Pidämme liikennekoulutuksia alle 18-vuotiaille sekä heidän perheilleen ja huoltajilleen. Koulutuksissa opastamme fiksuun ja turvalliseen fillarilla kulkemiseen taajamissa ja kaupungeissa. Koulutuksissa perehdytään pyöräilyn liikennesääntöihin sekä harjoitellaan ajamista käytännössä.

Tervetuloa opettelemaan uusia taitoja!

Koulutusten sisällöistä

Koulutuksissa opetetaan muun muassa:

  • liikennesääntöjen mukainen pyörä
  • pyörän paikka liikenteessä
  • erilaiset pyöräväylätyypit ja niillä ajaminen
  • miten ajetaan turvallisesti autojen seassa ajoradoilla
  • ryhmittyminen ja risteyksissä pyöräileminen sekä väistämissäännöt.

Koulutukset alkavat lyhyellä esittelyllä, jonka jälkeen fillaroidaan omilla pyörillä reilu tunti keskustan alueella. Sisältöjä sovitetaan osallistujien mukaan.

Miten voi osallistua?

Alle 12-vuotiaat voivat osallistua koulutuksiin huoltajan kanssa ja vähintään 12-vuotiaat itsenäisesti tai huoltajan kanssa. Pienimmät voivat olla mukana istuimessa tai pyöräperäkärryssä. Itsenäisesti pyöräilevien lasten tulee hallita tavallinen pyörällä ajo hyvin ja jaksaa pyöräillä kaupunkiympäristössä rauhallista vauhtia noin tunnin verran.

Osallistumismaksut ja vastuut

Koulutukset ovat ilmaisia Fillariakatemian ryhmien osallistujille ja JYPSin jäsenille. Muille koulutuksissa on 5 euron perhekuntakohtainen osallistumismaksu – maksun voi maksaa käteisellä ja tasarahalla tai MobilePayn kautta kunkin koulutuksen alussa.

Osallistujia ei ole tapaturmavakuutettu.


Vuoden 2023 koulutukset ja ilmoittautuminen

Koulutuksiin ilmoittaudutaan Facebookissa tai JYPSin Nimenhuudossa. Nimenhuudossa ilmoittautuessa ei välttämättä tarvitse Nimenhuudon tunnuksia, voi klikata alalaidassa Ilmoita joukkueen ulkopuolinen pelaaja.

 1. SU 7.5. klo 14.15–15.45 Pyöräilyviikon Fillarifestareilla, lähtöpaikka Kirkkopuistossa Kilpisenkadun ja Kauppakadun puoleisessa kulmassa
 2. TO 25.5. klo 17.30–19, lähtöpaikka Mäki-Matin perhepuisto, Oikokadun ja Mäki-Matin kadun risteys

Kesällä 2024 järjestämme koulutuksia kysynnän mukaan.


Lisätietoja

 • Fillariakatemian vetäjä Pihla Kilpeläinen, pihla.kilpelainen (ät) jyps.fi