JYPS PYÖRÄSUUNNISTUSTOIMINTA (MTBO)

JYPS tarjoaa mahdollisuuden harrastaa ja kilpailla pyöräsuunnistuksessa.

PYÖRÄSUUNNISTUSRASTIT

Päivä

Paikka

Järjestäjä

HARJOITUKSET / TAPAHTUMAT

Ilmoittaudu harjoituksiin ja tapahtumiin täältä. Harjoituksista ja tapahtumista ilmoitetaan erikseen, kun niitä järjestetään.

TULEVAT KILPAILUT

Päivä  Kilpailu Lisätietoja
15.8.2022 RCS Cup, osakilpailu JYPS/
S-JKL

JYPSin pyöräsuunnistusosasto on aloittanut toimintansa tammikuussa 2018. Tavoitteena on järjestää matalan osallistumiskynnyksen omaavaa pyöräsuunnistusta kaikille lajista kiinnostuneille. Tarkoituksena on tarjota edellytykset harrastaa ja kilpailla pyöräsuunnistuksessa kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Harjoitukset

Pyöräsuunnistus on vauhdikas laji, jossa maastopyöräilyn oheen yhdistetään ajattelu. Lajissa on oma viehätyksensä ja sitä silmällä pitäen JYPSin pyöräsuunnistustoiminta pyrkii järjestämään harjoituksia ja leirejä seuran jäsenille sekä ulkopuolisille.

Harjoituksia järjestetään karttamaksujen hinnalla, joista seuran jäsenet saavat alennusta. Harjoitukset ilmoitetaan seuran Nimenhuudossa. Harjoituksien lisätiedot ja karttamaksut ilmoitetaan tapahtumakutsujen yhteydessä.

Mahdollisista leirityksistä tiedotetaan erikseen.

Kilpaileminen

JYPS on Suomen Suunnistusliiton ja Keski-Suomen Suunnistuksen jäsen.

Pyöräsuunnistuskisoissa voivat kilpailla kaikenikäiset. Kilpailusarjoja on yleensä alle 13-vuotiaista yli 75-vuotiaisiin.

Kansallisissa ja kansainvälisissä kisoissa edustaminen vaatii Suomen Suunnistusliiton kilpailulisenssin. Lisenssin lunastamisohjeet löytyvät Suomen Suunnistusliiton nettisivuilta. Lisenssin ostaja valitsee oston yhteydessä vain yhden suunnistusseuran. Varsinainen seuran valitseminen tapahtuu Irma-palvelussa, jossa voit määrittää missä seurassa haluat edustaa mitäkin suunnistuksen alalajia (kesä, pyörä, hisu, tarkkuus). Edustusseura on määritettävä Irmassa viimeistään ennen ensimmäistä kilpailua.

Keski-Suomen aluemestaruuskisoissa edustaminen ei vaadi kilpailulisenssiä. Näin ollen osallistuminen on kaikille JYPSin jäsenille mahdollista. Jos et omaa kilpailulisenssiä ja haluat osallistua aluemestaruuskilpailuihin, niin otathan yhteyttä seuran Irma-vastaavaan.

Kilpailuihin osallistuminen on omakustanteista. Ilmoittautuminen tapahtuu Suunnistusliiton Irma-palvelun kautta, josta löytyy myös kilpailukalenteri. Pyöräsuunnistuskisat on merkitty kalenteriin kirjaimilla ”PS”.

JYPS tukee taloudellisesti alle 18-vuotiaiden sekä menestyvien tai huipulle tähtäävien jäsentensä osallistumista kilpailuihin vuosittain päätettävien ehtojen mukaisesti.

Vakuutukset

Osallistujia ei ole tapaturmavakuutettu seuran puolesta ja harjoituksiin, leireihin ja kilpailutoimintaan osallistutaan omalla vastuulla.

Suomen Suunnistusliiton alaiseen kilpailutoimintaan osallistuttaessa on oltava voimassa oleva vakuutus joko lisenssin tai oman henkilökohtaisen vakuutuksen kautta.

Suosittelemme kuitenkin pyöräilysuunnistuksen kattavan tapaturmavakuutuksen ottamista myös harrastepyöräsuunnistajalle. JYPSin jäsenenä on mahdollista ottaa Suomen Pyöräilyn Fillaripassi eli harrastepyöräilyn tapaturmavakuutus.

Liittyminen

JYPSin pyöräsuunnistus on toimintaa, johon kaikki jäsenet voivat osallistua oman kiinnostuksen mukaisesti. Mikäli olet aikeissa edustaa JYPSiä kansallisissa ja kansainvälisissä pyöräsuunnistuskisoissa, niin otathan yhteyttä seuran Irma-vastaavaan seurapäätöstä tai -muutosta tehdessäsi.

Kaikki seuran jäsenet ovat tervetulleita edistämään pyöräsuunnistustoimintaa ja toteuttamaan pyöräsuunnistusunelmia toiminnan järjestämisen kautta.

Yhteyshenkilöt

JYPSin Irma- ja lisenssiasiat, liittymiset, yms.

  • Miia Jämsén, ratamestari I-luokka, miia.jamsen (ät) gmail.com

Harjoitus-, kartoitus-, kilpailu- ja kartta-asiat Keski-Suomen alueella

Tarjoamme mielellämme apua muille suunnistusseuroille pyöräsuunnistukseen liittyvissä asioissa kuten kartoittamisessa ja pyöräsuunnistuskisojen järjestämisessä. Toiminnan taustalla toimivat vahvan lajiosaamistaustan omaavat henkilöt.

  • Heikki Peltonen, TA, ratamestari I-luokka, hpcreaoy (ät) gmail.com
  • Tuomo Marttinen, TA, ratamestari I-luokka, pyöräsuunnistuskehittämisryhmän jäsen, tuomo.ruuhimaki (ät) gmail.com
  • Arto Voutilainen, Event Advisor, ratamestari I-luokka, arto.voutilainen (ät) gmail.com
  • Vesa Klemettinen, ratamestari I-luokka, vesa.klemettinen (ät) pp.nic.fi

Linkkejä