Liittymistarjoukset ja I Cycle -paitoja myynnissä Laajavuoren pyöräilypäivässä 2.9., Fenix-pimeäpyöräilyssä 6.9., kesäkauden päättäjäisissä 20.9. ja Auton vapaapäivänä 22.9.2014

Tule mukaan suomalaisen fillaroinnin edelläkävijöiden joukkoon! Liity JYPS-jäseneksi Laajavuoren pyöräilypäivässä tiistaina 2.9. klo 12–15 tai 17–20, Fenix-pimeäpyöräilyssä lauantaina 6.9. klo 19–22, kesäkauden päättäjäisissä lauantaina 20.9. klo 18–21 tai Auton vapaapäivän katutapahtumassa maanantaina 22.9. klo 12–16.

Kun liityt jäseneksi näissä tapahtumissa, niin saat Jyväskylän tai Keski-Suomen puuvillaisen tai teknisen I Cycle -paidan kaupan päälle! Liittyminen maksaa 20/30 euroa (omantunnon mukaan vähävaraiset/muut). Alle 18-vuotiaiden jäsenmaksu on 10 €. Maksun voit hoitaa käteisellä ja mieluiten tasarahalla.

JYPS on yhdistys kaikille, jotka käyttävät pyörää arkisena kulkuneuvona tai harrastavat pyöräilyä. Yhdistykseen ovat tervetulleita niin satunnaiset kuin aktiiviset fillaristit. Jäsenenä saat etuja sekä tuet samalla pyöräilyä ja pyöräilyolojen kehittämistä. Yhdistykseen kuuluu yli 700 jäsentä. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

I Cycle -paitoja on tapahtumissa ostettavissa myös erikseen. Puuvillapaidat maksavat jäsenille 10 € ja muille 15 € sekä tekniset paidat jäsenille 15 € ja muille 20 €. 

Huomaathan, ettei kaikkia pdf-mainoksissa mainittuja paitavärejä ja -kokoja ole saatavilla tapahtumissa.

Leppälahtitempo keskiviikkona 27.8.2014 klo 18

Leppälahtitempo on suhteellisen tasaisella ja rauhallisella asfalttitiellä yksitellen kelloa vastaan polkaistava aika-ajo. Kilpailussa käydään kääntymässä Leppälahdesta Toivakkaan johtavan Leppälahdentien asfalttiosuuden päässä. Reittikartta löytyy täältä. Matkaa kertyy nuorimmissa juniorisarjoissa noin 7 km ja muissa 13 km. Kisaan voi osallistua kuka tahansa aivan millä tahansa pyörällä!

Leppälahtitempo on vuoden 2014 Ride Cycle Store Cupin osakilpailu 10/11. Kilpailussa ratkaistaan myös Keski-Suomen vuoden 2014 maantiemestaruudet.

Tervetuloa mukaan kilpailemaan, katsomaan tai talkoilemaan yhdessä tapahtumaa!

www.jyps.fi/leppalahtitempo
Koulujenvälinen

Pyöräilypäivä Laajavuoressa ti 2.9.2014

JYPS järjestää tiistaina 2.9. huikean pyöräilypäivän Laajavuoren hiihtostadionin alueella (Laajavuorentie 15, Jyväskylä; sijaintikartta). Koulujenvälistä pyöräilytapahtumaa vietetään klo 1214:30 ja Laajavuori MTB käynnistyy klo 18.

Tervetuloa mukaan kaikki pyöräilystä kiinnostuneet joko kilpailemaan, katsomaan tai tapahtumatalkoisiin!

Koulujenvälinen pyöräilytapahtuma klo 1214:30

Jyväskylän kautta aika kolmas koulujenvälinen maastopyöräkilpailu ja pyöräilytapahtuma alkaa klo 12:00 ja päättyy noin klo 14:30. Maastopyöräilykilpailu on tarkoitettu Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen koulujen 3.–6.-luokkalaisille tytöille ja pojille.

Maastopyöräilykilpailun lisäksi tapahtumapäivänä on luvassa paljon muuta mukavaa, mm. polkupyöräpoliisin vierailu, pyöräilyn taitoajorata, pyöräilyteemainen visa sekä trialnäytös ja trial-pyörien koeajomahdollisuus.

www.jyps.fi/koulujenvalinen

Laajavuori MTB klo 18Laajavuori MTB

Laajavuori MTB on maastopyöräilykilpailu Jyväskylän Laajavuoressa. Laajavuori MTB:ssä maasto on teknisesti helppoa, joten kaikki maastopyörän omistavat voivat osallistua!

Laajavuori MTB on vuoden 2014 Ride Cycle Store Cupin osakilpailu 11/11. Kilpailussa ratkaistaan myös Keski-Suomen vuoden 2014 avoimet maastopyöräilymestaruudet.

www.jyps.fi/laajavuorimtb
Fenix-pimeäpyöräily

Fenix-pimeäpyöräily lauantaina 6.9. klo 21

Uskallatko pimeälle erikoiskokeelle?!

JYPS ja Fenix-valaisimet järjestävät ensimmäisen Fenix-pimeäpyöräilyn! Fenix-pimeäpyöräily on kuntotapahtumaluonteinen maastopyöräilykilpailu, jossa ajetaan hämärässä ja pimeässä lamppujen kanssa Jyväskylän Laajavuoressa.

Jos et tällä kertaa lähde itse ajamaan, niin tule ainakin seuraamaan kisaa! Yleisöllä on alueelle vapaa pääsy. Kilpailukeskuksella on myös testattavina ja ostettavina Fenixin valaisimia sekä Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle –paitoja, lisäksi JYPS:iin voi liittyä kampanjahintaan. Tapahtuma-aika on noin klo 1923, itse kilpailu käydään noin klo 2122:30.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: www.jyps.fi/pimeapyoraily

Mutkitellen

Lapset ja nuoret pyöräilemään -koulutus 28.9.2014 klo 13-18

Lapset ja nuoret pyöräilemään -koulutuksessa käsitellään lasten ja nuorten pyöräilyn ohjaamisen perusteita. Koulutus on suunnattu junioritoiminnasta kiinnostuneille pyöräilynohjaajille, apuohjaajille, valmentajille sekä opettajille. Koulutuksessa perehdytään lasten ja nuorten ohjaamisen erityiskysymyksiin sekä monipuolisen, innostavan ja turvallisen harrastustoiminnan järjestämiseen pyöräilyseuroissa tai kouluissa. Lasten ja nuorten ohjaamisen koulutus toimii täydentävänä osana valtakunnallista pyöräilynohjaajakoulutusta tai erillisenä koulutuksena aiheesta kiinnostuneille. Koulutuksen järjestävät yhteistyössä Jyväskylän Pyöräilyseura ry ja Suomen Pyöräilyunioni.

Koulutuksen sisällöt:

  • lasten ja nuorten ohjaamisen perusteet
  • monipuolinen harjoittelu
  • lasten ja nuorten valmennuksen perusteet
  • turvallisuus ja ea-taidot

Koulutus koostuu luennoista, keskusteluista ja käytännön harjoituksia ulkona. Otathan mukaan säänmukaiset varusteet. Mikäli haluat, voit ottaa oman pyörän mukaan.

Ilmoittautuminen sähköisellä lomakkeella täällä keskiviikkoon 24.9. mennessä. Saat sähköpostiisi maksutiedot ja lisätietoa koulutuksesta viimeistään viikolla 39.

Hinta: 40 €. Tuotot käytetään suoraan JYPS:in junioritoiminnan kehittämiseen. Koulutus on maksuton niille JYPS:in jäsenille, jotka sitoutuvat vähintään apuohjaamaan junioritoiminnassa.

Paikka: Kansalaistoiminnankeskus Matara, Matarankatu 6, Jyväskylä.

Kouluttajana toimivat JYPS:in junioritoiminnan koordinaattori Kaisa Peltonen ja valmennusluento-osuudessa Heidi Lindfors.

Lisätiedot: Kaisa Peltonen, kaisa.peltonen (ät) jyps.fi, 040 778 0541

www.jyps.fi/ohjaajakoulutus

Simo Terävä

Simo Terävälle maantiepyöräilyn SM-kultaa ja Erkki Pahkiselle pronssia aika-ajossa

Maantiepyöräily ikäluokkien suomenmestaruuksista kilpailtiin 16.–17.8. Lauantain yhteislähtökilpailu järjestettiin Mäntsälässä. Simo voitti suomenmestaruuden sarjassa M16 ajalla 1:31:21 (55 km). Kaikki tulokset on luettavissa täällä.

Simo ja lopulta viidenneksi sijoittunut Turun Urheilijoiden Jesse Uusitalo tekivät jo alkumatkasta muutaman irtioton, mutta eivät saaneet mukaansa muita, joten he antoivat pääryhmän ajaa itsensä kiinni. Pääryhmän vauhti pysyi lähes koko matkan hyvin malttilisena, niinpä kärkisijoitukset ratkottiin loppukirissä. Simo nousi voittoon kovalla kirillä, ohittaen hopealle ajaneen Porin Tarmoa edustavan Juho Kuorikosken viimeisen sadan metrin aikana. Tämä oli Simolle ensimmäinen SM-kultamitali pyöräilystä. Aikaisemmilta vuosilta palkintokaapissa on sekä hopea- että pronssimitaleita.

Sunnuntain aika-ajo kilpailtiin Kangasalalla. Sielläkin JYPS nousi palkintokorokkeelle Erkki Pahkisen ajaessa pronssille sarjassa M75 ajalla 36:19,4.

Onnea Simo ja Erkki!

Hissienska

Hissipyöräilyn tutustumisilta keskiviikkona 20.8.2014

Oletko aina halunnut tietää, miten Laajavuoren Bike Parkin hissillä kuljetaan ylös pyörän kanssa ja lasketaan alas vauhdikkaasti? Entä miten voit kehittää ajotekniikkaasi hissienduron avulla?

Keskiviikkona 20.8. järjestetään junioreille ja aikuisille tutustumisilta hissipyöräilyyn. Tutustumisilta on tarkoitettu JYPS:in jäsenille. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita hissipyöräilystä, mutta kokemus maastopyöräilystä suotavaa. Osallistujia ei ole vakuutettu erikseen tapahtuman järjestäjän puolesta.

Juniorit 8–16 v.

Junioreille järjestetään ohjattu harjoitus klo 17–19. Kokoontuminen Laajavuoren kahvion edustalla. Tutustumiskerralla harjoitellaan hissien käyttöä ja turvallista laskemista reiteillä. Ota mukaan oma maastopyörä, pyöräilykypärä ja mahdollisesti kyynär- ja polvisuojat. Varsinkin polvisuojien käyttö on erittäin suositeltavaa. Ilmoittautuminen tutustumisiltaan sähköisellä lomakkeella TÄÄLLÄ viimeistään tiistaina 19.8. Mukaan otetaan maksimissaan 10 lasta, jotka harjoittelevat laskemista kahdessa pienryhmässä.

Junioreiden harjoituskerran hinta on 15 €, joka maksetaan ohjaajalle käteisellä paikan päällä (tasaraha!). Edullisemman tutustumiskerran mahdollistavat Laajis Oy ja JYPS:in vauhtijaosto. Junioreiden ryhmän koko tuotto käytetään suoraan junioritoiminnan edistämiseen!

Lisätiedot: Kaisa Härkönen, kaisa.harkonen (ät) gmail.com tai 040 728 1810

Aikuiset

Aikuisille eli yli 18-vuotiaille opastetaan hissin käyttöä, hissipyöräilyn perusteita ja sopivia reittejä klo 18–21. Mukaan oma maastopyörä, pyöräilykypärä ja mahdollisesti kyynär- ja polvisuojat.

Hissilipun hinta 25 €. Lippu ostetaan suoraan Laajiksen kahviosta.

Lisätiedot: Jani Mähönen, jani.mahonen (ät) gmail.com tai 040 721 2427

HISSIEN KÄYTTÖ ELO-LOKAKUUSSA

Hissejä on mahdollista käyttää vielä vähintäänkin syyskuun loppuun asti joko kausikortilla (elo-lokakuu 175 € ja syyskuu 75 €) tai kertalipuilla (25 €).

Lisätietoja Laajavuori Bike Parkin toiminnasta: www.jyps.fi/vauhtijaosto

Laajavuori Bike Park – reittikartta 2014

Reittikartta 2014. Kartta on epävirallinen ja muistathan ajaa varovasti, välillä maastoakin katsoen! Kaikilla reiteillä ajetaan omalla vastuulla, JYPS ry ei ylläpidä reittejä.

 

Ilmoittaudu syksyn 2014 pyöräilynohjaajakoulutukseen

JYPS kouluttaa yhteistyössä lajiliitto Suomen Pyöräilyunionin kanssa ohjaajia pyöräilyyn. Tavoitteena on tuoda lisää osaamista yhdistysten, yritysten ja muiden tahojen pyöräilytoimintaan. Toistaiseksi viralliseksi pyöräilyn ohjaajaksi voi Suomessa kouluttautua vain Jyväskylässä. JYPS ja SPU ovat toteuttaneet neljä Suomen ensimmäistä pyöräilynohjaajakoulutusta vuosina 2013–2014. Kuvia koulutuksista löytyy esimerkiksi täältä.

Järjestämme seuraavan valtakunnallisen noin 50-tuntisen pyöräilynohjaajakoulutuksen syys-marraskuussa 2014.

Koulutuksen aikataulu

Koulutuksen kontaktijaksot ovat Jyväskylässä lauantaista sunnuntaihin 20.–21.9. ja 11.–12.10. Koulutukseen sisältyvä koetilaisuus pidetään sopimuksen mukaan marraskuussa, tarvittaessa kokeeseen voi osallistua myös myöhemmin. Koulutuksen harjoittelut voi suorittaa kotipaikkakunnallaan ennen koetilaisuutta.

Ketkä voivat osallistua ja osallistumismaksu

Koulutukseen voivat osallistua kaikki täysi-ikäiset, jotka ovat harrastaneet pyöräilyä vähintään vuoden. Koulutuksen osallistumismaksu on 120 €. Ohjaajan rekisteröiminen valtakunnalliseen järjestelmään maksaa lisäksi 20 €. JYPS-jäsenet saavat koulutuksesta 20 euron alennuksen. Koulutus on ilmainen niille JYPS-jäsenille, jotka jatkossa sitoutuvat vetämään yhdistyksen lenkkejä ja retkiä. Suosittelemme samaa toimintatapaa muille yhdistyksille.

Koulutuksen sisällöstä ja pyöräilynohjaajien koulutusjärjestelmä

Pyöräilynohjaajakoulutuksen tavoitteena on antaa osallistujalle tiedot ja osaaminen, jotta tämä voi omatoimisesti järjestää ja ohjata perustasoisia aloittelijoiden ja harrastajien lenkkejä, retkiä ja muita pyöräilytapahtumia. Koulutus antaa perusvalmiudet myös lasten ja nuorten ohjaamiseen. Koulutuksessa pääpaino on liikenne-, kunto- ja retkipyöräilyn hallitsemisessa ja opettamisessa. Koulutuksen käyneillä on oikeus käyttää pyöräilynohjaaja-titteliä toiminnassaan.

Koulutus on pyöräilynohjaajien koulutusjärjestelmän tason 2 mukainen. Tason 1 ohjaamisen startti -kurssia ei ole välttämätöntä käydä koulutukseen osallistumiseksi. Toimittuaan vähintään vuoden pyöräilynohjaajana ohjaaja voi halutessaan erikoistua maasto-, maantie- tai retkipyöräilyohjaajaksi. Ohjaajien koulutusjärjestelmään voit tutustua lisää täällä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Lue lisää koulutuksesta täältä ja ilmoittaudu heti mukaan!