Jypsiläisille kolme kultaa maastoduathlonin SM-kisoissa

Maastoduathlonin vuoden 2014 SM-kisa järjestettiin lauantaina 27.9. Iisalmessa. Maastoduathlonissa juostaan ja pyöräillään maastossa. Jypsiläiset jatkoivat kisassa viime aikojen mitalisadetta nappaamalla peräti kolme kultamitalia.

Naisten yleisessä sarjassa Sini Alusniemi voitti ylivoimaisesti noin 25 minuutin erolla seuraavaan. Sinin aikana oli 1:33:58. Matkana oli yhteensä 24 kilometriä.

25–29-vuotiaiden naisten sarjassa Vilhelmiina Alaoja voitti ajalla 2:12:44. Matkana oli 24 kilometriä.

40-vuotiaiden miesten sarjassa Juha Kauppinen voitti ajalla 1:33:14. Jarmo Teiskonen oli sarjassa viides ajalla 1:53:21.

Onnittelut kaikille!

Kilpailun tulokset löytyvät täältä. Kisasta voi lukea lisää esimerkiksi Sini Alusniemen blogista.

Simo Terävälle maratonmaastopyöräilyn SM-pronssia

Maratonmaastopyöräilyn SM-osakilpailu ajettiin Seitsemän Veljeksen maratonkilpailun yhteydessä Rajamäellä 20.9.2014.

JYPS Äänekosken Simo Terävä ajoi sarjassa M18 SM-pronssille ajalla 4:08:59. Matkana oli 70 km. Simon saavutuksen tekee vielä merkittävämmäksi se, että Simo ajoi itseään vanhempien seurassa – normaalisti Simon luokkana on M16. Maratonmaastopyöräilyssä kisaluokat alkavat 18-vuotiaista.

Sarjassa M50 Matti Purojärvi polki SM-neloseksi. Matti jäi SM-pronssitilasta vain reilun minuutin. SM-kilpailun ulkopuolella eli Seitsemän Veljeksen XCM-kisassa Matti ajoi sarjansa kolmanneksi.

Naisten yleisen sarjan ehdoton ennakkosuosikki Sini Alusniemi joutui valitettavasti keskeyttämään välinerikon vuoksi.

SM-kisan ulkopuolella Seitsemän Veljeksen XCM-kisassa Mauri Keinänen pokkasi pronssitilan.

Onnittelut mitalisteille!

Kilpailun kaikki tulokset löytyvät täältä.

Jypsiläisille mitalisijoja Master Cupissa, Kultaisessa Kammessa ja XCO Cupissa

Pyöräilyn kansallinen kisakausi alkaa hiljalleen päättyä. Myös useat pyöräilyn cup-sarjat ovat päättyneet ja tulokset ovat selvillä. Aiemman tiedotetun MTB Enduron SM-sarjan menestyksen ohella jypsiläiset ovat saavuttaneet mitalisijoja muissakin sarjoissa.

Master Cup

Yli 30-vuotiaiden Master Cupiin sisältyi tänä vuonna 18 maantiekilpailua.

Sarjassa M60 Kari Vaara nappasi kakkostilan 89 pisteellä. Sarjassa M75 Erkki Pahkinen pokkasi myös kakkossijan 67 pisteellä.

Cupin seurakilpailussa JYPS sijoittui viidenneksi.

Cupin tulokset löytyvät täältä.

Kultainen Kampi

Junioreiden Kultainen Kampi -sarjan maasto-osiossa ajettiin tänä vuonna 8 osakilpailua.

Sarjassa M14 JYPS Äänekosken Olli Terävä sijoittui niukasti neljänneksi. Sarjassa M16 JYPS Äänekosken Simo Terävä sijoittui kolmanneksi.

Kultaisen Kammen tulokset löytyvät täältä.

XCO

Maastopyöräilyn XCO Cupissa poljettiin 7 osakilpailua.

JYPS:in jäsen, laukaalaista CC Picaroa edustava Toni Tähti ajoi miesten yleisessä sarjassa toiseksi Jukka Vastarannan jälkeen.

XCO Cupin tulokset löytyvät täältä.

Onnittelut kaikille menestyneille ja kisoihin osallistuneille!

Jyväskylän kierto la 11.10.2014 klo 10

Jyväskylän kierto on pyöräilytapahtuma, jossa fillaroidaan ohjatusti yhteislenkkityyppisissä maisema- ja maastoryhmissä. Maisemaryhmät ajavat pyörä- ja maanteitä sekä maastoryhmät polkuja ja muita metsäreittejä. Kaikissa ryhmissä on tavoitteena kiertää Jyväskylä ympäri! Liikunnan lisäksi kierto tarjoaa uudenlaisen näkökulman Jyväskylään.

Voit osallistua kiertoon ainakin 6 eri ryhmässä. Ryhmiä on mahdollista jakaa vielä alaryhmiin.

Tapahtuman jälkeen rentoudutaan Rantasipi Laajavuoren kylpylässä.

Jyväskylän kierto ajetaan neljättä kertaa. Viime vuonna mukana oli kaatosateesta huolimatta yli 60 osallistujaa.

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet löytyvät sivulta www.jyps.fi/jyvaskylankierto.

Maastopyöräendurosta useita SM-mitaleita

Maastopyöräenduron kisakausi saatiin päätökseen 20.–21.9. Tahkolla, jossa ajettiin kauden päättänyt viides SM-osakilpailu. JYPS:iä oli paikalla edustamassa peräti 21 kuskin joukko, ja menestystäkin tuli kiitettävästi.

Junioreissa ensimmäistä kilpailuaan ajanut Onni Rainio sijoittui hienosti toiseksi. Naisten sarjassa vauhdin päälle saanut Kaisa Härkönen ajeli myöskin toiseksi jääden voittajasta vain vajaat 9 sekuntia. Sarjassa M40 Jukka Saarelainen teki päivän kovaa työtä, eikä kaatumisia sattunut matkalle kovin montaa, niin se palkittiin kolmannella sijalla. M50-sarjassa Jouko Kotkansalo sijoittui toiseksi ja Petri Äijö kolmanneksi.
 
Miesten yleisessä sarjassa Ville Tuppurainen polki perinteisen vauhdikkaasti ja sijoittui kovatasoisessa kilpailussa komeasti toiseksi. Hieman meinasi olla aikakorttien kanssa ongelmaa, mutta lopulta saatiin Villellekin ajat.
 
SM-sarjan kokonaistulokset
 
Tahkon kisan myötä tämän kauden viisi osakilpailua sisältäneen SM-sarjan, Trek Enduro Seriesin, pisteet on laskettu ja sijoitukset ovat selvillä. Viisi jypsiläistä sijoittui SM-mitaleille. Kilpailuihin osallistui kauden aikana peräti 31 jypsiläistä.
  • Juniorit: Matias Laine 3. 
  • Naiset: Kaisa Härkönen 3.
  • Miehet: Ville Tuppurainen 2.
  • M 50: Jouko Kotkansalo 2. ja Antti Berg 3.
Onnea kaikille menestyneille!
 
Tahkon ja SM-sarjan kaikki tulokset löytyvät täältä.

Jypsiläisiä on jo yli 800!

Tämän vuoden toimintasuunnitelmassa yhdeksi tavoitteeksi asetettiin 800 jäsenen määrä. Toimintasuunnitelmaa vuonna 2013 hyväksyttäessä jäseniä oli noin 600. Nyt tavoite on saavutettu: tuoreimman laskelman mukaan meitä jypsiläisiä on jo 810! 800 jäsenen raja rikkoutui muutama viikko sitten.

Jäsen numero 800 eli Veikka Salminen palkitaan I Cycle -paidalla kesäkauden päättäjäisissä 20.9.2014.

Tervetuloa vielä kertaalleen kaikki uudet jäsenet! Ja tervetuloa mukaan myös uudet liittyjät! Seuraavaksi katsotaan, miten paljon yli 800 jäsenen tänä vuonna päästään! Yhdistyksen kannalta uudet jäsenet mm. helpottavat toimintaa taloudellisesti sekä antavat uskottavuutta pyöräilyvaikuttamiseen ja mahdollisuuden järjestää monipuolisia pyöräilytapahtumia. Kaikkia meitä tarvitaan!

Valot on! -pyöränvalokampanja 27.9.–12.10.2014

Valot on! -kampanja järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa. Edelleen valottomia pyöriä tulee vastaan valitettavan säännöllisesti. Niinpä Valot on! on jälleen täällä!

Hämärässä ja pimeässä muiden teillä liikkujien on lähes mahdotonta nähdä valotonta pyörää. Oman sekä muiden turvallisuuden vuoksi: muistathan huolehtia pyörääsi valot ja heijastimet!

Pyörässä pitää hämärällä tai pimeällä ajettaessa olla kiinteä valkoinen valo edessä. Myös heijastimet edessä, takana ja sivuilla ovat pakolliset sekä auttavat sinua näkymään. Punainen valo takana auttaa näkemään sinut vieläkin paremmin.

JYPS ry, Fenix-valaisimet ja Ride Cycle Store haastavat kaikki keskisuomalaiset mukaan Valot on! -kampanjaan 27.9.–12.10.2014. Osallistuminen on helppoa: osallistut käyttämällä valoja ja heijastimia pyörässäsi kampanjan aikana!

Voit myös ilmoittaa osallistumisestasi kampanjaan ja haastaa kavereitasi mukaan tapahtuman sivulla FacebookissaIlmoittautuneiden keskisuomalaisten kesken arvotaan kampanjan päätteeksi Fenixin pyöränvalo ja useita muita valoja. Myös kampanjan mainoksen Facebookissa jakaneiden kesken arvotaan Fenixin ajovalo ja useita muita valoja. Olethan mukana viemässä tärkeää asiaa eteenpäin!

Valojen esittelyä ja Valoajo lauantaina 27.9.

Kampanja käynnistyy Tourujoen Yö– ja Valon kaupunki -tapahtumissa Kansalaistoiminnankeskus Mataralla (Matarankatu 6, Jyväskylä) lauantaina 27.9. JYPS kertoo valoista pyörissä ja Fenix-valaisimet esittelee pyöränvalojaan klo 18–19:30. Klo 19:30 alkaa Valoajo, jossa fillaroimme valojen kanssa Jyväsjärven ympäri. Ohjattu kevytvauhtinen pyöräretki kestää noin puolitoista tuntia. Osallistuminen on ilmaista ja kaikille avointa. Varusteiksi tarvitaan fillari ja tietysti ne valot. Osallistujien kesken arvotaan pyöränvaloja!

Järjestäjä ja yhteistyökumppanit

Valot on! -kampanjan järjestää JYPS ry. Mukana fillarien valaisemisessa ovat Fenix-valaisimet, Ride Cycle Store, Liikennevirasto, Jyväskylän kaupunki, Keski-Suomen liitto, Laakkonen, Starkki ja Trimtex.

Lisätietoja

Puheenjohtaja Teemu Tenhunen, JYPS ry, pj (ät) jyps.fi tai 041 544 2195.

JYPS mukana Pyöräilevät kaupunginosat -kokeilussa

Jyväskylän pyöräilevät kaupunginosat -kokeilussa laitetaan yhdessä Huhtasuolla pyörät pyörimään. JAPA ry:n pilotointi toteutetaan yhteistyössä JYPS:in ja Hyvinvointia Huhtasuolle -hankkeen kanssa syys-lokakuussa.

Huhtasuolaiset pääsevät osallistumaan monenlaisiin pyöräilyaiheisiin tapahtumiin. Pyöräilevä Huhtasuo -Facebook-ryhmässä voi keskustella pyöräilyyn liittyvistä asioista, sopia yhteisiä pyöräretkiä ja ideoida lisää toimintaa Huhtasuolle.

Ohjelmaa on tarjolla niin lapsille, nuorille kuin aikuisille. Luvassa on mm. maahanmuuttajanaisille suunnattu pyöräilykurssi, kaavakoulu, katuajokoulutus, pyöräretkiä, pyöräily- ja liikuntateemainen ilta sekä pyöränhuollon opastusta nuorille ja aikuisille. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia osallistujille. Ohjelmaa ideoidaan lisää asukkaiden kanssa asukaskahveille keskiviikkona 17.9. klo 18 Huhtasuon Kylätoimistolla (Nevakatu 1).

Tavoitteena on lisätä pyöräilyn määrää niin työ- ja asiointimatkoilla kuin harrastuksenakin. Samalla kartutamme tietoa liikennesuunnittelusta ja mietimme yhdessä, miten omaa asuinaluettaan voi kehittää pyöräily-ystävällisemmäksi.

Lisätiedot: www.japary.fi/pyorailevatkaupunginosat

Pyöräretkiä, kesäkauden päättäjäiset ja uusien jäsenten ilta 2 la 20.9.2014

Kesäkauden päättäjäiset ja vuoden toinen uusien jäsenten ilta pidetään seuran mökillä Vihtavuoressa lauantaina 20.9. klo 17–n. 24. Mökille mennään pääasiassa fillareilla retkityyppisesti.

Pyöräretket eli meno alkaen klo 12

Mökille mennään lähinnä useissa ohjatuissa pyöräretkiryhmissä. Maastoretkiryhmiä lähtee klo 12 ja retkiryhmä klo 16. Lähdöt Aren aukiolta Kolmikulman edestä. Lisätietoja ryhmistä Nimenhuudossa! Ainakin klo 12 lähtevien ryhmien osalta ylimääräisiä tavaroita kuljetetaan mökille pakettiautolla.

Iltapäivän aikana mökille on varmasti menossa muitakin autoja, joten kyytejä voi kysellä esim. Facebook-tapahtuman sivulla. Luonnollisesti mökille voi tulla omalla kyydillään mihin aikaan haluaa.

Kesäkauden päättäjäiset ja uusien jäsenten ilta 2 alkaen klo 17

Ohjelmassa on grillausta, ruokailemista, saunomista, uimista, pelailua, soutelua ja tutustumista toisiin seuralaisiin. Seura tarjoaa hieman syömistä ja juomista, mutta mukaan kannattaa ottaa myös omia eväitä ja juomia nyyttäriperiaatteella.

Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -paidat sekä seuravaatteet ovat tilaisuudessa myynnissä ja jaossa. Voit myös liittyä tapahtumassa seuraan. Jos liityt jäseneksi, niin saat I Cycle -paidan (arvo 15/20 €) kaupan päälle! Jäsenyys kustantaa aikuisille 30 €, vähävaraisille 20 € ja alle 18-vuotiaille 10 €.

Mitä mukaan?

Mökille kannattaa ottaa nyyttärieväiden lisäksi ainakin vaihtovaatteet, saunomisvälineet ja uikkarit!

Paluu

Mökiltä palataan kaupunkiin illan päätteeksi, myös aikaisempi paluu järjestyy. Pyörän saa halutessaan kuljetettua takaisin kaupunkiin autokyydillä. Muutama voi halutessaan jopa yöpyä mökillä.

Ilmoittautuminen ja kyydit

Ilmoittaudu mukaan Nimenhuudossa (pyöräilyryhmät mökille) tai Facebookissa (yleinen ilmoittautuminen tapahtumaan)! Ilmoitathan myös, jos sinulla on käytössäsi auto siirtymäkuljetuksiin! Jos et ennätä ilmoittautua, niin luonnollisesti paikalle voi saapua muutenkin.

Sekä uudet että vanhat jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita! Tule sinäkin mukaan!

Johtokunta

Ride Cycle Store Cup 2014:n kokonaistulokset

Vuoden 2014 Ride Cycle Store Cupin viimeinen kilpailu, Laajavuori MTB, ajettiin tiistaina 2.9. Cupin kokonaistulokset ovat nyt selvillä.

N10-sarjassa eniten pisteitä (80) keräsi edellisvuoden tavoin Alvajärven Ryhdin Tiisa Paukku. Myös M10-sarjassa voittaja oli sama kuin viime vuonna eli JYPS:in Tuukka Lupsakko (186 pistettä). Toiseksi polki JYPS:in Eemeli Kinnunen (100) ja kolmanneksi Kilpeläiset-joukkueen Pyry Kilpeläinen (86).

Sarjan N12 voittoon ylsi JYPS:in ja Kilpeläiset-joukkueen Pinja Kilpeläinen 130 pisteellä. JYPS:in Siiri Rasimus oli toinen 76 pisteellä. 12-vuotiaissa pojissa ykköseksi ajoi JYPS:in Akseli Maja 136 pisteellä ja kakkoseksi Huhtasuon Hiihdon Miska Aho 50 pisteellä.

N14-sarjassa JYPS:in ja Kilpeläisten Paju Kilpeläinen keräsi 122 pistettä, JYPS:in Jennika Teiskonen 100 pistettä ja Alvajärven Ryhdin Sara Paukku 42 pistettä. M14-sarjassa ykköseksi polki JYPS:in Kasperi Laeste 148 pisteellä, kakkoseksi JYPS Äänekosken Olli Terävä 114 pisteellä ja kolmoseksi JYPS:in Niklas Valli 76 pisteellä.

N16-sarjan voitti edellisvuoden tavoin Kilpeläisten Pihla Kilpeläinen (120 pistettä). M16-sarjassa JYPS Äänekosken Simo Terävä ja JYPS:in Aaro Happonen vaihtoivat paikkoja – tänä vuonna Aaro oli ykkönen 92 pisteellä ja Simo kakkonen 80 pisteellä.

N18-sarjassa Alvajärven Ryhdin Emmi Paukku ajoi edellisvuoden tavoin voittoon (60 pistettä).

Uudessa naisten kuntosarjassa ykköseksi ajoi Anne Salomaa ja kakkoseksi Johanna Kujanen. Molemmat edustavat sekä Jumiklossia että JYPS:iä. Miesten kuntosarjan ykköstilalle polki VeloValmetin Marko Maja, kakkoseksi JYPS:in ja Kensun Marko Korhonen ja kolmanneksi VeloValmetin Samppa Ahmaniemi.

Naisten yleisessä sarjassa eniten pisteitä (48) keräsi JYPS:in ja Lumi Racingin Vilma Niskanen.

Miesten yleisen sarjan voitti Joona Toivanen 111 pisteellä. Kakkoseksi ajoi Toni Tähti 54 pisteellä ja kolmanneksi Henrik Lievemaa 42 pisteellä. Kaikki edustavat JYPS:iä, CC Picaroa ja Lumi Racingiä.

N40-sarjassa Kensun Ulla Yrjölä nappasi voiton peräti 160 pisteellä. Toinen oli JYPS:in ja Kilpeläisten Tuija Kilpeläinen 76 pisteellä sekä kolmas Kensun Kirsi Korpijärvi 46 pisteellä. Miesten 40-vuotiaiden voittoon ajoi JYPS:in Juha Kauppinen 76 pisteellä.

M50-sarjassa käytiin perinteisesti tiukkaa kamppailua loppuun asti. Ykköstilan otti edellisen vuoden tavoin JYPS:in Ismo Saari (104 pistettä). Kakkoseksi ajoi Kensun Keijo Maukonen (92) ja kolmanneksi Picaron Oiva Lipsonen (68).

M60-sarjassa päädyttiin cupin historian ensimmäiseen ykköstilan jakamiseen, kun JYPS Jämsän Kari Vaara ja JYPS:in Mauri Keinänen keräsivät 76 pistettä. Molemmat nappasivat vielä 3 osakilpailuvoittoa ja yhden kakkostilan.

Joukkuekisan tilanne eli koko ajan viimeiseen osakilpailuun asti. Eniten pisteitä eli 400 keräsi JYPS Äänekoski. Kilpeläiset ja Kensu eivät jääneet kovin kauas 388 ja 386 pisteellä.

Kaikki cupin tulokset löytyvät täältä.

Tämän vuoden Keski-Suomen Pyöräilycupiin osallistui kaikkiaan 164 ajajaa. Järjestäjiä oli mukana kymmeniä. Onnittelut ja kiitokset kaikille kilpailijoille sekä kilpailuita järjestäneille!

Keski-Suomen maantie- ja maastomestaruuskilpailujen sekä Ride Cycle Store Cupin kokonaiskilpailun palkinnot jaetaan palkintojenjakotilaisuudessa perjantaina 12.9. alkaen klo 18. Paikkana Kansalaistoiminnankeskus Mataran Matara-sali (Matarankatu 6, Jyväskylä). Tilaisuus on avoin kauden aikana kisailleille ja kisoja järjestäneille. Tervetuloa!