JYPS on keskisuomalainen vuonna 1935 perustettu pyöräily-yhdistys. Kotipaikkamme on Jyväskylä ja toimialueemme koko Keski-Suomi. Meillä on aluejaostot Jämsässä ja Äänekoskella.

Järjestämme pyörälenkkejä ja -retkiä sekä pyöräilyyn liittyviä kokoontumisia, koulutuksia, kampanjoita, kilpailuita ja muita tapahtumia. Meillä on toimintaa lapsille, nuorille, perheille, aikuisille, varttuneille, naisille, miehille, pyörällä paikasta toiseen liikkuville, harrastajille, pyöräilyn edistämisestä kiinnostuneille ja kaikille muillekin.

Toimimme ainoana keskisuomalaisena pyöräilijöiden edunvalvontayhdistyksenä sekä edistämme ahkerasti pyöräilyä liikennemuotona. Meidän kauttamme voit olla vaikuttamassa parempien pyöräilyolosuhteiden puolesta.

Olemme pyöräilyn yleisyhdistys, joten harjoitamme pyöräilyä monipuolisesti. Yhdistyksessä ovat harrastepyöräilyn alalajeista edustettuina esimerkiksi kunto-, retki-, maantie- ja maastopyöräily, BMX, alamäkiajo sekä fillaritrial.

Olemme Suomen aktiivisin ja laaja-alaisin pyöräily-yhdistys. JYPS onkin yhdistys kaikille, jotka käyttävät polkupyörää arkisena liikennevälineenä tai harrastavat pyöräilyä. Yhdistykseen kuuluu tällä hetkellä noin 1000 jäsentä, toiseksi eniten suomalaisista pyöräily-yhdistyksistä. Alle 18-vuotiaita jäseniä meillä on noin 250.

JYPS on Suomen Pyöräilyunioni ry:n, Pyöräilykuntien verkostonKeski-Suomen Liikunta ry:n ja Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:n jäsenjärjestö.

Kun fillarointi kiinnostaa, niin liity jäseneksi jatkuvasti kasvavaan joukkoomme, seuraa tiedotteita sähköpostilistoilla, osallistu vilkkaaseen keskusteluun Facebook-ryhmässä, ota yhteyttä vastuuhenkilöihin, tule lukuisiin ja mahtaviin tapahtumiimme sekä ennen kaikkea pyöräile ahkerasti! Tervetuloa mukaan!

Yhdistyksen arvot ja strategia 2020

Toimintaamme ohjaavia arvoja ovat strategiamme mukaan:

  • Avoimuus. Järjestämme kaikille soveltuvaa ja avointa toimintaa. Tiedotamme toiminnastamme ja näkemyksistämme avoimesti ja rehellisesti.
  • Vastuullisuus. Noudatamme hyviä pyöräilytapoja ja kerromme niistä muillekin.
  • YhteisöllisyysLisäämme pyöräilijöiden yhteisöllisyyttä ottamalla kaikki ennakkoluulottomasti mukaan ja tarjoamalla mielekästä yhteistoimintaa.
  • Yhteiskunnallisuus. Edistämme kestäviä liikenneratkaisuita ja liikunnallista elämäntapaa.
  • Rohkeus. Osallistumme aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun. Kokeilemme ja kehitämme ennakkoluulottomasti uusia tapoja toimia.

Koko strategiaan voit tutustua pdf-muodossa täällä!

Yhdistyksen rakenne ja jaostot

Yhdistyksen rakenne ja toiminnan järjestäminen on organisoitu vuoden 2015 alusta hallitukseen, hallintotoimihenkilöihin, viiteen toimintajaostoon, kahteen aluejaostoon, hankkeisiin sekä yksittäisiin projekteihin ja tapahtumiin.

Hallituksen, toimihenkilöiden, jaostojen ja hankkeiden vastuuhenkilöt löytyvät Johto-sivulta. Jaostojen toiminnasta saa lisätietoa Tapahtumat-valikosta.  Kun haluat tulla mukaan järjestämään toimintaa, niin ota yhteyttä vastuuhenkilöihin tai tule mukaan jaostojen kokoontumisiin (ilmoitetaan Nimenhuudossa, yleisellä postilistalla ja Facebookissa)!

JYPS-organisaatiokarttaPieni