Fillariakatemian perheretket ovat lapsiperheiden yhteisiä mukavia ohjattuja pyöräretkiä. Retkillä fillaroidaan leikkipuistoihin, uimaan, luontokohteisiin, jätskille tai muihin lapsia kiinnostaviin kohteisiin. Lapset ovat mukana istuimissa, peräkärryissä, lastipyörissä tai ajavat itse.

Yksittäiselle retkelle voivat osallistua ketkä tahansa, useammille retkille osallistuttaessa vähintään yhden perheen aikuisen pitää olla JYPSin jäsen. Suosittelemme perhejäsenyyttä (60 €/vuosi), näin kaikki samassa taloudessa asuvat voivat näppärästi olla jäseniä.

Yleisiä ohjeita

perhepyoraily2Perheretkien luokitus on tapahtumakohtaisesti erittäin helppo tai helppo. Tarkempia tietoja on mainittu retkimainoksissa.

Retkille ilmoittaudutaan JYPSin Nimenhuudossa. On toivottavaa, että kaikki osallistujat tai ainakin heidän määränsä ilmoitetaan Nimenhuudossa. Jos Nimenhuudon tunnuksia ei ole tai haluaa lisätä muita osallistujia kuin itsensä, niin voi klikata Lisää joukkueen ulkopuolinen.

Tarkastakaa pyörien kunto ennen retkille osallistumista. Tsekatkaa erityisesti jarrut, riittävät ilmanpaineet ja ketjuöljyt.

Ottakaa retkille mukaan juotavaa ja evästä sekä omiin pyöriin soveltuvia huoltotarvikkeita. Maksukortti on hyvä pitää mukana esimerkiksi jätskitaukoja varten.

Liikutaan pääasiassa pyöräteillä. Retkillä ajetaan väylien oikeaa puolta. Jos lapsi liikkuu omalla fillarilla, niin aikuinen voi ajaa lapsen takana tai rinnalla.

Osallistujia ei ole tapaturmavakuutettu.

Osallistumismaksu

Retkillä on pieni perhekohtainen osallistumismaksu, 5 €. Maksun voi maksaa seuraavilla tavoilla:

  • MobilePaylla, koodi 88179, Jyväskylän Pyöräilyseura, kirjoita viestiksi ”FA / retki”. Näytä kuitti ruudulta retken ohjaajalle.
  • käteisellä ja tasarahalla retken ohjaajalle.

Kesän 2023 perhepyöräretket 

  1. Retki Mäyrämäen alppiruusupuistoon ja Kotalammen leikkipuistoon keskiviikkona 7.6. klo 17–19
  2. Retki Könkkölän tilalle ja Lumopolulle perjantaina 9.6. klo 17–19
  3. Retki Haukanniemeen ja Kortepohjan leikkipuistoon keskiviikkona 14.6. klo 17–19.30

Kesällä 2024 järjestämme retkiä kysynnän mukaan.


Lisätietoja

  • Fillariakatemian vetäjä Pihla Kilpeläinen, pihla.kilpelainen (at) jyps.fi