Kesäkauden avajaiset, uusien jäsenten ilta ja pyöräretkiä la 6.6.2015

Kesäkauden avajaiset ja uusien jäsenten ilta pidetään yhdistyksen mökillä Vihtavuoressa lauantaina 6.6. Mökille mennään pääasiassa pyörillä retkityyppisesti.

Kesäkauden avajaiset ja uusien jäsenten ilta klo 17–24

Tarkoitus on viettää mukavaa alkukesän iltaa yhdessä touhuten, ollen ja kesästä nauttien. Ohjelmassa on vapaamuotoisesti grillausta, ruokailemista, lettujen paistamista, saunomista, uimista, pelailua ja tutustumista toisiin seuralaisiin. Seura tarjoaa jonkun verran syömistä ja juomista, mutta mukaan kannattaa ottaa myös omia eväitä nyyttärityyliin.

Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -paidat ja seuravaatteet ovat tilaisuudessa myynnissä ja jaossa. Voit myös liittyä kesäkauden avajaisissa seuraan! Jos liityt tapahtumassa jäseneksi, niin saat jäsenyyden ja I Cycle -paidan hintaan 15/25/35 € (alle 18-vuotiaat, vähävaraiset, muut)!

Meno eli pyöräretket alkaen klo 12

Mökille lähdetään pyörillä yhdessä Aren aukiolta Kolmikulman edestä klo 12. Voit ajaa mökille retki- tai maastoryhmässä. Retkiryhmä ajaa noin 4 tuntia ja 60 km sekä maastoryhmä ajoporukasta riippuen noin 4–5 tuntia ja 30–60 km. Retket ovat ohjattuja. Retkiryhmään voit osallistua millä tahansa kunnolla ja pyörällä! Ryhmistä laitetaan erilliset kutsut ja ilmoittautumiset Nimenhuutoon. Ylimääräiset tavarat kuljetaan Arelta mökille autoilla.

Iltapäivän aikana mökille on varmasti menossa autoja, joten kyytejä voi kysellä esim. Facebook-tapahtumassa. Luonnollisesti mökille voi tulla omalla kyydillään mihin aikaan haluaa.

Paluu

Mökiltä palataan kaupunkiin illan päätteeksi tai omien aikataulujen mukaan. Kaupunkiin voi palata joko fillarilla tai autokyydillä. Kyytejä on varmasti illan mittaan tarjolla useita. Pyöränkin saa halutessaan kuljetettua takaisin kaupunkiin autokyydillä.

Muutama voi halutessaan myös yöpyä mökillä.

Mitä mukaan?

Mökille kannattaa ottaa nyyttärieväiden lisäksi ainakin vaihtovaatteet, saunomisvälineet, uikkarit ja rentoa kesämieltä!

Ilmoittautuminen ja kyytien tarjoaminen

Ilmoittaudu mukaan Nimenhuudossa (pyöräilyryhmät mökille) tai Facebook-tapahtumassa (yleinen ilmoittautuminen)! Ilmoitathan myös, jos sinulla on käytössäsi auto siirtymäkuljetuksiin! Jos et ennätä ilmoittautua, niin luonnollisesti paikalle voi saapua muutenkin.

Sekä uudet että vanhat jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita! Tule sinäkin mukaan!

Johtokunta

Mutkitellen – pyöräilyn leikkipuistokiertue 2015

Vuoden pyöräilyteoksi 2014 palkittu Mutkitellen – pyöräilyn leikkipuistokiertue käynnistyy maanantaina 1.6. Kuokkalasta Yrttisuon leikkipuistosta klo 17 ja jatkaa matkaansa viikon jokaisena päivänä ympäri Jyväskylän leikkipuistoja.

Leikkipuistokiertue on maksuton ja kaikille avoin lasten pyöräilyn kiertue, jossa on mahdollista harjoitella ja kehittää pyöränkäsittelytaitoja pyöräilyn taitoajoradan avulla. Mukaan oma polkupyörä ja pyöräilykypärä. Jokainen pyöräilykiertueelle osallistuva saa I Cycle JKL -tarran. Kiertueen tarkoituksena on viedä pyöräily lähelle asukkaiden arkea lähiliikuntapaikoille.

Ma 1.6. klo 17–19 Kuokkala
Yrttisuon toimintapuisto (Kekkolantie 18)
Ti 2.6. klo 17–19 Huhtasuo
Kangaslammen toimintapuisto / Huhtasuon kesäpäivä (Taimistontie 6)
Ke 3.6. klo 18–20 Keltinmäki
Kotalammen toimintapuisto  / Kotalampi Rock (Nääpikäntie 5)
To 4.6. klo 17–19 Lohikoski
Lohikosken toimintapuisto (Turotie 3)
Pe 5.6. klo 17–19 Palokka
Luhtisen puisto (Luhtisentie 7)
La 6.6. klo 10–12 Halssila
Halssilan liikuntapuisto / Halssilan kirppis (Ilveskuja 3)
Su 7.6. klo 10–12 Keskusta
Mäki-Matin perhepuisto (Oikokatu 7)

www.jyps.fi/leikkipuistokiertue

www.jyps.fi/fillariakatemia

Yhteistilaus Ortliebin, Tubuksen ja Racktimen tuotteista 2015

Saksalainen Ortlieb valmistaa huippulaadukkaita vesitiiviitä pyörälaukkuja ja muita varusteita. Ortliebin tuotteita voi käyttää pyöräretkillä, työmatkoilla tai vaikkapa kaupassa asioidessa. Ortliebin tuotteilla on viiden vuoden takuu.

Yhdistyksen jäsenillä on aiempien vuosien tapaan mahdollisuus tilata Ortliebin tuotteita suoraan maahantuojalta peräti 25 prosentin alennuksella. Listaus tuotteista ja niiden ovh-hinnoista löytyy täältä.

Samassa yhteydessä on mahdollista hankkia maahantuojan varastossa olevia Tubuksen ja Racktimen tavaratelineitä ja muita tarvikkeita. Näistä tuotteista on luvassa 20 prosentin alennus.

Tee tilauksesi tiistaihin 2.6. klo 22 mennessä lomakkeella täällä! Tuotteet ovat viikolla 23 tai viimeistään 24 Jyväskylässä.

Muistutus Laastitien ja Juustokadun katusuunnitelmista

Jyväskylän kaupunki on toteuttamassa Seppälänkankaalle Laukaantien varteen kaksi uutta katua, Laastitien ja Juustokadun. Laastitie on uusi yhteys HB-Betonille ja Juustokatu Valion kiinteistölle. Katusuunnitelmat pohjautuvat ELY-keskuksen Laukaantien tiesuunnitelmaan, joka on pyöräilyn kannalta huono.

Laastitien suunnitelmasta meillä ei ole huomauttamista. Juustokadun suunnitelma sen sijaan voisi olla pyöräilyn kannalta parempikin, kuten kuvasta yllä voi havaita.  Pyöräväylät risteyksessä ovat mutkittelevat ja varmasti monille epäselvät. Tutustu muistutukseemme pdf-muodossa täällä!

 

Pyöräilyn edistämisen kunniamaininnat 2015

Pyöräilyviikon päätapahtumassa 9.5. jaettiin Jyväskylän vuoden 2015 pyöräilyn edistämisen kunniamaininnat. Kunniamaininnat myönnettiin tänä vuonna Jyväskylän kaupungin hankejohtaja Anne Sandelinille ja Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:lle ansiokkaasta pyöräilynedistämistyöstä. Palkinnot myönsivät JYPS ry ja Jyväskylän kaupunki.

Anne Sandelin

Anne on edistänyt pyöräilyolosuhteita mm. uuden Kankaan pyöräily-ystävällisen kaupunginosan suunnittelussa sekä Kauppakadun muuttamisessa pihakaduksi.

JAPA ry

Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry on edistänyt pyöräilyolosuhteita vuosikausia. JAPA on ollut mukana Pyöräilyviikon järjestelyissä, edistänyt pyöräilyä kansalaistoiminnankeskus Mataralla, järjestänyt Liikkujan viikkoa, organisoinut Vuoden työmatkapyöräilijän valitsemista jne. Tänä vuonna käynnistyy JAPAn lastipyörälainaamo.

Onnea kaikille kunniamaininnan saaneille!

I Cycle -paitoja myynnissä Pyöräilyviikolla

Jyväskylän ja Keski-Suomen pyöräilylle on suunniteltu I Cycle -tunnukset. Tavoitteena on tuoda esille myönteisiä mielikuvia pyöräilystä ja edistää pyöräilyä. Fillarointi on hauskaa, tekee hyvää sydämelle ja koko kaupungille!

Tykkäätkö sinäkin pyöräilystä? Kerro se muillekin hankkimalla Jyväskylän ja/tai Keski-Suomen I Cycle -teepaita Pyöräilyviikolla!

I Cycle -teepaitoja on mahdollista ostaa Pyöräilyviikolla päätapahtumassa 9.5. klo 10:30–17, Pyöräily kohtaa kulttuurin -tapahtumassa 10.5. klo 12–17, Pyörällä töihin -tapahtumassa 12.5. klo 7–10, Harju MTB:ssä 14.5. klo 12–15 tai Kuvasuunnistuksessa 17.5. klo 12–16!

Jyväskylän paitoja saa kolmella ja Keski-Suomen yhdellä kuviolla. Paitoja on puuvillaisina ja teknisinä sekä naisten ja miesten malleina. Värivaihtoehtoja on runsaasti.

Puuvillapaidat kustantavat JYPS-jäsenille 10 € ja muille 15 €, tekniset paidat jäsenille 15 ja muille 20 €.

Lisätietoja paidoista pdf-esitteissä:

Aiemmin tilatut paidat ovat noudettavissa ja ylimääräisiä paitoja on myynnissä Pyöräilyviikon tapahtumissa.

Paidat on maksettava käteisellä ja mieluiten tasarahalla. Huomaathan sen, ettei kaikkia esitteissä mainittuja värejä ja kokoja ole tapahtumissa saatavilla. I Cycle JKL / Jämsä / Äki / Keski-Suomi -tarroja jaetaan tapahtumissa ilmaiseksi.

Kannattaa tutustua myös liittymistarjoukseen!

Liittymistarjoukset Pyöräilyviikolla päätapahtumassa 9.5., Pyöräily kohtaa kulttuurin -tapahtumassa 10.5., Pyörällä töihin -tapahtumassa 12.5., Harju MTB:ssä 14.5. ja Kuvasuunnistuksessa 17.5.2015

Tule mukaan suomalaisen fillaroinnin edelläkävijöiden joukkoon! Liity JYPS-jäseneksi Pyöräilyviikolla päätapahtumassa 9.5. klo 10:30–17, Pyöräily kohtaa kulttuurin -tapahtumassa 10.5. klo 12–17, Pyörällä töihin -tapahtumassa 12.5. klo 7–10, Harju MTB:ssä 14.5. klo 12–15 tai Kuvasuunnistuksessa 17.5. klo 12–16!

Kun liityt jäseneksi näissä tapahtumissa, niin saat jäsenyyden ja Jyväskylän tai Keski-Suomen puuvillaisen tai teknisen I Cycle -paidan 25/35 eurolla (vähävaraiset/muut). Alle 18-vuotiaille jäsenyyden ja paidan hinta on 15 €. Maksun voit hoitaa käteisellä ja mieluiten tasarahalla.

Normaalisti JYPS ry:n vuosittainen jäsenmaksu on aikuisilta 30 €, vähävaraisilta (esim. opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset; omantunnon mukaan) 20 € ja alle 18-vuotiailta 10 €. Puuvillaiset I Cycle  -paidat maksavat jäsenille 10 € ja muille 15 € sekä tekniset paidat jäsenille 15 € ja muille 20 €.

Huomaathan, ettei kaikkia pdf-mainoksissa mainittuja paitavärejä ja -kokoja ole saatavilla tapahtumissa.

Tapahtumissa on ilmaiseksi jaossa Jyväskylän, Keski-Suomen, Jämsän ja Äänekosken I Cycle -tarroja. Tarroja voi kiinnittää esimerkiksi pyöriin.

JYPS on yhdistys kaikille, jotka käyttävät pyörää arkisena kulkuneuvona tai harrastavat pyöräilyä. Yhdistykseen ovat tervetulleita niin satunnaiset kuin aktiiviset fillaristit. Jäsenenä saat etuja sekä tuet samalla pyöräilyä ja pyöräilyolojen kehittämistä. Yhdistykseen kuuluu noin 850 jäsentä ja tavoittelemme tänä vuonna Tonnia täyteen. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Ilmoittautukaa yritysten työmatkapyöräilykonsultointiin 21.8.2015 mennessä!

Haluaako yrityksenne edistää ja lisätä työntekijöiden pyöräilemistä? Kaipaatteko arviointia ja kehittämisehdotuksia pysäköinti- ja muihin pyöräilyjärjestelyihinne? Haluatteko tukea ja helpottaa työntekijöidenne työmatkoja? Haluatteko kohottaa työntekijöidenne kuntoa? Haluatteko parantaa yrityksenne imagoa?

Ilmoittautukaa Jyväskylän Pyöräilyseuran ilmaiseen työmatkapyöräilykonsultointiin! Konsultointiin sisältyy vähintään yksi muutaman tunnin vierailu yrityksessä, parannusehdotuksia yrityksen pyöräilyjärjestelyihin sekä yrityksen valinnan mukaan 3- tai 4-osainen ja noin 6–8-tuntinen Työmatkapyöräilyn perusteet -koulutus työntekijöille.

Konsultointi järjestetään loppukesän ja syksyn aikana. Tarkemmat aikataulut sovitaan yhdessä konsultointiin valittujen yritysten kanssa.

Konsultointiin valitaan viisi yritystä. Konsultointiin hakevien yritysten tulee sijaita Jyväskylän alueella. Yritysten tulee olla pienehköjä tai keskisuuria – tai suurten yritysten pienempiä yksiköitä tai osastoja.

Konsultointiin osallistuminen on ilmaista. Konsultoinnissa mm. ehdotetaan parannuksia yrityksen pyöräilyjärjestelyihin. Yritys päättää itse ehdotusten toteuttamisesta ja rahoittamisesta. Yritykselle voidaan myös maksua vastaan järjestää loppukesällä tai syksyllä erillisiä pyöräilypalveluita, kuten pyöränhuoltotapahtumia tai ohjattuja retkiä.

Konsultoinnin järjestää Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry Pyöräilyviikko ja We Cycle Keski-Suomi 2015 -hankkeen kautta. Hanke rahoitetaan pääasiassa Liikenneviraston liikkumisen ohjauksen valtionavulla.

Konsultointiin haetaan sähköisellä lomakkeella perjantaihin 21.8. mennessä!

Lisätietoja

Teemu Tenhunen, 041 544 2195, pj (ät) jyps.fi

Pyörälenkkien ja -retkien vetäjien ohje hyväksyttiin JYPS ry:n käyttöön 27.4.2015

JYPS ja Suomen Pyöräilyunioni suunnittelivat Suomeen valtakunnallisen pyöräilynohjaajien koulutusjärjestelmän ja aloittivat vuonna 2012 pyöräilynohjaajakoulutusten järjestämisen. Koulutuksissa ja niihin liittyen on luotu, kehitetty ja pyritty vakiinnuttamaan pyöräilyn ohjaamisen toimintatapoja Suomessa.

Pyöräilyn ohjaamisen käytäntöihin liittyen on nyt valmistunut Pyörälenkkien ja -retkien vetäjien ohje. Ohjeessa käsitellään kattavasti pyöräilyn ohjaamisen perusteita ja käytäntöjä. Ohjetta on laadittu parin vuoden ajan koulutettujen pyöräilynohjaajien ja useiden pyöräily-yhdistysten kesken.

JYPS ry:n käyttöön ohje hyväksyttiin johtokunnan kokouksessa 27.4. On toivottavaa, että muutkin seurat ottavat ohjeen käyttöön. Ohje pyritään hyväksymään jatkossa myös valtakunnallisesti.

Ohjetta päivitetään tarpeen mukaan.