Muistutus Ihantolantien katusuunnitelmasta

Jätimme muistutuksen Ihantolantien katusuunnitelmasta. Kiinnitimme huomiota erityisesti pyöräpysäköinnin määrään, Ihantolantien nopeusrajoitukseen sekä Ihantolantien ja Pitkäkadun risteysjärjestelyihin.

Arviomme mukaan suunnitelmassa esitettyihin kahteen Ihantolantien pyöräparkkiin mahtuisi korkeintaan noin 40 pyörää, joka on aivan liian vähän kun otetaan huomioon Harjun stadionin sijaitseminen Ihantolantien varrella ja alueen nykyinen pyöräpysäköintitilanne. Esitimme pyöräpaikkojen merkittävää lisäämistä ja parkkien kattamista sekä korostimme runkolukittavien telineiden tärkeyttä.

Ihantolantielle sekä Ihantolantien ja Pitkäkadun risteysjärjestelyihin esitimme useita turvallisuutta parantavia muutoksia. Ihantolantien nopeusrajoitusta voisi alentaa, Ihantolantielle suunnitellun yhdistetyn jalkakäytävän ja pyörätien muuttaa jalkakäytäväksi sekä Pitkäkadun suuntaista pyörätietä suoristaa.

Voit lukea muistutuksemme täältä!

Jyväskylään lisää rakkautta pyörätelineillä

JYPS ja Jyväskylän kaupunki järjestävät kevään aikana Rakkaus-pyörätelinekampanjan. Kampanjassa Jyväskylään hankitaan punaisia sydämenmallisia Lovehoop-pyörätelineitä. Telineet kiinnitetään kaupungin eri puolille valo- ja muihin pylväisiin. Telineet tarjoavat pyörälle tukea ja runkolukitusmahdollisuuden. Telineet myös tuovat kaupunkiin omaleimaista ilmettä ja ilahduttavat ohikulkijoita.

Sponssaa Rakkaus-pyöräteline Jyväskylään!

Kaupunki hankkii erän Rakkaus-telineitä. Haluatko sinä tai haluaako yrityksenne hankkia tai sponsoroida Jyväskylään lisää telineitä? Mahdollista on tilata telineitä yrityksen omalle pihalle tai sponsoroida niitä asennettavaksi julkiseen tilaan.

Sponsoroituja telineitä voidaan sijoittaa yrityksen toimipisteen lähelle, jos löytyy sopiva paikka. Telineitä voidaan sijoittaa esimerkiksi puistoalueiden reunalle tai pyöräväylien varteen kohtiin, joissa ne eivät haittaa liikkumista tai auraamista.

Telineiden sponsoreita mainostetaan nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Jos teitä kiinnostaa Rakkauden lisääminen Jyväskylään, niin ottakaa yhteyttä 4.6. mennessä! Yksi teline maksaa noin 350 €.

Lisätietoja

Puheenjohtaja Teemu Tenhunen, pj (ät) jyps.fi tai 041 544 2195.

Jäsenkampanja 2017

Jäsenkampanjassa kisaillaan leikkimielisesti siitä, kuinka monta uutta jäsentä saat houkuteltua mukaan seuran toimintaan. Vuonna 2016 seuraan liittyi jäsenkampanjan kautta 49 uutta jäsentä (2015: 70 kpl, 2014: 46 kpl, 2013: 58 kpl, 2012: 38 kpl). Jäsenkampanja starttaa heti vuoden alusta. Houkuttele siis ystäväsi, tuttavasi ja puolituttusikin seuran jäseneksi mukaan niin pyöräilemään kuin edistämään pyöräilyä!

Jäsenkampanjan tulokset julkistetaan syyskauden päättäjäisissä. Tuttuun tapaan eniten uusia jäseniä suositelleet palkitaan lahjakortein urheiluhieroja Esa Honkoselle!

Jäsenkampanjaan osallistuminen on helppoa. Kun uusi jäsen kirjoittaa houkuttelijansa nimen liittymislomakkeen jäsenyyden suosittelija -kohtaan, niin houkuttelija on mukana kisassa! Kaveria voit pyytää jäseneksi joko omatoimisesti tai lähettämällä täältä löytyvän jäsenhaasteen!

Jäsenkampanjan tilannetta seurataan koko kauden ajan jäsenkampanjan sivuilla. Onnea kisaan!

Pyöräilykoulutusten superviikonloppu 20.–21.5.2017

Jyväskylässä järjestetään saman viikonlopun aikana kaksi koulutusta: lauantaina 20.5. Pyöräilyn ohjaamisen startti ja sunnuntaina 21.5. Lapset ja nuoret pyöräilemään -koulutus. Koulutuksen järjestävät yhteistyössä Jyväskylän Pyöräilyseura ry, Suomen Pyöräilynohjaajat ry ja Suomen Pyöräilyunioni ry.

Voit osallistua jompaan kumpaan koulutukseen tai molempiin.

PYÖRÄILYN OHJAAMISEN STARTTI lauantaina 20.5.2017 klo 12–17

Pyöräilyn ohjaamisen startti -koulutusten (taso 1) tavoitteena on kouluttaa erityisesti avustavia ohjaajia pienimuotoisiin kaupunkiajoihin, lenkeille, retkille ja muihin pyöräilytapahtumiin. Koulutukset antavat myös valmiuksia osallistua myöhemmin varsinaisille ohjaajakursseille. Startin käyminen ei kuitenkaan ole pakollista seuraaville tasoille osallistumiseksi. Koulutukset ovat avoimia 18 vuotta täyttäneille. Koulutus koostuu seuraavista osa-alueista:

– ryhmän ohjaamisen perusteet
– keskeiset toimintatavat lenkeillä, retkillä ja muissa tapahtumissa
– olennaisimmat pyöräilyyn liittyvät liikennesäännöt ja liikenteessä kulkemisen
– olennaisimmat seikat pyöräilytapahtumien järjestämisen – urvallisuudesta, mm. vastuista, vakuutuksista ja lainsäädännöstä
– välttämättömimmät EA-taidot ja pyöränhuoltotoimet.

LAPSET JA NUORET PYÖRÄILEMÄÄN -KOULUTUS sunnuntaina 21.5.2017 klo 12–17

Lapset ja nuoret pyöräilemään -koulutuksessa käsitellään lasten ja nuorten pyöräilyn ohjaamisen perusteita. Koulutus on suunnattu lasten toiminnasta kiinnostuneille pyöräilynohjaajille, apuohjaajille, valmentajille sekä koulujen ja päiväkotien opettajille. Koulutuksessa perehdytään lasten ja nuorten ohjaamisen erityiskysymyksiin sekä monipuolisen, innostavan ja turvallisen harrastustoiminnan järjestämiseen pyöräilyseuroissa tai kouluissa. Koulutus koostuu luennoista, keskusteluista ja käytännön harjoituksia ulkona asfalttikentällä.

Lasten ja nuorten ohjaamisen koulutus toimii täydentävänä osana valtakunnallista pyöräilynohjaajakoulutusta tai erillisenä koulutuksena aiheesta kiinnostuneille. Koulutuksen sisällöt:

– lasten ja nuorten pyöräilyn ohjaamisen perusteet
– monipuoliset harjoitteet harrasteryhmissä, kouluissa ja trialissa
– turvallisuus ja ea-taidot
– lasten ja nuorten valmennuksen perusteet

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen:

Paikka:
Kansalaistoiminnankeskus Matara (Matarankatu 6, Jyväskylä).

Osallistumismaksu:
Lauantai TAI sunnuntai 50 € / SuPon jäsenille 40 €
Lauantai JA sunnuntai 80 € / SuPon jäsenille 70 €

Koulutukset ovat ilmaisia niille JYPS ry:n jäsenille, jotka sitoutuvat vähintään apuohjaamaan toiminnassa. Suosittelemme voimakkaasti sitä, että yhdistykset tms. maksavat jäsentensä osallistumismaksun.

Varusteet:
Osallistujilla tulee olla lauantain 20.5. koulutuksessa mukana oma pyörä ja kypärä. Sunnuntain 21.5. koulutuksessa oma pyörä ei ole pakollinen, mutta pääset kokeilemaan harjoitteita paremmin. Otathan mukaan säänmukaiset varusteet. Osallistujia ei ole vakuutettu.

Ilmoittautuminen:
Ilmoittautuminen koulutuksiin tapahtuu samalla sähköisellä lomakkeella perjantaihin 12.5. mennessä sähköisellä lomakkeella.  Koulutus toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 5 hlö per koulutus. Saat sähköpostiisi koulutuksen vahvistuksen, maksutiedot ja lisätietoa koulutuksesta viimeistään viikon 19 lopussa.

Lisätiedot: Kaisa Peltonen, kaisa.peltonen (ät) jyps.fi, 040 778 0541

JYPS haastaa kuntavaaliehdokkaat edistämään pyöräilyolosuhteita

Huhtikuun kuntavaaleissa valitaan neljäksi vuodeksi valtuutetut, jotka vaikuttavat pyöräilyn olosuhteisiin Jyväskylässä ja Keski-Suomessa. JYPS toivoo, että valtuustoihin ja lautakuntiin äänestetään pyöräilyn edistämiseen sitoutuneita päättäjiä. Olemme asettaneet ehdokkaiden allekirjoitettavaksi vaaliteesit, 5 Jyväskylän ehdokkaille ja 5 muualle Keski-Suomeen.

Pyöräily on liikennemuoto, jonka osuutta kuntien sisäisistä matkoista voidaan ja kannattaa merkittävästi lisätä. Pyörällä kulkeminen esimerkiksi parantaa ihmisten terveyttä, vähentää melua ja säästää tilaa. Erityisesti taajamissa ja kaupungeissa pyörää voi näppärästi käyttää paikasta toiseen siirtymiseen sekä ihmisten ja tavaroiden kuljettamiseen.

Pyöräilyolosuhteiden edistäminen on kunnille erittäin kannattavaa. Helsingissä tehdyn tutkimuksen perusteella yksi pyöräilyyn investoitu euro tuo yhteiskunnalle takaisin jopa 8 €. WHO:n mukaan jokainen uusi pyörällä liikkuva säästää yhteiskunnan terveysmenoja 0,7 € ajettua kilometriä kohden. Näin pyöräilyyn sijoitettu raha ei ole menoerä vaan investointi terveellisempään ja viihtyisämpään kuntaan – sekä myös kulujen vähentämiseen. Kansainväliset kokemukset osoittavat, että kävely- ja pyöräilyvaltaiset alueet menestyvät.

Jyväskylä

Jyväskylässä pyöräilyolosuhteiden parantamisen lähtökohtana tulee olla vuonna 2016 hyväksytty pyöräilynedistämisohjelma. Ohjelmassa tavoitellaan pyöräilyn osuuden kaksinkertaistamista kaupungin sisäisistä matkoista nykyisestä 13 prosentista 25 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä. Ohjelman esittämistä keinoista ensiapu- ja kuntoutuspaketit on päätetty toteuttaa. Myös huippukuntoon-paketti pitää toteuttaa, muuten 25 prosentin kulkutapaosuutta ei saavuteta.

Pyöräilyn kulkutapaosuuden kaksinkertaistaminen toisi Jyväskylälle merkittäviä hyötyjä. Pelkästään terveyshyödyt olisivat WHO:n HEAT-laskurin mukaan 10 vuoden aikana noin 40 miljoonaa euroa.

Jyväskylässä tulee vaalikaudella toteuttaa ainakin seuraavat toimenpiteet:

1. Vauhtia baanaverkoston toteuttamiseen

Baanat ovat suoria ja nopeita pyöräilyn pääväyliä, jotka mahdollistavat sujuvan liikkumisen kaupunginosien välillä. Pyöräilynedistämisohjelmassa esitetään 9 baanan toteuttamista. Erityisesti Kankaan baana ja siihen liittyvä silta Tourujoen yli pitää toteuttaa nopeasti.

2. Kilpisen siltaa on jatkettava Hannikaisenkadun yli

Reitti Kuokkalasta keskustaan on yksi pyöräilyn pääväylistä ja sen tulee olla mahdollisimman sujuva. Nykyisin Hannikaisenkadun ylitys on hidas ja vaarallinen spiraaliramppeineen. Kilpisen sillan jatkaminen Hannikaisenkadun yli parantaisi reittiä merkittävästi.

3. Pyöräpysäköintiä on kehitettävä

Keskustan alueella ja julkisten rakennusten edustoilla on jatkuvasti enemmän pysäköityjä pyöriä kuin telinepaikkoja. Pyöräpysäköinnin määrää ja laatua on lisättävä merkittävästi. Pikaista parannusta tilanteeseen kaivataan erityisesti Kompassin ympäristössä, Matkakeskuksella, kaupunginkirjastolla, kouluilla sekä liikuntapaikoilla.

4. Jalankulku on eroteltava pyöräilystä

Esimerkiksi Liikenneviraston ohjeen mukaan kävely ja pyöräily tulee erotella toisistaan keskustassa ja pääväylillä. Näiden erilaisten liikennemuotojen erotteleminen tekee kaikkien liikkumisesta selkeämpää ja turvallisempaa.

5. Pyöräväylien laatua ja kuntoa on parannettava

Hyvät sekä laadukkaasti hoidetut pyöräväylät lisäävät pyöräilyn suosiota. Väylien sujuvuuteen ja johdonmukaisuuteen on kiinnitettävä nykyistä enemmän huomiota. Hyvillä pyöräväylillä ei ole reunakiveyksiä, sivusiirtymiä tai epätasaisuutta. Talvikunnossapitoon tulee panostaa ja merkittävimpien pyöräilyn pääväylien talvikunnossapidon tulee olla priorisoitua.

Jyväskylän teesien allekirjoittaminen ja allekirjoittaneet

Jyväskylässä ehdolla olevien teesit voi allekirjoittaa ja niiden allekirjoittajat katsoa täällä!

Keski-Suomi

Valtakunnallisen henkilöliikennetutkimuksen pyöräilyanalyysin ja Jyseli 2009 -tutkimuksen perusteella voidaan päätellä, että Keski-Suomessa pyöräilyn osuus kuntien sisäisistä matkoista on noin 5–10 %. 1–5 kilometrin matkoilla pyöräilyn kulkutapaosuus on suurin ja niillä on myös merkittävin potentiaali lisätä pyöräliikennettä. Noin 60 % kotimaan matkoista on alle 5 kilometrin mittaisia. Hollannissa pyöräilyn kulkutapaosuus on 34 % alle 7,5 kilometrin matkoilla ja 15 % 7,5–15 kilometrin matkoilla.

Tehokkailla toimilla pyöräilyn kulkutapaosuus Keski-Suomen kunnissa voitaisiin melko helposti vähintään kaksinkertaistaa. Monissa kunnissa etäisyydet erityisesti taajamissa soveltuvat erinomaisesti pyörällä kulkemiseen.

Keski-Suomessa tulee vaalikaudella toteuttaa ainakin seuraavat toimenpiteet:

1. Kuntien on sitouduttava Keski-Suomen pyöräilynedistämisohjelmaan

Keski-Suomen liitto on aloittamassa Suomen ensimmäisen maakunnallisen pyöräilynedistämisohjelman laadintaa. Kuntien on sitouduttava ohjelman laadintaan ja siinä esitettyjen tavoitteiden toteuttamiseen.

2. Keskeisten taajamien välille on toteutettava hyvät pyöräily-yhteydet

Kuntien on ELY-keskuksen kanssa varmistettava, että keskeisten, lähekkäin sijaitsevien taajamien välille toteutetaan suorat, johdonmukaiset ja kunnolla viitoitetut pyöräily-yhteydet. Reitit voivat kulkea pyöräteillä sekä vähäliikenteisillä kaduilla myös pyöräkaistoilla ja ajoradoilla. Keskeisiä reittejä ovat esimerkiksi Jämsä–Jämsänkoski, Suolahti–Äänekoski, Laukaa–Jyväskylä, Muurame–Jyväskylä, Muurame–Säynätsalo ja Hankasalmi–Hankasalmen asema.

3. Pyöräily ja pyöräpysäköinti on otettava huomioon kaavoituksessa ja alueiden suunnittelussa

Tiiviit taajamarakenteet sekä kattava ja johdonmukainen pyöräväyläverkko lisäävät pyöräilyä. Monin paikoin kävely- ja pyöräväyliä voi toteuttaa ajoratoja suorempina. Julkisten rakennusten luokse tulee varata riittävästi pyöräparkkitilaa. Yksityisiä tulee ohjata kaavoissa ja rakennusmääräyksissä riittävien ja laadukkaiden pyöräpysäköintitilojen toteuttamiseen.  

4. Pyöräteiden kuntoa on parannettava

Kuntien on yhdessä ELY-keskuksen kanssa parannettava pyöräteiden kuntoa. Pyöräteillä on esimerkiksi huonoa asfalttia, reunakiveyksiä, sivusiirtymiä ja vaarallisia alikulkuja. Opastusta ei ole juuri lainkaan. Pyörätie-liikennemerkkejä puuttuu monin paikoin.

5. Pyörämatkailua on edistettävä

Keski-Suomessa on hyvät mahdollisuudet lisätä pyörämatkailua, esimerkiksi retki- ja maastopyöräilyä. Pyörämatkailua voidaan edistää muun muassa opastamalla ja toteuttamalla reittejä sekä pyöräilyä tukevilla majoitus- ja vuokrauspalveluilla.

Keski-Suomen teesien allekirjoittaminen ja allekirjoittaneet

Muualla Keski-Suomessa kuin Jyväskylässä ehdolla olevien teesit voi allekirjoittaa ja niiden allekirjoittajat katsoa täällä!

Keski-Suomi pyöräilee -hankkeelle liikkumisen ohjauksen valtionapua 2017

Haimme Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n kanssa Liikennevirastolta liikkumisen ohjauksen valtionapua. Tukea haettiin yhteishankkeelle Kohti arkiviisasta liikkumista Keski-Suomessa 1.1.–31.12.2017. Meidän hankeosiomme nimi on Keski-Suomi pyöräilee.

Liikennevirasto on päättänyt myöntää Keski-Suomi pyöräilee -hankkeelle tukea 39 000 €. Kaikkea haettua tukea ei saatu. Paikallisen rahoituksen kanssa hankkeen kustannukset ovat alustavasti noin 60 000 euroa.

Keski-Suomi pyöräilee -hankkeeseen on koottu ja kehitetty suuri osa pyöräilyä markkinoivasta ja edistävästä toiminnastamme. Hankesuunnitelmaan oli kirjattu seuraavat toimenpiteet:

  • maakunnalliseen pyöräilynedistämisohjelmaan liittyvä Keski-Suomi pyöräilee -kiertue
  • maakunnallinen We Cycle Keski-Suomi -kampanja
  • Rakkaus-pyörätelinekampanjan organisointi Jyväskylässä
  • Jyväskylän Seppälän suunnan pyöräbaanan ja Ritopohjantien pyörätien markkinointiin osallistuminen
  • pyöräilykiertue Jyväskylän päiväkodeilla
  • ammattiautoilijoiden ja liikenneopettajien kouluttamista pyörällä liikkuvien huomioon ottamiseen
  • neuvontatilaisuuksia pyöräväylillä, katuajokoulutuksia ja opastusvideoita
  • katuajokoulutusten ohjaajakurssin suunnittelu ja järjestäminen
  • Kyllä pyörille, Valot on! ja muita kampanjoita
  • Jyväskylän seudun Pyöräilyviikon järjestämistä 6.–14.5.2017
  • pyöräilyn esittely- ja huoltotapahtumia
  • yhteensä 100:n pyöräilytapahtuman järjestäminen JAPAn kanssa vuoden aikana
  • We Cycle Finland -kampanjan jatkaminen.

Valtionapua ei saatu haetusti, joten kaikkea suunniteltua toimintaa ei järjestetä. Lisäksi Liikennevirasto rajasi katuajokoulutukset tuen ulkopuolelle.

Lisätietoja: Teemu Tenhunen, pj (ät) jyps.fi, 041 544 2195.