JYPS tarjoaa tavoitteellisesti harjoitteleville 12–19-vuotiaille nuorille mahdollisuuden harjoitella Junior Teamissa.

Kisatunnelmia 2018 XCO SM kisoista Liedosta.

Kisatunnelmia 2018 XCE SM kisoista Liedosta.

JYPS Junior Team

Junior Team on tarkoitettu maastopyöräilyä tavoitteellisesti harjoitteleville 12–19-vuotiaille nuorille. Junior Teamin harjoituksissa syvennytään maastopyöräilyyn tekniikka-, lihaskunto- ja kestävyysharjoitteilla. Junior Teamin yhteisharjoituksia on kesäkaudella kolmesti ja talvikaudella kahdesti viikossa. Tämän lisäksi tiimiläiset harjoittelevat omatoimisesti.

Tiimin tarkoituksena on monipuolistaa maastopyöräilyn harjoittelua ja opettaa liikunnallista elämää. Ryhmäläiset saavat itse valita haluavatko lähteä kisaamaan, joten kilpailullista tavoitetta ei tarvitse kaikilla olla. Kuitenkin suurin osa ryhmään kuuluvista junioreista ajaa kilpailukaudella useita kilpailuja per kuukausi. Jotta yhteiset ajoharjoitukset olisivat kaikille mielekkäitä ja kestävyyttä sekä ajotaitoja kehittäviä, tulee ryhmään kuuluvilla olla kestävyysharjoittelutaustaa sekä aikaisempaa kokemusta maastopyöräilystä.  Ja ennen kaikkea tahtoa kehittyä liikunnallisena nuorena sekä maastopyöräilijänä.

Toimintaamme kuuluvat maastopyöräilyn eri alalajit, harjoittelun painottuessa xc- ja endurotyyppiseen ajamiseen. Harjoittelussa hyödynnetään Jyväskylän monipuolisia ulkoliikunta-alueita ja pyritään tekemään treenaamisesta mielekästä sekä monipuolista ja kustannustehokasta.

JYPS tukee taloudellisesti alle 18-vuotiaiden sekä menestyvien tai huipulle tähtäävien jäsentensä osallistumista kilpailuihin.

Kesäkauden viikkoharjoitusten rakenne

Lajiharjoitus 1 (ma 18.00–19.45)

Harjoittelemme maastopyöräilyn lajitaitoja: pyörän hallintaa, nopeutta, tasapainoa, tekniikkaa. Kivikkoa, alamäkeä, nopeaa polkua, hankalia paikkoja. Lajitaitoihin kuuluvat myös lihaskestävyys ja lihaskoordinaatio, joita harjoitamme pyörän kanssa.

Lihaskuntoharjoitukset (ke 17.45–19.15)

Mahdollisuuksien mukaan hyödynnämme ulkoliikuntapaikkoja, joita löytyy ympäri Jyväskylää. Harjoitusten tarkoituksena on monipuolistaa lihaskuntoharjoittelua ja kehittää junioreiden kehonhallintaa sekä luoda hyvä lihaskoordinaatio sekä -kestävyys pyöräilyä varten. Kesällä 2019 hyödynnämme harjoitteluun Viitaniemen koulun liikuntasalia.

Lajiharjoitus 2 (to 18.00–19.45)

Ajetaan viikon teeman mukaisessa maastossa harjoittaen viikon ensimmäisessä harjoituksessa opittuja taitoja. Opetellaan ryhmässä ajamisen hienouksia sekä vauhdin jakamista pidemmillä lenkeillä.

Talvikauden viikkoharjoitusten rakenne

Lajiharjoitus (ma 18.00–19.30)

Harjoittelemme maastopyöräilyn lajitaitoja: pyörän hallintaa, nopeutta, tasapaino, tekniikkaa ja ryhmässä ajamista. Osa talvella pidettävistä lajiharjoituksista toteutetaan sisäpyöräilynä.

Lihaskuntoharjoitukset (to 18.00–19.30)

Harjoitusten tarkoituksena on monipuolistaa lihaskuntoharjoittelua ja kehittää junioreiden kehonhallintaa sekä luoda hyvä lihaskoordinaatio sekä -kestävyys pyöräilyä varten. Harjoituksia toteutetaan sisäliikuntatiloissa (Tikan koulu), kuntosaleilla sekä sään salliessa ulkona.

Tiimiläisten käytössä on WhatsApp-ryhmä, jonka välityksellä sovitaan tarkemmat harjoitusajat sekä kokoontumispaikat.

Leiritys

Perinteisesti olemme järjestäneet testileirit keväisin ja syksyisin. Pääsääntöisesti leirit on järjestetty viikonloppuleireinä Kuortaneen Urheiluopistolla. Leirin ohjelmaan on kuulunut mm. lihaskunto-, liikkuvuus-, PP-ergotestejä sekä yhteisharjoituksia. Varsinaista pyöräilyleiritystä järjestämme resurssiemme puitteissa. Tiimiläiset ovat osallistuneet myös aktiivisesti Suomen Pyöräilyn organisoimiin pyöräilyleirityksiin sekä pyöräilyn alalajikohtaisille leireille.

Hinnat

  • Kesäkauden valmennuspaketti 60 €/kk, sis. 2 lajitreeniä ja 1 lihaskuntotreenin viikossa.

Leiritys-, testaus- sekä kilpailukustannukset eivät sisälly viikkoharjoitusten kuukausimaksuihin.

Vakuutukset ja lisenssit

Osallistujia ei ole suoraan tapaturmavakuutettu järjestäjän puolesta, suosittelemme kuitenkin pyöräilyharrastuksen kattavan tapaturmavakuutuksen ottamista.

JYPSin jäsenenä on mahdollista hankkia Fillaripassi eli harrastepyöräilyn tapaturmavakuutus. Kilpailutoimintaan osallistuttaessa suosittelemme vakuutuksellista kisalisenssiä.

Vakuutukset ja kilpailulisenssit hankitaan JYPSin jäseneksi liittymisen jälkeen omatoimisesti Suomen Pyöräilyn nettisivuilta.

Liittyminen

Kiinnostuitko Junior Teamin toiminnasta? Oletko valmis harjoittelemaan tavoitteellisesti?

Jos vastaat ”kyllä”, täytä sähköinen ilmoittautumislomakkeemme. Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse ja sovimme tutustumisesta  tiimin toimintaan. Kahdella ilmaisella tutustumiskerralla pääset osallistumaan tiimin harjoituksiin ja valmentajamme tutustuvat  kestävyystasoosi sekä maastopyöräilytaitoihisi. Tutustumiskertojen perusteella vastuuvalmentajamme tekee päätöksen liittymisestä Junior Teamiin. Tiimiin liittymisen edellytyksenä on luonnollisesti JYPSin jäsenyys.

Valmennettavat 2020–2021

Viivi Voutilainen

Viivi Voutilainen

s.2000 pyöräsuunnistus, XCO, XCM

Yhteistyökumppanit:

Lotta Voutilainen

Lotta Voutilainen

s.2004 pyöräsuunnistus, XCO, XCM

Yhteistyökumppanit:

Eevi Hautajoki

Eevi Hautajoki

s.2004 XCO, XCM

Yhteistyökumppanit:
Ride Cycle Store
Trek, Bontrager
Svala of Finland
Your Body
Evocsports
Continental

Akseli Maja

Akseli Maja

s.2003 XCO, XCM, Enduro

Yhteistyökumppanit:
Inmics, Promako
Trek, Ride Cycle Store
Painotalo Silkkisiipi
Continental

Elo Leino

Elo Leino

s.2006 Bike Trial, XCO

Yhteistyökumppanit:

Elias Ruokostenpohja

Elias Ruokostenpohja

s.2007 XCO, XCM

Yhteistyökumppanit:

Matias Niiranen

Matias Niiranen

s.2009 XCO, XCM, Enduro

Yhteistyökumppanit:

Onni Myyry

Onni Myyry

s.2007 XCO, XCM

Yhteistyökumppanit:

Eeti Lahti

Eeti Lahti

s.2008 XCO, XCM, pyöräsuunnistus

Yhteistyökumppanit:

Otto Rainio

Otto Rainio

s.2009 XCO, XCM, Enduro

Yhteistyökumppanit:

Julius Iltola

s.2008 XCO, XCM, Enduro

Yhteistyökumppanit:

Tukemaan joukkuetta tai yksilöurheilijoita?

Haluatko tukea nuorten liikuntaa ja tavoitteellista harjoittelua? Otathan yhteyttä ja neuvotellaan yhdessä Teille sopiva tukimuoto!

Yhteistyökumppanimme kaudella 2019

Laajis

 Valmennettavien tukena

  • joukkueenjohtaja Jarno Niiranen, jarno.k.niiranen (ät) gmail.com, 040 763 2749
  • valmentaja Viivi Voutilainen, 044 505 5691
  • taloudenhoitaja Nora Ruokostenpohja, nora.ruokostenpohja (ät) esperi.fi, 040 592 4353

Harjoituspaikat