Simo Terävälle maantiepyöräilyn SM-pronssia

SM_maantie_2015Vantaalla 27.6 järjestettiin maantiepyöräilyn SM-kilpailu, jossa Simo Terävä polki pronssille sarjassa M18. Kesän vakiintuneista sääoloista poiketen kilpailu päästiin ajamaan lämpimässä ja aurinkoisessa säässä. Kilpailureitti kulki Vantaanjoen tuntumassa, korkeuserot olivat melko vähäiset, joten irtiottoihin sopivia paikkoja oli tarjolla niukasti. Reitin pituus oli reilut 15km ja se kierrrettiin yhteensä seitsemän kertaa eli kilpailun kokonaispituudeksi tuli noin 106km.

Kilpailun voitto ja hopeasija ratkaistiin kolmannen kierroksen aikana, kun Tainionkosken Tähden Jaakko Hänninen ja Turun Urheiluliiton Eerik Relanto lähtivät yhdessä irtiottoon joka kesti kilpailun loppuun saakka. Voiton vei lopulta niukasti Jaakko Hänninen. Prossista taisteli neljän kuljettajan ryhmä, muutamista irtiottoyrityksistä huolimatta koko nelikko ajoi matkan pääosin yhdessä ryhmässä. Maalinsuoralle tultaessa Simo ajoi ryhmän viimeisenä, mutta onnistui venymään hyvään loppukiriin ja nousi lopulta ryhmän johtoon ja kilpailun pronssisijalle.

Vantaalta tullut pronssi oli Simon kolmas peräkkäinen SM -mitali maantieajosta. Aikaisemmin viikolla ajettiin aika-ajon SM -kilpailu, jossa Simo sijoittui seitsemänneksi.

Kilpailut jatkuivat vielä sunnuntaina, jolloin ratkottiin miesten Elite -sarjan ja alle 23 -vuotiaiden mestaruudet. Simo kävi kokeilemassa vauhtia myös sunnuntain lähdössä, pääryhmän mukana ajaneen Simon matka kuitenkin päättyi neljännellä kierroksella renkaan puhkeamiseen.

Mitalisijoitus maantieajossa parantaa Simon mahdollisuuksia tulla valituksi nuorten pyöräilymaajoukkueseen, joka lähtee Virossa järjestettäviin EM – kilpailuihin elokuussa. Kilpailuun valitaan suomesta kuusi edustajaa sarjaan M18.

Fillariakatemian maastopyöräilyleiri 12.–13.9.2015

Maastopyöräleiri järjestetään JYPS:in mökillä Vihtavuoressa 12.–13.9. Pyöräilyleiri on tarkoitettu 8–15-vuotiaille. Voit olla yötä mökillä tai käydä nukkumassa yön kotonasi ja tulla jatkamaan leiriä sunnuntaina aamusta. Mahdollista on myös olla mukana joko lauantaina tai sunnuntaina päiväleirityyppisesti.

Lue lisää ja ilmoita lapsesi mukaan kesän hauskimpaan leiriin!

www.jyps.fi/pyorailyleiri

Fillariakatemian hissienskan tutustumisillat 8–15-vuotiaille kesällä 2015

Oletko aina halunnut tietää, miten Laajavuoren Bike Parkin hissillä kuljetaan ylös pyörän kanssa ja lasketaan alas vauhdikkaasti? Entä miten voit kehittää ajotekniikkaasi hissienduron avulla?

8–15-vuotiaille järjestetään ohjattu harjoituksia kesän ajan noin kerran kuussa. Tutustumiskerralla harjoitellaan hissien käyttöä ja turvallista laskemista reiteillä Fillariakatemian ohjaajien opastuksessa.

Aikaisempaa kokemusta ei tarvita hissipyöräilystä, mutta kokemus maastopyöräilystä suotavaa.

Tutustumisillat kesällä 2015:

  • torstai 25.6. klo 17:30–19:30
  • torstai 9.7. klo 17:30–19:30
  • elokuun tutustumisillan ajankohta vielä avoinna

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan:

http://www.jyps.fi/tapahtumat-ja-toiminta/fillariakatemia/lyhytkurssit/hissipyorailyillat

Nopeudenmittausdataa keräämään pyöräväylien suunnittelun avuksi!

Yksi olennainen tekijä pyöräväylien laadussa on se, kuinka sujuvasti niillä voi kulkea. Laadunmäärityshankkeessamme keräämme tietoa esimerkiksi Sports Tracker- tai muulla puhelimen paikannussovelluksella kävelijöiden ja pyöräilijöiden todellisista nopeuksista Jyväskylän kaupunkialueella. Näin pyritään mm. parantamaan väyläsuunnittelun pohjana olevaa tietoutta ratkaisujen toimivuudesta käytännössä.

Tiedonkeruussa myös juuri sinä voit auttaa!

Pikaohje tiedon keräämiseen

Jos pyöräilet tai kävelet Jyväskylän keskustassa tai sen tuntumassa, laita Sports Tracker tai vastaava paikannusohjelma tai erillinen GPS-laite päälle ja tallenna tiedot.

Pidempi ohje tiedon keräämiseen

Karttaan on merkitty reittejä, joilta tallennettuja GPS-tietoja erityisesti toivotaan. Riittää, että reittisi sivuaa vaikkapa vain yhtä ongelmakohtaa, kaikki tieto on arvokasta. Reitit ovat todennäköisillä, tulevilla pääpyöräreiteillä noin suurin piirtein, joten samalla tulee kartoitettua akuutteja parannustarpeita näillä väylillä.

Reitit keskustassa ja sen liepeillä ovat likimain seuraavat:

Ylistö–Hippos–Kortepohja (etupäässä ”erillisiä” kevareita)

Taulumäki–Savela (Puistokatu–Yliopistonkatu–Voionmaankatu)

Taulumäki–Savela (Rajakatu–Nisulankatu)

Seminaarinmäki–Keltinmäki  (mm. Keskussairaalantie)

Lutakko–Matkakeskus / Lutakko–Tourula (sekä rantaa että Hannikaisenkadun vartta pitkin)

Nisula–Kirkkopuisto–Kuokkala (Sepänkatu–Harjukatu–Kilpisenkatu–Siltakatu)

Palokanorsi

Aja/kävele liikennesääntöjen mukaan ja sellaista vauhtia kuin yleensäkin tapanasi on. Erottele kävely ja pyöräily omiin luokkiinsa tiedonkeruusovelluksessa.

Tiedot käsitellään nimettöminä, mutta jos haluat, että esim. matkan lähtö- tai määränpää eivät näy, laita tiedonkeruu päälle vain osalle matkaa. Pistekohtaisia tai lyhyen matkan reititettyjä (mutta siis nimettöminä esitettäviä) nopeustietoja voidaan julkaista avoimena datana.

Tietojen lähettäminen

Tietoja toivotaan erityisesti gpx-, xml- tai csv-muodossa. Xml on kaikkein toivotuin.

Lähetä keräämäsi data viestin liitteinä osoitteeseen jypsi.gepsi (ät) gmail.com. Viestin otsikoksi tai tekstiksi ei tarvitse laittaa mitään. Voit lähettää mittaustiedostoja yhden kerrallaan tai useampia nipussa.

Tarkka ohje datatiedostojen luomiseen Sports Trackerissä

1. Avaa matka, jota olet lähettämässä, eli workout, Sports Trackerin netissä olevilla sivuillasi.
2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta export.
3. Riippuen koneen asetuksista, matkan tiedot tallentuvat ladattuihin tiedostoihin tai avautuu erillinen ikkuna, jonka kautta voit tallentaa tiedoston haluamaasi sijaintiin.

Tulokset ja lisätietoja 

Tuloksia julkaistaan loppusyksystä tietojen keruun päätyttyä ja analysoinnin valmistuttua.

Kiitos jo etukäteen kaikille osallistujille!

Pyöräilynedistämisvastaava Samuli Rinne, 0400 543 835, rinteensamuli (ät) gmail.com

Tilaa seuravaatteita lauantaihin 13.6.2015 mennessä

Tämän vuoden seuravaatekokoelmaa täydentävä tilaus on käynnissä! Seuravaatteet hintoineen löytyvät tutusta paikasta www.jyps.fi/vaatteet.

Valikoimaan sisältyy tälläkin kertaa noin 30 vaatetta. Käytännössä lähes kaikki pyöräilijän tarvitsemat vaatteet voi hankkia yhdistyksen kautta. Naisille ja miehille on lähes kaikissa vaatteissa omat värinsä, kuosinsa ja kokonsa. Valikoimasta löytyy myös lapsille sopivia vaatteita.

Melkein kaikki vaatteet tulevat norjalaiselta Trimtexiltä, tanskalainen Newline toimittaa täydentäviä tuotteita. Trimtexin vaatteissa kuosit on suunniteltu JYPS:ille. Monissa vaatteissa on mukana We Cycle Keski-Suomi -logo.

Tilaa vaatteesi viimeistään lauantaina 13.6.! Trimtexin vaatteiden osalta tämä on vuoden toinen ja viimeinen tilaus. Vaatteiden pitäisi olla Jyväskylässä heinäkuun lopulla.

Muutamia huomioita tilaamisesta

  • Jos et ole aiemmin käyttänyt Trimtexin vaatteita, niin tarkista kokosi mahdollisimman tarkkaan täältä.
  • Jos et tiedä aivan varmasti vaatekokoasi, niin tilaa silti. Varsinkin suosituimmista tuotteista tilataan ylimääräisiä. Kunhan tulet heti ensimmäiseen jakotilaisuuteen, niin ehdit todennäköisesti vielä sovittaa vaatteita ja tarvittaessa muuttaa kokoasi. Tärkeintä on tilata!
  • Vaatteet on maksettava heti toimituksen saavuttua Jyväskylään.
  • Tule noutamaan vaatteesi mahdollisimman pian niiden saavuttua.

Liittymistarjoukset kesäkauden avajaisissa 6.6., MTB Marathon Laajavuoressa 13.6. ja Kangastuksia-tapahtumassa 14.6.2015

Tule mukaan suomalaisen fillaroinnin edelläkävijöiden joukkoon! Liity JYPS-jäseneksi kesäkauden avajaisissa lauantaina 6.6. klo 17–24, MTB Marathon Laajavuoressa lauantaina 13.6. klo 10–18 tai Kankaan avoimien ovien päivässä sunnuntaina 14.6. klo 12–16!

Kun liityt jäseneksi näissä tapahtumissa, niin saat jäsenyyden ja Jyväskylän tai Keski-Suomen puuvillaisen tai teknisen I Cycle -paidan 25/35 eurolla (vähävaraiset/muut). Alle 18-vuotiaille jäsenyyden ja paidan hinta on 15 €. Maksun voit hoitaa käteisellä ja mieluiten tasarahalla.

Normaalisti JYPS ry:n vuosittainen jäsenmaksu on aikuisilta 30 €, vähävaraisilta (esim. opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset; omantunnon mukaan) 20 € ja alle 18-vuotiailta 10 €. Puuvillaiset I Cycle -paidat maksavat jäsenille 10 € ja muille 15 € sekä tekniset paidat jäsenille 15 € ja muille 20 €.

Huomaathan, ettei kaikkia pdf-mainoksissa mainittuja paitavärejä ja -kokoja ole saatavilla tapahtumissa.

Tapahtumissa on ilmaiseksi jaossa Jyväskylän, Keski-Suomen, Jämsän ja Äänekosken I Cycle -tarroja. Tarroja voi kiinnittää esimerkiksi pyöriin.

JYPS on yhdistys kaikille, jotka käyttävät pyörää arkisena kulkuvälineenä tai harrastavat pyöräilyä. Yhdistykseen ovat tervetulleita niin satunnaiset kuin aktiiviset fillaristit. Jäsenenä saat etuja sekä tuet samalla pyöräilyä ja pyöräilyolojen kehittämistä. Yhdistykseen kuuluu noin 900 jäsentä ja tavoittelemme tänä vuonna Tonnia täyteen. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Jämsän Pyörällä töihin -kilpailun tulokset 2015

Jämsän Pyöräilyviikkoa vietettiin JYPS:in ja Jämsän kaupungin järjestämänä 18.–24.5.2015. Viikkoon sisältyi Pyörällä töihin -kilpailu 18.–22.5. Kisaan pystyi osallistumaan, jos fillaroi vähintään yhtenä päivänä töihin Jämsässä. Kisan tulokset julkistettiin ja palkinnot arvottiin We Cycle Jämsä! -katutapahtumassa 23.5.

Kilpailussa oli mukana 38 osallistujaa. Näistä 27 oli töissä Jämsän kaupungilla.

Osallistujista 15 kulkee normaalisti töihin joko henkilöautolla kuljettajana, matkustajana tai joukkoliikenteellä.Kaikkien osallistujien keskimääräinen työmatka yhteen suuntaan oli 5,8 km.

Osallistujat ajoivat kisassa yhteensä 1482 kilometriä. Eniten ajoivat Tiina Kotiniitty-Laakso (165 km), Helena Myllymäki (99 km) ja Heli Rantanen (90 km).

Kilpailun pääpalkinto, Sportia Heinosen, Jämsän kaupungin ja JYPS Jämsän lahjoittama Jopo, arvottiin kaikkien osallistujien kesken. Jopon voitti Tiina Kotiniitty-Laakso.

Muita palkintoja arvottiin seuraaville henkilöille: Riitta Kaipio-Vihmalo, Laura Piri, Helena Myllymäki, Tarja Heliävirta, Mikko Himanen, Riitta Hjelt, Aija Jussila, Sari Malvisalo ja Minna Harju. Jämsän kaupungin työntekijöistä arpo poimi palkittaviksi lisäksi seuraavat: Paula Manninen, Riikka Lahtinen, Rainer Nyholm, Riitta Rajala, Pirjo Grönvall, Aija Jussila, Jutta Himanen, Tiina Peltonen, Merja Tenhunen, Pirjo Suhonen ja Minna Heino.

Kilpailuun tavarapalkintoja lahjoittivat Karboni, Veikon Kone ja JYPS Jämsä.

Onnittelut kaikille voittajille sekä kiitoksia osallistujille ja yhteistyökumppaneille!

JYPS:ille seuratukea lasten, nuorten ja perheiden toiminnan kehittämiseen 2015

Opetus- ja kulttuuriministeriö OKM on myöntänyt JYPS:ille 15 000 € seuratukea lasten, nuorten ja perheiden toiminnan järjestämiseen ja kehittämiseen hankkeen toiselle vuodelle. Vuonna 2014 alkaneen hankkeen avulla olemme kehittäneet lasten, nuorten ja perheiden toimintaa eteenpäin niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin.

Kaksivuotisen hankkeen toisena vuonna seuratukea on tarkoitus käyttää muun muassa:

  1. Projektikoordinaattorin palkkaamiseen ja seuran perustoimintojen vahvistamiseen.
  2. Valtakunnallisen lasten ja nuorten pyöräilynohjaajakoulutuksen suunnitteluun ja järjestämiseen.
  3. Fillarikoulujen, viikkoryhmien ja perhepyöräilytoiminnan järjestämiseen ja kehittämiseen.
  4. Pyöräilyleirin järjestämiseen.
  5. Leikkipuistokiertueen järjestämiseen.
  6. Koulujen ja esikoululaisten pyöräilykasvatukseen.
  7. Koulujenvälisen pyöräilytapahtuman järjestämiseen ja kehittämiseen.
  8. Koulupyörien pilotointiin.
  9. Talvikauden toiminnan järjestämiseen ja kehittämiseen.
  10. Ohjaajapalkkioiden maksamiseen lasten ja nuorten ohjaajille.
  11. Lasten ja nuorten pyöräilybrändin luomiseen sekä toiminnan mainostamiseen.
  12. Pyöräilystipendien myöntämiseen ja muuhun tukeen vähävaraisille lapsiperheille.
  13. Opinnäytetyöhön yhdistyksen lasten ja nuorten pyöräilyn kehittämisestä.

Hankerahoitus on mahdollista saada täysimääräisesti käyttöön vain, jos saamme omarahoitusta kasaan tarpeellisen määrän. Toimintaa on mahdollista tukea joko yksityishenkilönä vapaaehtoisella tuella tai yrityksenä erillisellä yhteistyösopimuksella. Mikäli haluat tukea yrityksenä lasten, nuorten ja perheiden toimintaa, otathan yhteyttä!

www.jyps.fi/fillariakatemia

Projektikoordinaattori Kaisa Peltonen, kaisa.peltonen (ät) jyps.fi, 040 7780 541.