Täydentävä tilaus seuravaatteista 12.6.2013 asti

Seuravaatteiden tietyt mallit ja koot ovat lopussa siten, että vaatteista järjestetään täydentävä tilaus.

Trimtexin tuotteista tilataan ainakin ajohousuja ja -paitoja, takkeja, huppareita sekä kynsikkäitä. Tämä on Trimtexin tuotteista vuoden viimeinen tilaus!

Newlinelta voi tilata mitä tahansa tuotteita. Tarkoitus on tilata mm. mainioita ultrakeveitä varatakkeja.

Tsekkaa varastosta löytyvät vaatteet ja niiden koot sekä tee sen jälkeen tilauksesi osoitteeseen jyps (ät) jyps.info keskiviikkoon 12.6. klo 22 mennessä!

Kesäkauden avajaisissa 2012.

Uusien jäsenten ilta, kesäkauden avajaiset ja pyöräretkiä la 8.6.2013

Kesäkauden avajaiset ja uusien jäsenten ilta pidetään seuran mökillä Vihtavuoressa lauantaina 8.6. klo 16–n. 24.

Tarkoitus on viettää mukavaa alkukesän iltaa yhdessä touhuten, ollen ja kesästä nauttien. Ohjelmassa on vapaamuotoisesti grillausta, ruokailemista, lettujen paistamista, saunomista, uimista, pelailua, soutelua ja tutustumista toisiin seuralaisiin. Seura tarjoaa jonkun verran syömistä ja juomista, mutta mukaan kannattaa ottaa omiakin eväitä nyyttärityyliin.

Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -paidat, seuravaatteet sekä tilatut Ortlieb-tuotteet ovat tilaisuudessa myynnissä ja jaossa. Voit myös liittyä kesäkauden avajaisissa seuraan! Jos liityt tapahtumassa jäseneksi, niin saat jäsenyyden ja I Cycle -paidan hintaan 25/30 €! Alle 18-vuotiaille jäsenyyden ja paidan yhteishinta on 15/20 €.

Kuvia viime vuoden tapahtumasta löytyy täältä.

Meno

Voit tulla mukaan joko pyörällä tai autolla. Mökille lähdetään pyörillä yhdessä Aren aukiolta Kolmikulman edestä klo 12. Voit ajaa mökille maasto-, maantie- tai retkiryhmässä. Maastoporukka ajaa maastokurssin osana ajoporukasta riippuen noin 4 tuntia ja 30–50 km (huom! Arelta lähtee myös ekstramatkan ajava porukka jo klo 10), retkiryhmä noin 4 tuntia ja 60 km sekä maantieryhmä 4 tuntia ja 90 km. Retket ovat ohjattuja, ja vauhti pidetään sopivana. Retkiryhmään voit osallistua millä tahansa kunnolla ja pyörällä! Ylimääräiset tavarat kuljetaan mökille autoilla. Voit myös halutessasi hypätä itse Arelta autokyytiin.

Luonnollisesti mökille voi tulla omalla kyydillään mihin aikaan haluaa.

Paluu

Mökiltä palataan kaupunkiin illan päätteeksi, myös aikaisempi paluu voidaan järjestää. Pyörän saa halutessaan kuljetettua takaisin kaupunkiin autokyydillä. Muutama voi halutessaan jopa yöpyä mökillä.

Mitä mukaan?

Mökille kannattaa ottaa nyyttärieväiden lisäksi ainakin vaihtovaatteet, saunomisvälineet, uikkarit ja runsaasti rentoa kesämieltä!

Ilmoittautuminen ja kyytien tarjoaminen

Ilmoittaudu mukaan (kuljetusten varaamisen vuoksi) joko Hannu Räbinälle tai Facebookissa. Kerro ilmoittautuessasi, miten ja mahdollisesti missä ryhmässä aiot saapua paikalle. Ilmoitathan myös, jos sinulla on käytössäsi auto siirtymäkuljetusten järjestämiseen! Jos et ennätä ilmoittautua, niin luonnollisesti paikalle voi saapua muutenkin!

Sekä uudet että vanhat jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita! Tule sinäkin mukaan!

Johtokunta

Yhteistilaus Ortliebin, Tubuksen ja Racktimen tuotteista

Saksalainen Ortlieb valmistaa huippulaadukkaita vesitiiviitä pyörälaukkuja ja muita varusteita. Ortliebin tuotteita voi käyttää pyöräretkillä, työmatkoilla tai vaikkapa kaupassa asioidessa. Ortliebin tuotteilla on viiden vuoden takuu.

Seuran jäsenillä on aiempien vuosien tapaan mahdollisuus tilata Ortliebin tuotteita suoraan maahantuojalta peräti 25 prosentin alennuksella. Listaus tuotteista ja niiden ovh-hinnoista löytyy täältä.

Samassa yhteydessä on mahdollista hankkia maahantuojan varastossa olevia Tubuksen ja Racktimen tavaratelineitä ja muita tarvikkeita. Näistä tuotteista on luvassa 20 prosentin alennus.

Osa tavaroista on jälkitoimitettava postitse, joten tilauksen tekemiselle on myönnetty jatkoaikaa tiistaihin 4.6. klo 22 asti! Lähetä tilauksesi puheenjohtajalle. Jälkitilatut tavarat saapuvat parin viikon sisällä.

Liittymistarjoukset We Cycle Äki! -tapahtumassa 25.5., kesäkauden avajaisissa 8.6., Kankaalla 9.6. ja Marathonissa 15.6.2013

Liittymistarjoukset ovat jälleen tänä keväänä saaneet suuren suosion. Tarjoukset jatkuvat vielä muutamissa tapahtumissa. Voit liittyä JYPS-jäseneksi Äänekoskella We Cycle Äki! -katutapahtumassa 25.5. klo 11–13 ja Äänekoski XC:ssä klo 15–17 sekä Jyväskylässä kesäkauden avajaisissa la 8.6. alkaen klo 16, Kankaan avoimien ovien päivässä su 9.6. klo 12–16 ja MTB Marathon Laajavuoressa 15.6. klo 10–16.

Kun liityt jäseneksi näissä tapahtumissa, niin saat jäsenyyden ja Jyväskylän, Keski-Suomen, Äänekosken tai Jämsän I Cycle -puuvillapaidan 25 eurolla. Jäsenyyden ja teknisen paidan hinta on 30 €. Alle 18-vuotiaille jäsenyyden ja paidan hinnat ovat 15/20 €. Maksun voit hoitaa käteisellä ja mieluiten tasarahalla.

Huomaathan, ettei kaikkia pdf-mainoksissa mainittuja paitavärejä ja -kokoja ole saatavilla tapahtumissa.

Normaalisti JYPS ry:n vuosittainen jäsenmaksu on aikuisilta 20 € ja alle 18-vuotiailta 10 €. I Cycle -puuvillapaidat maksavat jäsenille 10 € ja muille 15 € sekä tekniset paidat jäsenille 15 € ja muille 20 €.

Tapahtumissa on ilmaiseksi jaossa Jyväskylän, Keski-Suomen, Äänekosken ja Jämsän I Cycle -tarroja. Tarroja voi kiinnittää esimerkiksi pyöriin.

JYPS on yhdistys kaikille, jotka käyttävät pyörää kulkuneuvona tai harrastavat pyöräilyä. Seuraan ovat tervetulleita niin satunnaiset kuin aktiiviset fillaristit. Jäsenenä saat etuja sekä tuet samalla pyöräilyä ja pyöräilyolojen kehittämistä. Yhdistykseen kuuluu noin 500 jäsentä. Olet  tervetullut mukaan!
We Cycle Äki!

We Cycle Äänekoski! -tapahtumaviikonloppu 24.–26.5.2013

JYPS, Äänekoski, Kesport Niskanen ja Ääneseudun kuntokeskus järjestävät huikean We Cycle Äänekoski! -tapahtumaviikonlopun.

Perjantai 24.5.

Toiminta alkaa Äänekosken Pyörällä töihin -päivällä. Ilmoittaudu ja haasta sekä kaverisi että työpaikkasi mukaan Facebookissa! Ennen kaikkea fillaroi töihin! Osallistujien kesken arvotaan palkintoja. JYPS, Äänekosken kaupunki ja Sisä-Suomen lehti haastavat kaikki mukaan!

Meno jatkuu pyöräilypäivällä Kesport Niskasella klo 1117. Luvassa on mm. maahantuojien esittelyitä sekä Eki Vainikan huimia BMX-näytöksiä!

Klo 17 startataan Keskusaukiolta ilmaiselle katuajokoulutukselle, jolla opetetaan turvallista ja liikennesääntöjen mukaista fillarointia.

Lapset kannattaa tuoda Fillarinappulakouluun Ääneniemeen klo 17:3019.

Lauantai 25.5.

Keskusaukio täyttyy We Cycle Äki! -katutapahtumasta klo 1113. Tarjolla on tietoa pyöräilystä ja JYPS:istä, pyöräilymusiikkia, lasten taitoajorata, I Cycle Äki -tarroja, pyöräesittelyitä, pyöräilykirppis, huoltotempaus… Voit myös liittyä JYPS:iin kampanjahintaan ja ostaa I Cycle Äki -teepaitoja!

Äänemäessä voi hurjastella tai seurata Äänekoski XC -maastopyöräkisaa klo 15 alkaen. Kisa-alueella on myös testattavana Meridan maastopyöriä!

Sunnuntai 26.5.

Klo 10 lähdetään vaikka koko perheelle soveltulle pyöräretkelle Mämmensalmen SEOlle. Iltapäivällä pidetään Fillarinappulakoulua lapsille.

Tule rohkeasti mukaan tapahtumiin!

www.jyps.fi/wecycleaki

Kuorma- ja taittopyörien koeajo ma 20.5.2013 klo 17

Tervetuloa koeajamaan lastipyörää tai taittopyörää!

Koeajotilaisuus maanantaina 20.5.2013 klo 17-18 Aren Aukiolla (Puistokatu 1, Jyväskylä), ks. tapahtuman Facebook-kutsu

Olet saattanut sellaisen jo nähdäkin, harmaan, sinisen, oranssin tai vihreän, niitä liikkuu jo useita Jyväskylän kaduilla.

Tukevat ja kätevät lastipyörät soveltuvat tavaroiden ja ihmisten kuljetukseen – näppärät taittopyörät taas saa pieneen tilaan ja vaikka junaan hattuhyllylle mukaan.

Koeajotilaisuudessa on mahdollista testata laadukkaita Bullit ja Bakfiets -merkkisiä lastipyöriä, sekä Brompton -merkkistä taittopyörää.

Read more

Vilkasta työmatkaliikennettä Kööpenhaminassa.

Fillaroi duuniin tiistaina 14.5.2013!

Valtakunnallista Pyörällä töihin -päivää vietetään Pyöräilyviikon osana tiistaina 14.5. Jyväskylän seudun Pyöräilyviikko, JYPS ry, Jyväskylän kaupunki, JAPA ry ja Keski-Suomen Liikunta ry haastavat kaikki keskisuomalaiset pyöräilemään duuniin Pyörällä töihin -päivänä!

Osallistu päivään pyöräilemällä töihin ja haasta myös tuttusi mukaan!

Myös työnantajat voivat osallistua Pyörällä töihin -päivään esimerkiksi palkitsemalla töihin fillaroivia työntekijöitään. Palkitseminen voi olla vaikkapa ilmainen aamupala työpaikalla tai pyöränhuoltolahjakortin arvonta osallistuvien kesken.

Voit halutessasi ilmoittaa itsesi ja työpaikkasi mukaan Facebookissa täällä.

Tervetuloa mukaan! Kannustetaan kaikki polkimille!

Työmatkapyöräilyn hyötyjä

Pyöräilevä työntekijä tuo säästöjä sekä työnantajalle että yhteiskunnalle. Esimerkiksi Ranskassa laskettu, että jokainen työmatkapyöräilijä säästää terveydenhoitokustannuksia vuosittain 1200 euroa. WHO:n laskelmien mukaan jokainen uusi pyöräilijä tuottaa säästöä terveydenhoitokuluissa 0,7 euroa jokaista poljettua kilometriä kohden. Tanskalainen tutkimus on puolestaan selvittänyt, että jokainen pyöräilty kilometri tuottaa yhteiskunnalle 0,16 euroa. Ja kaiken tämän lisäksi polkija itse saa hyötyliikuntaa ja hyvän mielen!

Fillarinappulakoulu Äänekoskella 24. ja 26.5.2013

JYPS järjestää Äänekoskella fillarinappulakoulun 36-luokkalaisille perjantaina 24.5. ja sunnuntaina 26.5. Nappulakoulu on maastopyöräilypainotteinen, mutta samalla opetellaan perusasioita pyörällä liikkumisesta ja pyörän huoltamisesta. Fillarinappulakoulun jatkoksi voidaan kesällä järjestää harjoituksia ja yhteislenkkejä.

Osallistumismaksu ja ilmoittautuminen

Fillarinappulakoulun osallistumismaksu on JYPS-jäsenille 25 €. Maksu sisältää vuoden 2013 voimassa olevan pyöräilytoiminnan kattavan tapaturmavakuutuksen, I Cycle Äki-teepaidan sekä oikeuden osallistua kesän aikana JYPS Äänekosken ilmaisille lenkeille ja harjoituksiin. Muille osallistumismaksu on 35 €, sisältäen edellä mainittujen lisäksi vuoden 2013 voimassa olevan JYPS-jäsenyyden (edellytys tapaturmavakuutukselle ja lenkeillä käymiselle). Ilman vakuutusta osallistumismaksu on 15/25 €.

Ilmoittautuminen kouluun sähköpostilla osoitteeseen tommi.terava (ät) hotmail.com keskiviikkoon 22.5. mennessä. Ilmoita osallistujan nimi ja osoite, jäsenyys- ja vakuutustilanne, täydellinen henkilötunnus (jos halutaan ottaa tapaturmavakuutus), huoltajan yhteystiedot sekä tieto siitä, voiko lapsi lähteä pyöräkoulun päätyttyä itse pyörällä kotiin.

Mukaan mahtuu 15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta!

Mitä mukaan ja missä kokoonnutaan?

Pakolliset varusteet koulussa ovat leveärenkainen maasto- tai hybridipyörä ja kypärä. Mukaan kannattaa myös juomista ja mahdollisesti pientä evästä. Kaatumiset ja pienet kolhut kuuluvat maastopyöräilyyn, joten mukaan voi ottaa myös polvi- ja kyynärsuojukset, jos sellaiset löytyvät.

Kokoontuminen molemmilla kerroilla Äänemäen parkkipaikalla.

Ohjelma

1. PE 24.5. klo 17:30–19

  • kokoontuminen ja välineiden tarkastus (kypärät, renkaat, jarrut yms.)
  • käydään läpi yleiset pyörän kanssa liikkumisen turvallisuusasiat ja pyöräkoulun säännöt / ohjeet
  • maastopyöräilyn tekniikan perusteet (pyörän hallinta, vaihteiden käyttö, jarrujen käyttö, esteiden ylitys, ala- ja ylämäkiajo, kaatuminen)
  • pyöräillään Äänemäen alueella ja opetellaan ajamista erilaisissa maastoissa
  • kotitehtävä viikonlopulle

2. SU 26.5. klo 14–15:30

  • kokoontuminen ja välineiden tarkastus (kypärät, renkaat, jarrut yms.)
  • pyöräily Äänemäen ympäri, jossa maastoajoa ja tekniikkaharjoituksia
  • osallistumistodistusten jako ja tulevista yhteislenkeistä sopiminen

I Cycle JKL / Jämsä / Äki / Keski-Suomi -paitoja jaossa ja myynnissä Pyöräilyviikon päätapahtumassa 11.5., Harju MTB:ssä 18.5. ja Kuvasuunnistuksessa 19.5.

I Cycle JKL -paita, kuvio 3.
 I Cycle Äki -paita.  I Cycle Keski-Suomi -paita.

Jyväskylän, Jämsän, Äänekosken ja Keski-Suomen pyöräilylle on suunniteltu I Cycle -tunnukset. Tavoitteena on tuoda esille myönteisiä mielikuvia pyöräilystä ja edistää pyöräilyä. Fillarointi on hauskaa ja tekee hyvää sydämelle!

Tykkäätkö sinäkin pyöräilystä? Kerro se muillekin hankkimalla I Cycle JKL / Jämsä / Äki / Keski-Suomi -teepaita!

Jyväskylän paitoja saa kolmella ja muita yhdellä kuviolla. Paitoja on puuvillaisina ja teknisinä sekä naisten ja miesten malleina. Värivaihtoehtoja on runsaasti. Puuvillapaidat kustantavat JYPS-jäsenille 10 € ja muille 15 €, tekniset paidat jäsenille 15 ja muille 20 €. Lisätietoja paidoista pdf-esitteissä:

Aiemmin tilatut paidat ovat noudettavissa ja ylimääräisiä paitoja on myynnissä Pyöräilyviikon päätapahtumassa 11.5. klo 10:30–17, Harju MTB:ssä 18.5. klo 12–14 ja Kuvasuunnistuksessa 19.5. klo 12–16.

Paidat on maksettava käteisellä ja mieluiten tasarahalla. Huomaathan sen, ettei kaikkia esitteissä mainittuja värejä ja kokoja ole tapahtumissa saatavilla.

I Cycle JKL / Jämsä / Äki / Keski-Suomi -tarroja jaetaan tapahtumissa ilmaiseksi.

Kannattaa tutustua myös liittymistarjoukseen!

Liittymistarjoukset Pyöräilyviikon päätapahtumassa 11.5., Harju MTB:ssä 18.5. ja Kuvasuunnistuksessa 19.5.2013

Tule mukaan suomalaisen fillaroinnin edelläkävijöiden joukkoon! Liity JYPS-jäseneksi Pyöräilyviikon päätapahtumapäivässä 11.5. klo 10:30–17, Harju MTB:ssä 18.5. klo 12–14 tai Kuvasuunnistuksessa 19.5. klo 12–16!

Kun liityt jäseneksi näissä tapahtumissa, niin saat jäsenyyden ja Jyväskylän, Keski-Suomen, Äänekosken tai Jämsän I Cycle -puuvillapaidan 25 eurolla. Jäsenyyden ja teknisen paidan hinta on 30 €. Alle 18-vuotiaille jäsenyyden ja paidan hinnat ovat 15/20 €. Maksun voit hoitaa käteisellä ja mieluiten tasarahalla.

Huomaathan, ettei kaikkia pdf-mainoksissa mainittuja paitavärejä ja -kokoja ole saatavilla tapahtumissa.

Normaalisti JYPS ry:n vuosittainen jäsenmaksu on aikuisilta 20 € ja alle 18-vuotiailta 10 €. I Cycle -puuvillapaidat maksavat jäsenille 10 € ja muille 15 € sekä tekniset paidat jäsenille 15 € ja muille 20 €.

Kaikissa tapahtumissa on ilmaiseksi jaossa Jyväskylän, Keski-Suomen, Äänekosken ja Jämsän I Cycle -tarroja. Tarroja voi kiinnittää esimerkiksi pyöriin.

JYPS on yhdistys kaikille, jotka käyttävät pyörää arkisena kulkuneuvona tai harrastavat pyöräilyä. Seuraan ovat tervetulleita niin satunnaiset kuin aktiiviset fillaristit. Jäsenenä saat etuja sekä tuet samalla pyöräilyä ja pyöräilyolojen kehittämistä. Seuraan kuuluu yli 450 jäsentä. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!