Kesäkauden avajaiset, uusien jäsenten ilta ja pyöräretkiä la 3.6.2017

Kesäkauden avajaiset ja uusien jäsenten ilta pidetään yhdistyksen mökillä Vihtavuoressa lauantaina 3.6. Mökille mennään pääasiassa pyörillä retkityyppisesti.

Kesäkauden avajaiset ja uusien jäsenten ilta klo 17–23

Tarkoitus on viettää mukavaa alkukesän iltaa yhdessä. Ohjelmassa on vapaamuotoisesti grillausta, ruokailemista, saunomista, uimista, pelailua ja tutustumista toisiin seuralaisiin. Seura tarjoaa jonkun verran syömistä ja juomista, mutta mukaan kannattaa ottaa omia eväitä nyyttärityyliin.

Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -paidat sekä varastosta löytyvät seuravaatteet ovat tilaisuudessa myynnissä. Voit myös liittyä kesäkauden avajaisissa seuraan! Jos liityt tapahtumassa jäseneksi, niin saat jäsenyyden ja I Cycle -paidan hintaan 15/25/35 € (alle 18-vuotiaat, vähävaraiset, muut)!

Meno eli pyöräretket alkaen klo 12

Mökille lähdetään pyörillä Aren aukiolta Kolmikulman edestä klo 12. Voit ajaa mökille ainakin retki- tai maastoryhmässä. Retkiryhmä ajaa alustavasti noin 4 tuntia ja 60 km sekä maastoryhmä ajoporukasta riippuen noin 4–6 tuntia ja 30–70 km. Ylimääräiset tavarat kuljetaan Arelta mökille autolla.

Iltapäivän aikana mökille on varmasti menossa autoja, joten kyytejä voi kysellä esim. Facebook-tapahtumassa. Luonnollisesti mökille voi tulla omalla kyydillään mihin aikaan haluaa.

Paluu

Mökiltä palataan kaupunkiin illan päätteeksi tai omien aikataulujen mukaan. Kaupunkiin voi palata joko fillarilla tai autokyydillä. Kyytejä on varmasti illan mittaan tarjolla useita. Pyöränkin saa halutessaan kuljetettua takaisin kaupunkiin autokyydillä.

Mitä mukaan?

Mökille kannattaa ottaa nyyttärieväiden lisäksi ainakin vaihtovaatteet, saunomisvälineet, uikkarit ja rentoa kesämieltä!

Ilmoittautuminen ja kyytien tarjoaminen

Ilmoittaudu mukaan Nimenhuudossa (pyöräilyryhmät mökille) tai Facebookissa (yleinen ilmoittautuminen)! Ilmoitathan myös, jos sinulla on käytössäsi auto siirtymäkuljetuksiin! Jos et ennätä ilmoittautua, niin luonnollisesti paikalle voi saapua muutenkin.

Sekä uudet että vanhat jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita!

JYPS ja Jyväskylän kaupunki käynnistävät Kyllä pyörille -kampanjan

Käynnistämme Jyväskylän kaupungin kanssa Kyllä pyörille -kampanjan. Kampanjassa kaikille Jyväskylän yrityksille ja muille organisaatioille tarjotaan mahdollisuus kiinnittää ikkunaansa tai oveensa Kyllä pyörille -tarra. Tarra viestii pyörällä liikkumiseen kannustamisesta ja positiivisesta suhtautumisesta pyöräilyyn.

Kampanjalla tavoitellaan sitä, että entistä useammat ihmiset fillaroisivat kauppaan, liikkeisiin, kaupungin toimipisteisiin ja muille asioille.

Pyöräily luomassa elävää kaupunkia

Pyörällä liikkuminen edistää elävää kaupunkia ja kulttuuria. Pyöräily on äänetön ja saasteeton liikennemuoto, joka soveltuu erityisesti taajama-alueille. Pyörällä kulkeminen parantaa ihmisten terveyttä, vähentää liikenneonnettomuuksia ja säästää tilaa. Pyöräily kohentaa myös paikallistaloutta, kun pyörällä liikkuva käyttää rahaa esimerkiksi polttoaineen sijasta paikallisiin palveluihin. Kansainvälisten tutkimusten mukaan ihmiset viihtyvät ja kaupat menestyvät kävely- ja pyöräilyvaltaisilla alueilla.

Jyväskylän keskustan kauppakeskuksissa pyöräilyn osuus liikevaihdosta on noin 15 %. Osuutta voitaisiin merkittävästi kasvattaa pyörällä liikkumista edistämällä. Esimerkiksi Tanskan Kööpenhaminassa kävelyn ja pyöräilyn osuus kivijalkakauppojen liikevaihdosta on noin 60 %.

Osallistuminen kampanjaan

Liikkeet ja muut organisaatiot osallistuvat kiinnittämällä ikkunaansa tai oveensa Kyllä pyörille -tarran. Tarra ei edellytä muita toimia. A6-kokoisia tarroja voi tilata ilmaiseksi nettilomakkeella.

Ilmoittautuneet listataan nettisivuilla

Kampanjaan ilmoittautuneet toimijat listataan nettisivulla www.jyps.fi/kyllapyorille.

Lisätietoja

  • projektipäällikkö Teemu Tenhunen, pj (ät) jyps.fi, 041 544 2195
  • projektikoordinaattori Kaisa Peltonen, kaisa.peltonen (ät) jyps.fi, 040 7780 541
  • liikenteenohjausinsinööri Heikki Vikki, Jyväskylän kaupunki, heikki.vikki (ät) jkl.fi, 014 266 0547