JYPS tarjoaa tavoitteellisesti harjoitteleville noin 12–19-vuotiaille nuorille mahdollisuuden harjoitella Junior Teamissa.

Kisatunnelmia 2018 XCO SM kisoista Liedosta.

Kisatunnelmia 2018 XCE SM kisoista Liedosta.

JYPS Junior Team

Junior Team on tarkoitettu pyöräilyä harjoitteleville noin 12–19-vuotiaille nuorille. Junior Teamin harjoituksissa syvennytään erityisesti maastopyöräilyyn tekniikka-, lihaskunto- ja kestävyysharjoitteilla. Tämän lisäksi tiimiläiset harjoittelevat omatoimisesti.

Tiimin tarkoituksena on monipuolistaa erityisesti maastopyöräilyn harjoittelua ja opettaa liikunnallista elämää. Ryhmäläiset saavat itse valita haluavatko lähteä kisaamaan, joten varsinaista kilpailullista tavoitetta ei tarvitse kaikilla olla. Kuitenkin suurin osa ryhmään kuuluvista nuorista ajaa kesäkaudella useita kilpailuja per kuukausi. Jotta yhteiset ajoharjoitukset olisivat kaikille mielekkäitä ja kestävyyttä sekä ajotaitoja kehittäviä, tulee ryhmään kuuluvilla olla kestävyysharjoittelutaustaa ja aikaisempaa kokemusta pyöräilystä. Sekä ennen kaikkea tahtoa kehittyä liikunnallisena nuorena ja pyöräilijänä.

Toimintaamme kuuluvat maastopyöräilyn eri alalajit, harjoittelun painottuessa XC- ja endurotyyppiseen ajamiseen. Myös muita pyöräilyn alalajeja voidaan osallistujien kiinnostuksen mukaan harjoitella ja kokeilla. Harjoittelussa hyödynnetään Jyväskylän monipuolisia ulkoliikunta-alueita ja pyritään tekemään treenaamisesta mielekästä sekä monipuolista ja kustannustehokasta.

Harjoitukset 2023

Kausi 1 Huhti-Kesäkuu 2023. Kausi 2 Elo-Lokakuu 2023.

Lajiharjoitus maanantaisin klo 18.00–19.30

Harjoittelemme maastopyöräilyn lajitaitoja: pyörän hallintaa, nopeutta, tasapainoa, tekniikkaa. Kivikkoa, alamäkeä, nopeaa polkua, hankalia paikkoja. Lajitaitoihin kuuluvat myös lihaskestävyys ja lihaskoordinaatio, joita harjoitamme pyörän kanssa. Tarvittaessa voimme ajaa toisinaan myös maantiellä.

Laji/lihaskuntoharjoitus torstaisin klo 18.00–19.30

Ajetaan viikon teeman mukaisessa maastossa harjoittaen viikon ensimmäisessä harjoituksessa opittuja taitoja. Opetellaan ryhmässä ajamisen hienouksia sekä vauhdin jakamista pidemmillä lenkeillä.  Mahdollisuuksien mukaan hyödynnämme ulkoliikuntapaikkoja, joita löytyy ympäri Jyväskylää. Harjoitusten tarkoituksena on monipuolistaa lihaskuntoharjoittelua ja kehittää kehonhallintaa sekä luoda hyvä lihaskoordinaatio sekä -kestävyys pyöräilyä varten.

Leiritys

Perinteisesti olemme järjestäneet testileirit keväisin ja syksyisin. Pääsääntöisesti leirit on järjestetty viikonloppuleireinä Kuortaneen Urheiluopistolla. Leirin ohjelmaan on kuulunut mm. lihaskunto-, liikkuvuus-, PP-ergotestejä sekä yhteisharjoituksia. Varsinaista pyöräilyleiritystä järjestämme resurssiemme puitteissa. Tiimiläiset ovat osallistuneet myös Suomen Pyöräilyn pyöräilyleirityksiin sekä pyöräilyn alalajikohtaisille leireille.

Osallistumismaksu ja taloudellinen tuki

Tiimin valmentajat vetävät harjoituksia työntekijöinä. Osallistumismaksuilla katetaan ohjaajien palkkakustannukset. Tiimimaksu on tällä hetkellä 50-70 euroa kuukaudessa riippuen harjoituskaudesta ja erikoistreenien määrästä sekä oheistreeneihin osallistumisesta.

Leiri-, testaus- ja kilpailukustannukset eivät sisälly osallistumismaksuun.

JYPS tukee tiimiä mm. hoitamalla hallintoa, varustehankinnoilla sekä kouluttamalla vetäjiä. Harjoituksissa, leireillä ja kisamatkoilla on käytössä mm. treeni-, huolto- ja tapahtumatarvikkeita. Ride Cycle Store Cupissa on järjestetty kisoja, joiden tuotto on mennyt tiimin hyväksi. Lisäksi JYPSiltä voi hakea tukea alle 18-vuotiaiden sekä menestyvien tai huipulle tähtäävien kilpailumaksuihin.

Vuonna 2023 maksuihin sisältyy JYPSin sininen putkihuivi (arvo 10 €).

Vakuutukset ja lisenssit

Osallistujia ei ole suoraan tapaturmavakuutettu järjestäjän puolesta, suosittelemme kuitenkin pyöräilyharrastuksen kattavan tapaturmavakuutuksen ottamista.

JYPSin jäsenenä on mahdollista hankkia Fillaripassi eli harrastepyöräilyn tapaturmavakuutus. Kilpailutoimintaan osallistuttaessa suosittelemme vakuutuksellista Suomen Pyöräilyn tai Suomen Suunnistusliiton lisenssiä.

Vakuutukset ja kilpailulisenssit hankitaan JYPSin jäseneksi liittymisen jälkeen omatoimisesti Suomen Pyöräilyn tai Suomen Suunnistusliiton nettisivuilta.

Liittyminen

Kiinnostuitko Junior Teamin toiminnasta? Oletko valmis harjoittelemaan tavoitteellisesti?

Jos vastaat ”kyllä”, täytä sähköinen ilmoittautumislomakkeemme. Otamme yhteyttä sähköpostitse ja sovimme tutustumisesta toimintaan. Kahdella ilmaisella tutustumiskerralla pääset osallistumaan harjoituksiin ja valmentajamme arvioivat kestävyystasoasi sekä taitojasi. Tutustumisten perusteella ohjaajamme tekevät päätöksen liittymisestä Junior Teamiin sekä sinulle sopivasta ryhmästä.

Tiimiin liittymisen edellytyksenä on luonnollisesti JYPSin jäsenyys.

Viestintä

Tiimiläisten käytössä on WhatsApp-ryhmä, jonka välityksellä tiedotetaan kokoontumispaikat ja varmistetaan harjoitusajat sekä sovitaan muista järjestelyistä.

Valmennettavat 2023

Matias Niiranen

Matias Niiranen

2009

XCO, XCM, enduro

Otto Rainio

Otto Rainio

2009

XCO, XCM, enduro

Julius Iltola

Julius Iltola

2008

XCO, XCM, enduro

Väinö Luttinen

2008

XCO, XCM

Paulus Santala

2008

XCO, XCM, Enduro

Aapo Aarniolehto

2009

XCO, XCM

 Valmennettavien tukena

  • joukkueenjohtaja Jarno Niiranen, jarno.k.niiranen (ät) gmail.com, 040 763 2749
  • valmentaja,  Eevi Hautajoki,040 197 7603, eevi.hautajoki (ät) jyps.fi
  • valmentaja, Simo Tammilehto
  • valmentaja, Jesper Lindahl, 040 836 1669

Harjoituspaikkoja

Tukemaan joukkuetta tai yksilöurheilijoita?

Haluaako yrityksenne tukea nuorten liikuntaa ja tavoitteellista harjoittelua? Ottakaa yhteyttä joukkueenjohtajaan ja neuvotellaan yhdessä teille sopiva tukimuoto!