Vauhtiryhmä 8.7.–9.9.2020 pääasiassa keskiviikkoisin (TÄYNNÄ)

Vauhtiryhmässä 7–14-vuotiaat kokeilevat ja harjoittelevat pyöräilyn vauhdikkaampia alalajeja: alamäkiajoa, bikepark-ajamista, BMX:ää, trialia, pumppiratailua… Ryhmä kokoontuu viikoittain pääasiassa keskiviikkoisin. Ryhmä soveltuu maastopyöräilyä jonkin verran aiemmin harrastaneille. Ohjelmaa sovelletaan osallistujien taitotason mukaan. Tärkeintä on pitää hauskaa pyöräillessä!

Jokaiselle kerralle on ilmoittauduttava Nimenhuudossa, näin lenkeille osataan varata riittävä määrä ohjaajia ja varusteita. Kullekin lenkille on ilmoittauduttava viimeistään samana päivänä klo 14.

Lenkeillä on säävaraus eli kovalla sateella lenkkejä ei ajeta, mutta pieni sade ei haittaa. Mahdollisista perumisista ilmoitetaan Nimenhuudossa.

Ryhmän minimiosallistujamäärä on 6 ja maksimi 8.

Ohjelma

Lähtöpaikkoja:

Halssilan liikuntapuisto (Ilveskuja 31), Huhtasuon pumppirata (Kangasvuorentie 22), Keljonkankaan TrialPark (Soratie 11), Aittovuori trail center (Rinnetie 20, 41230 Uurainen; hiihtostadion Uuraisten koulukeskuksen takana, täältä lähdettäessä on ensin edessä nousua vuoren päälle, runsaasti parkkitilaa. Tai Aittovuorenpolku, kääntykää Multiantielle, aja 400 metriä ja käänny oikealle: tämä tie vie suoraan Aittovuoren päälle, josta alamäkipätkät alkavat, muutama autopaikka.), Lohikosken skeittipuisto (Haavikkotie)

Osallistumismaksut

 • koko kausi 80 €
 • lisäksi Laajiksen kerroilla:
  • hissilippu 10 €/krt (myös kausikortti käy)
  • keycard 6 € (olemassa oleva skidatan keycard käy)

Ilmoittautuminen ryhmään

 1. Täyttäkää sähköinen ilmoittautumislomake. Ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
 2. Saatte sähköpostiin vahvistuksen ryhmän toteutumisesta viimeistään maanantaina 3.7.
 3. Mikäli lapsesi ei ole JYPSin jäsen, ilmoittakaa hänet jäseneksi ennen ryhmän alkamista.
 4. Jos ryhmää ei ole mainittu tällä sivulla täydeksi ja lapsesi on kiinnostunut osallistumaan, niin ottakaa yhteyttä ryhmän vastuuhenkilöön!

Välineet ja varusteet

Ryhmään osallistuvalla lapsella tulee olla käytössään vauhdikkaaseen maastoajoon soveltuva maastopyörä. Muita vaadittavia välineitä ovat kypärä ja juomapullo.

Suosittelemme vahvasti pitkäsormisten käsineiden ja ajolasien käyttämistä. Alamäkiajokerroille Laajikseen ja Aittovuori trail centeriin suositellaan full face -kypärää, suojapaitaa sekä polvisuojia.

Harjoituksiin on hyvä ottaa pientä syötävää, esim. myslipatukka. Ennen harjoituksia kannattaa syödä hyvin.

Seuralla on pari BMX- ja trial-pyörää, joita on mahdollisuus lainata ja kokeilla kyseisten lajien kerroilla.

Laajiksella on vuokrattavana Laajavuoren kerroille kaksi alamäkiajoon soveltuvaa Whyten täysjoustomaastopyörää, jotka käyvät noin 130–150-senttisille. Vuokrahinta ryhmäläisille on 25 €. Vuokrattavana on myös suojavarusteita: 2 S-koon suojapaitaa, 1 youth-koon suojapaita, kolmet pienet polvisuojat ja 2 S-koon full face -kypärää. Suojavarustesetin saa vuokrattua 10 €:lla.

Vakuutukset

Suosittelemme osallistujille maastopyöräilytoiminnan kattavan tapaturmavakuutuksen ottamista. JYPSin jäsenenä on mahdollista hankkia Suomen Pyöräilyn Fillaripassi eli harrastepyöräilyn tapaturmavakuutus. Vakuutus hankitaan omatoimisesti suoraan Suomen Pyöräilyn nettisivuilta. Kilpailutoimintaan osallistuttaessa kannattaa olla Suomen Pyöräilyn vakuutuksellinen kilpailulisenssi.


Lisätiedot

 • Pilvi Laukkanen, 050 303 8703, pilvi.laukkanen (ät) jyps.fi