Leppälahtitempo keskiviikkona 28.8.2013 klo 18

Yksi Keski-Suomen perinteisimmistä pyöräkisoista, Leppälahtitempo, ajetaan keskiviikkona 28.8. alkaen klo 18. Leppälahtitempo on suhteellisen tasaisella ja rauhallisella asfalttitiellä yksitellen kelloa vastaan polkaistava aika-ajo. Kilpailussa käydään kääntymässä Leppälahdesta Toivakkaan johtavan Leppälahdentien asfalttiosuuden päässä. Reittikartta löytyy täältä. Matkaa kertyy nuorimmissa juniorisarjoissa noin 7 km ja muissa 13 km. Kisaan voi osallistua kuka tahansa aivan millä tahansa pyörällä!

Leppälahtitempo on vuoden 2013 Ride Cycle Store Cupin osakilpailu 12/13. Kilpailussa ratkaistaan myös Keski-Suomen vuoden 2013 maantiemestaruudet.

Tervetuloa!

Lisätietoja: www.jyps.fi/leppalahtitempo

Kaava

Kaavakoulu torstaina 29.8.2013 klo 19–21

Kaavakoulussa yhdistetään viisaat ja viisaammaksi haluavat päät yhteen!

Kaavakoulu kokoontuu tällä kertaa Coffee Housessa (Kauppakatu 30) keskustelemaan ajankohtaisista pyöräilyn edistämiseen liittyvistä asioista torstaina 29.8. klo 19–21. Listalla on mm. kannanotto ELY-keskuksen Laukaantien  tiesuunnitelmaan, Naurettavat/naurattavat matkat -kampanjan valmistelu, pyöräilynedistämisen vastuuhenkilöt, tutustumiskävely Baanareitillä ja Seminaarinmäen liikennesuunnitelma.

Tarjolla on kahvia ja pientä purtavaa osallistuville JYPS-jäsenille. Tervetuloa mukaan keskustelemaan, kuuntelemaan ja/tai ihmettelemään!

Lisätietoja: www.jyps.fi/kaavakoulut

Pyöräilypäivä Laajavuoressa tiistaina 3.9.2013

JYPS järjestää tiistaina 3.9. huikean pyöräilypäivän Laajavuoren hiihtostadionin alueella (Laajavuorentie 15, Jyväskylä; sijaintikartta; aluekartta). Tervetuloa mukaan kaikki pyöräilystä kiinnostuneet!

Koulujenvälinen pyöräkilpailu klo 12:30n. 14

Jyväskylän kautta aika toinen koulujenvälinen maastopyöräkilpailu alkaa klo 12:30. Kilpailu ajetaan sarjoittain yhteislähtöinä. Mukana on arviolta 100 lasta.

  • www.jyps.fi/koulujenvalinen

Liittymistarjous JYPS:iin sekä seuravaatteita ja Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -paitoja myynnissä klo 1215 ja 1720

Päivän aikana voi liittyä yhdistykseen kampanjatarjouksella! JYPS-pisteellä on myös myynnissä Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -paitoja sekä seuravaatteita.

Fenixin pyörävalaisinten esittelyä klo 17–20

Maahantuoja esittelee Fenixin valaisimia, esillä ovat erityisesti pyörävalaisimet. Valoista tarjouksia JYPS-jäsenille, ja osallistuneiden kesken arvotaan Fenixin pyörävaloja!

Konan pyörien esittelyä ja koeajoa klo 17–20

Konan maasto-, maantie- ja muita pyöriä esittelyssä ja koeajossa!

Velos-sähköpyörien esittelyä ja koeajoa klo 17–20

Valmistaja esittelee ja koeajattaa Veloksen sähköpyöriä.

Laajavuori MTB klo 18n. 20

Klo 18 starttaa Laajavuori MTB. Kilpailu päättää vuoden 2013 Ride Cycle Store Cupin. Kisassa ratkaistaan myös Keski-Suomen vuoden 2013 maastopyöräilymestaruudet.

  • www.jyps.fi/laajavuorimtb

Halutessasi voit ilmoittautua mukaan päivään Facebookissa.

We Cycle Jämsä! -pyöräilyviikko 26.8.–1.9.2013

JYPS ja Jämsän kaupunki järjestävät huikean We Cycle Jämsä! -fillarointiviikon 26.8.1.9. Tapahtumat ovat ilmaisia ja avoimia kaikille.

Viikko alkaa maanantaista perjantaihin 26.–30.8. Pyörällä töihin -kampanjalla. Kaikki työntekijät voivat osallistua kampanjaan fillaroimalla töihin! Osallistuvien jämsäläisten kesken arvotaan palkintoja ja myös eniten kilometrejä polkevat palkitaan. Pääarvontapalkintona on Sportia Heinosen ja Zanerin lahjoittama Jopo. Myös työnantajat voivat osallistua kampanjaan esimerkiksi palkitsemalla töihin pyöräileviä työntekijöitään tai tarjoamalla heille aamupalan jonain päivänä – työmatkapyöräily hyödyttää työnantajiakin. JYPS, Jämsän kaupunki ja Jämsek haastavat kaikki jämsäläiset työntekijät ja yritykset mukaan! Halutessasi voit ilmoittaa itsesi ja työpaikkasi mukaan sekä haastaa tuttujasi osallistumaan Facebookissa.

Read more

Liittymistarjoukset We Cycle Jämsä! -tapahtumassa ja kesäkauden päättäjäisissä 31.8., Laajavuoren pyöräilypäivässä 3.9., We Cycle yliopisto -tapahtumassa 17.9. sekä Mikä sinua liikuttaa? -katutapahtumassa 20.9.2013

Liittymistarjouksemme ovat saavuttaneet suuren suosion. Tarjoukset jatkuvat tänä vuonna vielä muutamissa tapahtumissa. Voit liittyä jäseneksi We Cycle Jämsä! -katutapahtumassa 31.8. klo 11–15, kesäkauden päättäjäisissä 31.8. klo 18–21, Laajavuoren pyöräilypäivässä 3.9. klo 12–15 ja 17–20, We Cycle yliopisto -tapahtumassa 17.9. klo 14–16 sekä Mikä sinua liikuttaa? -katutapahtumassa 20.9. klo 11–16.

Kun liityt jäseneksi näissä tapahtumissa, niin saat jäsenyyden ja JyväskylänKeski-Suomen tai Jämsän (vain We Cycle Jämsä! -tapahtumassa) I Cycle -paidan 25 eurolla. Alle 18-vuotiaille hinta on 15 €. Maksun voit hoitaa käteisellä ja mieluusti tasarahalla.

Huomaathan, ettei kaikkia pdf-mainoksissa mainittuja paitavärejä ja -kokoja ole saatavilla tapahtumissa.

Normaalisti JYPS ry:n vuosittainen jäsenmaksu on aikuisilta 20 € ja alle 18-vuotiailta 10 €. I Cycle -puuvillapaidat maksavat jäsenille 10 € ja muille 15 € sekä tekniset paidat jäsenille 15 € ja muille 20 €.

Tapahtumissa on ilmaiseksi jaossa Jyväskylän, Keski-Suomen ja Jämsän I Cycle -tarroja. Tarroja voi kiinnittää esimerkiksi pyöriin.

JYPS on yhdistys kaikille, jotka käyttävät pyörää kulkuneuvona tai harrastavat pyöräilyä. Seuraan ovat tervetulleita niin satunnaiset kuin aktiiviset fillaristit. Jäsenenä saat etuja sekä tuet samalla pyöräilyä ja pyöräilyolojen kehittämistä. Yhdistykseen kuuluu yli 600 jäsentä. Olet tervetullut mukaan!

Kesäkauden päättäjäiset, uusien jäsenten ilta 2, juhlallisuuksia ja pyöräretkiä 31.8.2013

Kesäkauden päättäjäisissä 2012.

Kesäkauden päättäjäiset ja vuoden toinen uusien jäsenten ilta pidetään seuran mökillä Vihtavuoressa lauantaina 31.8. klo 17–n. 24. Luvassa on myös juhlallisuuksia SM-mitalikahvien ja ohjaajakoulutusten todistusten jakamisen muodossa. Mökille mennään pääasiassa fillareilla.

Kesäkauden päättäjäiset ja uusien jäsenten ilta 2

Ohjelmassa on grillausta, ruokailemista, saunomista, uimista, pelailua, soutelua ja tutustumista toisiin seuralaisiin. Seura tarjoaa hieman syömistä ja juomista, mutta mukaan kannattaa ottaa myös omia eväitä ja juomia nyyttäriperiaatteella.

Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -paidat sekä seuravaatteet ovat tilaisuudessa myynnissä ja jaossa. Voit myös liittyä tapahtumassa seuraan. Jos liityt jäseneksi, niin saat jäsenyyden ja I Cycle -paidan hintaan 25 €. Jos olet alle 18-vuotias, niin jäsenyyden ja paidan yhteishinta on 15 €.

Read more

Meitä on jo yli 600!

Tämän vuoden toimintasuunnitelmassa yhdeksi tavoitteeksi asetettiin 600 jäsenen määrä. Toimintasuunnitelmaa vuonna 2012 hyväksyttäessä jäseniä oli noin 400. Nyt tavoite on saavutettu: tuoreimman laskelman mukaan meitä jypsiläisiä on jo yli 600!

Jäsen numero 600 palkitaan seurateepaidalla ja -huivilla.

Tervetuloa vielä kertaalleen kaikki uudet jäsenet! Ja tervetuloa mukaan myös uudet liittyjät! Seuraavaksi katsotaan, miten paljon yli 600 jäsenen tänä vuonna päästään! Yhdistyksen kannalta uudet jäsenet mm. helpottavat toimintaa taloudellisesti ja antavat uskottavuutta pyöräilyvaikuttamiseen.

Lausunto valtakunnallisesta Jalankulku- ja pyöräilyteiden suunnitteluohjeesta

Liikennevirasto laatii uutta Jalankulku- ja pyöräilyteiden suunnitteluohjetta. Pyörätiet ja muut pyöräväylät pitäisi jatkossa valtakunnallisesti suunnitella tämän ohjeen mukaisesti.

Olemme jo aiemmin antaneet palautetta ohjeen osista yhdessä Helsingin Polkupyöräilijöiden ja Tampereen polkupyöräilijöiden kanssa.

Koko suunnitteluohjeen luonnos valmistui alkukesästä 2013. Jätimme ohjeesta pyöräilynedistämisyhdistysten yhteisen, peräti 83-sivuisen, lausunnon tänään 13.8. Lausuntomme mukaan ohjeen tavoitteet ovat hyviä ja kannatettavia, mutta itse ohje on vielä keskeneräinen. Ohjeesta puuttuu kohtia mm. uusista pyöräväyläjärjestelyistä kuten pyöräkaduista ja pyöräilijöiden liikennevaloista, pyöräilijän oikeusturva ja uusin tutkimustieto pyöräilystä on otettu huomioon riittämättömästi, pyöräväylien tavoitenopeudet ovat liian alhaisia, eikä Kävelyn ja pyöräilyn valtakunnallinen toimenpidesuunnitelma 2020 näy ohjeessa vielä riittävästi. Myöskään kävelyn ja pyöräilyn erottelu ei ole riittävää. Ohjetta on merkittävästi kehitettävä ennen sen hyväksymistä.

Read more

Simo Harju MTB:ssä 18.5.2013.

Simo Terävä hopealle SM-maantiellä

Simo Harju MTB:ssä 18.5.2013.Junioreiden maantiepyöräilyn SM-kilpailut ajettiin 2.–3.8. Kirkkonummella IK-32:n järjestämänä.

Jypsiläisistä mukana oli Äänekosken tehokaksikko Simo ja Olli Terävä. Simo ajoi sarjassa M16 ja Olli sarjassa M12. Molemmat menestyivät mainiosti. Simo hurjasteli maantieajon SM-hopealle 68,1 kilometrin matkalla ajalla 1:58:38,31, jääden voittajasta vain vajaat 4 sekuntia. 22,3 kilometrin aika-ajossa Simo oli 6:s ajalla 35:20,91. Olli polki maantieajossa (30,9 km) kahdeksanneksi ajalla 1:04:34,54 ja aika-ajossa (5,5 km) yhdeksänneksi ajalla 11:27,96. Onnittelut molemmille!

Aika-ajon tulokset löytyvät täältä ja maantieajon täältä. Kuvia kisasta löytyy täältä.