Outi Leinoselle BMX:n MM-pronssia 28.5.2016

BMX-pyöräilyn MM-kisat pidettiin 25.–29.5.2016 Kolumbian Medellinissä. JYPS:in ja Suomen Outi Leinonen voitti yli 30-vuotiaiden naisten Cruiser-sarjassa MM-pronssia. Onneksi olkoon!

Mutkitellen&kuljetellen -leikkipuistokiertue 6.–12.6.2016

JYPS Fillariakatemian ja JAPA ry:n Lastipyörälainaamon Mutkitellen&kuljetellen -leikkipuistokiertueella yhdistyvät kaksi Vuoden pyöräilyteoiksi palkittua pyöräilyoivallusta. Lasten ja nuorten pyöräilyn taitoajorata ja Lastipyörälainaamon lastipyörät vierailevat viikon jokaisena päivänä yhdessä Jyväskylän leikkipuistossa.

Taitoajoradalla pyöränkäsittelytaidot kehittyvät ja lainaamon fillareiden avulla on mahdollista saada tuntumaa lastipyörällä ajamiseen. – Pyöräilevän elämäntavan oppiminen lähtee liikkeelle jo lapsuudesta.  Lapsen liikenteen lukutaito kehittyy ja lastipyörän kyydissä pienempikin lapsi saa tuntuman liikenteessä toimimiseen, kertovat JYPS:in Kaisa Peltonen ja JAPA ry:n Anna Sarkkinen.

Taitoajorataa varten tulee ottaa mukaan oma fillari ja pyöräilykypärä. Jokainen taitoradan pyöräillyt saa omakseen I Cycle JKL -tarran.

Vuoden pyöräilyteoksi 2014 palkittu Mutkitellen -leikkipuistokiertue ja Vuoden pyöräilyteoksi 2015 palkittu Lastipyörälainaamo tarjoavat koko perheelle mahdollisuuden pyöräillä tänä vuonna entistäkin laajemmalla yhteistyöllä. Kiertuetta on järjestetty vuodesta 2014 lähtien. Kiertueen järjestävät Jyväskylän Pyöräilyseura ry ja JAPA ry.

Katso kiertueen pysähdyspaikat: www.jyps.fi/leikkipuistokiertue

Lisätietoja

Kaisa Peltonen, JYPS ry, kaisa.peltonen@jyps.fi, p. 040 778 0541

Koordinaattori Anna Sarkkinen, JAPA ry, etunimi.sukunimi@jkl.fi,  p. 040 593 8541

 

Kesäkauden avajaiset, uusien jäsenten ilta ja pyöräretkiä la 4.6.2016

Kesäkauden avajaiset ja uusien jäsenten ilta pidetään yhdistyksen mökillä Vihtavuoressa lauantaina 4.6. Mökille mennään pääasiassa pyörillä retkityyppisesti.

Kesäkauden avajaiset ja uusien jäsenten ilta klo 17–24

Tarkoitus on viettää mukavaa alkukesän iltaa yhdessä. Ohjelmassa on vapaamuotoisesti grillausta, ruokailemista, lettujen paistamista, saunomista, uimista, pelailua ja tutustumista toisiin seuralaisiin. Seura tarjoaa jonkun verran syömistä ja juomista, mutta mukaan kannattaa ottaa omia eväitä nyyttärityyliin.

Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -paidat, seuravaatteet sekä tilatut Ortlieb-tuotteetkin ovat tilaisuudessa myynnissä ja jaossa. Voit myös liittyä kesäkauden avajaisissa seuraan! Jos liityt tapahtumassa jäseneksi, niin saat jäsenyyden ja I Cycle -paidan hintaan 15/25/35 € (alle 18-vuotiaat, vähävaraiset, muut)!

Meno eli pyöräretket alkaen klo 12

Mökille lähdetään pyörillä yhdessä Aren aukiolta Kolmikulman edestä klo 12. Voit ajaa mökille ainakin retki-, hiekkatie- tai maastoryhmässä. Retkiryhmä ajaa noin 4 tuntia ja 60 km, hiekkatieryhmä noin 5 tuntia ja 100 km sekä maastoryhmä ajoporukasta riippuen noin 4–5 tuntia ja 30–70 km. Retket ovat ohjattuja. Retkiryhmään voit osallistua millä tahansa kunnolla ja pyörällä! Ryhmistä laitetaan erilliset kutsut ja ilmoittautumiset Nimenhuutoon. Ylimääräiset tavarat kuljetaan Arelta mökille autoilla.

Iltapäivän aikana mökille on varmasti menossa autoja, joten kyytejä voi kysellä esim. Facebook-tapahtumassa. Luonnollisesti mökille voi tulla omalla kyydillään mihin aikaan haluaa.

Paluu

Mökiltä palataan kaupunkiin illan päätteeksi tai omien aikataulujen mukaan. Kaupunkiin voi palata joko fillarilla tai autokyydillä. Kyytejä on varmasti illan mittaan tarjolla useita. Pyöränkin saa halutessaan kuljetettua takaisin kaupunkiin autokyydillä.

Muutama voi halutessaan myös yöpyä mökillä.

Mitä mukaan?

Mökille kannattaa ottaa nyyttärieväiden lisäksi ainakin vaihtovaatteet, saunomisvälineet, uikkarit ja rentoa kesämieltä!

Ilmoittautuminen ja kyytien tarjoaminen

Ilmoittaudu mukaan Nimenhuudossa (pyöräilyryhmät mökille) tai Facebookissa (yleinen ilmoittautuminen)! Jos et ennätä ilmoittautua, niin luonnollisesti paikalle voi saapua muutenkin.

Sekä uudet että vanhat jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita! Tule sinäkin mukaan!

Hallitus

Koulupyörät otettiin käyttöön Lohikosken koululla

Lohikosken koululla otettiin käyttöön koulupyörät tiistaina 17.5. klo 9. Lohikosken koulun jokainen luokka saa käyttöönsä oman pyörän, joista luokat pitävät yhdessä huolta opettajien ja oppilaiden huoltajien kanssa. Koulupyörät ovat lainattavissa kaikille luokille pyöräretkillä- ja tapahtumissa. Näin jokainen oppilas pääsee osaksi pyöräilevää elämäntapaa, vaikka ei omistaisi omaa pyörää tai pyörän kuljettaminen koululle on haasteellista.

Idea koulupyöriin on lähtöisin Lohikosken koulun opettaja Juha Toikkaselta. Toikkanen pyöräilee aktiivisesti luokkansa kanssa ja toivoo pyöräilyn yleistyvän laajemmin kouluissa. JYPS tarttui erinomaiseen ideaan ja keräsi käytettyjä polkupyöriä vuoden 2015 lopussa ja korjasi ne käyttökelpoisiksi. Niin yksityishenkilöt kuin yrityksetkin lahjoittivat pyöriä koululle.

Koulupyöriä ei ole otettu muilla paikkakunnilla käyttöön aikaisemmin näin laajassa mittakaavassa. ”Lohikosken koulun koulupyörien pilotointi on erinomainen esimerkki ja malli siitä, miten pyöräilyä saataisiin edistettyä koulumaailmassa”, sanoo Jyväskylän Pyöräilyseuran Kaisa Peltonen.

Lisätiedot:

  • JYPS Kaisa Peltonen, 040 778 0541 tai kaisa.peltonen (at) jyps.fi
  • Lohikosken koulun opettaja Juha Toikkanen, 0400 412042, juha.toikkanen (at) jkl.fi

Yhteistilaus Ortliebin, Tubuksen ja Racktimen tuotteista 2016

Saksalainen Ortlieb valmistaa huippulaadukkaita vesitiiviitä pyörälaukkuja ja muita varusteita. Ortliebin tuotteita voi käyttää pyöräretkillä, työmatkoilla tai vaikkapa kaupassa asioidessa. Ortliebin tuotteilla on viiden vuoden takuu.

Yhdistyksen jäsenillä on aiempien vuosien tapaan mahdollisuus tilata Ortliebin tuotteita suoraan maahantuojalta peräti 25 prosentin alennuksella. Listaus tuotteista ja niiden ovh-hinnoista löytyy täältä.

Samassa yhteydessä on mahdollista hankkia maahantuojan varastossa olevia Tubuksen ja Racktimen tavaratelineitä ja muita tarvikkeita. Näistä tuotteista on luvassa 20 prosentin alennus.

Tee tilauksesi sunnuntaihin 22.5. mennessä nettilomakkeella! Tuotteet ovat Jyväskylässä arviolta viikolla 21.

Junioreiden maastojoukkue JYPS Junior Team perustettu

JYPS on perustanut junioreiden maastojoukkueen. JYPS Junior Team on suunnattu 12–16-vuotiaille nuorille, jotka haluavat kehittyä maastopyöräilyssä. Joukkue käy yhdessä muutamissa kisoissa, mutta kilpailuihin osallistuminen on vapaaehtoista. Tavoitteena voikin olla maastopyöräilytaitojen parantaminen, kestävyyskunnon kehittäminen, motoristen taitojen oppiminen, liikunnallinen elämäntapa tai kisoissa menestyminen.

Tiimin lisäksi yli 16-vuotiaille tarjotaan yksilövalmennusta, jonka tarkoituksena on kehittää nuorta pärjäämään kilpapyöräilyssä.

Junior Teamin ensimmäinen infotilaisuus pidetään Harju MTB -kisan yhteydessä lauantaina 14.5. klo 14. Tilaisuuteen voi ilmoittautua Nimenhuudossa. Tarvittaessa järjestetään toinen infotilaisuus viikolla 21.

Junior Teamin kausi käynnistyy 1.6. tutustumistilaisuudella, jonka jälkeen jatketaan kesäkauden harjoittelua aina syyskuun loppuun asti.

Lisätietoja

Junior Teamin nettisivu: http://www.jyps.fi/juniorteam.

Lisätietoja tarvittaessa myös Joona Juurakolta: juurakko (ät) icloud.com tai 044 278 1756.

Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -paitoja myynnissä Pyöräilyviikolla 7.–15.5.2016

Tykkäätkö sinäkin pyöräilystä? Kerro se muillekin hankkimalla Jyväskylän ja/tai Keski-Suomen I Cycle -teepaita!

I Cycle -paitoja on mahdollista ostaa Jyväskylän seudun Pyöräilyviikolla päätapahtumassa la 7.5. klo 10:30–17, Pyöräily kohtaa kulttuurin -tapahtumassa su 8.5. klo 12–17, Kiitos kun pyöräilet -tapahtumassa ti 10.5. klo 7–10, Harju MTB:ssä la 14.5. klo 12–15 ja Kuvasuunnistuksessa su 17.5. klo 12–16!

Jyväskylän paitoja saa kolmella ja Keski-Suomen yhdellä kuviolla. Paitoja on puuvillaisina ja teknisinä sekä naisten ja miesten malleina. Värivaihtoehtoja on runsaasti.

Puuvillapaidat kustantavat JYPS-jäsenille 10 € ja muille 15 €, tekniset paidat jäsenille 15 ja muille 20 €.

Lisätietoja paidoista pdf-esitteissä:

Paidat on maksettava maksukortilla tai käteisellä. Huomaathan sen, ettei kaikkia esitteissä mainittuja värejä ja kokoja ole tapahtumissa saatavilla. I Cycle JKL / Jämsä / Äki / Keski-Suomi -tarroja jaetaan tapahtumissa ilmaiseksi.

Kannattaa tutustua myös liittymistarjoukseen!

Liittymistarjoukset Pyöräilyviikolla päätapahtumassa 7.5., Pyöräily kohtaa kulttuurin -tapahtumassa 8.5., Kiitos kun pyöräilet -tapahtumassa 10.5., Harju MTB:ssä 14.5. ja Kuvasuunnistuksessa 15.5.2016

Tule mukaan suomalaisen fillaroinnin edelläkävijöiden joukkoon! Liity JYPS-jäseneksi Pyöräilyviikolla päätapahtumassa la 7.5. klo 10:30–17, Pyöräily kohtaa kulttuurin -tapahtumassa su 8.5. klo 12–17, Kiitos kun pyöräilet -tapahtumassa ti 10.5. klo 7–10, Harju MTB:ssä la 14.5. klo 12–15 tai Kuvasuunnistuksessa su 15.5. klo 12–16!

Kun liityt jäseneksi näissä tapahtumissa, niin saat jäsenyyden ja Jyväskylän tai Keski-Suomen puuvillaisen tai teknisen I Cycle -paidan 25/35 eurolla (vähävaraiset/muut). Alle 18-vuotiaille jäsenyyden ja paidan hinta on 15 €. Maksun voit hoitaa maksukortilla tai käteisellä.

Normaalisti JYPS ry:n vuosittainen jäsenmaksu on aikuisilta 30 €, vähävaraisilta (esim. opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset; omantunnon mukaan) 20 € ja alle 18-vuotiailta 10 €. Puuvillaiset I Cycle -paidat maksavat jäsenille 10 € ja muille 15 € sekä tekniset paidat jäsenille 15 € ja muille 20 €.

Huomaathan, ettei kaikkia pdf-mainoksissa mainittuja paitavärejä ja -kokoja ole saatavilla tapahtumissa.

Tapahtumissa on ilmaiseksi jaossa Jyväskylän, Keski-Suomen, Jämsän ja Äänekosken I Cycle -tarroja. Tarroja voi kiinnittää esimerkiksi pyöriin.

JYPS on yhdistys kaikille, jotka käyttävät pyörää kulkuvälineenä tai harrastavat pyöräilyä. Yhdistykseen ovat tervetulleita niin satunnaiset kuin aktiiviset fillaristit. Jäsenenä saat etuja sekä tuet samalla pyöräilyä ja pyöräilyolojen kehittämistä. Yhdistykseen kuuluu tällä hetkellä lähemmäs 1000 jäsentä. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!