Maastoryhmässä 8–16-vuotiaat tytöt ja pojat ajavat ohjatusti maastossa. Ryhmässä sekä pyöräillään monenlaisilla maastoreiteillä että välillä tehdään tekniikkatreenejä. Lenkkien pituudet ja ajettavat reitit määräytyvät osallistujien taito- ja kuntotason mukaan. Tärkeintä on pitää hauskaa fillaroimalla metsässä!

Suositeltavaa on osallistua ennen lenkkejä Fillarikouluun, mutta toimintaan voi tulla mukaan myös suoraan. Välillä järjestetään erillisiä kaikille avoimia matalan kynnyksen tutustumiskertoja, mikäli ryhmässä on tilaa.

Tutustumiskertoja lukuun ottamatta ryhmäläisten on oltava JYPSin jäseniä ja maksettava ryhmän osallistumismaksu.

Myös huoltajat ovat tervetulleita lenkeille avustajiksi!


Maastoryhmä 2020 kesä-syyskuussa tiistaisin klo 18–19.45 (TÄYNNÄ)

Ryhmässä on mahdollista olla mukana koko 4 kuukauden kesäjakson (kesä-syyskuu) tai puoli kautta (kesä-heinä, elo-syys). Ryhmään mahtuu 20 lasta.

Lähtöpaikkoina toimivat Halssilan hiihtomaa, Keljonkankaan koulun piha (Aapistie 2), Ladun Majan parkkipaikka (Ronsuntaipaleentie 279), Laajavuoren hiekkakenttä (Hyppyritie 1), Kotalammen kenttä (Nääpikäntie 6)  ja Heinälammen kenttä (Heinälammentien kärjessä).

Startti on klo 18 ja paluu klo 19.45. Tulettehan ajoissa paikalle eli viimeistään 5 minuuttia ennen harjoitusten alkua! Mikäli saavutte jostain syystä myöhässä, niin ilmoitattehan tästä ohjaajalle.

Jokaiselle kerralle on ilmoittauduttava Nimenhuudossa, näin lenkeille osataan varata riittävä määrä ohjaajia ja varusteita. Kullekin lenkille on ilmoittauduttava viimeistään samana päivänä klo 14.

Lenkeillä on säävaraus eli kovalla sateella lenkkejä ei ajeta, mutta pieni sade ei haittaa. Mahdollisista perumisista ilmoitetaan Nimenhuudossa.

Ohjelma

Kesä-heinäkuu
Elo-syyskuu

Osallistumismaksut

 • koko kausi 90 €
 • puoli kautta 65 € (kesä-heinäkuu tai elo-syyskuu)

Ilmoittautuminen ryhmään

 1. Mikäli lapsesi ei ole jo JYPSin jäsen, ilmoita hänet jäseneksi täällä.
 2. Täytä sähköinen ilmoittautumislomake (RYHMÄ TÄYNNÄ). Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
 3. Saat sähköpostiisi vahvistuksen ilmoittautumisesta ja maksutiedot viimeistään viikkoa ennen harjoitusten alkua tai kun minimiosallistujamäärä on täyttynyt.

Muita ohjeita

Välineet ja varusteet

Osallistujat tarvitsevat maastokäyttöön soveltuvan maastopyörän ja kypärän.

Lenkeillä tulee olla mukana juomapullo ja kelin mukainen vaatetus. Suosittelemme pitkäsormisten käsineiden ja ajolasien käyttämistä.

Mukaan on hyvä ottaa myös pientä syötävää, esim. myslipatukka. Ennen lenkkiä kannattaa syödä hyvin.

Ryhmän säännöt

Ryhmälle luodaan säännöt kauden alussa. Lasten kanssa laaditut yleiset säännöt aikaisemmalla kaudella ovat olleet:

 1. Ei saa töniä eikä kiusata.
 2. Asiallinen kielenkäyttö.
 3. Noudatetaan liikennesääntöjä.
 4. Toistetaan käsimerkit.
 5. Kuunnellaan toisia.

HUOMIO! Muistetaan koronatilanteesta johtuen pitää riittävät etäisyydet ja huolehtia hyvästä hygieniasta. Lenkeille voi osallistua vain terveenä.

Vakuutukset

Osallistujia ei ole tapaturmavakuutettu järjestäjän puolesta. Suosittelemme maastopyöräilyn kattavan vakuutuksen ottamista. Lapsella voi olla jo valmiiksi sopiva vakuutus.

JYPSin jäsenenä on mahdollista hankkia Fillaripassi eli harrastepyöräilyn tapaturmavakuutus (kilpailutoimintaan osallistuttaessa kannattaa olla vakuutuksellinen kilpailulisenssi). Vakuutus hankitaan JYPSin jäseneksi liittymisen jälkeen omatoimisesti suoraan Suomen Pyöräilyn nettisivuilta.


Lisätiedot

 • Jarkko Heikkilä, 050 306 7953, jarkko.heikkila (ät) jyps.fi