Kevätkokous to 10.4. klo 18

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään torstaina 10.4. klo 18–n.20 Kansalaistoiminnankeskus Mataran Matara-salissa (Matarankatu 6).

Kokouksessa päätetään vuoden 2013 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen hyväksymisestä sekä vastuuvapauden myöntämisestä asianosaisille. Esityslistan pohjaversio löytyy säännöistä.

Kokouksen jälkeen infotaan ja keskustellaan vapaamuotoisesti kevään ja kesän toiminnasta, mm. Pyöräilyviikosta. Tilaisuudessa on jaossa mm. seuraesitteitä, Pieniä perhepyöräilyoppaita sekä I Cycle JKL/Jämsä/Äki/Keski-Suomi -tuotteita. Varastossa olevat seuravaatteet ovat esillä ja ostettavissa.

Kahvitarjoilu. Tervetuloa! Tilaisuuteen voi halutessaan ilmoittautua täällä.

Kuvakaappaus Lutakonaukion suunnitelmasta. Pääpyöräilysuunnat on merkitty sinisellä. Pyöräväyliä alueella ei voi pitää mitenkään toimivina. Keskustan suunnasta tullaan alueelle junaradan ylittävästä siltaputkesta alamäkeen – ja heti putken edustalla olisi jyrkkälinjainen T-risteys. Vauhtien, huonojen näkemien, jyrkkien käännösten ja sekavien järjestelyjen vuoksi risteys on vaarallinenkin. Pyöräväylät pitäisi toteuttaa suurin piirtein vihreällä merkittyjen linjojen kaltaisesti. Vähintään keskustan ja Kuokkalan välinen reitti pitäisi toteuttaa eroteltuna Jyväskylän uuden yleiskaavan mukaisesti.

Muistutus Lutakon sataman puistoalueen rakentamissuunnitelmasta

Jyväskylän kaupunki on laatinut Lutakon sataman puistoalueelle rakentamissuunnitelman.

Suunnitelma vaikuttaa alueen pyöräilyjärjestelyihin, joten jätimme siitä muistutuksen. Suunnitelman mukaisia pyöräilyjärjestelyitä ei voi mitenkään pitää toimivina. Aiempaan verrattuna pyöräilyolosuhteet alueella ovat jo heikentyneet ja olosuhteet huononisivat edelleen suunnitelman mukaisesti toimittaessa.

Keskeisin ongelma suunnitelma-alueella on kevytväylien risteys keskustasta Kilpisenkadulta tulevan ja junaradan ylittävän siltaputken edustalla (ks. kuva). Aivan putken edustalle, alamäkeen, on toteutettu todella jyrkkälinjainen T-risteys. Vauhtien, huonojen näkemien, jyrkkien käännösten ja sekavien järjestelyjen vuoksi risteys haittaa pyöräilyä merkittävästi ja on vaarallinenkin kaikille liikkujille. Laadittu rakentamissuunnitelma ei esitä muutosta tähän vakavaan ongelmakohtaan ja sen toteuttaminen estäisi alueella välttämättömät kävely- ja pyöräteiden parannukset.

Lue muistutus pdf-muodossa täältä!

Tilaa seuravaatteita 25.2. mennessä!

Tämän vuoden seuravaatekokoelma hintoineen on julkaistu ja vaatteet ovat tilattavissa.

Valikoimaan sisältyy tänäkin vuonna noin 30 vaatetta. Käytännössä lähes kaikki pyöräilijän tarvitsemat vaatteet voi hankkia seuran kautta. Naisille ja miehille on lähes kaikissa vaatteissa omat värinsä, kuosinsa ja kokonsa. Valikoimasta löytyy myös lapsille sopivia vaatteita.

Melkein kaikki vaatteet tulevat norjalaiselta Trimtexiltä, tanskalainen Newline toimittaa täydentäviä tuotteita. Trimtexin vaatteissa kuosit on suunniteltu JYPS:ille. Monissa vaatteissa on mukana We Cycle Keski-Suomi -logo.

Tilaa vaatteesi viimeistään tiistaina 25.2.! Trimtexin vaatteita tilataan tänä vuonna todennäköisesti vain tämän kerran. Vaatteiden pitäisi olla Jyväskylässä huhtikuussa.

http://www.jyps.fi/vaatteet

Muutamia huomioita tilaamisesta

  • Jos et ole aiemmin käyttänyt Trimtexin vaatteita, niin tarkista kokosi mahdollisimman tarkkaan täältä
  • Jos et tiedä aivan varmasti vaatekokoasi, niin tilaa silti. Varsinkin suosituimmista tuotteista tilataan ylimääräisiä. Kunhan tulet heti ensimmäiseen jakotilaisuuteen, niin ehdit todennäköisesti vielä sovittaa vaatteita ja tarvittaessa muuttaa kokoasi. Tärkeintä on tilata!
  • Vaatteet on maksettava heti toimituksen saavuttua Jyväskylään.
  • Tule noutamaan vaatteesi mahdollisimman pian niiden saavuttua.
Suunnitelman mukaiset pyöräilyreitit Ryytipolun kevytväylän ja keskustan suunnan välillä. Ryytipolulta Sulkulantien pohjoispuoliselle kevytväylälle käännyttäessä olisi noin 120 asteen jyrkkä mutka – takaa tulevia autoja ei näkisi juuri mitenkään. Reittiä Sulkulantien eteläpuoliselle kevytväylälle ei voi myöskään kehua sujuvaksi.

Muistutus Ryytipolun ja Sulkulantien katusuunnitelmista

Jyväskylän kaupunki suunnittelee Ryytipolun rakentamista sekä Sulkulantien kunnostamista Ryytipolun ja Ruulahdentien välillä.

Alueelle ollaan toteuttamassa opiskelija-asuntoja ja opiskelijoista suuri osa pyöräilee, joten on tärkeää ottaa pyöräily erityisen tarkasti huomioon. Näin ei vielä ole. Suunnitelma ei noudata myöskään valmisteilla olevaa uutta Jyväskylän yleiskaavaa. Ongelmakohdat on korjattava ennen suunnitelman hyväksymistä.

Sulkulantien osalta keskeinen ongelma on se, että kadulla käytettäisiin väylänä yhdistettyä jalkakäytävää ja pyörätietä. Sulkulantie on kuitenkin uuden yleiskaavan mukaan pääreitti, jonka väylätyyppinä pitäisi käyttää eroteltua jalkakäytävää ja pyörätietä. Missä vaiheessa väyliä aletaan muuttaa tavoitteiden mukaisiksi?

Sulkulantien ja Ryytipolun risteystä ei voi pitää pyöräilyn kannalta sujuvana (ks. kuva). Sulkulantien suuntainen kevytväylä olisi mutkitteleva, ja reitti Ryytipolulta Sulkulantielle keskustan suuntaan olisi erittäin hankala. Tällaisilla ratkaisuilla ei toteuteta hyvää pyöräilyinfraa.

Ryytipolulla on suunnitelman mukaisesti yhdistetty jalkakäytävä ja pyörätie. Nähdäksemme Ryytipolusta voitaisiin mainiosti toteuttaa shared space -tyyppinen katu, joka muutenkin sopisi puistomaiseen ympäristöön standardimaista lähiökatua paremmin. Shared space -väylätyyppi ratkaisisi myös monia Sulkulantien ja Ryytipolun risteyksen ongelmia.

Suunnitelmassa ei näy suoria jalankulku- ja pyöräily-yhteyksiä Ryytipolulta rakennettaville
kerrostaloille. Suorat yhteydet on toteutettava kävelyn ja pyöräilyn edistämiseksi.

Lue muistutus kokonaisuudessaan pdf-muodossa täältä!