Baanan suunniteltu reitti kokonaisuudessaan keskustasta Leppävedelle.

Baanakävely torstaina 19.9.2013 klo 16

Ehdotimme syksyllä 2012 Suomen parhaan pyörätien rakentamista käytöstä poistuneelle junaradalle Jyväskylän Kankaalta Laukaan suuntaan. Uusi pyörätie, Jyväskylän baana, lisäisi ja helpottaisi merkittävästi pyöräilyä sekä olisi selvityksen mukaan taloudellisestikin kannattava. Baana olisi myös tärkeä valtakunnallisen tason esimerkki toimivan pyörätien toteuttamisesta – Suomessa ei toistaiseksi juurikaan ole laadukkaita pyöräteitä. Jyväskylässä ELY-keskus suunnittelee Laukaantien varteen baanareitin yhden osuuden viereen uutta pyörätietä, joka heikentäisi pyöräilyolosuhteita.

Baanan toteuttamisen edistämiseksi järjestämme avoimen Baanakävelyn. Kävelemme tapahtumassa baanareitillä, esittelemme baanan ominaispiirteitä ja hyötyjä sekä keskustelemme baanan toteuttamisesta ja Laukaantien tiesuunnitelmasta. Kävelyllä mukana on myös Jyväskylän kaupungin liikenneinsinööri Timo Vuoriainen. Vuoriainen mm. esittelee laaditun baanaselvityksen tuloksia.

Lähtöpaikka ja -aika sekä muut järjestelyt

Baanakävely alkaa Aren aukiolta Kauppakadun ja Puistokadun risteyksestä torstaina 19.9. klo 16. Aukiolta kävellään suunnitellulle baanan reitille. Baanareittiä voi kävellä valintansa mukaan joko Kyyhkysentielle tai Suluntielle. Kyyhkysentieltä on kuljetus takaisin keskustaan noin klo 17 ja Suluntieltä klo 18. Kyyhkysentielle on kävelymatkaa noin 2,5 km ja Suluntielle noin 5 km. Kyyhkysentiellä on osallistujille mehutarjoilu.

Mitä mukaan?

Baanakävelylle kannattaa ottaa säänmukaiset ulkoiluvaatteet. Tukevat ulkoilukengät ovat myös hyvä valinta, sillä muutamassa kohdassa kävellään vanhan ratapohjan sepelillä. Kameraakaan ei kannata unohtaa, sillä onhan historiallisella retkellä otettava paljon kuvia! Saatatpa päästä kävelemään myös hylätyllä haamusillalla!

Ilmoittautuminen ja lisätietoja

Baanakävelylle mahtuu 50 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Kävelylle on kuljetusten ja tarjoilun varaamisen vuoksi pakollinen ilmoittautuminen täällä.

Lisätietoja tarvittaessa: Teemu Tenhunen, jyps (ät) jyps.info, 041 544 2195.