Kyllä pyörille -kampanjassa kaikilla Jyväskylän ja muun Keski-Suomen yrityksillä, kaupoilla, liikkeillä, työpaikoilla, oppilaitoksilla, kuntien toimipisteillä ja muilla organisaatioilla on mahdollisuus kiinnittää sisäänkäynnilleen Kyllä pyörille -tarra. Tarra viestii positiivisesta suhtautumisesta pyörällä kulkemiseen. Samalla edistetään liikkumista fiksusti fillarilla.

Mukana olevia tahoja mainostetaan näiden sivujen lisäksi sosiaalisessa mediassa.

Pyöräily luomassa elävää kuntaa ja kaupunkia

Pyörällä liikkuminen edistää elävää kuntaa ja kaupunkia. Pyöräily on meluton, saasteeton ja nopea liikennemuoto, joka soveltuu erityisesti taajama-alueille. Fillarilla kulkeminen kohentaa terveyttä, vähentää sairausmenoja, parantaa liikenneturvallisuutta ja säästää arvokasta kaupunkitilaa. Fillarilla liikkuvat käyttävät rahaa polttoaineen sijasta paikallisiin palveluihin. Tutkimusten mukaan ihmiset viihtyvät sekä kaupat menestyvät kävely- ja pyöräilyvaltaisilla alueilla. Kaupoille pyöräparkit tuottavat neliötä kohden moninkertaisesti autoparkkeihin verrattuna. Helsingin kaupungin selvityksen perusteella pyöräilyyn sijoitettu euro tuo jopa kahdeksan euroa yhteiskunnalle. Tanskalaisen tutkimuksen mukaan jokainen pyöräilty kilometri tuottaa yhteiskunnalle 0,16 €.

Tietoa pyörällä kulkemisen talous- ja muista vaikutuksista

Osallistuminen kampanjaan

Kampanjaan osallistutaan kiinnittämällä sisäänkäynnille A6-kokoinen Kyllä pyörille -tarra. Tarra ei edellytä muita toimia. Tarroista on kolme versiota: Jyväskylän, Keski-Suomen muiden kaupunkien ja Keski-Suomen muiden kuntien.

Tilatkaa tarroja ilmaiseksi ja ilmoittakaa osallistumisestanne nettilomakkeella!

Kampanjaan osallistuvat tahot

Jyväskylästä osallistuvia tahoja listataan täällä ja muualta Keski-Suomesta osallistuvia täällä!

Kampanjan yhteistyökumppanit ja valtakunnalliset tarrat

Kampanja on rahoitettu Traficomin liikkumisen ohjauksen valtionavulla. Jyväskylässä järjestämme kampanjaa yhteistyössä kaupungin kanssa.

Kyllä pyörille on laajentunut Jyväskylästä kaikkialle Suomeen – valtakunnallisen kampanjan tarrat ja lisätiedot löytyvät Pyöräilyvuosi.fi -sivustolta.

Lisätietoja

  • projektipäällikkö Teemu Tenhunen, teemu.tenhunen (ät) jyps.fi, 041 544 2195

Jyväskylän tarra
Keski-Suomen muiden kaupunkien tarra
Keski-Suomen muiden kuntien tarra