Lahjoita tarpeeton pyörä opiskelijalle 100 pyörää -kampanjaan!

JYPS on mukana 100 pyörää -kampanjassa, jossa kerätään, kunnostetaan ja lahjoitetaan Jyväskylän uusille korkeakouluopiskelijoille vähintään 100 käytettyä pyörää. Nyt voit tukea hyvää asiaa lahjoittamalla tarpeettoman pyöräsi kampanjaan!

Kampanjaan voi lahjoittaa millaisia aikuisten pyöriä tahansa. Pyörien pikkuviat eivät haittaa – JYPS käy läpi ja kunnostaa pyörät.

Tarpeettomia pyöriä voi lahjoittaa ja tuoda seuraaviin Jyväskylän seudun Pyöräilyviikon 10.–18.5. tapahtumiin:

  • Kankaan pyöräilypäivä sunnuntaina 11.5. klo 11–14.
  • Pyöränhuoltokurssi ja -tuunauspaja torstaina 15.5. klo 17–20. Read more

Ilmoittaudu Keski-Suomen Wattbike-mestaruuskisaan 10.5.2014!

Wattbiket ovat edistyneitä kuntopyöriä. Keski-Suomen Wattbike-mestaruuskisa poljetaan Jyväskylän seudun Pyöräilyviikon avajaistapahtumapäivänä lauantaina 10.5. klo 11–12 Jyväskylän kävelykadulla. 

Kilpailussa matkana on 1000 metriä. Sarjoja on kaksi, Miehet ja Naiset. Kilpailuun osallistuminen on ilmaista.

Kilpailuun otetaan yhteensä 30 osallistujaa: 20 kutsun perusteella ja 10 avoimen ilmoittautumisen kautta. Tarvittaessa kutsuttujen paikkoja vapautetaan avoimeen ilmoittautumiseen.

Kilpailun palkinnot tarjoaa PowerBar sekä pukeutumis- ja peseytymistilat Jyväshovi.

Ilmoittaudu mukaan täällä!

Mestaruuskilpailun jälkeen klo 12–17 järjestetään kaikille avoin haastekisa, johon kuka tahansa voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista ja haastaa mestareiden tulokset!

Haaste osallistua Jyväskylän seudun Pyöräilyviikon Pyöräparaatiin lauantaina 10.5. klo 13–14

Jyväskylän seudun Pyöräilyviikko avataan spektaakkelimaisella 15 tapahtuman We Cycle JKL! -päivällä Jyväskylän keskustassa lauantaina 10.5. klo 10:30–17. Ohjelmassa ovat mm. Pyöräilymessut, viralliset avajaiset, pyörähuutokauppa, konsertteja, tanssiesityksiä ja pyöräpooloturnaus. Jyväskylän 4. Pyöräparaati ajetaan tapahtumapäivän osana klo 13–14.

Pyöräparaati on iloinen ja leppoisa ilmainen tapahtuma, jossa pyöräillään ohjatusti letkassa rauhalliseen tahtiin pitkin Jyväskylän katuja. Mukana on monenlaisia fillareita ja livemusiikkia! Samalla vaikutetaan yhdessä pyöräilyn ja pyöräilyolosuhteiden puolesta, kun teemme pyöräilyä näkyväksi isolla joukolla. Tule kokeilemaan, miltä tuntuu ajaa autoteitä pitkin letkeästi kelloa soitellen!

Read more

Tutustumiskerrat trialiin keskiviikkona 23.4. ja 30.4.

Tiedätkö mitä trial on?

Tule kokeilemaan trial-pyöräilyä keskiviikkona 23.4. klo 1820 tai 30.4. klo 1618. Kokeilukerroilla tutustutaan trial-pyöräilyyn ja harjoitellaan pyöränkäsittelytaitoja.

Maksuttomat kokeilukerrat on tarkoitettu 416-vuotialle. Lähtö Laajavuoren parkkipaikalta (Laajavuorentie 15).

Mukaan oma pyörä, pyöräilykypärä sekä mieluusti polvi- ja kyynärsuojat. Paikan päältä löytyy trial-pyöriä kokeilua varten. Huoltajien tulee olla mukana ensimmäisellä kerralla. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta.

Lisätietoja trialista ja ilmoittautuminen kokeilukerroille: Samuli Piirainen, piirainen.samuli (ät) gmail.com, 044 0156173. Ilmoitathan ilmoittautuessa, kummalle kokeilukerralle olet tulossa.

Keskiviikosta 7.5. lähtien trialia pääsee harjoittelemaan JYPS:in kautta keskiviikkoisin klo 18 Laajavuoressa. Lisätietoja pian!

Lue lisää polkupyörätrialista JYPS:in nettisivuilta täältä.

Kevätkokouksen 10.4.2014 päätöksiä

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidettiin torstaina 10.4. Kokouksessa käsiteltiin ja hyväksyttiin vuoden 2013 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä päätettiin liittymisestä Pyöräilykuntien verkosto ry:hyn. 

Vuoden 2013 toimintakertomus löytyy täältä.

Vuoden 2013 tilinpäätös osoittaa yhdistyksellä olleen tuloja 112 608,15 € ja menoja 111 117,65 €, joten tilinpäätös oli 1490,5 euroa ylijäämäinen. Loppusumma perustuu osin arvioon, koska Liikenneviraston valtionavun toista osaa Pyöräilyviikko ja We Cycle Keski-Suomi 2013 -hankkeelle ei ole vielä maksettu.

Kokouksessa päätettiin myös liittyä Pyöräilykuntien verkosto ry:n jäseneksi. Nimestään huolimatta verkosto on nykyään monenlaisten pyöräilyn edistämisestä kiinnostuneiden toimijoiden ja järjestöjen yhteenliittymä. Esimerkiksi Helsingin Polkupyöräilijät ja Tampereen Polkupyöräilijät ovat olleet jo pitkään verkoston jäseniä. Mekin olemme vuosia tehneet yhteistyötä verkoston kanssa – verkosto on kenties merkittävin pyöräilyä edistävä taho Suomessa. Liittyminen verkoston jäseneksi helpottaa pyöräilynedistämistoimintaamme.

Fillarinappulakoulu

Fillarinappulakoulu alkaa 12.5.2014

JYPS aloitti Fillarinappulakoulun järjestämisen vuonna 2013 ja huippusuosittu Fillarinappulakoulu järjestetään myös keväällä 2014. Koulussa perehdytään ohjatusti pyöräilyn perustaitoihin eli pyöränkäsittelyyn ja turvalliseen liikenteessä pyöräilemiseen sekä pyöräilyn alalejeihin, erityisesti maastopyöräilyyn.

Fillarinappulakoulu on tarkoitettu kaikille pyöräilystä kiinnostuneille 8–14-vuotiaille tytöille ja pojille kunnosta ja taidoista riippumatta.

Read more

Liittymistarjoukset Pyöräilyviikolla päätapahtumassa 10.5., Kankaan pyöräilypäivässä 11.5., Pyörällä töihin -tapahtumassa 13.5., Harju MTB:ssä 17.5. ja Kuvasuunnistuksessa 18.5.2014

Tule mukaan suomalaisen fillaroinnin edelläkävijöiden joukkoon! Liity JYPS-jäseneksi Pyöräilyviikolla päätapahtumassa 10.5. klo 10:30–17, Kankaan pyöräilypäivässä 11.5. klo 11–14, Pyörällä töihin -tapahtumassa 13.5. klo 7–10, Harju MTB:ssä 17.5. klo 12–14 tai Kuvasuunnistuksessa 18.5. klo 12–16!

Kun liityt jäseneksi näissä tapahtumissa, niin saat jäsenyyden ja Jyväskylän tai Keski-Suomen puuvillaisen tai teknisen I Cycle -paidan 25/35 eurolla (vähävaraiset/muut). Alle 18-vuotiaille jäsenyyden ja paidan hinta on 15 €. Maksun voit hoitaa käteisellä ja mieluiten tasarahalla.

Huomaathan, ettei kaikkia pdf-mainoksissa mainittuja paitavärejä ja -kokoja ole saatavilla tapahtumissa.

Normaalisti JYPS ry:n vuosittainen jäsenmaksu on aikuisilta 30 €, vähävaraisilta (esim. opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset; omantunnon mukaan) 20 € ja alle 18-vuotiailta 10 €. I Cycle -puuvillapaidat maksavat jäsenille 10 € ja muille 15 € sekä tekniset paidat jäsenille 15 € ja muille 20 €.

Read more

Toivolan Vanha Piha on aloittanut pyörien vuokraamisen

Toivolan Vanha Piha, Rent-A-BikeToivolan Vanha Piha Jyväskylän keskustassa (Cygnaeuksenkatu 2) on aloittanut pyörien vuokraamisen. Vanhalla Pihalla on vuokrattavana kuusi uutta Crescent-merkkistä peruspyörää ja yksi 3-pyöräinen Babboe Big Electric -sähkölastipyörä.

Peruspyöriä voi vuokrata 20 eurolla / puoli päivää, 25 eurolla / päivä, 35 eurolla / vrk tai 90 eurolla / viikko.

Sähkölastipyörällä on kätevä kuljettaa isojakin kuormia paikasta toiseen. Sähkölastipyörän voi vuokrata 40 eurolla / puoli päivää, 45 eurolla / päivä ja 55 eurolla / vrk. JYPS-jäsenet saavat sähkölastipyörän vuokrasta 50 prosentin alennuksen! Alennuksen saa esittämällä voimassa olevan jäsenkortin.

Vuokrahintoihin sisältyy lukko, kartta ja kypärä.

Olimme mukana konsultoimassa pyörien hankintaa.

Lisätietoja vuokrapyöristä löydät täältä.

JYPS aloittaa ensimmäisenä Suomessa lenkkien ja retkien kattavan luokittelemisen

JYPS aloittaa ensimmäisenä Suomessa pyörälenkkien ja -retkien kattavan luokittelemisen! Samaan 5-portaisen luokitukseen on yhdistetty kaupunki-, kunto-, maantie-, maasto- ja retkipyöräily. Luokituksen avulla voit suuntaa-antavasti vertailla lenkkejä ja retkiä keskenään sekä tiedät jo etukäteen, millaiseen toimintaan olet osallistumassa.

Luokitusidea syntyi vuonna 2013 pyöräilynohjaajakoulutuksessaJYPS on ollut päävastuussa valtakunnalliseksi tarkoitetun luokituksen suunnittelemisesta. Tavoitteena on, että jatkossa kaikki Suomen pyöräily-yhdistykset ja muut alan toimijat käyttäisivät luokitusta. Luokitusta hiotaan palautteen perusteella.

Luokituksessa pyörälenkit ja -retket luokitellaan asteikolla: erittäin helppo (1), helppo (2), keskitasoinen (3), haastava (4) ja erittäin haastava (5). Lenkit ja retket määritellään luokkiin reitin, keston, vauhdin, matkan, tarvittavan pyörän, kuntovaatimusten ja olosuhteiden mukaan.

Esimerkiksi erittäin helpoilla lenkeillä ja retkillä ajetaan yleensä kaupungissa ja asfaltilla tai korkeintaan paikoin hiekkateillä. Lenkkien ja retkien kesto on pääsääntöisesti enintään pari tuntia. Vauhti on leppoisa ja matka korkeintaan noin 20 km. Vaatimuksia pyörän, taidon ja kunnon suhteen ei ole, vaan toimintaan voi osallistua kuka tahansa millä tahansa pyörällä. Olosuhteetkin ovat pääsääntöisesti helpot, erittäin helppoja lenkkejä tai retkiä järjestetään sulan maan aikaan. Erittäin helppoja lenkkejä tai retkiä ovat vaikkapa katuajokoulutukset, tutustumislenkit aloittelijoille ja pääosa perheretkistä. Seuraavilla portailla saatetaan ajaa vähän kerrassaan hankalammassa maastossa, lenkkien ja retkien kesto sekä matka pitenevät, vauhti kasvaa ja pyörille asetetaan tarkempia vaatimuksia. Myös olosuhteet voivat vaikeutua ja toimintaan osallistuminen saattaa vaatia ennakkoharjoittelua ja pohjakuntoa.

Tutustu koko luokitukseen täällä!

Jyväskylän yliopiston pyöränhuoltotapahtuma lauantaina 12.4.2014 klo 12–16

JYPS järjestää yhdessä JYYn ympäristö- ja liikuntavaliokuntien sekä Ride Cycle Storen kanssa perinteisen ja huippusuositun yliopiston pyöränhuoltotapahtuman. Tapahtuma pidetään yliopiston Liikunta-rakennuksen edustalla lauantaina 12.4. klo 12–16.

Tapahtumassa JYPS-mekaanikot huoltavat opiskelijoiden pyöriä 2 euron maksua ja mahdollisesti vaihdettavien osien hintaa vastaan. Tyypillisimmät huollot ovat pyörän kunnon tarkistaminen, vaihteiden ja jarrujen säätäminen, ilman pumppaaminen renkaisiin, ketjun öljyäminen sekä sisäkumien, renkaiden, jarrupalojen ja vaijerien vaihtaminen. Tapahtumassa on jaossa ilmaiseksi heijastinnauhaa, kypäriä, I Cycle JKL -tarroja ja -haalarimerkkejä sekä myynnissä I Cycle JKL -paitoja. Muutakin ohjelmaa on luvassa.

Tapahtumaan voivat osallistua Jyväskylän yliopiston opiskelijat ja henkilökuntaan kuuluvat. Kaikille avoin huoltotapahtuma järjestetään Pyöräilyviikon päätapahtuman yhteydessä Jyväskylän kävelykadulla lauantaina 10.5.

Kuvia viime vuoden tapahtumasta löytyy täältä. Halutessasi voit ilmoittautua mukaan Facebookissa. Mekaanikot voivat ilmoittautua Nimenhuudossa.

Tervetuloa!