Perhepyöräretket ovat koko perheen yhteisiä mukavia retkiä, joita järjestetään noin kaksi kertaa kuukaudessa. Pienimmät voivat polkea itse tai kulkea vanhempien pyörän kyydissä. Retkillä vieraillaan aina jossain lapsille mielekkäässä paikassa, kuten leikkipuistoissa. Vauhti ja kesto sovitellaan siten, että pienimmätkin jaksavat mukana.

Perhepyöräretkille voi tulla mukaan koska tahansa ilmoittautumalla Nimenhuudossa. Mikäli osallistut säännöllisesti perhepyöräretkille, tulee vähintään yhden aikuisen perheessä maksaa JYPS:in jäsenmaksu. Muistathan myös perhejäsenmaksun mahdollisuuden!


Kesän 2019 perhepyöräretket

Kesällä 2019 perhepyöräretkiä järjestetään vain satunnaisesti ohjaajapulan vuoksi. Tarkemmat tiedot retkistä löydät Nimenhuudosta, johon myös ilmoittaudutaan. Jos haluat tulla mukaan järjestämään perhepyöräretkiä, otathan yhteyttä kaisa.peltonen(at)jyps.fi!


Ohjeita perhepyöräretkille

perhepyoraily2Tarkistakaa pyörien kunto etukäteen. Ottakaa mukaan juotavaa ja pientä evästä tauolle. Mikäli lapsi pyöräilee itse, on hyvä ottaa mukaan myös huomioliivi. Ohjaajilta on mahdollista lainata muutamia lasten huomioliivejä.

Ryhmässä ajaessa pyöräillään aina tien oikeaa laitaa. Aikuinen voi ajaa lapsen takana tai lapsen rinnalla. Ryhmässä ajetaan hitaimman mukaan, jotta retki olisi kaikille mukava. Liikennesääntöjä ja liikenteessä kulkemista opetellaan yhdessä mukavassa tunnelmassa.

Perhepyöräilystä voi keskustella ja etsiä lisätietoa Tavarafillarista.