PYÖRÄSUUNNISTUS, MTBO

JYPS Pyöräsuunnistus on aloittanut toimintansa tammikuussa 2018. Tavoitteena on tarjota matalan osallistumiskynnyksen pyöräsuunnistusta kaikille lajista kiinnostuneille. Pyrimme antamaan edellytykset harrastaa ja kilpailla pyöräsuunnistuksessa kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Harjoitukset

Pyöräsuunnistus on vauhdikas laji, jossa maastopyöräilyyn yhdistetään nopea kartanluku ja parhaimman reitin valinta. Lajissa on sen monipuolisuuden vuoksi oma viehätyksensä ja sitä silmällä pitäen pyöräsuunnistustoiminta pyrkii järjestämään voimavarojensa mukaisesti harjoituksia ja leirejä seuran jäsenille sekä ulkopuolisille.

Harjoituksia järjestetään karttamaksujen hinnalla. Seuran jäsenenä saat harjoituksista alennusta. Harjoituksista tiedotetaan seuran Nimenhuudossa. Tapahtumakutsujen yhteydessä myös annetaan tarkemmat lisätiedot.

Mahdollisista leirityksistä tiedotetaan erikseen.

Alueellinen toiminta

Tarjoamme mielellämme apua muille suunnistusseuroille pyöräsuunnistukseen liittyvissä asioissa kuten mm. kartoittamisessa ja pyöräsuunnistuskisojen järjestämisessä. Toiminnan taustalla toimivat vahvan lajiosaamistaustan omaavat henkilöt.

Liittyminen

Pyöräsuunnistustoimintaan voivat kaikki seuran jäsenet osallistua kiinnostuksensa mukaisesti.  Mikäli olet aikeissa edustaa JYPSiä kansallisissa ja kansainvälisissä pyöräsuunnistuskisoissa, niin otathan yhteyttä seuran Irma-vastaavaan seurapäätöstä tai -muutosta tehdessäsi.

Kaikki seuran jäsenet ovat tervetulleita edistämään pyöräsuunnistustoimintaa ja toteuttamaan pyöräsuunnistusunelmia toiminnan järjestämisen kautta. Toimintaan osallistuminen ei edellytä suunnistusseuraedustuksen muutosta.

Kilpaileminen

JYPS on hakenut tammikuussa Suomen Suunnistusliiton jäsenyyttä, joka vahvistunee todennäköisesti helmikuussa. JYPS on liittynyt Keski-Suomen Suunnistuksen jäseneksi.

Pyöräsuunnistuskisoissa voivat kilpailla kaikenikäiset. Kilpailusarjoja on yleensä alle 13-vuotiaista yli 75-vuotiaisiin.

Kansallisissa ja kansainvälisissä kisoissa edustaminen vaatii Suomen Suunnistusliiton kilpailulisenssin. Lisenssin lunastamisohjeet löytyvät Suunnistusliiton nettisivuilta. Lisenssin ostaja valitsee oston yhteydessä yhden suunnistusseuran. Varsinainen seuran valitseminen tapahtuu Irma-palvelussa, jossa voit määrittää missä seurassa haluat edustaa mitäkin suunnistuksen alalajia (kesä, pyörä, hisu, tarkkuus). Edustusseura on määritettävä Irma-palvelussa viimeistään ennen ensimmäistä kilpailua.

Keski-Suomen aluemestaruussuunnistuskisoissa edustaminen ei vaadi kilpailulisenssiä. Näin ollen osallistuminen on mahdollista kaikille JYPSin jäsenille.

Kilpailuihin osallistuminen on omakustanteista. Ilmoittautuminen tapahtuu Suunnistusliiton Irma-palvelun kautta, josta löytyy myös kilpailukalenteri. Pyöräsuunnistuskisat on merkitty kalenteriin kirjaimilla ”PS”.

JYPS tukee taloudellisesti alle 18-vuotiaiden sekä menestyvien tai huipulle tähtäävien jäsentensä osallistumista kilpailuihin vuosittain päätettävien ehtojen mukaisesti.

Vakuutukset

Osallistujia ei ole tapaturmavakuutettu seuran puolesta ja harjoituksiin, leireihin ja kilpailutoimintaan osallistutaan omalla vastuulla.

Suomen Suunnistusliiton alaiseen kilpailutoimintaan osallistuttaessa on oltava voimassa oleva vakuutus joko lisenssin tai oman henkilökohtaisen vakuutuksen kautta.

Suosittelemme myös harrastepyöräsuunnistajillekin kattavan tapaturmavakuutuksen ottamista. JYPSin jäsenenä on mahdollista ottaa Valo ry:n Fillaripassi eli harrastepyöräilyn tapaturmavakuutus.

Yhteyshenkilöt

Irma- ja lisenssiasiat, liittymiset, talousseuranta

Miia Jämsén (ratamestari I-luokka), miia.jamsen (ä) gmail.com

Harjoitus-, kartoitus-, kilpailu- ja kartta-asiat

Heikki Peltonen (TA, ratamestari 1-luokka), hpcreaoy (ä) gmail.com

Tuomo Marttinen (TA, ratamestari 1-luokka, SSL:n pyöräsuunnistuskehittämisryhmän jäsen), tuomo.ruuhimaki (ä) gmail.com

Arto Voutilainen (Event Advisor, ratamestari 1-luokka), arto.voutilainen (ä) gmail.com

Vesa Klemettinen (ratamestari 1-luokka), vesa.klemettinen (ä) pp.nic.fi

Linkkejä