Omien kilpailujen lisäksi jäseniä osallistuu esimerkiksi MTB Marathon Cupiin, MTB Enduron SM-sarjaan, Tahko MTB:hen ja Pirkan Pyöräilyyn. Kun olet osallistumassa kilpailuihin, niin sinun on hyvä tietää jotain yleisistä kisoihin liittyvistä toimintatavoista. Kauden lopussa voit hakea seuralta tukea kattamaan kilpailukustannuksia. Voit myös hankkia kulujen kattamiseksi yhteistyökumppaneita itsellesi tai joukkueellesi.


Harjoittelu, yhdessä osallistuminen ja kilpailujoukkueet

Ohjeita valmentautumiseen saat esimerkiksi valmennusvastaavalta. Harjoittelu-, matka- ja ajoseuraa voit kysellä mm. sähköpostilistojen ja kestävyysjoukkueen Facebook-ryhmän kautta.

Kestävyysjoukkue

Seuralla on vapaamuotoinen kestävyysjoukkue, jonka ajajat kiertävät maasto- ja maantiepyöräilykilpailuita. Kaikki kestävyystyyppisin kisoihin osallistuvat ovat tervetulleita joukkueeseen!

MTB Enduro -joukkue

Seuran endurojoukkue osallistuu maastopyöräendurokisoihin. Kaikki enskakisoihin osallistuvat ovat joukkueeseen tervetulleita!

JYPS Junior Team

Seura tarjoaa tavoitteellisesti harjoitteleville 12–16-vuotiaille nuorille mahdollisuuden harjoitella Junior Teamissa. Yli 16-vuotiaille tarjotaan yksilövalmennusta.

Pyöräsuunnistus

Seuralla on joukko pyöräsuunnistajia, jotka kisaavat kansallisia ja kansainvälisiä pyöräsuunnistuskilpailuja. Kaikki pyöräsuunnistuksessa kilpailevat jäsenet ovat osa tätä joukkoa ja kaikki uudet halukkaat ovat tervetulleita mukaan.


Lisenssi, vakuutukset ja ajovaatteet

Lisenssi ja vakuutukset

Osallistuaksesi virallisiin pyöräkilpailuihin kuten SM-kisoihin, MaantieCupiin tai XCO Cupiin tarvitset Suomen Pyöräilyn (SP) lisenssin. Kuntotapahtumiin kuten Tahkolle tai MTB Marathon Cupin peruskisoihin et tarvitse lisenssiä. Myöskään Keski-Suomen Pyöräilycupia ja MTB Enduro -kisoja varten et tarvitse lisenssiä.

Kansallisiin ja kansainvälisiin pyöräsuunnistuskisoihin (MTBO) osallistuaksesi tarvitset Suomen Suunnistusliiton (SSL) lisenssin. Keski-Suomen aluemestaruuskisoissa edustaminen ei vaadi lisenssiä.

Virallisissa kisoissa myös kilpailutoiminnan kattava tapaturmavakuutus on pakollinen. Voit ottaa vakuutuksen omatoimisesti tai lisenssin ohessa. Lisenssivakuutus on voimassa kilpailuiden lisäksi niitä varten harjoitellessa. Jos osallistut ainoastaan kuntotapahtumiin, niin voit ottaa edullisemman ns. FillariPassin, joka on harrastajille tarkoitettu vakuutus.

Lisenssi ja vakuutukset ovat voimassa vain, jos olet maksanut yhdistyksen jäsenmaksun.

Lisenssin ja lisenssivakuutuksen hakeminen

Kun tarvitset lisenssiä ja vakuutusta, toimi näin:

  • Täytä SP:n sivuilta löytyvä lisenssilomake tai toimi SSL:n lisenssiohjeiden mukaisesti.
  • Maksa lisenssi. Ota lisenssikuitti talteen – ks. kilpailu- ja lisenssituet tämän sivun alalaidasta.
  • Lisenssi tulee voimaan merkittynä alkamispäivänä tai maksupäivänä klo 24. Lisenssi ja vakuutus eivät ole voimassa, jos et ole ensin maksanut seuran jäsenmaksua!
  • Osallistu kilpailuun. Pidä lisenssi varalta mukanasi.

Seuravaatteet

Virallisiin maantiekisoihin, XC-cupiin sekä minkä tahansa SP:n tai SSL:n alaisen lajin SM-kilpailuun osallistuessasi tarvitset välttämättä vähintään seuran virallisen ajopaidan. Myös maasto- ja epävirallisissa kisoissa kannattaa käyttää seuran vaatteita – näin lisäät seuran näkyvyyttä sekä mahdollistat kisa- ja lisenssituen saamisen.


Kilpailu- ja lisenssituet

Seura tukee taloudellisesti alle 18-vuotiaiden sekä menestyvien tai huipulle tähtäävien jäsentensä osallistumista kilpailuihin. Tukia maksetaan yhdistyksen taloudellisen tilanteen mukaan. Harkinnan mukaan voidaan tukea myös muihin pyöräilyyn liittyviin kilpailuihin osallistumista. Tuista päätetään hakemusten pohjalta ja ne maksetaan kootusti vuoden lopussa.

Hyväksyttävät menot

Hyväksyttäviä menoja ovat ainoastaan SP:n ja vastaavat lisenssimaksut sekä valtakunnallisten ja kansainvälisten kilpailuiden osallistumismaksut. Jos kilpailutoiminnalle saadaan lisää tuloja esim. yhteistyökumppaneilta tai talkoita tekemällä, niin myös muita menoja voidaan mahdollisesti korvata – tästä tiedotetaan tarvittaessa erikseen.

Myöntämisehdot

Tukien perusedellytyksenä on seuran jäsenyys ja yhdistyksen edustaminen kaikissa tuettavissa kilpailuissa. Seuran edustaminen tarkoittaa sitä, että JYPS on mainittava osallistujan nimen yhteydessä kilpailun ilmoittautumis- ja tuloslistoilla – jos tukien hakija edustaa myös jotain sponsoria, niin edustettavat tahot voivat olla muodossa ”Sponsori X / JYPS”. Jos kilpailijalla on nettisivut, niin niillä on oltava JYPSin logo.

Tuet on tarkoitettu alle 18-vuotiaille sekä menestyville tai huipulle tähtääville urheilijoille.

Jos kilpailijan pyöräilylajiin on saatavilla seuravaatteita, niin niitä on käytettävä tuettavissa kilpailuissa. Jos kilpailija käyttää sponsorin ajovaatteita, niin vaatteisiin voidaan ommella tai kiinnittää JYPSin kangasmerkki (kysy lisää pj:ltä tai tule noutamaan suoraan jostain vaatejaosta).

Tukia myönnetään ainoastaan kuitteja (verkkopankkikuitti tai kilpailun järjestäjien myöntämä kuitti) vastaan.

Lisenssituen saamiseksi on osallistuttava vähintään kolmeen viralliseen kilpailuun. Toivottavaa on, että tuen saajat osallistuvat vähintään jollain tavalla seuran toiminnan järjestämiseen – tämä vähintään lisää tuen määrää.

Tukien määrä

Kilpailulisenssien vakuutukseton osuus maksetaan pääsääntöisesti kokonaan ja kilpailujen osallistumismaksuja tuetaan harkinnanvaraisesti. Viime vuosina kilpailumaksuista on korvattu 10–100 % alla esiteltyjen kriteerien täyttymisestä riippuen.

Yleensä kilpailuiden osallistumismaksuista on maksettu kaikille hyväksytysti tukea hakeneille tietty perusosuus. Vuoden 2018 kilpailu- ja lisenssitukipäätöksessä perustukiprosentti kilpailumaksuista oli 10 – eli hakijoiden kilpailumaksuista päätettiin maksaa vähintään 10 %. Seuraavat tekijät vaikuttavat perusprosentin päälle myönnettävän tuen määrään:

  1. Ikä – alle 18-vuotiaita tuetaan enemmän (2018: +30 %-yksikköä).
  2. Osallistuminen seuran toiminnan järjestämiseen – ahkera talkootyö lisää tuen määrää (2018: +0–30 %-yksikköä).
  3. Menestys – menestyviä ja huipulle tähtääviä kilpailijoita tuetaan enemmän (2018 +0–75 %-yksikköä).

Kilpailu- ja lisenssitukien anominen 2019

  1. Ota lisenssimaksun kuitti ja kilpailukuitit talteen.
  2. Täytä ja lähetä sähköinen tukihakemus 31.10. mennessä.
  3. Lähetä hakemuksen liitteet eli kuitit viimeistään 31.10. postitse seuran osoitteeseen. Nido liitteet yhteen.

Myöhästyneitä tai kuitittomia hakemuksia ei käsitellä

Hallitus päättää tuista vuoden viimeisessä kokouksessaan.


Yhteistyökumppanien hankkiminen

Kilpailuihin osallistuva voi hankkia itselleen tai joukkueelleen yhteistyökumppaneita. Yhteistyökumppanit maksavat tuet yhdistyksen tilille ja yhdistys maksaa sopimuksen mukaan kuitteja vastaan kilpailijan tai joukkueen kuluja. Esimerkiksi endurojoukkue on hankkinut yhteistyökumppaneita, kerätyillä rahoilla on hankittu mm. joukkueen vaatteita ja työkaluja.

Kysy tarvittaessa lisää kilpailujaoston vetäjältä!