Liity Nastajengiin! Nastat on! -kampanja 29.11–11.12.2016

Ajatko fillarilla talvisin ilman nastarenkaita? Oletko kokonaan pyöräilemättä talvisin? Älä enää! Liity sinäkin Nastajengiin ja fillaroi talvisin sujuvasti ja turvallisesti!

Kunnollisilla nastarenkailla voi pyöräillä talvisin lähestulkoon yhtä huolettomasti kuin kesällä kesärenkailla. Nastarenkaat lisäävät pitoa lumella ja jäällä erityisesti kiihdytyksissä, mutkissa ja jarrutuksissa.

Jos pyörääsi on saatavilla taittuvasivuisia nastarenkaita, niin kannattaa hankkia sellaiset. Taittuvakylkiset renkaat ovat jäykkäsivuisia keveämpiä, joten myös pyöräileminen niiden kanssa on kevyempää. Eturenkaaksi kannattaa valita yli 200-nastainen rengas, takana nastoja voi tarvittaessa olla hieman vähemmän. Halvimmissa renkaissa nastoja ei yleensä ole riittävästi, nastat eivät välttämättä ole laadukkaita ja renkaat ovat tuntumaltaan kovia. Kunnolliset nastarenkaat kestävät useita talvia. Tarvittaessa irronneiden nastojen tilalle voi lisätä uusia.

Osallistuminen kampanjaan

JYPS, Suomi Tyres ja Ride Cycle Store haastavat kaikki keskisuomalaiset mukaan kampanjaan 29.11–11.12.2016. Osallistuminen on helppoa: käytä nastarenkaita pyörässäsi kampanjan aikana!

Voit myös ilmoittaa osallistumisestasi ja haastaa kavereitasi mukaan Facebook-tapahtumassa. Tapahtumaan ilmoittautuneiden keskisuomalaisten kesken arvotaan kampanjan päätteeksi Suomi Tyresin nastarenkaat.

Myös kampanjan sivun Facebookissa jakaneiden keskisuomalaisten kesken arvotaan Suomi Tyresin nastarenkaat. Olethan mukana edistämässä nastaa talvifillarointia!

Jaa kokemuksesi ja kuvasi talvipyöräilystä hashtagilla #nastajengi.

Nastaa talvifillarointia! -talvipyöräilytempaus ja Nasta-ajo Jyväskylässä tiistaina 29.11.

Kampanja alkaa Nastaa talvifillarointia! -talvipyöräilytempauksella.

Klo 14–18 tapahtumassa Kauppakadun pihakatuosuudella (Kauppakatu 4, Jyväskylä) kerrotaan talvipyöräilystä, nastarenkaista, valoista, ajamisesta pihakadulla jne.

Klo 18 katutapahtuman pitopaikasta starttaa Nasta-ajo. Ohjattu kevytvauhtinen pyöräretki kestää noin puolitoista tuntia. Osallistuminen on ilmaista ja kaikille avointa. Varusteiksi tarvitaan fillari, nastarenkaat ja tietysti valot.

Ilmaisia nastarengasvaihtoja 29.11.

Ride Cycle Store ja Intersport Jyväskylä keskusta tarjoavat tiistaina 29.11. ilmaisen nastarenkaiden vaihtamisen. Käy liikkeissä kysymässä lisää!

Lisätietoja talvipyöräilystä

Lisää ohjeita nastaan talvifillarointiin löydät talvipyöräilysivultamme.

Yhteistyökumppanit

Mukana fillareita nastoittamassa ovat Suomi Tyres, Shimano Nordic, Ride Cycle Store, Liikennevirasto, Jyväskylän kaupunki, Laakkonen, Stark, Fenix-valaisimet ja Trimtex.

Läskit liikkeellä -tapahtuma lauantaina 3.12.2016 klo 13–16

JYPS ja Versona järjestävät Läskit liikkeellä -läskipyörätapahtuman Halssilan Hiihtomaassa lauantaina 3.12. Tapahtuma löytyy myös Facebookista. Tapahtuma on osa Global Fat Bike Daytä.

Läskipyörien koeajoa klo 13–14

Tapahtuma alkaa läskipyörien koeajotilaisuudella. Ainakin Versonan Felt-läskejä ja Polen Taiga on kokeiltavana. Myös JYPSin jäsenten omia läskipyöriä on paikalla ja voi mahdollisesti kauniisti kysymällä kokeilla.

Vähintään koeajotilaisuuden ajan Hiihtomaan grillikatoksella pidetään tulia sekä myydään pientä maksua vastaan nokipannukahvia, makkaraa ja nuotiolettuja.

Läskipyörälenkki klo 14–16

Koeajotilaisuuden perään ajetaan parin tunnin kevytvauhtinen läskipyörälenkki Halssilan maastoissa. Jos osallistujia on paljon, niin tarvittaessa lenkki voidaan ajaa kahdessa ryhmässä.

Lenkki ajetaan osin pimeässä, joten jos olet tulossa mukaan omalla pyörälläsi, niin ota mukaan tehokas ajovalo ja punainen takavalo.

Jos haluat vuokrata lenkille läskipyörän, niin varaa itsellesi Versonan Felt mieluiten Facebook-tapahtumassa tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen timo (ät) versona.fi. Vuokra on JYPSin jäsenille 20 € ja muille 25 €. (Mahdollista on myös vuokrata pyörä omatoimiselle lenkille koeajotilaisuuden ajaksi, vuokra on 10 € JYPSin jäsenille ja 15 € muille.) Pyörissä on tavalliset polkimet, joten jos haluat ajaa klossikengillä, niin ota omat polkimet mukaan.

Läskipyörälenkille toivotaan ilmoittautumista Nimenhuudossa.

Nastaa talvifillarointia! -talvipyöräilytempaus tiistaina 29.11.2016

Katutapahtuma Kauppakadun pihakadulla klo 14–18

Kerrotaan talvella pyöräilemisestä, nastarenkaista, valoista ja ajamisesta pihakadulla, jaetaan LähiTapiola Keski-Suomen lahjoittamia pyöränvaloja valottomille, pumpataan ilmaa renkaisiin jne.

Klo 15–18 voit antaa ammattilaisen ottaa itsestäsi ja fillaristasi Nastan valokuvan! Saat kuvan käyttöösi maksutta, kuvia myös julkaistaan somessa ja Jyväskylä Cycle Chicissä.

Tapahtuma pidetään pihakadulla Kauppakatu 4:n kohdalla.

Mukana ainakin JYPS, Jyväskylän kaupungin keskustan kehittämishanke, Sisä-Suomen poliisilaitoksen fillaripoliisit, JAPA ry, LastipyörälainaamoRide Cycle StoreVersona ja Jyväskylä Cycle Chic.

Nasta-ajo Kauppakadun pihakadulta klo 18

Nasta-ajolla fillaroidaan rauhalliseen tahtiin noin puolentoista tunnin lenkki Jyväsjärven ympäri. Osallistuminen on ilmaista ja kaikille avointa.

Laita valot ja nastarenkaat fillariin sekä tule mukaan!

Startti katutapahtuman pitopaikasta Kauppakatu 4:n kohdalta.

Nastat on! -kampanja 29.11.–11.12.

Tempaus aloittaa samalla Nastat on! -nastarengaskampanjan.

Facebook ja lisätietoja

Halutessasi voit ilmoittautua mukaan ja haastaa kavereitasikin osallistumaan Facebookissa.

Lisätietoja tarvittaessa: Teemu Tenhunen, pj (ät) jyps.fi, 041 544 2195.

Vuoden 2016 Valot on! -pyöränvalokampanjan voittajat

JYPS järjesti Valot on! -kampanjan 24.9.–16.10. Kampanjassa JYPS, Fenix-valaisimet, LähiTapiola Keski-Suomi ja Ride Cycle Store haastoivat kaikki keskisuomalaiset käyttämään valoja ja heijastimia pyörissään.

Kampanjan Facebook-tapahtumaan ilmoittautui 68 henkilöä ja tapahtuman sivun jakoi Facebook-seinällään 8 henkilöä. Tapahtuman mainoksen näki Facebookissa kaikkiaan yli 2000 ihmistä.

Tapahtumaan Facebookissa ilmoittautuneiden kesken arvottiin valoja seuraavasti:

  • Lezynen valo: Anu Mustonen
  • Lezynen valo: Milla Kyllönen
  • Fenixin valo: Teemu Peltonen
  • Fenixin valo: Marja Porkka
  • Fenixin valo: Laura Järvinen
  • Fenixin valo: Katri Ahlgren

Kampanjan sivun Facebookissa jakaneiden kesken arvottiin palkinnot seuraavasti:

  • Lezynen valo: Sanna Haikonen
  • Fenixin valo: Pauli Kujala
  • Fenixin valo: Sole Salmijärvi

Valot on! -kuvakisaan osallistuneiden kesken arvottiin palkinnot seuraavasti:

  • Lezynen valo: Jani Maukonen
  • Fenixin valo: Eija Karppola-Back
  • Fenixin valo: Leena Isosävi

Valot ovat noudettavissa Ride Cycle Storesta torstaista 3.11.  alkaen. Ilmoita osoitteeseen pj (ät) jyps.fi, jos valosi kaipaa esimerkiksi postilähetystä Jyväskylän ulkopuolelle!

Kiitos kaikille kampanjaan osallistuneille, yhteistyökumppaneille Fenix-valaisimille, LähiTapiola Keski-Suomelle, Ride Cycle Storelle, Liikennevirastolle, Jyväskylän kaupungille, Laakkoselle, Starkille ja Trimtexille sekä graafisen ilmeen luojalle Juho Jäppiselle. Valoisaa pyöräilytalvea kaikille!

Ehdota kauden 2016 päättäjäisissä palkittavia jäseniä

Vuoden 2016 ansioituneimmat jäsenet palkitaan syyskokouksessa, kauden päättäjäisissä ja pikkujouluissa 2.12.2016.

Ehdota palkittavia nettilomakkeella viimeistään sunnuntaina 27.11.!

Aiemmin palkittuja

Vastaa jäsenkyselyyn 25.11.2016 mennessä

Mitä mieltä olet yhdistyksestämme ja miten kehittäisit toimintaamme? Nyt voit jälleen vaikuttaa vastaamalla vuosittaiseen kyselyyn! Kyselyyn voivat vastata sekä jäsenet että muuten yhdistystä tuntevat.

Vastaaminen vie aikaa noin 10–15 minuuttia. Kaikkiin kysymyksiin ei ole pakko vastata.

Kyselyyn vastanneiden ja nimensä ilmoittaneiden kesken arvotaan 3 kpl seuravaatteita. Voittaneet voivat valita itselleen joko otsapannan, putkihuivin tai pyöräilysukat. Halutessaan kyselyyn voi vastata myös anonyymisti.

Vastausaikaa on perjantaihin 25.11.2016!

Kyselyn tulokset julkaistaan syyskokouksessa 2.12. ja nettisivuilla. Tulokset vaikuttavat myös vuoden 2017 toimintasuunnitelman ja budjetin laadintaan. Kyselyn vastaukset menevät tiedoksi yhdistyksen toimihenkilöille ja ohjaajille.

Kyselyyn voit vastata täällä!