Vilkasta työmatkapyöräilyä Hollannissa.

Vuoden 2012 jyväskyläläinen työmatkapyöräilijä haussa

Nyt haetaan vuoden 2012 jyväskyläläistä työmatkapyöräilijää!

Oletko itse aktiivinen työmatkapyöräilijä tai kulkeeko työkaverisi töihin fillarilla läpi vuoden? Nyt voit ehdottaa itseäsi tai kaveriasi vuoden 2012 jyväskyläläiseksi työmatkapyöräilijäksi. Ehdotuksia voi tehdä 16.9.2012 saakka JAPA:n sivuilta löytyvällä lomakkeella tai puhelimitse virka-aikana numeroon 0400 361 365. Ehdokkaan tulee asua Jyväskylässä ja pyöräillä säännöllisesti työmatkansa. Vuoden työmatkapyöräilijä julkistetaan Auton vapaapäivänä 22. syyskuuta.

Vuoden jyväskyläläisen työmatkapyöräilijän arvonimen voittaja saa palkkioksi lahjakortin pyöränhuoltoon (Ride Cycle Store, arvo 89 euroa). Lisäksi voittajan työpaikka saa maksuttoman konsultoinnin kestävän työmatkaliikkumisen edistämisestä. Sen pohjalta organisaatio saa konkreettisia toimenpide-ehdotuksia siihen, kuinka henkilöstöä voi entisestään aktivoida ja kannustaa työmatkapyöräilyyn. Kaikkien ehdotuksia tehneiden kesken arvotaan myös yllätyspalkintoja.

Vuoden työmatkapyöräilijän valinnalla halutaan tuoda esille henkilöitä, jotka toimivat työmatkaliikkumisen malliesimerkkeinä. Lisäksi halutaan kannustaa työnantajia pyöräilyolosuhteiden parantamiseen. Työmatkojen pyöräilystä hyötyvät ilmaston lisäksi sekä työntekijä että työnantaja, sillä liikuntaa harrastava on terveempi ja jaksaa paremmin myös töissä.

Työmatkapyöräilijän valinnasta päättävät Jyväskylän kaupungin yhdyskuntatekniikan, JAPA ry:n ja Jyväskylän Pyöräilyseura ry:n edustajat. Yhteistyökumppanina on mukana Ride Cycle Store.

Lisätietoja: koordinaattori Anna Sarkkinen, JAPA ry, 040 593 8541, etunimi.sukunimi@jkl.fi.

Yksi kolmesta paitakuosista.

I Cycle JKL -paitoja myynnissä ja jaossa kesäkauden päättäjäisissä, Paussin Paikassa, I Cycle yliopisto -tapahtumassa ja Auton vapaapäivänä

I Cycle JKL -logo on suunniteltu tunnukseksi Jyväskylän pyöräilylle. Tavoitteena on tuoda esille myönteisiä mielikuvia pyöräilystä ja edistää pyöräilyä. Fillarointi on hauskaa ja tekee hyvää sydämelle!

Tykkäätkö sinäkin pyöräilystä? Kerro se muillekin hankkimalla I Cycle JKL -teepaita!

I Cycle JKL -teepaitoja saa kolmella eri kuviolla ja sekä puuvillaisina että teknisinä. Värivaihtoehtoja on runsaasti. Paidat maksavat JYPS:in jäsenille 10 € ja muille 15 €. Paitoihin voit tutustua tarkemmin täällä.

Paitoja on myynnissä kesäkauden päättäjäisissä la 1.9., kaupungin työntekijöiden virkistystapahtumassa Paussin Paikassa Harjulla ke 5.9. klo 12–17, I Cycle yliopisto -tapahtumassa yliopiston päärakennuksen edustalla ma 17.9. klo 14–16 ja Auton vapaapäivän katutapahtumassa Jyväskylän kävelykadulla la 22.9. klo 10–14. Myös aiemmin tilatut paidat ovat noudettavina. I Cycle JKL -tarroja jaetaan tapahtumissa ilmaiseksi.

Huomaathan sen, ettei kaikkia pdf-esitteessä mainittuja värejä ja kokoja ole tapahtumissa saatavilla.

Paidat on maksettava käteisellä ja mieluiten tasarahalla.

Kannattaa tutustua myös liittymistarjoukseen!

PS. Paitoja on myynnissä myös Ride Cycle Storessa!

Liittymistarjoukset kesäkauden päättäjäisissä, Paussin Paikassa, I Cycle yliopisto -tapahtumassa ja Auton vapaapäivänä

Huippusuosion saavuttaneet liittymistarjoukset jatkuvat tänä vuonna vielä neljässä tapahtumassa!

Tarjoukset ovat voimassa kesäkauden päättäjäisissä la 1.9., kaupungin työntekijöiden virkistystapahtumassa Paussin Paikassa Harjulla ke 5.9. klo 12–17, I Cycle yliopisto -tapahtumassa yliopiston päärakennuksen edustalla ma 17.9. klo 14–16 ja Auton vapaapäivän katutapahtumassa Jyväskylän kävelykadulla la 22.9. klo 10–14.

Eli jos liityt JYPS:in jäseneksi paikan päällä näissä tapahtumissa, niin saat jäsenyyden ja I Cycle JKL -teepaidan yhteishintaan 25 €! Jos olet alle 18-vuotias, niin jäsenyyden ja paidan yhteishinta on vain 15 €! Maksut voit hoitaa käteisellä ja mieluiten tasarahalla.

Tapahtumissa on myös ilmaiseksi jaossa I Cycle JKL -tarroja.

JYPS on yhdistys kaikille, jotka käyttävät polkupyörää arkisena kulkuneuvona tai harrastavat pyöräilyä. Seuraan ovat tervetulleita niin satunnaiset fillaristit kuin aktiiviset harrastajat. Jäsenenä saat etuja sekä tuet samalla pyöräilyä ja pyöräilyolosuhteiden kehittämistä. Seuraan kuuluu tällä hetkellä yli 300 jäsentä. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Katuajokoulutukset jatkuvat 3. ja 17.9. sekä 8.10.2012

Kesällä aloitetut pyöräilijöiden katuajokoulutukset jatkuvat! Ilmaisissa ja kaikille avoimissa koulutuksissa opetetaan ja opetellaan liikennesääntöjen mukaista fiksua ja turvallista pyöräilemistä kaupunkialueella.

Koulutuksissa opetetaan muun muassa:

  • hyvän liikennekäytöksen perusteet
  • erilaiset pyöräväylätyypit
  • pyörän paikka liikenteessä
  • miten ajetaan turvallisesti autojen seassa
  • miten vältetään ristiriidat jalankulkijoiden kanssa
  • ryhmittyminen ja risteyksissä ajaminen.

Noin tunnin mittaisiin koulutuksiin kuuluu lyhyt yleisosuus lähtöpaikalla ja sen jälkeen tilanteen mukaan noin 45 min pyöräilemistä pienissä ryhmissä keskusta-alueella.

Katuajoissa pyöräillään sekä ajoradoilla että yhdistetyillä jalankulku- ja pyöräväylillä. Katuajojen tarkoitus on, että osallistujat saavat uskallusta ja taitoa pyöräillä kaupungissa. Koulutukset on suunnattu kaikille pyöräileville täysi-ikäisille.

Katuajot alkavat aina Aren aukiolta Kolmikulman edustalta. Koulutuksiin ei tarvitse ennakkoilmoittautua. Oma pyörä mukaan!

Syksyn katuajokoulutukset järjestetään maanantaisin 3. ja 17.9. sekä 8.10. Koulutukset alkavat klo 17:30.

Kysymyksiä katuajoista voi esittää sähköpostitse, jyps (ät) jyps.info.

Tervetuloa fillaroimaan!

Kesäkauden avajaisissa 2012.

Kesäkauden päättäjäiset, uusien jäsenten ilta 2 ja pyöräretkiä 1.9.2012

Kesäkauden päättäjäiset ja vuoden toinen uusien jäsenten ilta pidetään seuran mökillä Vihtavuoressa lauantaina 1.9. klo 17–n. 24.

Ohjelmassa on grillausta, ruokailemista, saunomista, uimista, pelailua, soutelua ja tutustumista toisiin seuralaisiin. Seura tarjoaa syömistä ja juomista, mutta mukaan kannattaa ottaa myös omia eväitä ja juomia nyyttäriperiaatteella.

I Cycle JKL -paidat ja seuravaatteet ovat tilaisuudessa myynnissä ja jaossa. Voit myös liittyä kesäkauden päättäjäisissä seuraan. Jos liityt tapahtumassa jäseneksi, niin saat jäsenyyden ja I Cycle JKL -paidan hintaan 25 €. Jos olet alle 18-vuotias, niin jäsenyyden ja paidan yhteishinta on 15 €.

Ota mukaan ainakin vaihtovaatteet, saunomisvälineet, uikkarit sekä jotain sopivaa syömistä ja juomista!

Meno ja pyöräretket

Voit tulla mökille pyörällä tai autolla. Mökille lähdetään pyörillä Aren aukiolta Kolmikulman edestä klo 12. Voit ajaa mökille maasto-, maantie- tai retkiryhmässä. Maastossa poljetaan ajoporukasta riippuen noin 3–6 tuntia ja 30–80 km, retkiryhmässä noin 4 tuntia ja 60 km sekä maantieryhmässä 4 tuntia ja 100 km. Kaikki retket ovat ohjattuja, ja vauhti pidetään sopivana. Retkiryhmään voit osallistua millä tahansa kunnolla ja pyörällä! Maantieryhmä toteutetaan, jos ennakkoilmoittautuneita on riittävästi. Ylimääräiset tavarat kuljetaan mökille autoilla. Voit myös halutessasi hypätä itse Arelta autokyytiin.

Luonnollisesti mökille voi tulla omalla kyydillään mihin aikaan haluaa.

Paluu

Mökiltä palataan kaupunkiin illan päätteeksi, myös aikaisempi paluu järjestyy. Pyörän saa halutessaan kuljetettua takaisin kaupunkiin autokyydillä. Muutama voi halutessaan jopa yöpyä mökillä.

Ilmoittautuminen ja kyydit

Ilmoittaudu mukaan (tarjoiluiden ja kuljetusten varaamisen vuoksi) joko Hannu Räbinälle tai Facebookissa. Kerro ilmoittautuessasi, miten aiot saapua paikalle. Ilmoitathan myös, jos sinulla on käytössäsi auto siirtymäkuljetusten järjestämiseen! Jos et ennätä ilmoittautua, niin luonnollisesti paikalle voi saapua muutenkin!

Sekä uudet että vanhat jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita! Tule mukaan!

Johtokunta