Jyväskylän yliopiston 20. pyöränhuoltotapahtuma la 8.4.2017 klo 12–16

JYPS järjestää yhdessä Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan ja Jyväskylän yliopiston kanssa perinteisen ja huippusuositun yliopiston pyöränhuoltotapahtuman. Tapahtuma pidetään yliopiston Liikunta-rakennuksen edustalla (Keskussairaalantie 4).

Tapahtumassa JYPS-mekaanikot huoltavat opiskelijoiden pyöriä 2 euron maksua ja vaihdettavien osien hintaa vastaan. Tyypillisimmät huollot ovat pyörän kunnon tarkistaminen, vaihteiden ja jarrujen säätäminen, ilman pumppaaminen renkaisiin, ketjun öljyäminen sekä sisäkumien, renkaiden, jarrupalojen ja vaijerien vaihtaminen. Tapahtumassa on jaossa ilmaiseksi heijastinnauhaa, I Cycle JKL -tarroja sekä myynnissä I Cycle JKL -paitoja.

Tapahtumaan voivat osallistua Jyväskylän yliopiston opiskelijat ja henkilökuntaan kuuluvat. Kaikille avoin huoltotapahtuma järjestetään Pyöräilyviikon päätapahtuman yhteydessä Jyväskylän kävelykadulla lauantaina 6.5.

Kuvia viime vuoden tapahtumasta löytyy täältä. Halutessasi voit ilmoittautua ja haastaa kavereitasi mukaan Facebook-tapahtumassa. Mekaanikot voivat ilmoittautua Nimenhuudossa.

Tervetuloa!

Kevätkokous torstaina 27.4.2017 klo 18

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään torstaina 27.4. klo 18–n. 20 Kansalaistoiminnankeskus Mataran salissa Matara B (Matarankatu 6, Jyväskylä).

Kokouksessa päätetään vuoden 2016 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen hyväksymisestä sekä vastuuvapauden myöntämisestä asianosaisille. Esityslistan pohjaversio löytyy säännöistä.

Kokouksen jälkeen infotaan vapaamuotoisesti kevään ja kesän toiminnasta, mm. Pyöräilyviikosta.

Kahvitarjoilu. Tervetuloa! Tilaisuuteen voi halutessaan ilmoittautua Nimenhuudossa tai Facebookissa.

Yhteistilaus Ortliebin, Tubuksen ja Racktimen tuotteista 2017

Saksalainen Ortlieb valmistaa huippulaadukkaita vesitiiviitä pyörälaukkuja ja muita varusteita. Ortliebin tuotteita voi käyttää pyöräretkillä, työmatkoilla tai vaikkapa kaupassa asioidessa. Ortliebin tuotteilla on viiden vuoden takuu.

Yhdistyksen jäsenillä on aiempien vuosien tapaan mahdollisuus tilata Ortliebin tuotteita suoraan maahantuojalta peräti 25 prosentin alennuksella. Listaus tuotteista ja niiden ovh-hinnoista löytyy täältä.

Samassa yhteydessä on mahdollista hankkia maahantuojan varastossa olevia Tubuksen ja Racktimen tavaratelineitä ja muita tarvikkeita. Näistä tuotteista on luvassa 20 prosentin alennus.

Tee tilauksesi sunnuntaihin 19.3. mennessä nettilomakkeella! Tuotteiden pitäisi olla Jyväskylässä maaliskuun aikana.

Fillariakatemian ohjaajaksi kesällä 2017

Etsimme kesälle 2017 ohjaajia lasten ja nuorten pyöräilyn harrastusryhmiin. Järjestämme toimintaa 3–16-vuotiaille touko-syyskuussa: www.jyps.fi/fillariakatemia. Työ soveltuu esim. liikunnan tai muun ohjausalan opiskelijalle tai liikunnan alan ammattilaiselle. Toivomme Sinulta innostusta oppia uutta pyöräilyn ohjaamisesta, kokemusta lasten ryhmien vetämisestä, hyvää ja rentoa asennetta sekä täysi-ikäisyyttä. Kokemus pyöräilyn ohjaamisesta ei ole pakollista, mutta monipuolinen pyöräilytausta helpottaa oppimista ja BikeTrial-ryhmässä kokemus lajista. Kevään aikana järjestämme koulutusta uusille ohjaajille.

Tarjoamme Sinulle:
– Pyöräilynohjaajan pätevyys (koulutus 11.–12.3. ja 1.–2.4., www.jyps.fi/ohjaajakoulutus)
– Ohjaustunteja joustavasti 1–3 h viikossa
– Työkorvaus 20–35 € / ohjauskerta
– Supermukava ohjaustiimi tukenasi

Otathan yhteyttä pian! Vapaamuotoiset hakemukset ja CV sähköpostitse 3.3.2017 mennessä.
Lisätiedot: Kaisa Peltonen, kaisa.peltonen@jyps.fi, 040 778 0541

JYPSille Äänekosken Vuoden urheiluteko 2016 -palkinto

Äänekosken kaupunki on myöntänyt JYPS Äänekoskelle Vuoden urheiluteko 2016 -palkinnon. Palkinto myönnettiin Äänekosken Äänemäen maastopyöräreittien rakentamisesta ja käyttöönotosta kesällä 2016.

Äänemäen maastopyöräreitistö suunniteltiin ja rakennettiin lähes täysin talkootyönä. Reitistö on ollut ahkerassa käytössä ja siitä on saatu paljon hyvää palautetta. Reitistöstä voit lukea lisää täältä.

Palkinto luovutettiin JYPS Äänekosken vetäjälle Tommi Terävälle Äänekosken urheilu- ja kulttuurigaalassa 9.2.2017.

 

 

 

Muistutus Nevakadun katusuunnitelmasta

Jätimme muistutuksen Nevakadun katusuunnitelmasta. Kiinnitimme huomiota erityisesti yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän leveyteen, yhdistetyn väylän toispuolisuuteen sekä risteyksen kaarresäteiden loivuuteen. Kiitimme suunnitelmaa siitä, että risteysalueilla on käytetty asfalttiluiskaa kanttikiven sijaan ja Rahkaraitti on avattu pyöräilylle.

Voit lukea muistutuksemme täältä!

Hätäensiapu- ja EA1-kurssit huhti-toukokuussa 2017

Järjestämme melontaseura Melanvilauttajien kanssa kaksi ensiapukurssia. SPR:n kouluttajien vetämät kurssit on räätälöity ulkoilu- ja luonto-olosuhdepainotteisiksi.

Kurssit on tarkoitettu erityisesti yhdistysten ohjaajille ja ohjaajakoulutettaville. Voimassaoleva EA1- tai EA2-todistus on ohjaajilla välttämätön. Jos ohjaajalla on voimassaoleva EA1- tai EA2-todistus, niin hän voi osallistua hätäensiapukurssille – kurssilla voi päivittää ensiapuvalmiuttaan ja saada EA-todistukselleen lisäaikaa. Jos ohjaajalla ei ole EA1- tai EA2-todistusta, niin hänen pitää osallistua EA1-kurssille. Molemmat kurssit ovat ohjaajille ilmaisia.

Muita kuin ohjaajia otetaan kursseille, jos ja kun paikkoja jää vapaiksi. EA1-kurssi on avoin kaikille, myös muille kuin jäsenille.

Hätäensiapukurssi 6.4.

4-tuntinen hätäensiapukurssi antaa ensiavun perustiedot. Jos kurssille osallistuu ilman voimassaolevaa EA-todistusta, niin kurssilta saa 3 vuotta voimassaolevan hätäensiaputodistuksen. Kurssilla voi myös päivittää omaa ensiapuvalmiuttaan ja -todistustaan. Jos osallistujalla on voimassaoleva EA1- tai EA2-todistus, niin hätäensiapukurssin käymisellä saa todistukselle 3 vuotta lisäaikaa. Lisäaika on mahdollista saada kerran, tämän jälkeen on käytävä EA1 tai EA2 uudelleen.

Kurssi maksaa muille kuin ohjaajille 40 € (normaalihinta 62 €). Kurssi on avoin vain JYPSin ja MeVin jäsenille.

Kurssi pidetään torstaina 6.4. klo 17–21 SPR:n tiloissa Jyväskylän Tourulassa (Ailakinkatu 5).

Ilmoittaudu kurssille täällä!

Ensiapu 1 -kurssi 24. ja 27.4. sekä 2. ja 4.5.

16-tuntinen Ensiapu 1 -kurssi antaa perustiedot ja taidot auttaa hätätilanteessa sekä tavallisimmissa sairaus- ja onnettomuustilanteissa. Kurssilta saa kolme vuotta voimassa olevan Ensiapu 1 -todistuksen.

JYPSin ja MeVin jäsenille kurssi maksaa 70 € sekä muille 90 € (normaalihinta 97 €).

Kurssi pidetään maanantaina 24.4. ja torstaina 27.4. sekä tiistaina 2.5.  ja torstaina 4.5. klo 17:30–20:30 SPR:n tiloissa Jyväskylän Tourulassa (Ailakinkatu 5).

Ilmoittaudu kurssille täällä!

Valtakunnallinen pyöräilynohjaajakoulutus huhtikuussa 2017 Jyväskylässä

Suomen Pyöräilynohjaajat, Suomen Pyöräilyunioni ja JYPS järjestävät valtakunnallisen pyöräilynohjaajakoulutuksen keväällä 2017. Noin 50-tuntisen koulutuksen kontaktijaksot ovat Jyväskylässä lauantaista sunnuntaihin 1.–2.4. ja 29.–30.4.

Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujalle tiedot ja osaaminen, jotta tämä voi omatoimisesti järjestää ja ohjata perustasoisia aloittelijoiden ja harrastajien lenkkejä, retkiä sekä muita pyöräilytapahtumia. Kurssi antaa valmiuksia myös lasten ja nuorten ohjaamiseen. Koulutuksessa pääpaino on liikenne-, kunto- ja retkipyöräilyn hallitsemisessa ja opettamisessa. Kurssi on pyöräilyn ohjaajien koulutusjärjestelmän tason 2 mukainen.

Koulutus on tarkoitettu pyöräilytoimintaa yhdistyksissä, yrityksissä ja muissa organisaatioissa vetäville sekä muille pyöräilyn ohjaamisesta kiinnostuneille. Koulutukseen voivat osallistua kaikki täysi-ikäiset, jotka ovat harrastaneet pyöräilyä vähintään vuoden.

Koulutuksen käyneillä on oikeus käyttää pyöräilynohjaaja-titteliä toiminnassaan. Ensiapu 1 -kurssi on oltava käytynä ennen ohjaajaksi rekisteröimistä.

Koulutuksen osallistumismaksu on 180 €. Suomen Pyöräilynohjaajien yhteisöjäsenet ja JYPSin jäsenet saavat koulutuksesta 20 euron alennuksen. Koulutus on ilmainen niille JYPS-jäsenille, jotka jatkossa sitoutuvat vetämään yhdistyksen lenkkejä ja retkiä.

Lisätietoja koulutuksesta löytyy Suomen Pyöräilynohjaajien sivuilta. Tervetuloa mukaan!