Syyskokous 2011.

Syyskokous sekä kauden päättäjäiset ja pikkujoulut 8.12.2012

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään lauantaina 8.12. alkaen klo 16 Sepänkeskuksen tilassa Reaktori (Kyllikinkatu 1, huomaa muuttunut paikka!).  Kokouksessa päätetään vuoden 2013 toimintasuunnitelmasta, budjetista, johtokunnan kokoonpanosta sekä jäsenmaksujen suuruudesta. Kahvitarjoilu!

Read more

Vaihtuvalajinen salivuoro alkaa 29.10.2012

Seuran vaihtuvalajinen salivuoro alkaa maanantaina 29.10. Vuoro on Kypärämäen koulun pienessä salissa klo 20:30–21:30 (muuttunee jatkossa puoli tuntia aikaisemmaksi). Vuoro jatkuu huhtikuulle asti.

Vuorolla laji vaihtelee, joskin vuoro on tarkoitettu lähinnä huoltavaan liikuntaan ja kuntoiluun. Vuorolla voidaan venytellä, joogata, jumpata jne. Ensimmäisellä kerralla pidetään kuntopiiriä ja venytellään, toisella joogavenytellään. Vuoro on pääsääntöisesti ohjattu vertaisperiaatteella eli joku seuralainen ohjaa tuntia.

Vuorolla on kulujen kattamiseksi 1 euron osallistumismaksu. Vuoden 2012 kaikille 8 vuorolle voi osallistua 5 eurolla.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja seuran salivuoroista löydät täältä.

Seurakysely jäsenille ja muille seuraa tunteville

JYPS:in jäsenmäärä ja pyöräilyinnostus ovat viimeisen vuoden aikana kasvaneet huimasti – nyt olisikin aika kuulla, mitä mieltä te seuralaiset ja muut seuraa tuntevat olette toiminnastamme. Järjestämme seurakyselyn, johon juuri sinulla on mahdollisuus osallistua kertomalla oma mielipiteesi seurasta ja sen toiminnasta sekä visioimalla yhteistä tulevaisuutta kehittämisideoilla. Edelliskerran vastaavanlainen kysely järjestettiin vuonna 2007. Allaolevasta linkistä pääset vastaamaan kyselyyn, joka on auki aina 18.11. saakka. Kyselyn tulokset julkistamme seuran syyskokouksessa sekä internetsivuillamme.

Toivomme, että mahdollisimman moni ottaisi pienen hetkisen arjen aikaa ja istahtaisi kysymysten äärelle – vastaaminen vie aikaa viidestä kymmeneen minuuttiin. Kiitos jo etukäteen vastauksestasi – kyselyyn vastanneilta saamme arvokasta tietoa siitä, kuinka seura toimii, vaikuttaa ja mitä pitäisi juuri sinun mielestäsi tulevassa vielä kehittää.

Lämmin kiitos vastauksestasi!

SEURAKYSELY 2012

Tahko MTB

Tahko 2013 -valmentautumisprojekti käynnistynyt

JYPS on käynnistänyt maastopyöräilijöille suunnatun pilottiprojektin, jossa valmentaudutaan vuoden 2013 Tahko MTB -tapahtumaa varten.

Projekti on saanut osakseen melkoista kiinnostusta: tällä hetkellä projektin sähköpostilistalla on jo noin 50 jäsentä. Projekti kannustaa harjoittelemaan yhdessä tavoitteena onnistua pääsemään omiin tavoitteisiinsa Suomen suurimmassa maastopyörätapahtumassa. Harjoittelu on osittain yhteistä ohjattua lenkkeilyä, ryhmäliikuntatunteja ja mm. spinningmarathoneja. Lisäksi järjestetään luentoja aiheeseen liittyen.

Projektiin osallistuminen on ilmaista, mutta ryhmäliikuntatunnit ja ulkopuolisten järjestämät luennot jne. ovat maksullisia. Lisäksi osallistujilta edellytetään JYPSin jäsenyyttä tai liittymistä jäseneksi.

Projektiin liittyvää keskustelua löytyy Keski-Suomen pyöräilyfoorumilta sekä seuran Facebook-sivulta. Projektin sähköpostilistalle voi liittyä (mikäli on jäsen) tästä.

Kiinnostuitko tulemaan mukaan? Vielä ehdit mainiosti! Laita sähköpostia osoitteeseen matti.purojarvi (ät) logica.com.

Vaaleissa ehdolla olevat JYPS:in jäsenet

Kunnallisvaalien varsinainen äänestyspäivä on sunnuntai 28.10. Pyöräily voi edistyä myös vaalien ja pyöräilymyönteisten kunnanvaltuutettujen kautta, joten JYPS julkaisee kaikkien kunnallisvaaleissa ehdolla olevien jäsentensä tiedot.

Pyöräilyllä ei ole välttämättä tekemistä puoluepolitiikan kanssa, mutta politiikalla on ratkaiseva merkitys pyöräilyolosuhteille.

Jypsiläiset ehdokkaat löydät täältä! Kannattaa käydä tutkimassa tarkemmin!

Pyöränhuoltokurssi alkaa 29.10.2012

JYPS käynnistää jäsenillensä suunnatun huoltokurssin. Kurssilla opetellaan osa-alueittain pyöränhuoltoa seuran asiantuntijoiden johdolla. Kurssi pyörii vuoden ympäri ja samat teemat toistuvat vähintään vuosittain. Kurssille voi osallistua haluamilleen kerroille.

Yhdelle koulutuskerralle osallistuminen maksaa kulujen kattamiseksi 5 €. Kurssi on tarkoitettu vain jäsenille. Jos haluat mukaan, liity jäseneksi.

Kurssi alkaa maanantaina 29.10. klo 17:30 pyörän syyshuollolla. Koulutuksessa opetellaan tarvittavat syyshuoltotoimet, mm. säädöt ja öljyämiset. Lisäksi annetaan vinkkejä talvivarusteista, esimerkiksi nastarenkaista ja ajovaatteista.

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet löydät kurssin sivulta.

Seura julkaisee vaaleissa ehdolla olevien jäsentensä tiedot

Kunnallisvaalien varsinainen äänestyspäivä on sunnuntai 28.10. Pyöräily voi edistyä myös vaalien ja pyöräilymyönteisten kunnanvaltuutettujen kautta, joten JYPS julkaisee kaikkien kunnallisvaaleissa ehdolla olevien jäsentensä tiedot nettisivulla ja viikolla 43 ilmestyvässä seuralehdessä. Molemmissa julkaistaan nimi, puolue ja ehdokasnumero. Nettisivuilla voidaan julkaista myös yksi nettiosoite. Ehdokkaiden toivotaan myös vastaavan kysymykseen Miten edistäisit pyöräilyä kotikunnassasi, jos tulisit valituksi?

JYPS:in toimialueena on koko Keski-Suomi, joten kaikki Keski-Suomen alueella ehdolla olevat voivat ilmoittautua.

Myös ennen vaaleja seuraan liittyneiden uusien jäsenten tiedot julkaistaan (lehden osalta viimeistään 15.10. liittyneet)! Loppuvuoden ajan netin kautta liittyville on voimassa liittymistarjous, jossa uusi jäsen saa jäsenyyden ja I Cycle JKL -teepaidan yhteishintaan 20 €! Alle 18-vuotialle jäsenyyden ja paidan yhteishinta on vain 10 €! Paidat voi lunastaa esimerkiksi kauden päättäjäisissä ja pikkujouluissa lauantaina 8.12.

Tampereella TaPo ja Helsingissä HePo ovat toteuttaneet hieman vastaavat haasteet:

Jos haluat ilmoittautua pyöräilymyönteiseksi ehdokkaaksi, lähetä tietosi puheenjohtajalle! Lähetä ohessa myös vastaus pyöräilyaiheiseen kysymykseen.

  • Nimi:
  • Ehdokasnumero:
  • Puolue:
  • Kunta, jossa olet ehdolla:
  • Nettisivu:
  • Miten kotikuntasi pyöräilyoloja tulisi parantaa (max 160 merkkiä):

Liittymistarjous netissä loppuvuoden ajan

Huippusuosion saavuttanut liittymistarjous jatkuu sovellettuna netissä loppuvuoden ajan!

Jos liityt yhdistyksen jäseneksi nettisivujen liittymislomakkeella 10.10.–8.12. välisenä aikana, niin saat jäsenyyden ja I Cycle JKL -teepaidan yhteishintaan 20 €! Jos olet alle 18-vuotias, niin jäsenyyden ja paidan yhteishinta on vain 10 €!

Kirjoita liittymislomakkeen lisätiedot-kohtaan liittymistarjous.

Paidat voi lunastaa kauden päättäjäisissä ja pikkujouluissa lauantaina 8.12.

Read more

Pyöräkatos Vaajakoskelta

Liikkujan viikon pyöräilyaiheinen kysely

JYPS:in infopiste oli Liikkujan viikon näyttelyn osana kaupunginkirjastolla kahden viikon ajan. Pisteellä oli myös pienimuotoinen kysely Jyväskylän pyöräilyoloista. Vastauslomakkeita palautettiin 48 kpl ja asiaa lomakkeisiin oli jaksettu kirjoittaa hyvin.

Kysymykset kuuluivat:

  1. Kuinka suuri osa matkoista Jyväskylässä pyöräillään?
  2. Mikä on Jyväskylän paras pyöräilyväylä?
  3. Mikä on parasta Jyväskylän pyöräilyssä?
  4. Miten lisäisit pyöräilyä Jyväskylässä?

Ylivoimaisesti parhaina pyöräväylinä pidettiin Palokkajärven ja Jyväsjärven kiertäviä reittejä, mutta monia melko yllättäviäkin vastauksia saatiin. Ideoita oli yleensä enempi kuin yksi lappua kohden. Tulokset kyselystä löytyvät hiukan tiivistetyssä muodossa tästä taulukosta.

Palkkioksi vaivannäöstä kahdelle onnekkaalle vastaajalle arvottiin I Cycle JKL -paidat. Arpa suosi Unna Ahokasta ja Pekka Paanasta. Kiitokset kaikille vastanneille!

Yksi kolmesta paitakuosista.

I Cycle JKL -teepaitoja myynnissä Ride Cycle Storessa

I Cycle JKL -logo on suunniteltu tunnukseksi Jyväskylän pyöräilylle. Tavoitteena on tuoda esille myönteisiä mielikuvia pyöräilystä ja edistää pyöräilyä. Fillarointi on hauskaa ja tekee hyvää sydämelle!

Tykkäätkö sinäkin pyöräilystä? Kerro se muillekin hankkimalla I Cycle JKL -teepaita!

I Cycle JKL -teepaitoja saa kolmella eri kuviolla ja sekä puuvillaisina että teknisinä. Värivaihtoehtoja on runsaasti. Paitoihin voit tutustua tarkemmin täällä.

Nouda oma paitasi Ride Cycle Storesta! Ridessä paitojen hinta on 15 €/kpl. Huomaathan sen, ettei kaikkia esitteessä mainittuja värejä ja kokoja ole saatavilla.