Taittopyöriä voi kuljettaa ilmaiseksi Jyväskylän busseissa 1.1.2016 alkaen

Jyväskylän seudun joukkoliikenteen linja-autoissa ei peritä 1.1. alkaen taittopyöristä polkupyörämaksua. Tavallisen pyörän kuljettamisesta peritään jatkossakin lasten kertamatkalipun hinta. Lisätietoja muutoksesta löytyy Linkin sivuilta täältä.

Muutoksen taustalla on Jyväskylän joukkoliikennelautakunnalle aiheesta laatimamme ehdotus.

Talvikilometrikisa

Talvikilometrikisa (https://www.kilometrikisa.fi/) käynnistyi jälleen 1.1.2016! Tänäkin vuonna JYPS:illä on joukkue mukana. Kilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, osastojen, yhdistysten, seurojen tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa.

Kaikki mukaan, kerätään mahdollisimman iso JYPS-joukkue! Tämä ei vaadi mitään erityistä, riittää kun kirjaat ylös kaikki talvella (01.01.2016 ‐ 29.02.2016) ajamasi kilometrit. Tärkeintä ei ole se kuinka paljon ajat, vaan se että olet mukana joukkueessa.

Pääset mukaan luomalla itsellesi oman käyttäjätunnuksen ja salasanan JYPS-joukkueeseemme. Pyöräilykilometrisi voit syöttää järjestelmään päiväkohtaisesti 01.01.2016 ‐ 29.02.2016 välisenä aikana, myös takautuvasti.

Aikaisemmin Kilometrikisassa mukana olleet:
Kirjaudu sisään suoraan vanhoilla tunnuksillasi https://www.kilometrikisa.fi/accounts/login/. Ilmoita Joukkueen osallistumiskoodi -kohtaan tunnus: JYPS2016talvi

Käyttäjätunnukset ovat järjestelmässä tallessa kahdelta edelliseltä vuodelta, sitä vanhemmat tunnukset eivät enää toimi, joten tee itsellesi uusi tunnus.

Uudet jäsenet:
Mikäli olet uusi jäsen, luo profiilisi tästä https://www.kilometrikisa.fi/accounts/register/.

Kirjoita Joukkueen osallistumiskoodi -kenttään JYPS-joukkueemme nimi tarkalleen seuraavassa muodossa: JYPS2016talvi

Täytä kaikki muut kohdat normaalisti, kuten mihin tahansa nettipalveluun tunnuksen luodessasi. Huomaa, että Käyttäjätunnus-kohtaan ei välttämättä kelpaa etunimesi, sen täytyy olla järjestelmässä jokaisella osallistujalla yksilöllinen.

Kirjoita luomasi tunnukset muistiin, se helpottaa meikäläisen hommia:)

Jos tulee ongelmia niin ota rohkeasti yhteyttä Jyrki Soljaan (www.jyps.fi/johto).

Kilometrikisa on kaikille osallistujille maksuton ja sen järjestävät Pyöräilykuntien verkosto ry ja Suomi Pyöräilee -kampanja.

Paljon iloisia talvipyöräilykilometrejä!

Ilmoittaudu kevään 2016 valtakunnalliseen pyöräilynohjaajakoulutukseen!

JYPS, Suomen Pyöräilynohjaajat ja Suomen Pyöräilyunioni järjestävät seuraavan valtakunnallisen pyöräilynohjaajakoulutuksen keväällä 2016. Noin 50-tuntisen koulutuksen kontaktijaksot ovat Jyväskylässä lauantaista sunnuntaihin 19.–20.3. ja 9.–10.4.

Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujalle tiedot ja osaaminen, jotta tämä voi omatoimisesti järjestää ja ohjata perustasoisia aloittelijoiden ja harrastajien lenkkejä, retkiä sekä muita pyöräilytapahtumia. Kurssi antaa valmiuksia myös lasten ja nuorten ohjaamiseen. Koulutuksessa pääpaino on liikenne-, kunto- ja retkipyöräilyn hallitsemisessa ja opettamisessa. Kurssi on ohjaajien koulutusjärjestelmän tason 2 mukainen.

Koulutus on tarkoitettu pyöräilytoimintaa yhdistyksissä, yrityksissä ja muissa organisaatioissa vetäville sekä muille pyöräilyn ohjaamisesta kiinnostuneille. Koulutukseen voivat osallistua kaikki täysi-ikäiset, jotka ovat harrastaneet pyöräilyä vähintään vuoden.

Koulutuksen käyneillä on oikeus käyttää pyöräilynohjaaja-titteliä toiminnassaan. Ensiapu 1 -kurssi on oltava käytynä ennen ohjaajaksi rekisteröimistä.

Lisätietoja koulutuksen sisällöistä löytyy täältä.

Koulutuksen aikataulu

Kontaktijaksot ovat seuraavasti:

  • jakso 1: la–su 19.–20.3.
    • la klo 12–n. 20
    • su klo 9–n. 17
  • jakso 2: la–su 9.–10.4.
    • la klo 12–n. 20
    • su klo 9–n. 17.

Kurssin ensimmäinen koetilaisuus pidetään lauantaina 23.4. klo 11–n. 18. Jos ei pääse ensimmäiseen tilaisuuteen, niin myöhemmin on tulossa toinen tilaisuus, todennäköisesti la 28.5.

Kontaktijaksot ja koetilaisuudet ovat Kansalaistoiminnankeskus Mataralla (Matarankatu 6, Jyväskylä).

Koulutukseen sisältyvän vähintään 10 tunnin harjoittelun voi suorittaa kotipaikkakunnallaan.

Osallistumismaksu

Koulutuksen osallistumismaksu on 180 €. Osallistujat kustantavat itse matka-, majoitus- ja ruokailukulut.

Suomen Pyöräilynohjaajien yhteisöjäsenet ja JYPS-jäsenet saavat koulutuksesta 20 euron alennuksen. Koulutus on ilmainen niille JYPS-jäsenille, jotka jatkossa sitoutuvat vetämään yhdistyksen lenkkejä ja retkiä. Suosittelemme samaa toimintatapaa muille yhdistyksille.

Majoitustarjous ja pyöränvuokraus

Osallistujat voivat majoittua kontaktijaksoilla Gasthaus Laajiksessa. Laajis tarjoaa majoitusta 2 hengen huoneessa 35 €/hlö ja 4 hengen huoneessa 30 €/hlö. Hinnat sisältävät saunan ja aamiaisen.

Halutessasi voit vuokrata Toivolan Vanhalta pihalta pyörän käyttöösi kontaktijaksolle.

Mainitse majoituksia ja pyörää varatessasi tunnus JYPS/ohjaajakoulutus.

Aiempien kurssien kuvia ja valmistuneita

Kuusi pyöräilynohjaajakoulutusta on pidetty Jyväskylässä vuosina 2013–2015. Tiedotteita koulutuksista valmistuneista löytyy täältä ja täältä sekä kuvia kursseilta täältä, täältä, täältätäältä, täältä ja täältä..

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan nettilomakkeella. Kurssi löytyy myös Facebookista.

Tervetuloa mukaan!

Tarvittaessa lisätietoja kurssin kouluttajalta: Teemu Tenhunen, teemu.j.tenhunen (ät) gmail.com tai 041 544 2195.