I Cycle -paitoja myynnissä ja liittymistarjoukset Kuokkalan basaarissa ja kesäkauden päättäjäisissä 29.8., Laajavuoren pyöräilypäivässä 1.9., Pimeäpyöräilyssä 4.9., Olet voittaja -tapahtumassa 5.9., Auton vapaapäivänä 22.9. sekä We Cycle yliopisto -tapahtumassa 29.9.

Olemme järjestämässä Kuokkalan basaaria la 29.8. klo 10–14, kesäkauden päättäjäisiä la 29.8. klo 17–21, Laajavuoren pyöräilypäivää ti 1.9. klo 12–15 ja 17–21, Fenix-pimeäpyöräilyä pe 4.9. klo 19–22, Olet voittaja -tapahtumaa Jyväskylän kävelykadulla la 5.9. klo 11–17, Auton vapaapäivän katutapahtumaa ti 22.9. klo 12–17 sekä We Cycle yliopisto -tapahtumaa 29.9. klo 14–16. Tapahtumissa voi kaiken muun ohella ostaa I Cycle -paitoja ja liittyä tarjoushintaan jäseneksi.

I Cycle -teepaidat ja -tarrat

Tapahtumissa on ostettavissa käteisellä Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -teepaitoja. Puuvillaiset paidat maksavat JYPS ry:n jäsenille 10 € ja muille 15 € sekä tekniset jäsenille 15 € ja muille 20 €.

Tapahtumissa on ilmaiseksi jaossa Jyväskylän, Keski-Suomen, Jämsän ja Äänekosken I Cycle -tarroja. Tarroja voi kiinnittää esimerkiksi pyöriin.

Liittymistarjoukset

Tule mukaan suomalaisen fillaroinnin edelläkävijöiden joukkoon! Kun liityt jäseneksi mainituissa tapahtumissa, niin saat I Cycle -paidan kaupan päälle!

JYPS ry:n vuosittainen jäsenmaksu on aikuisilta 30 €, vähävaraisilta (esim. opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset; omantunnon mukaan) 20 € ja alle 18-vuotiailta 10 €.

JYPS on yhdistys kaikille, jotka käyttävät pyörää arkisena kulkuvälineenä tai harrastavat pyöräilyä. Yhdistykseen ovat tervetulleita niin satunnaiset kuin aktiiviset fillaristit. Jäsenenä saat etuja sekä tuet samalla pyöräilyä ja pyöräilyolojen kehittämistä. Yhdistykseen kuuluu noin 900 jäsentä ja tavoittelemme tänä vuonna Tonnia täyteen. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Laajavuoren pyöräilypäivä tiistaina 1.9.2015

Järjestämme tiistaina 1.9. huiman pyöräilypäivän Jyväskylän Laajavuoren hiihtostadionin alueella (Laajavuorentie 15; sijaintikartta). Koulujenvälistä pyöräilytapahtumaa vietetään klo 1214:30 ja Laajavuori MTB käynnistyy klo 18.

Tervetuloa mukaan kaikki pyöräilystä kiinnostuneet joko kilpailemaan tai katsomaan!

Koulujenvälinen pyöräilytapahtuma klo 1214:30

Jyväskylän neljäs koulujenvälinen maastopyöräkilpailu ja pyöräilytapahtuma alkaa klo 12 ja päättyy noin klo 14:30. Maastopyöräilykilpailu on tarkoitettu Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen koulujen 3.–6.-luokkalaisille tytöille ja pojille.

Kisan lisäksi tapahtumapäivänä on luvassa paljon muuta mukavaa, mm. polkupyöräpoliisin vierailu, pyöräilyn taitoajorata ja trial-pyörien koeajomahdollisuus.

www.jyps.fi/koulujenvalinen

Laajavuori MTB klo 18

Laajavuori MTB on vuoden 2015 Ride Cycle Store Cupin päättävä osakilpailu ja samalla avoin Keski-Suomen maastopyörämestaruuskilpailu. Maasto on teknisesti helppoa, joten kaikki maastopyörän omistavat voivat osallistua!

www.jyps.fi/laajavuorimtb

Outi Leinoselle kaksi BMX-racingin SM-kultaa

JYPS:in Outi Leinonen voitti kaksi SM-kultaa lauantaina 23.8. Helsingissä järjestetyissä BMX-racingin suomenmestaruuskisoissa. Kultamitalit tulivat naisten aika-ajosta sekä eräajosta.

Outi teki myös uuden naisten aika-ajon Suomen ennätyksen ajalla 41,110 sekuntia.

Outin ajamisesta voit lukea lisää nettisivuilta: www.odetobmx.com

Onnea Outi!

Linus Ollikainen, Jouni Ollikainen ja Erkki Pahkinen palkintosijoille ISM-mestaruuksissa

pahkinenlinusoPyöräilyn ISM-mestaruuksista ajettiin Iso-Syötteen tunturimaastossa 14.–15.8.2015. JYPS:istä oli mukana 6 kilpailijaa, joista palkintokorokkeelle nousivat:

Linus Ollikainen (pronssi) M-14 tempo 20,4 km,
Jouni Ollikainen (hopea) M-40 maantieajo 116 km ja
Erkki Pahkinen (hopea) M-75 maantieajo 38 km ja tempo 20,4 km.

Kilpailut olivat hyvin järjestetyt. Reittien mäkisyys vain oli aivan omaa luokkaansa esimerkiksi Keski-Suomeen verrattuna.  Temporeitin loppuosan nousukin oli kuin Mustankorkean jyrkin osa Isolahden suunnasta ( 10%), mutta viisi kertaa pitempänä!

Onnea kaikille!

Ilmoittaudu syksyn 2015 valtakunnalliseen pyöräilynohjaajakoulutukseen!

JYPS ja Suomen Pyöräilyunioni ry järjestävät syksyn 2015 valtakunnallisen pyöräilynohjaajakoulutuksen.

Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujalle tiedot ja osaaminen, jotta tämä voi omatoimisesti järjestää ja ohjata perustasoisia aloittelijoiden ja harrastajien lenkkejä, retkiä sekä muita pyöräilytapahtumia. Koulutus antaa perusvalmiudet myös lasten ja nuorten ohjaamiseen. Koulutuksessa pääpaino on liikenne-, kunto- ja retkipyöräilyn hallitsemisessa ja opettamisessa.

Koulutus on tarkoitettu pyöräilytoimintaa yhdistyksissä, yrityksissä ja muissa organisaatioissa vetäville sekä kaikille muille pyöräilyn ohjaamisesta kiinnostuneille.

Koulutuksen käyneillä on oikeus käyttää pyöräilynohjaaja-titteliä toiminnassaan.

Koulutuksen aikataulu

Noin 50-tuntisen koulutuksen kontaktijaksot ovat Jyväskylässä lauantaista sunnuntaihin 19.–20.9. ja 17.–18.10. Koulutuksen koetilaisuus pidetään alustavasti lauantaina 7.11., tarvittaessa kokeeseen voi osallistua myöhemmin. Koulutukseen sisältyvät harjoittelut voi suorittaa kotipaikkakunnallaan ennen koetilaisuutta.

Ketkä voivat osallistua ja osallistumismaksu

Koulutukseen voivat osallistua kaikki täysi-ikäiset, jotka ovat harrastaneet pyöräilyä vähintään vuoden. Koulutuksen osallistumismaksu on 120 €. Ohjaajan rekisteröiminen valtakunnalliseen järjestelmään maksaa lisäksi 20 €. JYPS-jäsenet saavat koulutuksesta 20 euron alennuksen. Koulutus on ilmainen niille JYPS-jäsenille, jotka jatkossa sitoutuvat vetämään yhdistyksen lenkkejä ja retkiä. Suosittelemme samaa toimintatapaa muille yhdistyksille.

Pyöräilynohjaajien koulutusjärjestelmä

Koulutus on pyöräilynohjaajien koulutusjärjestelmän tason 2 mukainen. Tason 1 ohjaamisen startti -kurssia ei ole välttämätöntä käydä koulutukseen osallistumiseksi. Toimittuaan vähintään vuoden pyöräilynohjaajana ohjaaja voi halutessaan erikoistua maasto-, maantie- tai retkipyöräilyohjaajaksi. Ohjaajien koulutusjärjestelmään voit tutustua lisää täällä.

Aiempien koulutusten kuvia ja tiedotteita

Viisi pyöräilynohjaajakoulutusta on pidetty vuosina 2013–2015. Tiedotteita koulutuksista valmistuneista löytyy täältä ja täältä sekä kuvia täältä, täältätäältä, täältä ja täältä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Lue lisää koulutuksesta täältä ja ilmoittaudu heti mukaan! Koulutus löytyy myös Facebookista täältä.

Lapset ja nuoret pyöräilemään -koulutus su 4.10.2015 klo 13–18

Lapset ja nuoret pyöräilemään -koulutuksessa käsitellään lasten ja nuorten pyöräilyn ohjaamisen perusteita. Koulutus on suunnattu lasten toiminnasta kiinnostuneille pyöräilynohjaajille, apuohjaajille, valmentajille sekä koulujen ja päiväkotien opettajille. Koulutuksessa perehdytään lasten ja nuorten ohjaamisen erityiskysymyksiin sekä monipuolisen, innostavan ja turvallisen harrastustoiminnan järjestämiseen pyöräilyseuroissa tai kouluissa.

Lasten ja nuorten ohjaamisen koulutus toimii täydentävänä osana valtakunnallista pyöräilynohjaajakoulutusta tai erillisenä koulutuksena aiheesta kiinnostuneille. Koulutuksen järjestävät yhteistyössä Jyväskylän Pyöräilyseura ry ja Suomen Pyöräilyunioni. Koulutuksen sisällöt:

  • lasten ja nuorten pyöräilyn ohjaamisen perusteet
  • monipuoliset harjoitteet harrasteryhmissä ja kouluissa
  • turvallisuus ja ea-taidot
  • lasten ja nuorten valmennuksen perusteet

Koulutus koostuu luennoista, keskusteluista ja käytännön harjoituksia ulkona asfalttikentällä. Otathan mukaan säänmukaiset varusteet. Mikäli mahdollista, ota oma polkupyörä mukaan.

Ilmoittautuminen sähköisellä lomakkeella keskiviikkoon 30.9.2015 mennessä sähköisesti: http://urly.fi/snP.  Saat sähköpostiisi koulutuksen vahvistuksen, maksutiedot ja lisätietoa koulutuksesta viimeistään viikolla 39.

Hinta: 40 €. Tuotot käytetään suoraan JYPS:in junioritoiminnan kehittämiseen. Koulutus on maksuton niille JYPS:in jäsenille, jotka sitoutuvat vähintään apuohjaamaan junioritoiminnassa.

Paikka: Kansalaistoiminnankeskus Matara (Matarankatu 6, Jyväskylä), luentosali Talvikki.

Kouluttajana toimivat JYPS:in junioritoiminnan koordinaattori Kaisa Peltonen ja valmennusluento-osuudessa Joona Juurakko.

www.jyps.fi/ohjaajakoulutus

Lisätiedot: Kaisa Peltonen, kaisa.peltonen (ät) jyps.fi, 040 778 0541

JYPS ry:n 80-vuotisjuhlat 24.10.2015

JYPS on perustettu vuonna 1935 ja kuuluu Suomen vanhimpiin pyöräily-yhdistyksiin. Juhlimme yhdistyksen 80-vuotista taivalta Aalto-salilla Jyväskylässä lauantaina 24.10. klo 18–24. Illan aikana kerrotaan yhdistyksen historiasta, kuullaan puheita ja musiikkiesityksiä sekä seurataan fillaritrial-näytöstä – ja ennen kaikkea pidetään hauskaa. Juhlat ovat samalla osa Pyöräliiton VeloFinland-seminaaria ja Suomen pyöräilynohjaajien kokoontumista Jyväskylässä.

Juhliin ovat tervetulleita kaikki JYPS ry:n jäsenet sekä muuten aiheesta kiinnostuneet.

Juhlissa tarjotaan kolmen ruokalajin illallinen juomineen. Alustavasti alkupalana juurespyree, kookosbataattikeitto ja oliiviöljykrustiini, pääruokana porsaanniskaa / kasvisterriiniä, portviinikastiketta, hunajatinjamijuureksia ja yrttiperunoita, jälkiruokana täytekakkua. Tarjoiluissa tehdään yhteistyötä Keski-Suomen Keittiömestarien kanssa.

Pukukoodina tumma puku, menneiden aikojen pyöräilyasu tai oman valinnan mukaan muu juhlava asu.

Juhlapaikka Aalto-sali sijaitsee Jyväskylän ydinkeskustassa (Kauppakatu 30).

Illalliskortin hinta on JYPS ry:n ohjaajille ja toimihenkilöille sekä alle 18-vuotiaille 30 €, muille 50 €. Alkoholittoman illalliskortin hinta on 45 €. Jos samasta taloudesta on useampia normaalihintaisia (45 tai 50 €) osallistujia, niin korttien yhteishinnasta saa 5 euron alennuksen. Jos samasta yhdistyksestä on useampia normaalihintaisia osallistujia, niin korteista saa 5 euron alennuksen.

Juhliin on vielä muutamia paikkoja jäljellä! Ilmoittaudu sähköisellä lomakkeella ja maksa samassa yhteydessä illalliskortin hinta JYPS ry:n tilille FI24 3636 3002 0883 00. Maksun viestiosaan on kirjoitettava ”80-vuotisjuhlat”, kaikkien maksettavien osallistujien nimet sekä perusteet mahdolliselle edullisemmalle illalliskortille.

Juhlat löytyvät myös Facebookista.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Muistamiset voi osoittaa JYPS ry:n tilille FI24 3636 3002 0883 00. Jos lahjoittaja ei muuta toivo, niin varat käytetään JYPS ry:n lasten ja nuorten toimintaan. Kirjoittakaa tilisiirron viestiksi ”80 vuotta” ja mahdollinen toive varojen käyttämisestä.

Pyöräretkiä, kesäkauden päättäjäiset ja uusien jäsenten ilta 2 la 29.8.2015

Kesäkauden päättäjäiset ja vuoden toinen uusien jäsenten ilta pidetään seuran mökillä Vihtavuoressa lauantaina 29.8. klo 17–n. 24. Mökille mennään pääasiassa fillareilla retkityyppisesti.

Pyöräretket eli meno alkaen klo 12

Mökille mennään lähinnä useissa ohjatuissa pyöräretkiryhmissä. Lähdöt Aren aukiolta Kolmikulman edestä. Lisätietoja ryhmistä Nimenhuudossa! Ainakin klo 12 lähtevien ryhmien osalta ylimääräisiä tavaroita kuljetetaan mökille pakettiautolla.

Iltapäivän aikana mökille on varmasti menossa muitakin autoja, joten kyytejä voi kysellä esim. Facebook-tapahtuman sivulla. Luonnollisesti mökille voi tulla omalla kyydillään mihin aikaan haluaa.

Kesäkauden päättäjäiset ja uusien jäsenten ilta 2 alkaen klo 17

Ohjelmassa on grillausta, ruokailemista, saunomista, uimista, pelailua, soutelua, SUP-melontakokeilua ja tutustumista toisiin seuralaisiin. Polkupyöräsauna on testattavana ja palju käytössä. Seura tarjoaa hieman syömistä ja juomista, mutta mukaan kannattaa ottaa myös omia eväitä ja juomia nyyttäriperiaatteella.

Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -paidat sekä seuravaatteet ovat tilaisuudessa myynnissä ja jaossa. Voit myös liittyä tapahtumassa seuraan.

Mitä mukaan?

Mökille kannattaa ottaa nyyttärieväiden lisäksi ainakin vaihtovaatteet, saunomisvälineet ja uikkarit!

Paluu

Mökiltä palataan kaupunkiin illan päätteeksi, myös aikaisempi paluu järjestyy. Pyörän saa halutessaan kuljetettua takaisin kaupunkiin autokyydillä. Muutama voi halutessaan jopa yöpyä mökillä.

Ilmoittautuminen ja kyydit

Ilmoittaudu mukaan Nimenhuudossa (pyöräilyryhmät mökille) tai Facebookissa (yleinen ilmoittautuminen tapahtumaan)! Ilmoitathan myös, jos sinulla on käytössäsi auto siirtymäkuljetuksiin! Jos et ennätä ilmoittautua, niin luonnollisesti paikalle voi saapua muutenkin.

Sekä uudet että vanhat jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita! Tule sinäkin mukaan!

Johtokunta

Jypsiläisille menestystä maastopyöräenduron SM-sarjan Levin osakilpailussa

Levillä ajettiin valtakunnallisen Santa Cruz Enduro Seriesin 3. osakilpailu 31.7.–1.8. Kilpailussa oli 8 erikoiskoetta, joille oli saatu vaihtelevuutta todella paljon.

Naisten sarjassa koko kauden dominoinut Polen ja JYPS:in Kaisa Härkönen näytti taas kaapin paikan ja voitti kisan suveneeristi yli minuutin erolla. Salla ”Salama” Oksanen oli hienosti 5:s.

Miesten ja samalla yleiskilpailun voittoon ajoi JYPS:in Ville Tuppurainen. Eroa jäi niukat 4 sekuntia toiseksi tulleeseen Aki Färmiin. Tämä oli Villelle jo toinen voitto tällä kaudella, joten Villellä on vahva kiinnitys koko SM-sarjan ykköstilaan.

M50-sarjassa nopein oli Antti Berg, mutta kilpailun jälkeen tuomaristo kokoontui ja helsinkiläinen Mika Reijonen nousi Antin edelle korkeimmalle korokkeelle. Reijonen oli pysähtynyt erikoiskokeella auttamaan edellä ajanutta itsensä loukannutta. Endurossa on käytössä herrasmiessääntö, jonka mukaan loukkaantunutta kuljettajaa auttavalle annetaan erikoiskokeen nopein aika.

Onnittelut menestyneille! Kaikki kisan tulokset löytyvät täältä.

Seuraava kilpailu ajetaan Tahkolla 22.–23.8.

Outi Leinoselle BMX-racingin PM-hopeaa ja -pronssia

BMX-racingin Pohjoismaiden mestaruuskisat järjestettiin Ruotsin Ängelholmissa lauantaina 1.8. JYPS:in ja Suomen Outi Leinonen nappasi kisoissa hopeaa ja pronssia. Outi ajoi hopealle naisten 24-tuumaisten sarjassa ja kolmanneksi 20-tuumaisten sarjassa.

”Olen tyytyväinen sijoituksiin, vaikka pykälän verran paremmat sijoitukset olivatkin todella lähellä”, Outi kertoo. ”Kahden luokan ajaminen yhtenä päivänä on aina oma urakkansa, joten molemmissa podiumille pääseminen oli todella hieno juttu. Odotan innolla ensi vuoden kisoja, kun Suomi pääsee ensimmäisen kerran isännöimään PM-kisoja.”

Onnittelut Outille! PM-kisojen kaikki tulokset löytyvät täältä ja Outi Leinosen blogi täältä.