Fillariakatemian syksyn Fillarikoulut

Fillarikouluissa perehdytään ohjatusti pyöräilyn perustaitoihin eli pyöränkäsittelyyn ja turvalliseen liikenteessä pyöräilemiseen sekä pyöräilyn alalejeihin, erityisesti maastopyöräilyyn. Fillarikoulun kautta on helppoa ja turvallista aloittaa pyöräilyharrastus. Lyhytkurssit ovat tarkoitettu tytöille ja pojille kunnosta ja taitotasosta riippumatta. Lasten huoltajat ovat tervetulleita mukaan apuohjaajiksi!

  • Fillarikoulu 5–7-vuotiaille käynnistyy tiistaina 8.9. –> Ilmoittautuminen
  • Fillarikoulu 8–12-vuotiaille käynnistyy maanantaina 7.9. –> Ilmoittautuminen
  • Fillarikoulu 13–15-vuotiaille käynnistyy tiistaina 8.9. –> Ilmoittautuminen

Kaikissa ryhmissä on vielä tilaa. Ilmoittaudu mukaan pian!

www.jyps.fi/fillariakatemia

Fillariakatemian puolikas kausi ja tutustumisviikko käynnistyy viikolla 32

Tervetuloa tutustumaan maksutta viikolla 32 maastoryhmien, nappularyhmän ja BikeTrialin toimintaan! Maastoryhmissä ja BikeTrialissa on useampia paikkoja vapaana loppukaudeksi ja nappularyhmässä yksi paikka vapaana. Mikäli harrastus tuntuu omalle, maksat jäsenmaksun ja osallistumismaksun vasta tutustumisen jälkeen. Ilmoitathan ryhmien vastuuhenkilöille tai Nimenhuutoon, mikäli olet tulossa tutustumaan ryhmän toimintaan. Voit kutsua tuttujasi mukaan Facebook-tapahtumassa.

  • Maastoryhmä 8–12-vuotiaille maanantaisin klo 17:30–19:15 –> Ilmoittautuminen
  • Maastoryhmä 13–15-vuotiaille maanantaisin klo 17:30–19:15 –> Ilmoittautuminen
  • Nappularyhmä 5–7-vuotiaille tiistaisin klo 17:30–18:30 –> Ilmoittautuminen
  • BikeTrial 4–18-vuotiaille keskiviikkoisin klo 17:30–19:00 –> Ilmoittautuminen

Tutustumisviikolla kisataan myös BikeTrialin SM3 -osakilpailu Laajavuoressa lauantaina 8.8. Tervetuloa tutustumaan lajiin!
www.jyps.fi/jyvaskylabiketrial

Muistathan myös syyskuussa starttaavat neljän kerran Fillarikoulut. Ilmoittautumiset ryhmiin on nyt avoinna ja ryhmissä on tilaa. Lue lisää Fillarikouluista!

Simo Terävä valittu maantiepyöräilyn nuorten EM-kilpailuihin

JYPS Äänekosken Simo Terävä on valittu Viron Tartossa 6.–9. elokuuta ajettaviin nuorten maantiepyöräilyn EM-kilpailuihin. Tartossa kilpaillaan sarjoissa M/N18 ja M/N23, Simo ajaa sarjassa M18. Suomen joukkeeseen kuuluu 14 osallistujaa, Simon sarjaan valittiin neljä suomalaista osallistujaa.

Simo on päässyt tänä kesänä oppimaan ja keräämään paljon kokemusta maantiepyöräilykilpailuissa ympäri Eurooppaa. Fincycling Teamin ja Suomen nuorten maajoukkueen mukana Simo on osallistunut leireille ja kilpailuhin Suomen lisäksi Virossa, Puolassa, Hollanissa, Saksassa, Belgiassa ja Luxemburgissa. Kilpailuihin ovat tyypillisesti osallistuneet Euroopan ja Baltian kovatasoisimmat pyöräilijät 18-vuotiaiden sarjassa. Pyöräily on Keski-Euroopassa yksi valtalajeista, joten kilpailijoita on paljon, taso on korkea ja kilpailut vaativia. Kehittyäkseen pyöräilijänä on tärkeää päästä mukaan kansainvälisiin kilpailuihin jo nuorena, samalla tarjoutuu mahdollisuus tutustua eri joukkueisiin ja joukkueenjohtajiin, jotka valitsevat nuoria pyöräilijöitä tiimeihinsä. Loppukauden aikana Simolla on edessä vielä 2–3 ulkomaan kilpailumatkaa.

Maantiekilpailut kestävät ulkomailla tyypillisesti 2–4 päivää ja päiväetappien pituus on M18-luokassa keskimäärin 80–120 km. Yhteislähtökilpailun lisäksi ajetaan tyypillisesti vähintään henkilökohtainen tai joukkueaika-ajo.

Maantiepyöräily on joukkuelaji, yksittäisen kilpailijan on vaikea menestyä lajissa ilman vahvaa joukkuetta ja huoltojoukkoja. ”Osallistuminen Fincycling Teamiin on opettanut paljon joukkueena toimimisesta, lisäksi kovatasoiset kansainväliset kilpailut ovat parantaneet kauden aikana vauhtikestävyyttä. Fincycling on erinomainen mahdollisuus kehittyä pyöräilijänä, lisäksi kaikki järjestelyt hoituvat ammattimaisesti ja tiimiltä saadaan sekä kalusto että ajovarusteet”, kommentoi Simo.

Simon tavoitteena tälle kaudelle oli ajaa paljon kovatasoisia kansainvälisiä kilpailuja sekä parantaa reilusti aika-ajovauhtia. Tavoitteena oli myös paikka EM-kilpailuihin. Kausi on mennyt pääosin suunnitelmien mukaan, vaikka vaikeuksiakin on riittänyt. Keskeytyksiä on tullut turhan paljon, johtuen sekä kalustovaurioista että kolareista. Joissain kilpailuissa vauhti ei yksinkertaisesti vielä ole riittänyt vuotta vanhempien kilpailijoiden joukossa. ”Ensi kauteen on helpompi lähteä, kun reitit ovat tuttuja ja osaa odottaa, miten kilpailut tyypillisesti etenevät ja minkälaista vauhtia kilpailuissa ajetaan. On hienoa päästä edustamaan Suomea EM-kilpailuissa, vaikka realistisesti ajatellen aivan kärkeen vauhti ei vielä tänä kesänä riitä.”

Simo aloitti kilpapyöräilyn 12-vuotiaana ja kilpaili ensimmäiset vuoden ainoastaan maastossa. Kuluva kausi on mennyt lähes täysin maantiepyöräilyn merkeissä, maastolenkit ovat jääneet hyvin vähiin, vaikka ne ovatkin hyvää harjoitusta myös maantiepyöräilijälle.

Jennika Teiskoselle SM-kultaa XCO-maastopyöräilyssä

JennikaTeiskonen2Maastopyöräilyn olympialajin XCO:n Suomenmestaruuksista poljettiin Liedossa 19.7.2015. Jypsiläisistä Jennika Teiskonen nappasi sarjassa N14 upeasti SM-kultaa. Rata oli tekninen liukkaine juurineen ja kallioineen, mutta tämä ei hidastanut Jennikan tahtia. Vaikeat paikat käytiin harjoittelemassa jo edellisenä päivänä ja tämä tuotti tulosta. Liedon kisa oli Jennikalle vasta toinen XCO-kilpailu. Lähelle mitalisijaa ajoi myös M12 -sarjassa kilpaillut Akseli Maja, joka sijoittui lopulta neljänneksi.

JYPS:in osallistujilla riitti tällä kertaa reilusti vastoinkäymisiä. Ensimmäisessä lähdössä startannut Tuukka Lupsakko (M12) kaatui matkalla, mutta pystyi jatkamaan ajamista ja sijoittui lopputuloksissa seitsemänneksi. Olli Terävän (M14) matka katkesi ensimmäisen kierroksen puolivälissä takarenkaan puhkeamiseen. Olli ajoi ohitustilanteessa hiukan ajolinjan ulkopuolella ja osui terävään kiveen. Olli oli keskeytyksen tapahtuessa oman ryhmänsä viidennellä sijalla.

Iltapäivän päälähdössä matkaan lähtivät Simo Terävä ja Aaro Happonen sarjassa M18. Simo ehti ajaa noin kahden tunnin kilpailusta hiukan vajaa puolet, kun takarengas tyhjeni. Simo oli renkaan puhjetessä kolmannella sijalla, selvästi edellä takaa tulleita kilpailijoita, joten pronssimitali karkasi tällä kertaa kalustovaurioon. Samassa lähdössä startanneelta Aaro Happoselta katkesivat ketjut kilpailun puolessa välissä. Aaro ajoi keskeytyksen sattuessa sijalla kahdeksan.

Sini Alusniemi ei startannut naisten Elite-sarjassa sairastumisen vuoksi.

Lue Liedon kilpailun kaikki tulokset.

Yritysten työmatkapyöräilykonsultointia Jämsässä – haku 21.8. mennessä

Haluaako yrityksenne edistää ja lisätä työntekijöiden pyöräilemistä? Kaipaatteko arviointia ja kehittämisehdotuksia pysäköinti- ja muihin pyöräilyjärjestelyihinne? Haluatteko tukea ja helpottaa työntekijöidenne työmatkoja? Haluatteko kohottaa työntekijöidenne kuntoa? Haluatteko parantaa yrityksenne imagoa?

Ilmoittautukaa ilmaiseen työmatkapyöräilykonsultointiin! JYPS järjestää työmatkapyöräilykonsultointia Jyväskylän lisäksi myös Jämsässä. Konsultointiin sisältyy vähintään yksi muutaman tunnin vierailu yrityksessä, parannusehdotuksia yrityksen pyöräilyjärjestelyihin sekä 3-osainen ja noin 6-tuntinen Työmatkapyöräilyn perusteet -koulutus työntekijöille.

Konsultointi järjestetään loppukesän ja syksyn aikana. Tarkemmat aikataulut sovitaan yhdessä konsultointiin valittujen yritysten kanssa.

Konsultointiin hakevien yritysten tulee sijaita Jämsän seudulla. Yritysten tulee olla pienehköjä tai keskisuuria – tai suurten yritysten pienempiä yksiköitä tai osastoja. Konsultointiin valitaan kolme yritystä.

Konsultointiin osallistuminen on ilmaista. Konsultoinnissa mm. ehdotetaan parannuksia yrityksen pyöräilyjärjestelyihin. Yritys päättää itse ehdotusten toteuttamisesta ja rahoittamisesta.

Konsultoinnin järjestää Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry Pyöräilyviikko ja We Cycle Keski-Suomi 2015 -hankkeen kautta. Hanke rahoitetaan pääasiassa Liikenneviraston liikkumisen ohjauksen valtionavulla. Konsultoinnissa tehdään yhteistyötä Jämsän kaupungin kanssa.

Konsultointiin haetaan sähköisellä lomakkeella perjantaihin 21.8. mennessä!

Perhepyöräretki seuran mökille 15.–16.7.2015

Retkellä pyöräillään seuran mökille rauhallista tahtia, matkaa kertyy noin 20 km. Paikan päällä uimista, pelaamista, saunomista ja lettujen paistoa. Yöpyä voi mökissä, aitassa tai omissa teltoissa. Mukaan voi tulla myös vain illaksi, ja tarvittaessa on mahdollisuus paluukyytin autolla. Käytännönjärjestelyistä sovitaan lähtijöiden kesken tarkemmin.

Ilmoittautumiset tiistaihin 14.7. mennessä. Lisätiedot ja tarkemmat ajat nimenhuudosta: http://jyps.nimenhuuto.com/events/6340502

Perheretkiä ajetaan 1-2 kertaa kuukaudessa eri ohjaajien vetäminä. Kohteina ovat lähiseutujen luonto- ja liikuntakohteet, joihin ajellaan turvallisia väyliä pitkin opetellen samalla liikenteessä liikkumista ja ryhmässä ajoa. Loppukesän perheretket löytyvät nimenhuudosta.

Tulkaahan mukaan toimintaan!

www.jyps.fi/perhepyoraily

Lisätiedot: Timo Ruokonen, perhepyöräilyvastaava, 040 702 9301, truokonen (ät) elisanet.fi