Risto Ojajärven piirustus Kankaan mahdollisesta katunäkymästä. Piirros tehtiin aiemmin JYPS:in Kangas-visiota varten.

JYPS:in näkemys Kankaan ideakilpailusta

Jyväskylän Kankaan alueelle suunnitellaan kaupunginosaa vähintään noin 3000 asukkaalle ja 1300–1500 työntekijälle. Suunnittelussa käytetään ensimmäistä kertaa Jyväskylässä vuorovaikutteista ja osallistavaa menetelmää – toisin sanoen asukkaat ja yhteisöt on otettu mukaan alueen suunnitteluun alusta alkaen. JYPS:kin on jo aiemmin osallistunut alueen ideointiin ja tavoitteiden asettamiseen omalla visiollaan Kestävän liikenteen kaupunginosa.

Kansalaisten ja järjestöjen ideointivaiheen jälkeen kaupunki asetti alueesta ideakilpailun arkkitehtuuritoimistoille. Kilpailuun saapui kaikkiaan 32 ehdotusta. Kilpailutöissä on esitetty tarkempia näkemyksiä alueen rakennusten tyypeistä, sijoittamisesta ja ulkoasusta, liikenneratkaisuista, energiantuotannosta ja niin edelleen. Kilpailutyöt löytyvät täältä ja niiden arvostelukriteerit täältä. Yleisö voi kommentoida töitä 5.12. asti ja kilpailun tulokset julkistetaan 3.2.2012. Voittajat ratkaisee raati, jonka koostumus löytyy täältä.

Meidänkin tietysti piti kantaa kortemme kekoon arkkitehtuurikilpailun töiden analysoimiseksi ja parhaiden mahdollisten töiden valitsemiseksi. Kankaasta tavoitellaan kävely- ja pyöräilyvaltaista kaupunginosaa, jossa oman auton omistaminen ei ole välttämätöntä – näin meillä on asiantuntijarooli vaikuttaa siihen, että ratkaisut myös käytännössä ovat tuon linjauksen mukaisia ja oikeasti toimivia.

Read more

JYPS:in nettisivut ovat uudistuneet!

JYPS:n sivustoa on muokkailtu vähän uuteen uskoon. Suurimmat muutokset ovat ulkonäössä ja etusivussa, mutta pääsääntöisesti asiat ovat entisillä paikoillaan.

Read more