Fillarikoulu 5–13-vuotiaille erityislapsille ma 22.5., ke 24.5., ma 29.5. ja ke 31.5.2023

HUOM. Ryhmä ei toteudu osallistujien puutteen vuoksi.

Fillarikoulu on tarkoitettu ohjatuksi perehdytykseksi pyöräilyn perustaitoihin eli pyöränkäsittelyyn ja turvalliseen liikenteessä kulkemiseen sekä pyöräilyn alalajeihin. Tämä Fillarikoulu on suunnattu 5–13-vuotiaille erityislapsille kunnosta ja taidoista riippumatta.

Fillarikoulun kautta on helppoa ja turvallista aloittaa pyöräilyharrastusta. Fillarikoulusta saa myös oppia yleisesti pyörällä kulkemiseen ja liikenteessä liikkumiseen.

Osallistujien huoltajat ovat tervetulleita olemaan mukana kurssilla! Jos osallistuja tarvitsee jatkuvaa henkilökohtaista ohjausta, hänellä tulee olla mukana huoltaja tai avustaja.

Ohjelma

  • Maanantai 22.5. klo 17.30–18.45, paikka vielä avoinna
  • Keskiviikko 24.5. klo 17.30–18.45, paikka vielä avoinna
  • Maanantai 29.5. klo 17.30–18.45, paikka vielä avoinna
  • Keskiviikko 31.5. klo 17.30–18.45, retki, paikka vielä avoinna

Mitä mukaan?

Fillarikouluun voi osallistua millä tahansa toimivalla pyörällä. Kurssilla on myös mahdollisuus kokeilla erilaisia pyöriä. Jos teillä on tarve pyörän vuokraamiselle koko kurssin ajaksi, ottakaa yhteyttä niin selvitetään mahdollisuuksia. Pyörän lisäksi kurssille tulee ottaa mukaan kypärä, kelin mukainen vaatetus, juomapullo ja pientä syötävää. Suosittelemme pitkäsormisten käsineiden ja ajo- tai vastaavien lasien käyttämistä.

Osallistumismaksu

  • JYPS-jäsenet 38 € (osallistujan tai vaikka kaikki samassa taloudessa asuvat voi liittää jäseneksi ennen kurssia)
  • muut 48 €

Osallistumismaksu sisältää viimeisen kerran retkieväät.

Osallistumismaksun voi maksaa tilisiirrolla tai MobilePayn kautta. Maksuohjeet lähetetään sähköpostitse ennen kurssia.

Ilmoittautuminen ja kurssin toteutuminen

Kurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Fillarikoulun minimiosallistujamäärä on 5 ja maksimi 8.

  1. Täyttäkää sähköinen ilmoittautumislomake. Ilmoittautuminen on sitova. Sen voi perua maksutta viimeistään viikkoa ennen ryhmän alkamista. Tätä myöhemmin, kuitenkin viimeistään heti ensimmäisen kerran jälkeen tehdystä peruutuksesta peritään 50 % osallistumismaksusta. Kesken kauden tehdystä peruutuksesta peritään 100% osallistumismaksusta, ellei osallistujalla ole esittää lääkärintodistusta tai muuta painavaa syytä. Jos ryhmässä on tilaa, yhden kerran voi käydä tutustumassa ilmaiseksi ennen ilmoittautumista. Tästä täytyy sopia ryhmän vastuuohjaajan kanssa etukäteen.
  2. Kurssin toteutumisesta ilmoitetaan sähköpostitse viimeistään viikkoa ennen sen alkamista.

Muita ohjeita

Kullekin kerralle on ilmoittauduttava JYPSin Nimenhuudossa viimeistään kurssipäivänä klo 14. Mahdollisista muutoksista ja kertojen peruuntumisista esimerkiksi rankan sateen vuoksi ilmoitetaan Nimenhuudossa. Perutut kerrat korvataan Fillarikoulussa uusilla ajankohdilla. Nimenhuudossa voi myös ilmoittaa, jos tulee hieman myöhässä lähtöpaikalle.

Kerroilla on säävaraus eli kovalla sateella ei ajeta. Pieni sade ei haittaa.

Tarkastakaa pyörän kunto ennen kerroille osallistumista. Erityisesti jarrut, renkaiden ilmanpaineet ja ketjun öljyäminen kannattaa tarkastaa.

Suosittelemme osallistujille pyöräilytoiminnan kattavaa tapaturmavakuutusta. JYPSin jäsenenä on mahdollista ottaa Suomen Pyöräilyn Fillaripassi eli harrastepyöräilyn tapaturmavakuutus. Vakuutus hankitaan omatoimisesti suoraan Suomen Pyöräilyn ja Suomisportin nettisivuilta.

Fillarikoulun jälkeen?

Koulun jälkeen osallistujat ovat tervetulleita jatkamaan harrastusta soveltuvissa Fillariakatemian ryhmissä.


Lisätiedot

  • Fillariakatemian vetäjä Pihla Kilpeläinen, pihla.kilpelainen (ät) jyps.fi, 040 031 8603