollettiin yhteensä 161 pyörää. Kuvia kyseisestä tapahtumasta löytyy galleriasta täältä.

Tervetuloa mukaan huollattamaan pyörääsi tai ruokapalkkaiseksi mekaanikoksi!