Jouko kurvaa Setämiehellä 11.2.2012. Kuva Jani Käyhty.

Talvimaastopyöräilemään Laajavuoreen

Laajavuoreen MTB Enduron SM-kisaa varten kesällä 2011 tehty Setämies-maastopyöräenduropätkä on nyt talvikäytössä. Ahkeran lapioinnin ansiosta reitti on puhtaana lumesta ja valmiina fillarointiin! Pätkää saa ajaa – ja aurata – milloin vain.

Setämiehen lähtöpaikka on ison hyppyrimäen tornin lähellä ja maali hyppyrimäkien alastulojen luona.

Viralliset avajaiset pidetään heti pakkasten laskettua pyöräilyllisiin lukemiin. Muitakin tapahtumia ja jopa kisoja pätkällä on tulossa. Vuoden 2012 virallinen kisakausikin alkaa tällä reitillä, kun Ride Cycle Store Cup pyörähtää käyntiin Setämies-talvienskalla keskiviikkona 14.3.

Seuraa viestintää ja kysele tarvittaessa lisäohjeita foorumilla!

Risto Ojajärven piirustus Kankaan mahdollisesta katunäkymästä. Piirros tehtiin aiemmin JYPS:in Kangas-visiota varten.

JYPS:inkin kannattama työ voitti Kankaan arkkitehtuurikilpailun

Jyväskylän Kankaan uuden asuinalueen arkkitehtuurikilpailun voittajat julkistettiin tänään. Kilpailun voitti selkeästi Hjalmarin uni -niminen työ. Toista palkintoa ei jaettu lainkaan. Jaetulle kolmannelle sijalle valittiin Kollektiivilipasto ja Kangastus II.

Lisätietoja tuloksista voi lukea kaupungin tiedotteesta.

Arvioimme aiemmin kaikki kilpailun 32 työtä pyöräilyn ja muun liikenteen kannalta. Hjalmarin uni oli arviointimme mukaan yksi kolmesta parhaasta työstä. Kirjoitimme Hjalmarin unesta mm. näin: ”Työssä alueelle on mm. visioitu kaksi sisäistä viherlenkkireittiä, pikapyörätiet useisiin suuntiin, laaja autoton keskusta-alue, toimiva citybussin reitti, shared space -katuja, erilliset pyörätiet kävelykaduillakin, katetut lämpimät pyöräparkit, lämmitettäviä kävelykatuja, polkupyöräkeskus ja uusi silta Tourujoen ylitse. Myös pyöräpaikkanormi on mainittu (1 pp / 30 kerros-m2).” Myös Kollektiivilipastossa todettiin olevan erityisiä ansioita pyöräilyn kannalta: sijoitimme työn toiseksi parhaaseen ryhmään. Ilman useita miinuksia Kollektiivilipasto olisi ollut meidänkin listauksessamme aivan kärjessä. Kangastus II puolestaan sijoittui kohtalaisten töiden ryhmään. Koko näkemyksemme kilpailutöistä löytyy täältä.

Jatkossa pyrimme varmasti vaikuttamaan siihen, että kilpailutöiden pyöräilyn kannalta ansiokkaat ehdotukset siirtyvät myös Kankaan jatkosuunnitteluun ja toteutukseen.

Hanki JYPS:in seuravaatteita!

Seuravaatevalikoimassa on peräti yli 30 tuotetta: ajopaitoja, takkeja, huppareita, huiveja, teepaitoja, housuja… Nyt on viimeinen tilaisuus hankkia omasi tälle kesälle!

Seura välittää tuotteet jäsenille nettohintaan.

Lue lisää…