JYPS on keskisuomalainen vuonna 1935 perustettu pyöräily-yhdistys. Kotipaikkamme on Jyväskylä ja toimialueemme koko Keski-Suomi. Meillä on aluetoimintaa useilla paikkakunnilla.

Järjestämme pyörälenkkejä ja -retkiä sekä pyöräilyyn liittyviä kokoontumisia, koulutuksia, kampanjoita, kilpailuita ja muita tapahtumia. Meillä on toimintaa lapsille, nuorille, perheille, aikuisille, varttuneille, naisille, miehille, pyörällä paikasta toiseen liikkuville, harrastajille ja pyöräilyolosuhteiden edistämisestä kiinnostuneille.

Toimimme ainoana keskisuomalaisena pyörällä kulkevien edunvalvontayhdistyksenä sekä edistämme pyöräilyä liikennemuotona. Meidän kauttamme voit olla vaikuttamassa parempien pyöräilyolosuhteiden puolesta. Jätämme kannanottoja ja lausuntoja sekä olemme muutenkin säännöllisesti yhteydessä pyörällä kulkemiseen liittyviin toimijoihin.

Olemme pyöräilyn yleisyhdistys, joten harjoitamme pyöräilyä monipuolisesti. Ajamme pyörä-, sora- ja maanteillä, maastossa sekä pyöräilyyn tehdyillä radoilla, reiteillä ja harjoituspaikoilla Suomessa ja ulkomailla. Lähes kaikki harrastepyöräilyn alalajit ovat meillä edustettuina, järjestämme toimintaa esimerkiksi kunto-, retki-, maantie-, sora- ja maastopyöräilyssä, BMX:ssä, alamäkiajossa ja trialpyöräilyssä.

Olemme Suomen aktiivisin ja laaja-alaisin pyöräily-yhdistys. JYPS onkin yhdistys kaikille, jotka käyttävät polkupyörää arkisena liikennevälineenä tai harrastavat pyöräilyä. Yhdistykseen kuuluu noin 1000 jäsentä, toiseksi eniten suomalaisista pyöräily-yhdistyksistä. Alle 18-vuotiaita jäseniä meillä on noin 300.

JYPS on Pyöräliiton, Suomen Pyöräilyn, Pyöräilykuntien verkostonKeski-Suomen Liikunnan, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuen, Suomen Suunnistusliiton ja Keski-Suomen Suunnistuksen jäsenjärjestö.

Kun fillarointi kiinnostaa, niin liity jäseneksi kasvavaan joukkoomme, seuraa tiedotteita sähköpostilistoilla, osallistu vilkkaaseen keskusteluun Facebook-ryhmässä, ota yhteyttä vastuuhenkilöihin, tule lukuisiin ja mahtaviin tapahtumiimme sekä ennen kaikkea pyöräile ahkerasti! Tervetuloa mukaan!

Yhdistyksen arvot ja strategia 2020

Toimintaamme ohjaavia arvoja ovat strategiamme mukaan:

  • Avoimuus. Järjestämme kaikille soveltuvaa ja avointa toimintaa. Tiedotamme toiminnastamme ja näkemyksistämme avoimesti ja rehellisesti.
  • Vastuullisuus. Noudatamme hyviä pyöräilytapoja ja kerromme niistä muillekin.
  • YhteisöllisyysLisäämme pyöräilijöiden yhteisöllisyyttä ottamalla kaikki ennakkoluulottomasti mukaan ja tarjoamalla mielekästä yhteistoimintaa.
  • Yhteiskunnallisuus. Edistämme kestäviä liikenneratkaisuita ja liikunnallista elämäntapaa.
  • Rohkeus. Osallistumme aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun. Kokeilemme ja kehitämme ennakkoluulottomasti uusia tapoja toimia.

Koko strategiaan voit tutustua pdf-muodossa täällä!

Yhdistyksen rakenne ja jaostot

Yhdistyksen rakenne ja toiminnan järjestäminen on organisoitu vuoden 2015 alusta hallitukseen, hallintotoimihenkilöihin, viiteen toimintajaostoon, kahteen aluejaostoon, hankkeisiin sekä yksittäisiin projekteihin ja tapahtumiin.

Hallituksen, toimihenkilöiden, jaostojen ja hankkeiden vastuuhenkilöt löytyvät Johto-sivulta. Jaostojen toiminnasta saa lisätietoa Tapahtumat-valikosta.  Kun haluat tulla mukaan järjestämään toimintaa, niin ota yhteyttä vastuuhenkilöihin tai tule mukaan jaostojen kokoontumisiin (ilmoitetaan Nimenhuudossa, yleisellä postilistalla ja Facebookissa)!