Tule mukaan maastopyöräilykurssille 18.–20.5. tai 25.–27.5.2015!

Kiinnostaako fillarointi poluilla ja muilla metsäreiteillä? Millaisella pyörällä ja millaisten varusteiden kanssa maastossa ajaminen on mukavaa ja turvallista? Mitä osa-alueita kuuluu hyvään maastoajotekniikkaan ja miten sitä kehitetään? Millaisia maastoreittejä Jyväskylän seudulta löytyy? Haluatko saada kavereita yhteisille maastolenkeille?

Tule JYPS:in huippusuositulle maastopyöräilykurssille, niin saat vastauksia edellä mainittuihin kysymyksiin!

Maastopyöräilykurssille voivat osallistua kaikki vähintään 15-vuotiaat naiset ja miehet, joilta löytyy maastopyörä ja kypärä. Kurssi vaatii hieman kestävyyskuntoa, mutta aiempaa maastopyöräilykokemusta ei tarvitse olla. Myös maastopyörän vuokraaminen onnistuu tarvittaessa.

Keväällä 2015 järjestetään kaksi kurssia. Ensimmäinen pidetään maanantaista keskiviikkoon 18.–20.5. ja toinen maanantaista keskiviikkoon 25.–27.5. Kurssit alkavat iltaisin klo 18 ja kestävät noin klo 21:een asti.

Opetus kursseilla on pääasiassa rastimuotoista. Ohjaajia on useita ja vetäjät ovat koulutettuja pyöräilynohjaajia.

Kurssien kokoontumiskerrat alkavat Aren aukiolta Jyväskylän keskustasta.

Kurssin osallistumismaksu on alle 18-vuotiaille ja opiskelijoille 30 €, muille 40 €. JYPS-jäsenet saavat osallistumismaksuista 10 euron alennuksen. Maksut sisältävät ohjauksen ja viimeisen kerran evästarpeet.

Lue lisää ja ilmoittaudu heti mukaan!

Ehdota Jyväskylän vuoden 2015 pyöräilyn edistämisen kunniamainintojen saajia!

Jyväskylän vuoden 2015 pyöräilyn edistämisen kunniamaininnat jaetaan Pyöräilyviikon päätapahtumassa 9.5. Kunniamaininnat myöntävät Jyväskylän kaupunki ja JYPS ry.

Kenen, keiden tai minkä organisaation tms. pitäisi mielestäsi saada kunniamaininta ja miksi?

Kunniamainintojen jakamisessa painotetaan tänä vuonna erityisesti Pyöräilyviikon työmatkapyöräilyteemaa (”Ilo irti työmatkasta!”). Tarkoitus on palkita muutamia kaikkein esimerkillisimpiä työmatkapyöräilijöitä tai vielä mieluummin työmatkapyöräilyä edistäneitä.

Jätä ehdotuksesi nettilomakkeella viimeistään tiistaina 5.5.!

Aikaisempien vuosien palkitut

Ilmoittaudu Fillariakatemian ryhmiin!

JYPS:in junioritoiminta on nyt Fillariakatemia! Tarjolla on entistäkin monipuolisempi tarjonta pyöräilyä lapsille, nuorille ja perheille. Ilmoittautuminen kevään lyhytkursseille ja kesän harrastusryhmiin on nyt avoinna! Keväällä ja syksyllä järjestetään Fillarikouluja, joissa on mahdollista tutustua pyöräilyyn tiiviissä kurssimuodossa. Kesäkuussa käynnistyvät viikoittaiset harrastusryhmät. BikeTrial-harkat aloitetaan jo toukokuussa.

Kesällä on luvassa myös kaikille avointa toimintaa leikkipuistokiertueen parissa ja syksyllä maastopyöräilyyn keskittyvä pyöräilyleiri. Ohjelmaa päivitetään vähitellen nettisivuillemme.

Lue lisää ja tule mukaan toimintaamme!

www.jyps.fi/fillariakatemia

 

 

Uudet nettisivut julkaistu

Nettisivu-uudistusta on tehty kevään 2015 aikana. Sivustoa muokataan vähitellen lopulliseen muotoonsa eli virheitä tai toimimattomia linkkejä saattaa sivuilta vielä löytyä. Toivommekin, että kerrotte meille yleistä palautetta ja kerrotte myös, mikäli sivustolla jokin asia ei toimi. Palautekyselyyn voit vastata sähköisesti.

Nettisivu-uudistuksen toteutti Netura.

Yhdistyksen strategia 2020 hyväksyttiin kevätkokouksessa 13.4.2015

JYPS ry:n strategia vuoteen 2020 asti hyväksyttiin kevätkokouksessa 13.4.2015. Strategiassa käsitellään yhdistyksen visiota, tulevaisuuden toimintaympäristöä, arvoja, perustehtäviä, konkreettisia tavoitteita, toiminnan organisointia, viestintää sekä strategian ja toiminnan seurantaa.

Vuoden 2020 visiossa ”Olemme Suomen aktiivisin ja monipuolisin pyöräilyseura. Edistämme liikunnallista elämäntapaa järjestämällä kaikille sopivaa pyöräilytoimintaa Keski-Suomessa. Olemme yhteiskunnallisesti vastuullisia ja arvostettuja pyöräilynedistäjiä.

Toimintaamme ohjaavia arvoja ovat strategian mukaan avoimuus, vastuullisuus, yhteisöllisyys, yhteiskunnallisuus ja rohkeus. Kolme perustehtäväämme ovat pyöräilyolosuhteiden ja liikennepyöräilyn edistäminen, harrastustoiminnan järjestäminen sekä kilpailutoiminnan järjestäminen.

Vuoteen 2020 mennessä pyrimme saavuttamaan 1500 jäsenen määrän, näistä vähintään 250:n pitäisi olla alle 18-vuotiaita. Tavoittelemme myös toiminnanjohtajan palkkaamista sekä omaa toimi- ja huoltotilaa. Paikallisjaostoja pyrimme perustamaan Jämsän ja Äänekosken lisäksi useille muille Keski-Suomen paikkakunnille. Tavoitteellisesti jäsenistö osallistuu edelleen säännöllisesti toimintaan ja sen järjestämiseen. Jäsenistön näkemyksiä selvitetään vuosittaisilla kyselyillä.

Pyöräilyn edistämisen saralla tavoittelemme esimerkiksi pyöräilyn kulkutapaosuuden kasvattamista Jyväskylässä nykyisestä 13 prosentista 25:een ja maakunnan laajuisesti nykyisesti alle 10 prosentista 20:een. Harrastustoiminnassa pyrimme mm. lasten, nuorten ja perheiden toiminnan vakiinnuttamiseen, riittävään ohjaajien määrään, monipuolisen säännöllisen toiminnan järjestämiseen edelleen sekä Laajavuoren maastopyöräilyolosuhteiden kehittämiseen. Kilpailutoiminnassa tavoittelemme mm. harjoittelu-, valmennus- ja kilpailujaoston toiminnan vakiintumista, järjestäjien määrän lisääntymistä, säännöllisiä yhteisharjoituksia, kilpailuiden osallistujamäärän kasvua sekä jypsiläisten urheilijoiden menestymistä.

Strategian tavoitteiden toteutumista tuetaan vuoden 2015 alusta toteutetulla uudella organisaatiorakenteella ja kattavalla viestinnällä.

Voit tutustua koko strategiaan pdf-muodossa täällä!

Jyväskylän yliopiston pyöränhuoltotapahtuma la 18.4.2015 klo 12–16

JYPS järjestää yhdessä JYYn ympäristö- ja liikuntavaliokuntien sekä Ride Cycle Storen kanssa perinteisen ja huippusuositun yliopiston pyöränhuoltotapahtuman. Tapahtuma pidetään yliopiston Liikunta-rakennuksen edustalla (Keskussairaalantie 4) lauantaina 18.4. klo 12–16.

Tapahtumassa JYPS-mekaanikot huoltavat opiskelijoiden pyöriä 2 euron maksua ja mahdollisesti vaihdettavien osien hintaa vastaan. Tyypillisimmät huollot ovat pyörän kunnon tarkistaminen, vaihteiden ja jarrujen säätäminen, ilman pumppaaminen renkaisiin, ketjun öljyäminen sekä sisäkumien, renkaiden, jarrupalojen ja vaijerien vaihtaminen. Tapahtumassa on jaossa ilmaiseksi heijastinnauhaa, I Cycle JKL -tarroja ja -haalarimerkkejä sekä myynnissä I Cycle JKL -paitoja. Paikalla voi myös turvamerkitä pyöränsä ilmaiseksi.

Tapahtumaan voivat osallistua Jyväskylän yliopiston opiskelijat ja henkilökuntaan kuuluvat. Kaikille avoin huoltotapahtuma järjestetään Pyöräilyviikon päätapahtuman yhteydessä Jyväskylän kävelykadulla lauantaina 9.5.

Kuvia viime vuoden tapahtumasta löytyy täältä. Halutessasi voit ilmoittautua ja haastaa kavereitasi mukaan Facebookissa. Mekaanikot voivat ilmoittautua Nimenhuudossa.

Tervetuloa!