Jypsiläisiä mitalisijoilla BikeTrialin SM-kilpailussa

BikeTrialin SM-kilpailuissa oli JYPS:in kuskeja hienosti edustettuina. BikeTrialin SM-kilpailusarjaan kuului tänä vuonna neljä osakilpailua. Kisapaikkoina olivat Tampere, Parainen, Jyväskylä ja Kirkkonummi.

Kovatasoisessa Elite-sarjassa Samuli Piirainen saavutti SM-hopeaa.

A-luokassa Markus Peura nappasi SM-hopeaa ja Samuli Peura SM-pronssia.

B-luokassa Antti Rekilä nappasi SM-kultaa.

Mukana kauden kisoissa olivat myös Olli Kauppila, Aku Klemi, Niklas Kevätsalo-Suarez, Taavetti Vähäkoski, Kosti Pusaaniemi, Eino Miesperä, Veikko Ojala ja Aati Pusaaniemi.

SM-kilpailujen kaikki tulokset voit lukea täältä.

Onnittelut menestyneille!

Seura- ja strategiakyselyt 2014

Mitä mieltä olet JYPS:istä ja miten kehittäisit yhdistyksen toimintaa? Nyt voit vaikuttaa vastaamalla seura- ja strategiakyselyihin!

Kyselyihin voivat vastata sekä jäsenet että muuten yhdistystä tuntevat. Vastaaminen on anonyymia.

Kyselyihin vastaaminen vie noin 15 minuuttia per kysely. Kaikkiin kysymyksiin ei ole pakko vastata.

Kiitos jo etukäteen vastauksistasi – kyselyiden kautta saamme arvokasta tietoa toiminnan kehittämiseksi ja seurastrategian laatimiseksi.

SEURAKYSELY

Seurakysely on vuosittainen keino selvittää erityisesti jäsenten näkemyksiä yhdistyksen toiminnasta. Seurakyselyssä käydään kattavasti läpi yhdistyksen toimintaa konkreettisella tasolla.

Kyselyyn on vastattava viimeistään sunnuntaina 9.11.

Kyselyn tulokset julkaistaan syyskokouksessa 5.12. ja nettisivuilla. Tulokset vaikuttavat myös vuoden 2015 toimintasuunnitelman ja budjetin sekä yhdistyksen strategian laadintaan. Kyselyn vastaukset menevät tiedoksi yhdistyksen toimihenkilöille ja ohjaajille.

Voit vastata seurakyselyyn täällä!

STRATEGIAKYSELY

Strategiakyselyssä luodataan näkemyksiä yhdistyksestä seurakyselyä syvemmällä ja kauemmaksi ulottuvalla tasolla. Strategiakysely liittyy syksyllä 2014 aloitettuun yhdistyksen rakenteen uudistamiseen ja seurastrategian laadintaan. Kysely on keskeinen apuväline uuden rakenteen ja strategian suunnittelussa.

Kyselyyn on vastattava viimeistään torstaina 30.10.

Kyselyn tuloksia käsitellään seuraavassa, kaikille jäsenille avoimessa strategiaseminaarissa Kansalaistoiminnankeskus Mataralla torstaina 30.10. klo 17–20 – tervetuloa mukaan! Tulosten pohjalta jatkotyöstetään yhdistyksen strategiaa ja rakennetta.

Voit vastata strategiakyselyyn täällä!

Talviseuravaatteiden tilaus 29.10.2014 mennessä

Erityisesti talvikaudelle soveltuvista ja muutamista muista seuravaatteista tehdään yhteistilaus. Vain jäsenet voivat tilata tuotteita.

Tilattavina ovat Trimtexiltä aivan uusina tuotteina vesitiivis hupullinen kuoritakki (80 €), kevytuntuvatakki (80 €), pitkät tuulenpitävät housut (110 €) esimerkiksi työmatkapyöräilyyn ja useamman toivoma triathlonpuku (90 €). Erityisesti kuoritakki ja untuvatakki ovat todella edullisia! Lisäksi tilattavina ovat paksu ja ohut pipo (15 €) sekä otsapanta (10 €). Päähineissä kuosi on hieman muuttunut aiemmasta.

Newlinen tuotteista tilattavina ovat ultrakevyt tuulenpitävä takki (45 €), pitkät vesitiiviit olkaimelliset trikoomalliset ajohousut (80 €), kommandopipo (15 €), talviajohanskat (30 €) ja talvikengänsuojat (45 €).

Tarkat mallit, koot, värit, kuosit ym. lisätiedot vaatteista: www.jyps.fi/vaatteet.

Trimtexin tuotteita ja Newlinen vesitiiviitä housuja tilataan ainoastaan, jos tilauksia tulee riittävästi – tuotteissa on minimitilausmäärät. Newlinen tuotteet ovat parissa viikossa Jyväskylässä, Trimtexin tuotteiden osalta toimitusaika on noin 6 viikkoa.

Tee tilauksesi tilauslomakkeella keskiviikkoon 29.10. mennessä! Täytä lomake mahdollisimman tarkasti.

Seuraava tilaus kaikista tuotteista tehdään helmi-maaliskuussa 2015.

Muutamia huomioita tilaamisesta

  • Jos et ole aiemmin käyttänyt Trimtexin vaatteita, niin tarkista kokosi mahdollisimman tarkkaan täältä.
  • Vaatteet on maksettava yhdistyksen tilille heti toimituksen saavuttua Jyväskylään.
  • Tule noutamaan vaatteesi mahdollisimman pian niiden saavuttua.

JYPS sekä Bar & Cafe SoHo esittävät: Wattbike Cup Tawast la 15.11.2014 klo 12

Vuoden 2014–2015 valtakunnallisen Wattbike Cupin ensimmäinen osakilpailu poljetaan Jyväskylän ydinkeskustan Tawast-kauppakeskuksessa Bar & Cafe Social Housen edustalla.

Wattbiket ovat edistyneitä kuntopyöriä. Pyörät näyttävät polkemisen aikana monipuolista tilastotietoa.

Kisa on avoin kaikille, esimerkiksi kilpailulisenssiä ei tarvita. Yleisten ja useiden ikäluokkasarjojen lisäksi kisaan voi osallistua miesten ja naisten harrastesarjoissa!

Jyväskylän osakilpailussa matkoina ovat sarjoissa N/M12 500 m ja 2 km sekä muissa sarjoissa 1 ja 4 km. Kilpailijat voivat osallistua jommalle kummalle tai molemmille matkoille.

Jos et tule tällä kertaa ajamaan, niin tule ainakin seuraamaan kisaa! Yleisöllä on tapahtuma-alueelle vapaa pääsy! Kisa kestää noin klo 16 asti. Paikalla on myös myynnissä Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -paitoja.

Lisätietoja kisasivulta: www.jyps.fi/wattbike.

Vaihtuvalajinen salivuoro alkaa torstaina 23.10.2014

Talvikauden 2014–2015 vaihtuvalajinen salivuoro alkaa monipuolisella kuntopiirillä torstaina 23.10.2014. Vuorolla harjoitellaan joulutaukoa lukuun ottamatta joka torstai klo 20–21 huhtikuun loppuun asti. Paikkana on Puistokoulun sali (Puistokatu 79, Jyväskylä).

Salivuoro on tarkoitettu erityisesti huoltavaan liikuntaan ja kuntoiluun. Vuorolla venytellään, joogataan, kuntopiireillään jne. Osallistuminen ei vaadi lajeista ennakko-osaamista. Vuoro on ohjattu pääasiassa vertaisperiaatteella eli joku seuralainen vetää tuntia. Silloin tällöin vuoro on varattu seuran junioreille. 

Vuorolla on kulujen kattamiseksi pieni osallistumismaksu. Maksu vaihtelee lajin ja vetäjän mukaan kerroittain 2 ja 5 euron välillä.

Vuorokerrat ja niiden lajit ilmoitetaan salivuoron sivulla sekä Nimenhuudossa ja Facebook-ryhmässä. Osallistujien toivotaan aina ilmoittautuvan Nimenhuudossa!

Jos olet kiinnostunut ohjaamaan vuorolla omaa lajiasi, ota yhteyttä: pj (ät) jyps.fi.

Lisätietoja salivuoron sivulta täältä.

Vuoden 2014 Valot on! -pyöränvalokampanjan voittajat

JYPS järjesti Valot on! -kampanjan 27.9.–12.10. Kampanjassa JYPS, Fenix-valaisimet ja Ride Cycle Store haastoivat kaikki keskisuomalaiset käyttämään valoja ja heijastimia pyörissään.

Kampanjan avajaispäivänä Jyväskylässä järjestetyssä Valoajossa oli mukana yli 80 pyöräilijää, Facebookin tapahtumaan osallistui 97 henkilöä ja kampanjaan liittyvän kuvan jakoi Facebook-seinällään 31 henkilöä. Facebookissa kampanjan mainoksen näki kaikkiaan yli 2200 ihmistä.

Kampanjan aikana Facebookissa pyöri kaksi kilpailua, joista oli mahdollista voittaa fillariinsa valot.

Tapahtumaan Facebookissa ilmoittautuneiden kesken palkintoja arvottiin seuraavasti:
  • Fenix-ajovalo: Sarianne Taipalus
  • Bontrager Ion1: Tuomas Heinonen
  • Bontrager Glo + heijastimia: Ville Itkonen
  • Bontrager Glo: Lenita Säilä

Kampanjan mainoksen Facebookissa jakaneiden kesken arvottiin palkintoja seuraavasti:

  • Fenix-ajovalo: Sanna Kauppinen
  • Bontrager Ion1: Matias Keveri
  • Bontrager Glo + heijastimia: Eeva Harjula
  • Bontrager Glo: Tia Virkkunen

Fenixin valot ovat noudettavissa Delotecilta / Fenix-valaisimilta (Ahjokatu 13, Jyväskylä) tiistaista 21.10. alkaen. Muut valot ovat noudettavissa Ride Cycle Storesta tiistaista 21.10. alkaen. Ilmoita osoitteeseen pj (ät) jyps.fi, jos valosi kaipaa esimerkiksi postilähetystä Jyväskylän ulkopuolelle!

Kiitos kaikille kampanjaan osallistuneille ja Juho Jäppiselle graafisen ilmeen luomisesta. Valoisaa talven alkua kaikille!

Syyskokous sekä kauden päättäjäiset ja pikkujoulut 5.12.2014

Yhdistetyt syyskokous sekä kauden päättäjäiset ja pikkujoulut pidetään perjantaina 5.12. Kansalaistoiminnankeskus Mataralla.

Syyskokous klo 18

Syyskokous pidetään Mataran Matara-salissa (Matarankatu 6, Jyväskylä).

Kokouksessa päätetään vuoden 2015 toimintasuunnitelmasta, budjetista, johtokunnan kokoonpanosta sekä jäsenmaksujen suuruudesta. Kokouksen yhteydessä palkitaan vuoden ansioituneimmat seuralaiset sekä esitellään vuoden 2014 jäsenkyselyn tulokset. Mahdollisesti kokouksessa hyväksytään myös seuran uusi strategia ja rakenne.

Kokouksen alustava esityslista löytyy tämän sivun alalaidasta.

Kauden päättäjäiset ja pikkujoulut noin klo 20

Syyskokousosion jälkeen, alustavasti noin klo 20, iltaa jatketaan vapaamuotoisesti kauden päättäjäisten ja pikkujoulujen merkeissä. Päättäjäiset ja pikkujoulut pidetään viereisessä rakennuksessa Mataran takkahuoneella ja saunatiloissa (Matarankatu 4, Jyväskylä).

Tilaisuuteen sisältyy mm. tutustumista toisiin seuralaisiin, syömistä, saunomista, kuvien ja videoiden katselua sekä perinteiset kilometriarpajaiset. Juodaan myös kisoissa menestyneiden jäsenten SM-mitalikahvit.

Syömistä ja juomista on tarjolla seuran puolesta, mutta mukaan kannattaa ottaa myös omia eväitä nyyttäriperiaatteella. Muistathan napata mukaan saunomiskamppeet, ja myös omia pyöräilyaiheisia kuvia ja videoita voi ottaa mukaan!

Seuravaatteet sekä Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -paitoja on myynnissä sekä syyskokouksessa että kauden päättäjäisissä.

Halutessasi voit ilmoittautua tilaisuuteen Facebookissa.

Tervetuloa!


SYYSKOKOUKSEN ESITYSLISTA

1§ Kokouksen avaus

2§ Valitaan puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkistajaa ja kaksi ääntenlaskijaa

3§ Todetaan laillisuus ja päätösvaltaisuus

4§ Hyväksytään esityslista

5§ Seurakyselyn tulokset

6§ Esitetään ja vahvistetaan seuran uusi rakenne

7§ Katsaus seuran strategiatyöhön

8§ Esitetään ja vahvistetaan vuoden 2015 toimintasuunnitelma

9§ Esitetään ja vahvistetaan vuoden 2015 tulo- ja menoarvio

10§ Päätetään vuoden 2015 jäsenmaksut

11§ Valitaan puheenjohtaja ja johtokunnan jäsenet vuodeksi 2015

12§ Valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa sekä heille varahenkilöt tarkastamaan vuoden 2015 tilit

13§ Päätetään seurassa harjoitettavista pyöräilyn muodoista ja määritellään johtokunnan jäsenten vastuualueet

14§ Valitaan edustajat SPU:n, KesLin, KYTin ja Pyöräilykuntien verkoston kokouksiin

15§ Vuoden 2014 parhaiden palkitseminen

16§ Kokouksen päättäminen

Kaavakoulut ke 29.10. Jyväskylän kaupungilla ja ke 5.11.2014 ELY-keskuksella

Kaavakoulut ovat aivan kaikille pyöräilyn edistämisestä kiinnostuneille suunnattuja keskustelu- ja vaikuttamistilaisuuksia.

Kaavakoulu Jyväskylän kaupungilla ke 29.10. klo 17–18

Syksyn 2014 toisessa kaavakoulussa vierailemme Jyväskylän kaupungilla. Isäntinä kaupungin liikenneinsinööri Timo Vuoriainen ja rakennuttajainsinööri Tapio Koikkalainen.

Asialistalla mm. Jyväskylän pyöräilyn toimenpideohjelma, Harjukadun, Sepänkadun ja Väinönkadun pyöräkaistat, Baanan tilanne, pyörätien jatkeiden maalauksen tilanne sekä muut ajankohtaiset pyöräilyhankkeet Jyväskylässä.

Tapahtuma Facebookissa täällä.

Kaavakoulu Keski-Suomen ELY-keskuksella ke 5.11. klo 18–20

Syksyn kolmannessa kaavakoulussa vierailemme Keski-Suomen ELY-keskuksella, joka vastaa valtion teistä ja kevytväylistä. Isäntinä ELY-keskuksen suunnittelupäällikkö Pasi Pirtala ja liikennejärjestelmäasiantuntija Hannu Onkila.

Asialistalla mm. Jyväskylän ja Vaajakosken välisen pääpyöräreitin toteuttaminen Vaajakosken ohitustiehankkeen yhteydessä, Palokanorren pyöräreittien ideointi tulevia suunnitelmia varten sekä muut ajankohtaiset pyöräilyhankkeet Keski-Suomessa.

Tapahtuma Facebookissa täällä.

MTB Marathon Cupin kultaa Sini Alusniemelle ja pronssia Simo Terävälle

Maastopyöräilyn vuoden 2014 Marathon Cup päättyi 5.10. Tampereella. Cupiin sisältyi tänä vuonna 9 osakilpailua. Jypsiläiset keräsivät jälleen menestystä cupin kokonaiskilpailussa.

Sini Alusniemi voitti viime vuoden tavoin cupin naisten sarjan.

Sarjassa M18 JYPS Äänekosken Simo Terävä polki kolmanneksi. Hieno suoritus Simolta, erityisesti koska Simo ajaa normaalisti 16-vuotiaiden sarjassa.

M60-sarjan Mauri Keinänen jäi niukasti mitalisijoilta sijoittumalla neljänneksi. Sarjassa M50 Matti Purojärvi oli kahdeksas.

Miesten yleisessä sarjassa Tuomas Pirkkalainen oli paras jypsiläinen sijoittumalla 19:nneksi.

Joukkuekilpailussa JYPS sijoittui tällä kertaa vasta 12:nneksi.

Onnittelut kaikille menestyneille ja cupin kisoja tänä vuonna ajaneille!

Kaikki cupin kokonaistulokset löytyvät täältä.

JYPS-spinning alkaa jälleen 20.10.2014

JYPS-viikkospinning alkaa jälleen kesätauon jälkeen! Syksyn 2014 ensimmäinen spinning poljetaan maanantaina 20.10. Viikkospinningit ovat syksyllä maanantaisin klo 19:4520:45. Spinningit jatkuvat maaliskuun loppuun asti. Jouluna spinningeistä on muutaman viikon tauko. Loka-joulukuussa poljetaan 9 tai 10 viikkospinningiä.

Viikkospinningit siirtyvät samalla uuteen paikkaan eli kuntokeskus Positivelle (Kauppalaispiha 3, Jyväskylä). Positivella on 23 wattinäytöllistä pyörää, joilla ajetaan sekä IISEE-konseptin mukaisia Focus– ja wattiohjattuja Focus Power -tunteja että virtuaaliohjattuja tunteja. Tuntien yhteydessä on mahdollisuus kuntosalin käyttämiseen ja saunomiseen. 

Viikkospinningit maksavat syyskaudella 2014 vain 5 € per kerta.

Spinningeihin voi osallistua haluamilleen kerroille. Tunneille on ilmoittauduttava Nimenhuudossa. Viikkospinningeihin mahtuu 23 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Spinningit on tarkoitettu jäsenille. Jos haluat mukaan, liity jäseneksi!

Lisätietoja spinningistä.