Tiedotustilaisuus ehdotuksesta Kilpisen sillan jatkamiseksi Hannikaisenkadun yli 7.3.2016

Kartta1_PIIRROS_Tiedote_1Reitti keskustasta Kilpisenkadulta Kuokkalaan on yksi Jyväskylän tärkeimmistä kävely- ja pyöräreiteistä. Reitillä on kuitenkin samalla Jyväskylän pyöräväylien kenties pahin yksittäinen pullonkaula. Osuus Kirkkopuiston sekä Kilpisen kävely- ja pyöräilysillan välillä on epäselvä, hidas ja vaarallinen.

Ehdotamme ongelmien ratkaisemiseksi Kilpisen sillan jatkamista Hannikaisenkadun yli Kilpisenkadulle. Sillan jatkaminen helpottaisi ja nopeuttaisi kävelyä ja pyöräilyä sekä tekisi niistä aiempaa turvallisempia. Sillan jatkaminen olisi todennäköisesti merkittävin yksittäinen pyöräilyä Jyväskylässä edistävä tekijä. Kävelyn ja pyöräilyn nopeutuminen ja lisääntyminen tuottaisi vuosittain arviolta 200 000 euron säästöt aikasäästöinä ja vähentyneinä terveysmenoina.

Millainen silta voisi olla? Mitä kaikkia hyötyjä sillasta saataisiin? Millaisia muutoksia kannattaisi samalla tehdä Kilpisenkadulle?

Järjestämme ehdotuksestamme tiedotustilaisuuden maanantaina 7.3. klo 14–16. Tilaisuus alkaa klo 14–15 Jyväskylän kaupunginkirjaston pienessä luentosalissa, jossa esittelemme havainnekuvia mahdollisesta sillasta sekä ehdotuksemme perusteluita, hyötyjä ja vaikutuksia. Luento-osuuden jälkeen siirrymme Kilpisenkadulle, jossa tutkimme paikan päällä olosuhteita ja mahdollisen sillan linjausta.

Tervetuloa mukaan!

Tilaisuus löytyy myös Facebookista.

Olemme lisäksi julkaisseet ehdotuksesta artikkelin Jyväskylän Kaupunkifillarissa.

Lisätietoja

Liikenne ja pyöräilyn edistäminen -jaoston vetäjä Samuli Rinne, rinteensamuli (ät) gmail.com tai 0400 543 835.

Havainnekuva: Sanni Salo / Muodo

JYPS Äänekoski on saanut luvan rakentaa maastopyöräreitin ja pyöränpesupaikan Äänemäelle

JYPS Äänekoski on pitkän prosessin tuloksena saanut maanomistajilta ja Äänekosken kaupungilta luvan rakentaa merkatun maastopyöräreitin ja pyöränpesupaikan Äänemäen alueelle.

Reitti kiertää Äänemäkeä ja sen pituus tulee olemaan noin 8 km, reitillä on kohtuullisesti nousumetrejä ja reittivaihtoehtoja on kolme: helppo, haastava ja vaikea. Helppo reitti soveltuu kaikille maastopyöräilijöille, myös aivan aloittelijoille. Haastava reitti sisältää jonkin verran teknisempiä polkuosuuksia sekä enemmän nousua. Vaikealle reitille tehdään muutamia droppeja, hyppyreitä sekä muita esteitä. Lisäksi vaikea reitti nousee Äänemäkeä ylös kolmesta eri kohtaa, joten hiki virtaa varmuudella. Reittisuunnitelma on lähes valmis ja radan rakentaminen aloitetaan heti, kun maasto on sula ja riittävän kuiva. Kaupunki auttaa radan rakentamisessa, mutta talkootunteja tullaan kyllä tarvitsemaan ja kaikkien jäsenten apu on tarpeen, jotta voimme viettää avajaisia alkukesästä.

JYPS Äänekoski kiittää kaupungin vapaa-aikatoimen johtajaa ja vapaa-aikalautakuntaa.

Hätäensiapu- ja EA1-kurssit maaliskuussa 2016

Järjestämme yhteistyössä melontaseura Melanvilauttajien kanssa kaksi ensiapukurssia. SPR:n kouluttajien vetämät kurssit on räätälöity ulkoilu- ja luonto-olosuhdepainotteisiksi.

Kurssit on tarkoitettu erityisesti yhdistysten ohjaajille ja ohjaajakoulutettaville. Voimassaoleva EA1- tai EA2-todistus on ohjaajille pakollinen. Jos ohjaajalla on voimassaoleva EA1- tai EA2-todistus, niin hän voi osallistua hätäensiapukurssille – kurssilla voi päivittää ensiapuvalmiuttaan ja saada EA-todistukselleen lisäaikaa. Jos ohjaajalla ei ole EA1- tai EA2-todistusta, niin hänen pitää osallistua EA1-kurssille. Molemmat kurssit ovat ohjaajille ilmaisia.

Muita kuin ohjaajia otetaan kursseille, jos ja kun paikkoja on vapaana. EA1-kurssi on avoin kaikille, myös muille kuin jäsenille. Kannattaa ilmoittautua mukaan!

Hätäensiapukurssi eli ensiaputaitojen päivityskurssi 8.3.

4-tuntinen hätäensiapukurssi antaa ensiavun perustiedot. Jos kurssille osallistuu ilman voimassaolevaa EA-todistusta, niin kurssilta saa 3 vuotta voimassaolevan hätäensiaputodistuksen. Kurssilla voi myös päivittää omaa ensiapuvalmiuttaan ja -todistustaan. Jos osallistujalla on voimassaoleva EA1- tai EA2-todistus, niin hätäensiapukurssin käymisellä saa todistukselle 3 vuotta lisäaikaa. Lisäaika on mahdollista saada kerran, tämän jälkeen on käytävä EA1 tai EA2 uudelleen.

Kurssi maksaa muille kuin ohjaajille 35 € (normaalihinta 60 €). Kurssi on avoin vain JYPS:in ja MeVin jäsenille.

Kurssi pidetään tiistaina 8.3. klo 17–20:30 SPR:n tiloissa Jyväskylän Tourulassa (Ailakinkatu 5).

Ilmoittaudu kurssille täällä!

Ensiapu 1 -kurssi 10., 15. ja 17.3.

16-tuntinen Ensiapu 1 -kurssi antaa perustiedot ja taidot auttaa hätätilanteessa sekä tavallisimmissa sairaus- ja onnettomuustilanteissa. Kurssilta saa kolme vuotta voimassa olevan Ensiapu 1 -todistuksen.

JYPS:in ja MeVin jäsenille kurssi maksaa 70 € sekä muille 80 € (normaalihinta 95 €).

Kurssi pidetään torstaina 10.3., tiistaina 15.3. ja torstaina 17.3. klo 17–21:15 SPR:n tiloissa Jyväskylän Tourulassa (Ailakinkatu 5).

Ilmoittaudu kurssille täällä!

Kevätkokous torstaina 14.4.2016 klo 18

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään torstaina 14.4. klo 18–n. 20 Kansalaistoiminnankeskus Mataran salissa Matara B (Matarankatu 6, Jyväskylä).

Kokouksessa päätetään vuoden 2015 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen hyväksymisestä, vastuuvapauden myöntämisestä asianosaisille sekä Pyöräliitto ry:hyn liittymisestä. Esityslistan pohjaversio löytyy säännöistä.

Kokouksen jälkeen infotaan ja keskustellaan vapaamuotoisesti kevään ja kesän toiminnasta, mm. Pyöräilyviikosta. Tilaisuudessa on jaossa mm. seuraesitteitä, Pieniä perhepyöräilyoppaita sekä I Cycle -tuotteita. Varastossa olevat seuravaatteet ovat todennäköisesti esillä ja ostettavissa.

Kahvitarjoilu. Tervetuloa! Tilaisuuteen voi halutessaan ilmoittautua täällä.

Jäsenkampanja 2016

Jäsenkampanjassa kisaillaan leikkimielisesti siitä, kuinka monta uutta jäsentä saat houkuteltua mukaan seuran toimintaan. Vuoden 2015 jäsenkampanjassa seuraan liittyi ennätykselliset 70 uutta jäsentä (2014: 46 kpl, 2013: 58 kpl, 2012: 38 kpl). Jäsenkampanja starttaa heti vuoden alusta. Houkuttele siis ystäväsi, tuttavasi ja puolituttusikin seuran jäseneksi mukaan niin pyöräilemään kuin edistämään pyöräilyä!

Jäsenkampanjan tulokset julkistetaan syyskauden päättäjäisissä. Kolme eniten uusia jäseniä houkutellutta palkitaan hierontalahjakortilla urheiluhieroja Esa Honkoselle!

Jäsenkampanjaan osallistuminen on helppoa. Kun uusi jäsen kirjoittaa houkuttelijansa nimen liittymislomakkeen jäsenyyden suosittelija -kohtaan, niin houkuttelija on mukana kisassa! Kaveria voit pyytää jäseneksi joko omatoimisesti tai lähettämällä täältä löytyvän jäsenhaasteen!

Jäsenkampanjan tilannetta seurataan koko kauden ajan jäsenkampanjan sivuilla. Onnea kisaan!

Pyöräilykoulutusten superviikonloppu: Pyöräilyn ohjaamisen startti la 2.4. ja Lapset ja nuoret pyöräilemään -koulutus su 3.4.2016

Jyväskylässä järjestetään samana viikonloppuna kaksi koulutusta: lauantaina 2.4. Pyöräilyn ohjaamisen startti ja sunnuntaina 3.4. Lapset ja nuoret pyöräilemään -koulutus. Koulutuksen järjestävät yhteistyössä JYPS, Suomen Pyöräilynohjaajat ry ja Suomen Pyöräilyunioni ry.

Voit osallistua jompaan kumpaan koulutukseen tai molempiin. Koulutukset ovat avoimia kaikille. Osallistuessasi molempiin koulutuksiin saat 20 % alennusta hinnasta.

Pyöräilyn ohjaamisen startti lauantaina 2.4.2016 klo 13–18

Pyöräilyn ohjaamisen startti -koulutusten (taso 1) tavoitteena on kouluttaa erityisesti avustavia ohjaajia pienimuotoisiin kaupunkiajoihin, lenkeille, retkille ja muihin pyöräilytapahtumiin. Koulutukset antavat myös valmiuksia osallistua myöhemmin varsinaisille ohjaajakursseille. Startin käyminen ei kuitenkaan ole pakollista seuraaville tasoille osallistumiseksi. Koulutukset ovat avoimia 18 vuotta täyttäneille. Koulutus koostuu seuraavista osa-alueista:

  • ryhmän ohjaamisen perusteet
  • keskeiset toimintatavat lenkeillä, retkillä ja muissa tapahtumissa
  • olennaisimmat pyöräilyyn liittyvät liikennesäännöt ja liikenteessä kulkemisen
  • olennaisimmat seikat pyöräilytapahtumien järjestämisen turvallisuudesta, mm. vastuista, vakuutuksista ja lainsäädännöstä
  • välttämättömimmät EA-taidot ja pyöränhuoltotoimet.

Lapset ja nuoret pyöräilemään -koulutus sunnuntaina 3.4.2016 klo 13–18

Lapset ja nuoret pyöräilemään -koulutuksessa käsitellään lasten ja nuorten pyöräilyn ohjaamisen perusteita. Koulutus on suunnattu lasten toiminnasta kiinnostuneille pyöräilynohjaajille, apuohjaajille, valmentajille sekä koulujen ja päiväkotien opettajille. Koulutuksessa perehdytään lasten ja nuorten ohjaamisen erityiskysymyksiin sekä monipuolisen, innostavan ja turvallisen harrastustoiminnan järjestämiseen pyöräilyseuroissa tai kouluissa. Koulutus koostuu luennoista, keskusteluista ja käytännön harjoituksia ulkona asfalttikentällä.

Lasten ja nuorten ohjaamisen koulutus toimii täydentävänä osana valtakunnallista pyöräilynohjaajakoulutusta tai erillisenä koulutuksena aiheesta kiinnostuneille. Koulutuksen sisällöt:

  • lasten ja nuorten pyöräilyn ohjaamisen perusteet
  • monipuoliset harjoitteet harrasteryhmissä, kouluissa ja trialissa
  • turvallisuus ja EA-taidot
  • lasten ja nuorten valmennuksen perusteet

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen

Paikka: Kansalaistoiminnankeskus Matara, kokoustila Talvikki (Matarankatu 6, Jyväskylä).

Osallistumismaksu: Yhden päivän koulutus 50 €. Mikäli osallistut molempien päivien koulutuksiin, yhteishinta 80 €.

Koulutukset ovat ilmaisia niille JYPS ry:n jäsenille, jotka sitoutuvat vähintään apuohjaamaan toiminnassa. Suosittelemme voimakkaasti sitä, että yhdistykset tms. maksavat jäsentensä osallistumismaksun.

Varusteet: Osallistujilla tulee olla lauantain 2.4. koulutuksessa mukana  oma pyörä ja kypärä. Sunnuntain 3.4. koulutuksessa oma pyörä ei ole pakollinen, mutta pääset kokeilemaan harjoitteita paremmin pyörän kanssa. Otathan mukaan säänmukaiset varusteet. Osallistujia ei ole vakuutettu.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen koulutuksiin tapahtuu samalla sähköisellä lomakkeella tiistaihin 29.3. mennessä: http://urly.fi/yTL. Koulutus toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 5 hlö per koulutus. Saat sähköpostiisi vahvistuksen, maksutiedot ja lisätietoa koulutuksesta viimeistään viikon 12 lopussa.

Facebook-tapahtuma

Lisätiedot: Kaisa Peltonen, kaisa.peltonen (ät) jyps.fi, 040 778 0541.