Fillarikoulut 5–7- ja 8–13-vuotiaille ma 6.5., ke 8.5., ma 13.5. ja ke 15.5.2024

Fillarikoulut on tarkoitettu ohjatuksi perehdytykseksi pyöräilyn perustaitoihin eli pyöränkäsittelyyn ja turvalliseen liikenteessä kulkemiseen sekä pyöräilyn alalajeihin, erityisesti maastopyöräilyyn. Nämä Fillarikoulut on suunnattu kaikille 5–13-vuotiaille tytöille ja pojille kunnosta ja taidoista riippumatta. Ryhmä jaetaan kahtia ikä- ja taitotason mukaisesti.

Fillarikoulun kautta on helppoa ja turvallista aloittaa pyöräilyharrastusta. Fillarikoulusta saa myös oppia yleisesti pyörällä kulkemiseen ja liikenteessä liikkumiseen.

Osallistujien huoltajat ovat tervetulleita olemaan mukana kurssilla!

Ohjelma

  • Maanantai 6.5. klo 17.30–18.45, Vellamonpuisto, Vellamonkatu 9
  • Keskiviikko 8.5. klo 17.30–18.45, Laajavuori, Laajavuorentie 15
  • Maanantai 13.5. klo 17.30–18.45, Viitaniemen liikennepuisto, Eeronkatu 15
  • Keskiviikko 15.5. klo 17.30–19.15, retki, Haukanniemi

Mitä mukaan?

Kurssille voi osallistua millä tahansa toimivalla pyörällä. Pyörän lisäksi kurssille tulee ottaa mukaan kypärä, kelin mukainen vaatetus, juomapullo ja pientä syötävää. Suosittelemme pitkäsormisten käsineiden ja ajo- tai vastaavien lasien käyttämistä.

Jos osallistujalla ei ole ryhmään sopivaa pyörää, JYPSillä on kaksi maastopyörää vuokrattavaksi noin 135–155 cm pituisille kuskeille. Pyörien tiedot ja hinnat löytyvät jäsenedut-sivulta. Lisätietoja voi kysyä ryhmän vastuuohjaajalta.

Osallistumismaksu

  • JYPS-jäsenet 35 € (osallistujan tai vaikka kaikki samassa taloudessa asuvat voi liittää jäseneksi ennen kurssia)
  • Muut 45 €

Osallistumismaksu sisältää viimeisen kerran retkieväät ja JYPSin sinisen putkihuivin (arvo 10 €).

Osallistumismaksun voi maksaa tilisiirrolla tai MobilePayn kautta. Maksuohjeet lähetetään sähköpostitse ennen kurssin alkamista.

Ilmoittautuminen ja kurssin toteutuminen

Kurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Fillarikoulun yhden ryhmän minimiosallistujamäärä on 6 ja maksimi 10.

  1. Täyttäkää sähköinen ilmoittautumislomake. Ilmoittautuminen on sitova. Sen voi perua maksutta viimeistään viikkoa ennen ryhmän alkamista. Tätä myöhemmin, kuitenkin viimeistään heti ensimmäisen kerran jälkeen tehdystä peruutuksesta peritään 50 % osallistumismaksusta. Kesken kauden tehdystä peruutuksesta peritään 100 % osallistumismaksusta, ellei osallistujalla ole esittää lääkärintodistusta tai muuta painavaa syytä. Jos ryhmässä on tilaa, yhden kerran voi käydä tutustumassa ilmaiseksi ennen ilmoittautumista. Tästä täytyy sopia ryhmän vastuuohjaajan kanssa etukäteen.
  2. Kurssin toteutumisesta ilmoitetaan sähköpostitse viimeistään viikkoa ennen sen alkamista.

Muita ohjeita

Kullekin kerralle on ilmoittauduttava JYPSin Nimenhuudossa viimeistään kurssipäivänä klo 14. Mahdollisista muutoksista ja kertojen peruuntumisista esimerkiksi rankan sateen vuoksi ilmoitetaan Nimenhuudossa. Perutut kerrat korvataan Fillarikoulussa uusilla ajankohdilla. Nimenhuudossa voi myös ilmoittaa, jos tulee hieman myöhässä lähtöpaikalle.

Kerroilla on säävaraus eli kovalla sateella ei ajeta. Pieni sade ei haittaa.

Tarkastakaa pyörän kunto ennen kerroille osallistumista. Erityisesti jarrut, renkaiden ilmanpaineet ja ketjun öljyäminen kannattaa tarkastaa.

Suosittelemme osallistujille pyöräilytoiminnan kattavaa tapaturmavakuutusta. JYPSin jäsenenä on mahdollista ottaa Suomen Pyöräilyn Fillaripassi eli harrastepyöräilyn tapaturmavakuutus. Vakuutus hankitaan omatoimisesti suoraan Suomen Pyöräilyn ja Suomisportin nettisivuilta.

Fillarikoulun jälkeen?

Koulun jälkeen osallistujat ovat tervetulleita jatkamaan harrastusta soveltuvissa Fillariakatemian ryhmissä.


Lisätiedot

  • Fillariakatemian vetäjä Pihla Kilpeläinen, pihla.kilpelainen (ät) jyps.fi