Pyöräilyn edistämisen kunniamaininta 2011

Pyöräilyviikon 2011 pyöräilyn edistämisen kunniamaininta on annettu Jyväskylän kaupunkirakennelautakunnalle.

Perusteluna kunniamaininnalle:

Pyöräilyn edistämiseksi on välttämätöntä toteuttaa kaupunkikeskustoihin
riittävä määrä kunnollisia pyöräparkkeja.

Kaupunkirakennelautakunta on ollut tärkeässä roolissa hyväksymässä Jyväskylän keskustaan uutta ja Suomessa ainutlaatuista pyöräpysäköinnin toimintamallia.

Ohjeistuksen mukaan kaupunki toteuttaa merkittävän osan keskustan toimisto- ja liikekiinteistöjen tarvitsemista pyöräpysäköintipaikoista. Kiinteistöt velvoitetaan asemakaavalla osallistumaan pyöräpaikkojen rakentamiskustannuksiin.

Onnea!

Keski-Suomen kolme ensimmäistä Bullittia juuri saapuneina 2011.

Keski-Suomeen ensimmäiset lastipyörät

Keskisuomalainen pyöräilykulttuuri hyppäsi tällä viikolla pitkän askeleen eteenpäin, kun maakuntaan saatiin ensimmäiset lastipyörät. JYPS teki yhteistilauksen tanskalaisista huippulaatuisista Bullitt-lastipyöristä, ja pyöriä saapuikin Jyväskylään peräti kolme. Yksi pyöristä tuli JYPS:ille ja kaksi seuralaisille.

Lastipyörää voi käyttää tavaran tai ihmisten kuljettamiseen. Esimerkiksi Bullittilla voi tarvittaessa kuljettaa vaikka pesukoneen tai kaksi lasta. Perheen kauppa-asioiden hoitamiseen Bullitt on kerrassaan loistava väline.

Hollannissa ja Tanskassa lastipyörät ovat yleisiä, mutta Suomessa pyöriä on vasta aivan muutamia. Jatkossa lastipyörät kuitenkin varmasti yleistyvät täälläkin, joten esimerkiksi pyöräväyliä ja pyöräparkkeja on suunniteltava myös lastipyörille soveltuviksi.

Tilatut pyörät ovat jatkossa aktiivisessa kuljetus- ja muussa hyötykäytössä. JYPS:in pyörä on seuran ja seuran jäsenten käytössä. Bullittilla kuskataan tavaraa seuran tilaisuuksiin, sitä pidetään esillä tapahtumissa, ja pyörää myös lainataan jäsenille.

Pyöristä löytyy lisätietoa kuvagalleriasta ja Jyväskylän Kaupunkifillarista. Lisätietoja yleensä lastipyöristä löytyy Tavarafillarista.