Tutustumisretki Hollannin pyöräilyolosuhteisiin 1.–9./11.8.2014

Osana pitkää Euroopan pyöräretkeä JYPS järjestää tutustumisen Hollannin erinomaisiin pyöräilyolosuhteisiin.  Tarkoitus on fillaroida Saksan ja Alankomaiden alueella noin 700–900 km 9–11 päivän aikana 1.–9./11.8. Retkellä tutustutaan useisiin hienoihin ja esimerkillisiin pyöräilykaupunkeihin, mahdollisia kohteita ovat mm. Eindhoven, Tilburg, Breda, Haag, Amsterdam, Utrecht, Houten ja Groningen. Myös kaupunkien välinen pyöräilyreitistö on Hollannissa mittava, kiinnostava ja mainiosti ajettava. Lopullinen reitti, kohteet ja paluuaikataulu sovitaan lähtijöiden kesken. Ajettavaa reittiä ja matkaa säädetään myös retkellä sään, jaksamisen ja kiinnostusten mukaan. Retkellä edetään muutenkin rennosti ja ajoittain spontaanisti.

Retki alkaa Saksan puolelta Frankfurt Hahnista perjantaina 1.8. Hahniin voi lentää Ryanairin lennolla Tampereelta 1.8., lähtö klo 10:50 ja saapuminen klo 12:25. Retkelle voi luonnollisesti saapua myös lentäen, laivalla, junalla ja/tai bussilla esimerkiksi Frankfurtin, Brysselin, Travemunden tai Amsterdamin kautta 1.8. tai viimeistään muutamia päiviä tämän jälkeen. Ainakin yksi osallistuja saapuu junalla Ruotsin ja Tanskan kautta.

Paluumatkalle voi lähteä jo vaikkapa Amsterdamista noin 6.8. Halvimmin paluu järjestyy Saksan puolelta Bremenistä Ryanairin lennolla Tampereelle lauantaina 9.8. klo 6:30 tai maanantaina 11.8. klo 15:15. Tarkoitus on, että Bremenissä ollaan joka tapauksessa viimeistään 11.8., mahdollisesti aiemminkin sopimuksen mukaan. Tarvittaessa paluumatkalle voi siirtyä esimerkiksi junalla tai bussilla.

Jokainen hankkii itse meno- ja paluumatkansa. Ennen varaamista koordinoidaan yhteismatkat muiden lähtijöiden kanssa.

Majoitukset reissulla varataan matkan varrelta leirintäalueilta, majataloista tai hotelleista. Telttaa ei välttämättä tarvitse ottaa mukaan. Ruokailut hoidetaan eväillä ja ravintoloissa syömällä.

Jokainen maksaa itse reissukulunsa. Pyrkimyksena on edullinen retki, joten kustannukset ovat joitain kymmeniä euroja päivää kohden. Karttoja ym. on yhdistyksen puolesta.

Retki on avoin JYPS-jäsenille.

Retken luokitus on 4 / haastava. Keskimääräiset päivämatkat ovat lähemmäs 100 km, porukalla ja Hollannin erinomaisilla ja todella tasaisilla väylillä tällaisen matkan pyöräilee melko helposti.

Välttämättömät välineet ovat kunnollinen retkeilyyn soveltuva pyörä, pyörälaukut (vähintään takalaukut ja tankolaukku) ja muutenkin kattavat pyöräretkeilyvarusteet. Kaikki tavarat kuljetetaan pyörillä.

JYPS-retkille osallistumisen yleiset periaatteet: www.jyps.fi/retket.

Edellisen Hollannin retken kuvia voit tutkailla täällä ja videoita täällä.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Samuli Rinne, rinteensamuli (ät) gmail.com tai 0400 543 835, ja Teemu Tenhunen, pj (ät) jyps.fi tai 041 544 2195 (2.7. alkaen vain tekstiviestit).

Tule rohkeasti mukaan!

Nappularyhmä

Nappularyhmä käynnistyy tiistaina 24.6.2014

JYPS:in viikoittainen nappularyhmä käynnistyy tiistaina 24.6. klo 17:30. Nappularyhmä on tarkoitettu 5–7-vuotiaille. Nappularyhmässä harjoitellaan pyöräilyn perustaitoja monipuolisesti esimerkiksi taitoajoradoilla ja helpoilla maastopoluilla.

Ensimmäisellä tapaamiskerralla 24.6. on luvassa spesiaaliohjelmaa eli retki Haukanniemeen. Lähtö Laajavuoresta Kona Storen edustalta klo 17:30. Pyöräilemme Haukanniemeen nuotiolle eväitä syömään ja palaamme Laajavuoreen klo 19.

Muilla kerroilla nappularyhmän lähtö Laajavuoresta klo 17:30 ja paluu klo 18:30 samalle paikalle.

Nappularyhmässä voi käydä 1–2 kertaa maksutta tutustumassa toimintaan, mutta tämän jälkeen tulee liittyä JYPS:in jäseneksi ja maksettava ryhmän osallistumismaksu. Ryhmään voi tulla mukaan missä vaiheessa kautta tahansa ja huoltajat ovat tervetulleita apuohjaajiksi!

Lisätiedot: www.jyps.fi/juniorilenkit

Pyöräretki Euroopassa heinä-elokuussa 2014

JYPS järjestää heinäkuun alusta elokuulle pitkän Euroopan pyöräretken. Reissulla edetään Turkin Istanbulista Balkanin, Alppien, Reinin varren, Hollannin sekä mahdollisesti vielä Puolan ja Baltian kautta Suomeen. Tarkoitus on fillaroida reippaasti joitain tuhansia kilometrejä mutta rennolla meiningillä ja spontaanilla asenteella. Reissu on omatoiminen ja seikkailullinen, esimerkiksi tarkka reitti, kohteet, majoitukset ja lopullinen kesto päätetään vasta matkalla. Fillaroinnin ohessa tutustutaan kulttuuri- ja luontonähtävyyksiin, patikoidaan vuorilla ym. mitä keksitään. Joitain pätkiä esim. sateen sattuessa voidaan siirtyä julkisilla kulkuvälineillä.

Retki on avoin JYPS-jäsenille. Retkelle voi tulla kokonaisuudessaan tai joillekin osuuksille. Osuuksia on reissulla alustavasti noin 5–7. Osallistujat varaavat meno- ja paluumatkansa itse.

Read more

Laajavuori Bike Park – hissit käyntiin 19.6.2014

Aktiiviset kuskit yhdessä JYPS ry:n kanssa alkavat pyörittää Laajavuoren Bike Parkin hissitoimintaa kesäkuusta 2014 lähtien. Hissejä pyöritetään siis harrastuspohjalta harrastajille.

Avajaiset 19.6.2014

Ensimmäisen kerran hissit pyörähtävät käyntiin 19.6.2014 kello 18.

Aukioloajat

Normaalit aukioloajat: keskiviikko 1821, lauantai 1015. 10.syyskuuta lähtien keskiviikko 17-20.

Juhannusviikonloppu on suljettu. Koska avajaiset ovat 19.6, on keskiviikko 18.6. vielä suljettu!

Read more

Laajavuori Bike Park – tiedote 12.6.2014

Hissit pyörimään

Hissit lähtevät pyörimään ensi keskiviikkona, eli 18.6.2014, kunhan saamme Laajiksen sopimuksen allekirjoitettua.

Aukioloajat

Keskiviikko 18 – 21

Keskiviikko 17 – 20

Lauantai 10 – 15

Kausikorttien maksaminen

Lähetämme kausikorttien maksuohjeet sähköpostilla. Mikäli et ole saanut sähköpostia ennen ajamaan tulemista, pääset ajamaan omalla nimelläsi – hissin ala-asemalla on nimilista.

Reitit

Epävirallinen reittikartta löytyy näiltä sivuilta. Ajathan reiteillä varovasti! Jokainen kuski kurvailee maastossa omalla vastuulla, ajajia ei ole suoraan tapaturmavakuutettu JYPS ry:n puolesta. Suosittelemme kuitenkin vakuutuksen ottamista. JYPSin jäsenillä on mahdollisuus ottaa Valo ry:n valtakunnallinen urheilun tapaturmavakuutus!

Kaavakoulu 6.6.2014 klo 21

Kokoonnumme kaavakoulun merkeissä perjantaina 6.6. kello 21. Paikkana ravintola Sohwi, terassilla tai sisällä kelistä ja väkimäärästä riippuen. Aiheina muun ajankohtaisen ohella 

– Ylistönrinteen kampuksen pyöräpysäköinnin suunnittelu: telineiden valinta ja sijoittelu pilottialueella

– VT 4:n ja 9:n suunnitelmat keskustan ja Vaajakosken tienoilla.

Keskustelua voi jatkaa myös lauantaina kevätkauden avajaisissa Jypsin mökillä.

Tervetuloa!

I Cycle -paitoja myynnissä kesäkauden avajaisissa 7.6., MTB Marathon Laajavuoressa 14.6. ja Kankaan avoimissa ovissa 15.6.

Tykkäätkö sinäkin pyöräilystä? Kerro se muillekin hankkimalla Jyväskylän tai Keski-Suomen I Cycle -teepaita!

I Cycle -paitoja on myynnissä kesäkauden avajaisissa lauantaina 7.6. klo 17–21, MTB Marathon Laajavuoressa lauantaina 14.6. klo 10–17 ja Kankaan avoimissa ovissa sunnuntaina 15.6. klo 12–16.

Paitoja saa puuvillaisina ja teknisinä sekä naisten ja miesten malleina. Värivaihtoehtoja on runsaasti. Puuvillapaidat kustantavat JYPS-jäsenille 10 € ja muille 15 €, tekniset paidat jäsenille 15 ja muille 20 €.

Lisätietoja paidoista pdf-esitteissä:

Paidat on maksettava käteisellä ja mieluiten tasarahalla. Huomaathan sen, ettei kaikkia esitteissä mainittuja värejä ja kokoja ole tapahtumissa saatavilla.
Kannattaa tutustua myös liittymistarjoukseen!

Liittymistarjoukset kesäkauden avajaisissa 7.6., MTB Marathon Laajavuoressa 14.6. ja Kankaan avoimissa ovissa 15.6.2014

Tule mukaan suomalaisen fillaroinnin edelläkävijöiden joukkoon! Liity JYPS-jäseneksi kesäkauden avajaisissa lauantaina 7.6. klo 17–21, MTB Marathon Laajavuoressa lauantaina 14.6. klo 10–17 tai Kankaan avoimissa ovissa sunnuntaina 15.6. klo 12–16.

Kun liityt jäseneksi näissä tapahtumissa, niin saat jäsenyyden ja Jyväskylän tai Keski-Suomen puuvillaisen tai teknisen I Cycle -paidan 25/35 eurolla (vähävaraiset/muut). Alle 18-vuotiaille jäsenyyden ja paidan hinta on 15 €. Maksun voit hoitaa käteisellä ja mieluiten tasarahalla.

Huomaathan, ettei kaikkia pdf-mainoksissa mainittuja paitavärejä ja -kokoja ole saatavilla tapahtumissa.

Normaalisti JYPS ry:n vuosittainen jäsenmaksu on aikuisilta 30 €, vähävaraisilta (esim. opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset; omantunnon mukaan) 20 € ja alle 18-vuotiailta 10 €. I Cycle -puuvillapaidat maksavat jäsenille 10 € ja muille 15 € sekä tekniset paidat jäsenille 15 € ja muille 20 €.

JYPS on yhdistys kaikille, jotka käyttävät pyörää arkisena kulkuneuvona tai harrastavat pyöräilyä. Yhdistykseen ovat tervetulleita niin satunnaiset kuin aktiiviset fillaristit. Jäsenenä saat etuja sekä tuet samalla pyöräilyä ja pyöräilyolojen kehittämistä. Yhdistykseen kuuluu yli 700 jäsentä. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Ohjaamisen startti -koulutukset käynnistyvät pe 6.6.2014

Pyöräilynohjaajien valtakunnallisen koulutusjärjestelmän mukaiset ohjaamisen startti -koulutukset käynnistyvät! Suomen ensimmäinen koulutus pidetään perjantaina 6.6. klo 17–21 Jyväskylässä. Pilottina pidettävä koulutus on avoin JYPS ry:n jäsenille. Ilmaiseen koulutukseen voivat osallistua vähintään 18-vuotiaat lenkkien ja retkien ohjaamisesta kiinnostuneet. Startilla koulutetaan avustavia ohjaajia kaupunkiajoihin, kunto-, maantie- ja maastolenkeille sekä retkille.

Ilmoittaudu mukaan täällä!

Pyöräilynohjaajien koulutusjärjestelmä Suomessa on 5-tasoinen. Ensimmäinen taso sisältää ohjaamisen startti -kurssin. Kakkostasolla koulutetaan pyöräilynohjaajia. Myöhemmin ohjaaja voi halutessaan erikoistua maasto-, maantie– tai retkipyöräilynohjaajaksi. Maastopyöräilynohjaaja voi edelleen erikoistua freeridepyöräilynohjaajaksi. Ylin taso on pyöräilykouluttaja.

www.jyps.fi/ohjaajakoulutus