I Cycle JKL / Jämsä / Äänekoski / Keski-Suomi -teepaidat ennakkotilattavina!

I Cyde Jämsä.
I Cycle Äki.
I Cycle Keski-Suomi.

Viime vuonna suunnittelimme I Cycle JKL -logon tunnukseksi Jyväskylän pyöräilylle ja toteutimme logon pohjalta mm. teepaitoja. Huikean menestyksekäs paitakamppis jatkuu myös tänä vuonna! Jyväskylän lisäksi I Cycle -logot ja paidat niiden pohjalta on nyt suunniteltu Jämsään, Äänekoskelle ja Keski-Suomeen. Tavoitteena on tuoda aiempaa laajemmin esille myönteisiä mielikuvia pyöräilystä ja edistää pyöräilyä. Fillarointi on hauskaa ja tekee hyvää sydämelle!

Tykkäätkö sinäkin pyöräilystä? Nyt on aika kertoa se muillekin hankkimalla oman paikkakuntasi tai alueesi I Cycle -teepaita!

Jyväskylän paitoja on tarjolla kolmella eri kuviolla, muissa paidoissa käytetään I Cycle -peruslogoa. Kaikkia paitoja saa puuvillaisina ja teknisinä sekä miesten ja naisten malleina. Värivaihtoehtoja on runsaasti.

Puuvillaiset paidat maksavat JYPS-jäsenille 10 € ja muille 15 €. Teknisten paitojen hinta on jäsenille 15 € ja muille 20 €.

Paitojen ennakkotilaus on avoinna sunnuntaihin 14.4. asti. Lähetä tilauksesi sähköpostilla osoitteeseen breilinhenna (ät) gmail.com (10.4. asti) tai jyps (ät) jyps.info (11.–14.4.).

 
Tilatut paidat ovat noudettavissa JYPS:in pisteellä Pyöräilyviikon päätapahtumassa Jyväskylän kävelykadulla lauantaina 11.5. klo 10:30–17. Paidat on maksettava käteisellä ja mieluiten tasarahalla. Jos et pysty noutamaan paitaasi, niin sovi, että joku käy noutamassa paidan tai paidat puolestasi. Tapahtumassa on myynnissä myös ylimääräisiä paitoja. Jämsän, Äänekosken ja Keski-Suomen paitoja toimitetaan muillakin tavoin – lisätietoja alta paitamainoksista.
 
Jatkossa paitoja myydään JYPS:in tapahtumissa ja lisäksi ainakin Ride Cycle Store ottaa paitoja myyntiin.
 
Lisätietoja paidoista
Touho ja Aikku.

Esittelyssä seuran luottokuvaaja Touho Häkkinen

Seuran jäseniä, toimihenkilöitä ja muita mielenkiintoisia persoonia esittelevä juttusarja saa jatkoa Touho Häkkisestä. Touho Häkkinen on kuvannut JYPS:in tapahtumia jo useiden vuosien ajan mukanaan useimmiten Aikku-koira.

Kuka olet?

Touho Häkkinen. Vaajakosken poikii jo viime vuosituhannelta!

Miten päädyit pyöräilyharrastuksen pariin?

Suunnistus- ja hiihtokilpaharrastuksen seurauksena. Juoksu ei soveltunut selkävaivojen myötä kovaan kesäharjoitteluun, joten korvaavana reeninä pyöräily astui harrastuksiin mukaan. Siitä lähtien ketjua on riittänyt pyörittämiseen!

Read more

Tilaa seuravaatteita!

Tämän vuoden seuravaatekokoelma hintoineen on julkaistu ja vaatteet ovat ennakkotilattavissa.

Seuravaatevalikoimaan sisältyy tänä vuonna peräti noin 30 eri tuotetta. Käytännössä lähes kaikki pyöräilijän tarvitsemat vaatteet voi hankkia yhdistyksen kautta. Naisille ja miehille on vaatteissa omat värinsä, kuosinsa ja kokonsa. Valikoimasta löytyy myös lapsille sopivia vaatteita.

Pääosa vaatteista tulee norjalaiselta Trimtexiltä, tanskalainen Newline toimittaa täydentäviä tuotteita. Trimtexin vaatteissa kuosit on suunniteltu JYPS:ille. Monissa vaatteissa on mukana We Cycle Keski-Suomi -logo!

Vaatteiden ennakkotilaus on avoinna sunnuntaihin 24.3., joten tilaa vaatteesi siihen mennessä! Trimtexin vaatteita tilataan vuoden aikana vain kerran.

http://www.jyps.fi/seura/seuravaatteet

Sinustako yksi Suomen ensimmäisistä pyöräilynohjaajista?

JYPS käynnistää yhdessä Suomen Pyöräilyunionin kanssa pyöräilynohjaajien kouluttamisen. Valtakunnallinen pyöräilynohjaajien koulutusjärjestelmä on suunniteltu vuosina 2012–2013, ja ensimmäiset pilottikurssit järjestetään Jyväskylässä keväällä 2013. Koulutusten tavoitteena on tuoda lisää osaamista pyöräilytoimintaan, erityisesti seuroihin ja pyöräilypalveluita tarjoaviin yrityksiin.

Pyöräilynohjaajien koulutusjärjestelmä

Ohjaajien koulutusjärjestelmä on 5-tasoinen. Ensimmäinen taso sisältää pyöräilyn ohjaamisen startti -kurssin, jonka avulla koulutetaan apuohjaajia. Kakkostasolla koulutetaan pyöräilynohjaajia. Toimittuaan vuoden pyöräilynohjaajana ohjaaja voi erikoistua maasto-, maantie– tai retkipyöräilynohjaajaksi. Maastopyöräilynohjaaja voi puolestaan edelleen erikoistua freeridepyöräilynohjaajaksi. Ylin taso on pyöräilykouluttaja, jolle maasto-, maantie- tai retkipyöräilynohjaaja voi kouluttautua toimittuaan ohjaajana kaksi vuotta. Koulutetut ohjaajat saavat käyttää ko. koulutustason ohjaajan titteliä toiminnassaan.

Suomen ensimmäinen avoin pyöräilynohjaajakoulutus 26.4.–26.5.

Suomen ensimmäinen kaikille avoin pyöräilynohjaajakoulutus (taso 2) alkaa Jyväskylässä viikonloppuna 26.–28.4. Koulutukseen kuuluvia harjoittelutunteja voi pitää kotipaikkakunnallaan viikoilla 18–21. Kurssi huipentuu loppukokeisiin 26.5.

Pyöräilynohjaajakoulututuksen tavoitteena on antaa osallistujalle tiedot ja osaaminen, jotta tämä voi omatoimisesti järjestää ja ohjata perustasoisia aloittelijoiden ja harrastajien lenkkejä, retkiä ja muita pyöräilytapahtumia. Koulutus antaa perusvalmiudet myös lasten ja nuorten ohjaamiseen. Koulutuksessa pääpaino on liikenne-, kunto- ja retkipyöräilyn hallitsemisessa ja opettamisessa. Koulutukseen voivat osallistua kaikki täysi-ikäiset, jotka ovat pyöräilleet vähintään vuoden. Koulutuksen käyneillä on oikeus käyttää pyöräilynohjaaja-titteliä toiminnassaan.

Lue lisää täältä ja ilmoittaudu mukaan!

Ensiavun peruskurssi 12.–13.4.2013

JYPS järjestää jäsenilleen SPR:n EA 1 -vaatimusten mukaisen 16-tuntisen ensiavun peruskurssin.

Kurssi on räätälöity pyöräilypainotteiseksi. Tavoitteena on pyöräilyn tyypilliset riskit ja onnettomuustilanteet huomioiva kurssi. Kurssin pitää SPR:n kouluttaja, ja siitä saa kolme vuotta voimassa olevan Ensiapu 1 -kurssitodistuksen.

Kurssi pidetään perjantaina 12.4. klo 17–22 ja lauantaina 13.4. klo 9–19 SPR:n tiloissa Jyväskylän Tourulassa (Ailakinkatu 5).

Kurssi on tarkoitettu erityisesti pyöräilynohjaajakoulutuksiin osallistuville. Niille ohjaajakoulutettaville, jotka osallistuvat jatkossa seuran lenkkien ja retkien vetämiseen, kurssi on ilmainen. Muille seuralaisille kurssi maksaa 70 € (normaalihinta 93 €). Ohjaajat ovat etusijalla kurssin paikkoja täytettäessä – muita otetaan mukaan kurssille, jos vapaita paikkoja jää.

Mukaan voi ilmoittautua puheenjohtajalle!