Simo Terävälle kortteliajon SM-hopeaa

Simo_kortteli_2016Keväällä ja alkukesästä vaivanneesta ylikunnosta toipuva Simo Terävä otti kortteliajosta SM-hopeaa sarjassa M18. Kortteliajo järjestettiin Ylöjärvellä sunnuntaina 21.8. erinomaisissa olosuhteissa. Kortteliajossa ajetaan lyhyttä rataa noin tunti ja sen jälkeen vielä tyypillisesti viisi lisäkierrosta. Rata on yleensä mutkikas ja mäkinen, joten kilpailulaji on mielenkiintoinen ja yleisö pystyy helposti seuraamaan kilpailun etenemistä.

Miehet 18 -sarjan voitti Jesse Uusiperhe (TuUL). Jesse karkasi muilta heti lähdön jälkeen ja pystyi pitämään tasaisella ajolla johdon maaliin saakka. Pääryhmä ajoi yhdessä noin 15 minuuttia, jonka jälkeen Simo siirtyi ryhmän johtoon ja teki irtioton, johon pääsivät mukaan Veli-Matti Koistinen (PeNo) ja Otto Mielikäinen (HyPy). Kolmikko ajoi vuorovedolla kilpailun loppuun saakka ja kasvatti tasaisesti eroa pääjoukkoon. Loppukirissä Simon ajaminen oli kolmikon vahvinta ja hopea tuli lopulta selvällä erolla Veli-Matti Koistiseen, joka sijoittui pronssille.

 ”Kilpailu oli kohtuullisen helppo. Aluksi oli pieniä hankaluuksia päästä vauhtiin, mutta kilpailun edetessä ajo alkoi tuntua paremmalta. Luotin omaan loppukiriin. SM-mitali tuntuu hienolta, kesällä on tullut suomenmestaruuskilpailuissa muutamia neljänsiä ja viidensiä sijoja, joten tähän tulokseen voi olla tyytyväinen.”

 

Maantielenkillä 3.8.2016 loukkaantunut toipumassa

Maantielenkillämme sattui 3.8. vakava kolari. Onnettomuudessa vaikeimmin loukkaantunut on nyt päässyt pois tehohoidosta. Toipuminen etenee tietojen mukaan hyvin, kuntoutumiseen kuitenkin menee aikaa.

Pyöräretkiä, kesäkauden päättäjäiset ja uusien jäsenten ilta 2 la 27.8.2016

Kesäkauden päättäjäiset ja vuoden toinen uusien jäsenten ilta pidetään seuran mökillä Vihtavuoressa lauantaina 27.8. klo 17–n. 24. Mökille mennään pääasiassa fillareilla retkityyppisesti.

Pyöräretket eli meno alkaen klo 12

Mökille mennään lähinnä useissa ohjatuissa pyöräretkiryhmissä. Ryhmien yhteislähtö on Aren aukiolta Kolmikulman edestä. Voit ajaa mökille ainakin retki-, hiekkatie- tai maastoryhmässä. Retkiryhmään voit osallistua millä tahansa kunnolla ja pyörällä. Lisätietoja ryhmistä Nimenhuudossa. Ylimääräiset tavarat kuljetetaan mökille autolla.

Iltapäivän aikana mökille on varmasti menossa muitakin autoja, joten kyytejä voi kysellä esim. Facebook-tapahtuman sivulla. Luonnollisesti mökille voi tulla omalla kyydillään mihin aikaan haluaa.

Kesäkauden päättäjäiset ja uusien jäsenten ilta 2 alkaen klo 17

Ohjelmassa on grillausta, ruokailemista, saunomista, uimista, pelailua, soutelua ja tutustumista toisiin seuralaisiin. Seura tarjoaa hieman syömistä ja juomista, mutta mukaan kannattaa ottaa myös omia eväitä ja juomia nyyttäriperiaatteella.

Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -paidat sekä seuravaatteet ovat tilaisuudessa myynnissä ja jaossa. Voit myös liittyä tapahtumassa jäseneksi.

Mitä mukaan?

Mökille kannattaa ottaa nyyttärieväiden lisäksi ainakin vaihtovaatteet, saunomisvälineet ja uikkarit!

Paluu

Mökiltä palataan kaupunkiin illan päätteeksi, myös aikaisempi paluu järjestyy. Pyörän saa halutessaan kuljetettua takaisin kaupunkiin autokyydillä. Muutama voi halutessaan jopa yöpyä mökillä.

Ilmoittautuminen ja kyydit

Ilmoittaudu mukaan Nimenhuudossa (pyöräilyryhmät mökille) tai Facebookissa (yleinen ilmoittautuminen tapahtumaan)! Ilmoitathan myös, jos sinulla on käytössäsi auto siirtymäkuljetuksiin! Jos et ennätä ilmoittautua, niin luonnollisesti paikalle voi saapua muutenkin.

Sekä uudet että vanhat jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita! Tule sinäkin mukaan!

Hallitus

Onnettomuus maantielenkillä 3.8.2016

Keskiviikon 3.8. maantiepyörälenkillämme tapahtui vakava kolari. Esimerkiksi Keskisuomalainen on uutisoinut onnettomuudesta useampaan kertaan.

Säännöllisen keskiviikkolenkin osallistujat oli jaettu ohjattuun hitaampaan ryhmään ja omatoimiseen nopeampaan ryhmään. Nopeassa ryhmässä yksi osallistuja kaatui ajauduttuaan pois päällysteeltä. Takana ajanut pyöräilijä törmäsi kaatuneeseen sekä lensi asfalttiin loukaten päänsä vakavasti. Päänsä loukannut on tällä hetkellä tehohoidossa. Toinen kaatunut selvisi lievillä vammoilla.

Maantiepyöräily on vauhdikas urheilulaji, joka vie toisinaan harrastajansa fyysisen ja henkisen suorituskyvyn rajoille. Maantiepyöräilyä harrastetaan yleisillä teillä, joilla haasteina ovat myös huonokuntoiset ajoradat ja muu teillä kulkeva liikenne. Ajaminen tiiviissä ryhmässä vaatii tarkkaavaisuutta, ja riskit ovat varovaisuudesta huolimatta olemassa.

Maantiepyöräily on kuitenkin turvallinen urheilumuoto. Maantiepyöräilijöitä koskevat onnettomuudet ovat Suomessa harvinaisia. JYPS:in maantietoiminnassa ei ole muutamaan vuosikymmeneen tapahtunut lääkintähenkilökuntaa vaatinutta onnettomuutta.

Harrastustoiminnassa ei pidä ottaa yhtään ylimääräistä riskiä ja yksikin onnettomuus on liikaa. Paneudumme tapahtuneen syihin ja selvitämme, miten voimme jatkossa estää tällaisia kolareita syntymästä ja kuinka voimme edelleen parantaa toimintamme turvallisuutta.

Pahoittelemme osaltamme tapahtunutta ja toivomme kolarissa loukkaantuneille ystävillemme paljon voimia ja mahdollisimman pikaista paranemista.

Toivomme myös, että loukkaantuneet saavat toipua rauhassa. Tiedotamme tilanteesta tarvittaessa lisää.

JYPS ry:n hallitus ja pyöräilynohjaajat

Lisätietoja

  • Hallituksen jäsen ja pyöräilynohjaaja Janne Laulainen, janne.laulainen (ät) gmail.com tai 040 842 6802.