Fillariakatemian perheretket ovat lapsiperheiden yhteisiä mukavia ohjattuja pyöräretkiä. Retkillä fillaroidaan leikkipuistoihin, uimaan, luontokohteisiin, jätskille tai muihin lapsia kiinnostaviin kohteisiin. Lapset ovat mukana istuimissa, peräkärryissä, lastipyörissä tai ajavat itse.

Yksittäiselle retkelle voivat osallistua ketkä tahansa, useammille retkille osallistuttaessa vähintään yhden perheen aikuisen pitää olla JYPSin jäsen. Suosittelemme perhejäsenyyttä (60 €/vuosi), näin kaikki samassa taloudessa asuvat voivat näppärästi olla jäseniä.

Yleisiä ohjeita

perhepyoraily2Perheretkien luokitus on tapahtumakohtaisesti erittäin helppo tai helppo. Tarkempia tietoja on mainittu retkimainoksissa.

Retkille ilmoittaudutaan JYPSin Nimenhuudossa. On toivottavaa, että kaikki osallistujat tai ainakin heidän määränsä ilmoitetaan Nimenhuudossa. Jos Nimenhuudon tunnuksia ei ole tai haluaa lisätä muita osallistujia kuin itsensä, niin voi klikata Lisää joukkueen ulkopuolinen.

Tarkastakaa pyörien kunto ennen retkille osallistumista. Tsekatkaa erityisesti jarrut, riittävät ilmanpaineet ja ketjuöljyt.

Ottakaa retkille mukaan juotavaa ja evästä sekä omiin pyöriin soveltuvia huoltotarvikkeita. Maksukortti on hyvä pitää mukana esimerkiksi jätskitaukoja varten.

Liikutaan pääasiassa pyöräteillä. Retkillä ajetaan väylien oikeaa puolta. Jos lapsi liikkuu omalla fillarilla, niin aikuinen voi ajaa lapsen takana tai rinnalla.

Osallistujia ei ole tapaturmavakuutettu.

Osallistumismaksu

Retkillä on pieni perhekohtainen osallistumismaksu, 5 €. Maksun voi maksaa seuraavilla tavoilla:

  • MobilePaylla, koodi 88179, Jyväskylän Pyöräilyseura, kirjoita viestiksi ”FA / retki”. Näytä kuitti ruudulta retken ohjaajalle.
  • käteisellä ja tasarahalla retken ohjaajalle.

Kesän 2022 perhepyöräretket

Ajankohtia ja ilmoittautumislinkkejä lisätään tälle sivulle suunnittelun edetessä!

  1. Pyöräilyviikon ilmainen perheretki Kehä Sinisillä sunnuntaina 8.5.2022 klo 14–16
  2. Retki Kangaslammen toimintapuistoon torstaina 10.6.2021 klo 16.30–18.30
  3. Retki Mäyrämäen alppiruusupuistoon ja Kotalammen toimintapuistoon keskiviikkona 23.6.2021 klo 17–19
  4. Retki Rantaraitin ympäri Pyöräilyviikolla sunnuntaina 29.8.2021 klo 14–16

Lisätietoja

  • Timi Malinen, 040 0323 157, timi.malinen (ät) jyps.fi
  • Pihla Kilpeläinen, 040 031 8603, pihla.kilpelainen (ät) jyps.fi