Valot on! -pyöränvalokampanja 28.9.–18.10.2015

Hämärässä ja pimeässä muiden teillä liikkujien on lähes mahdotonta nähdä valotonta pyörää. Oman sekä muiden turvallisuuden vuoksi: muistathan huolehtia pyörääsi valot ja heijastimet!

Pyörässä pitää hämärällä tai pimeällä ajettaessa olla valkoinen valo edessä. Myös heijastimet edessä, takana ja sivuilla ovat pakolliset sekä auttavat sinua näkymään. Punainen valo takana auttaa näkemään sinut vieläkin paremmin.

JYPS ry, Fenix-valaisimet ja Ride Cycle Store haastavat kaikki keskisuomalaiset mukaan Valot on! -kampanjaan 28.9.–18.10.2015. Osallistuminen on helppoa: osallistut käyttämällä valoja ja heijastimia pyörässäsi kampanjan aikana!

Voit ilmoittaa osallistumisestasi kampanjaan ja haastaa kavereitasi mukaan Facebook-tapahtumassa. Ilmoittautuneiden kesken arvotaan kampanjan päätteeksi Fenixin valo ja useita muita valoja. Kampanjan mainoksen Facebookissa jakaneiden kesken arvotaan myös Fenixin valo ja useita muita valoja. Olethan mukana viemässä tärkeää asiaa eteenpäin!

Valojen esittelyä ja Valoajo lauantaina 3.10.

Kampanjaan sisältyy Valot on! -tapahtuma Tourujoen Yössä Kansalaistoiminnankeskus Mataralla (Matarankatu 6, Jyväskylä) lauantaina 3.10. JYPS kertoo valoista pyörissä ja Fenix-valaisimet esittelee pyöränvalojaan klo 18–19. Klo 19 alkaa Valoajo, jossa fillaroimme valojen kanssa Jyväsjärven ympäri. Ohjattu kevytvauhtinen pyöräretki kestää noin puolitoista tuntia. Osallistuminen on ilmaista ja kaikille avointa. Varusteiksi tarvitaan fillari ja tietysti ne valot. Osallistujien kesken arvotaan pyöränvaloja!

Mukana fillarien valaisemisessa ovat Fenix-valaisimet, Ride Cycle Store, Liikennevirasto, Jyväskylän kaupunki, Keski-Suomen liitto, Laakkonen, Stark ja Trimtex.

Lisätietoja

Puheenjohtaja Teemu Tenhunen, pj@jyps.fi tai 041 544 2195.

Kuntotestit jäsenille syksyllä 2015

Jo perinteeksi muodostuneet syksyiset kuntotestit järjestetään tänä vuonna KIHUn Sports Labissa.

Testi on polkupyöräergometritesti laktaattimittauksin. Testissä lisätään kuormitusta kolmen minuutin välein, ja jokaisen tehonlisäyksen kohdalla otetaan sormenpäästä laktaattinäyte. Lisäksi laktaattiarvot mitataan testin alussa ja lopussa. Testauksessa poljetaan niin pitkään kuin jaksetaan eli maksimiin saakka. Testauksesta saa selkeän raportin, jossa näkyvät aerobinen ja anaerobinen kynnysarvo sekä suositukset oikeansuuntaiseen harjoitteluun.

Yleisinfoa testistä:

  • Testauksen ajankohta: loka-joulukuu 2015
  • Ajanvaraus: suoraan KIHUn yhteyshenkilön kautta
  • Testauspaikka: KIHUn tilat Hipposhallilla
  • Testin hinta: 80 €. HUOM! Testit on tarkoitettu vain JYPS:n jäsenille.
  • Maksu suoritetaan testin yhteydessä KIHUlla.
  • Ergometri: Monarkin LC7-ergometri, jossa on portaattomat säädöt. Poljinten välinen etäisyys on sama kuin maantiepyörässä

Testiin kannattaa tulla hyvin palautuneena. Vältä raskaan aterian nauttimista neljänä testiä edeltävänä tuntina.

KIHUn yhteyshenkilö ja testaaja on Tero Joutsen, 040 588 2081, tero.joutsen@kihu.fi

Sähköpostilistat epäkunnossa

Yhdistyksen kaikki sähköpostilistat ovat alhaalla määrittelemättömän ajan johtuen viasta palveluntarjoajan päässä. Korvaavia viestintäväyliä kehitetään parhaillaan. Siihen saakka tiedotus toimii täällä nettisivuilla, Nimenhuudossa ja Facebookissa.

Pahoittelemme tilannetta!

Naurettava/naurattava matka 21.9.–18.10.2015

Naurettava/naurattava matka -kilpailussa kerätään parhaita tarinoita naurettavan lyhyistä automatkoista ja naurattavan mukavista pyörämatkoista. Kilpailun tarkoituksena on herättää keskustelua turhista ja hyödyttömistä automatkoista, jotka olisi helppoa korvata lihasvoimin liikkumalla.

Kilpailuun osallistutaan kirjoittamalla tositapahtumiin perustuva tarina naurettavasta automatkasta tai naurattavasta pyörämatkasta. Molemmissa sarjoissa parhaan tarinan kirjoittaja saa jyväskyläläisen Polen pyörän. Tarina tulee palauttaa nettisivujen lomakkeella sunnuntaihin 18.10. mennessä: www.naurettavamatka.fi.

JYPS järjesti Naurettava/naurattava matka -kilpailun ensimmäisen kerran vuonna 2013 osana Sitran Kohti resurssiviisautta -hanketta. Tarinakilpailu voitettiin tuolloin tarinalla, jossa kerrottiin naurettavan lyhyestä automatkasta kirjastolle. Matkan olisi taittanut sujuvammin ja nopeammin pyöräillen.

Tänä vuonna kampanja toteutetaan Pyöräilyviikko ja We Cycle Keski-Suomi 2015 -hankkeen kautta.

Lisätiedot: Kaisa Peltonen 040 778 0541, kaisa.peltonen (at) jyps.fi

Simo Terävälle ja Sini Alusniemelle maratonmaastopyöräilyn SM-kultaa

Maratonmaastopyöräilyn SM-osakilpailu ajettiin Valkeakoskella lauantaina 19.9. Matkana oli 80 km.

JYPS:in Simo Terävä ja Sini Alusniemi nappasivat molemmat sarjoissaan SM-kultaa. Simo voitti sarjan M18 ajalla 4:36:49,2. Sini oli naisten sarjan ylivoimainen ykkönen ajalla 4:15:36,8. Onnittelut molemmille!

Sinin haastattelun voit katsoa YouTubesta.

Muista jypsiläisistä Ville Perälä oli nopein samassa yhteydessä ajetulla miesten 40 kilometrin matkalla. Olli Terävä ajoi 40 kilometrin matkalla kuudenneksi sarjassa M16.

Kilpailun kaikki tulokset löytyvät täältä.

We Cycle yliopisto -päivä tiistaina 29.9.2015

JYPS, Jyväskylän yliopisto ja JYY järjestävät opiskelijoille ja yliopiston henkilökunnalle suunnatun We Cycle yliopisto -pyöräilypäivän tiistaina 29.9. Tule mukaan!

Pyörällä yliopistolle

JYPS, yliopisto ja JYY haastavat kaikki pyöräilemään yliopistolle tänä päivänä. Osallistu päivään pyöräilemällä yliopistolle ja haasta esimerkiksi Facebook-tapahtumassa myös kaikki tuttusi fillaroimaan!

We Cycle yliopisto -tapahtuma Liikunta-rakennuksen edustalla klo 14–16

Tapahtumassa jaetaan voimassaolevaa opiskelija- tai henkilökuntakorttia vastaan rajoitettu erä pyöräilykypäriä ja muita pyöräilyaiheisia tuotteita. JYPS:in asiantuntijat kertovat pyöräilystä ja varusteista sekä opastavat muun muassa valojen käyttämiseen. Tarjolla on myös ilmaiseksi ilmanpumppausta, ketjujen öljyämistä sekä pyörien koeajoja. Myynnissä Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -paitoja. Voit myös liittyä JYPS:iin kampanjahintaan!

Tapahtumassa ovat mukana mm.

Katuajokoulutus kansainvälisille opiskelijoille / Cycling in the City at 4:15–5:45 pm

Cycling in the City – starring JYPS, JYY, ESN, SIA & IDESCO – is a fun and educational event about cycling in Jyväskylä for international students. In groups of 3–4 persons you are going to orienteer with your bicycle around the city center. You will get a map that helps you to find checkpoints. In every checkpoint there will be a person that tells you tips about the traffic rules and cycling in general. The event starts in front of L-building (Sports Faculty). You can also get a YLIY-point joining this event.

Facebook-event

Katuajokoulutus yliopiston kirjaston edustalta klo 17

Noin puolitoista tuntia kestävässä koulutuksessa opastetaan fiksuun ja turvalliseen pyöräilyyn. Koulutukseen kuuluu lyhyt yleisosuus lähtöpaikalla ja sen jälkeen reilu tunti pyöräilemistä keskustassa. Osallistujat saavat I Cycle JKL -kynän ja -heijastimen. Osallistujien kesken arvotaan lisäksi kolme I Cycle JKL -teepaitaa!

Tapahtuma löytyy Facebookista täältä ja katuajoista yleistietoa täältä.

Pyöräilevä Kuokkala 7.– 27.9.2015

Pyöräilevän Kuokkalan pyöräilytapahtumat innostavat Kuokkalan asukkaita pyöräilemään 7.–27.9. Luvassa on mm. pyöräretkiä, lasten taitoajorata, Fillarikouluja, katuajokoulutus, sinkkupyöräily, pyöräntuunauspaja ja maahanmuuttajanaisten pyöräilykurssi. Tapahtumat järjestää Jyväskylän Pyöräilyseura.

Tapahtumakokonaisuus käynnistyy kaikille avoimella kaavakoululla ja asukkaiden keskustelutilaisuudella tiistaina 8.9. klo 18. Keskustelutilaisuudessa keskustellaan Kuokkalan alueen pyöräilyolosuhteista, ongelmakohdista ja parannusehdotuksista sekä keinoista vaikuttaa.

Pyöräilevä Kuokkala kuuluu Pyöräilevät kaupunginosat -konseptiin, jonka tarkoituksena on tuoda pyöräilyä lähemmäs asukkaita. Pyöräilevät kaupunginosat järjestettiin ensimmäisen kerran Huhtasuolla syksyllä 2014.

Koko ohjelma on luettavissa osoitteessa:

www.jyps.fi/pyorailevakuokkala