Päiväleiri 7–13-vuotiaille Jyväskylän Laajiksessa ma–pe 3.–7.6.2024

Kesällä 2024 leiriä ei valitettavasti järjestetä. 

Järjestämme maastopyöräilypainotteisen päiväleirin Jyväskylän Laajavuoressa. Leirin ohjelmaan sisältyy fillarointia erityisesti maastossa. Leirillä opettelemme ryhmäajoa, ajotekniikkaa, pyörän hallintaa, huoltotaitoja ja liikennesääntöjä. Lisäksi luvassa on leikkejä ja pelejä sekä pyörän kanssa että ilman. Teemme retkiä lähiseudun laavuille ja puistoihin.

Tukikohtana Laajis

Leirin tukikohtana toimii Laajis. Laajiksen ympärillä Laajavuoren alueella on maastopyöräilyyn mainiot olosuhteet. Leiripäivät alkavat ja päättyvät Laajiksen edustalla.

Suurimman osan leiriajasta ulkoilemme ja pyöräilemme Laajiksen lähialueilla.

Leirien hintaan sisältyy päivittäinen lounas Laajiksen noutopöydästä.

Ohjelmasta

Leireillä on ohjelmaa joka päivä klo 9–15.

Leiriviikkoihin sisältyy pari sisäliikuntavuoroa Liikuntakeskus Buugilla.

Mikäli osallistujia on riittävästi, leiriläiset jaetaan kahteen ryhmään ikä- ja taitotason mukaisesti.

Ketkä voivat osallistua?

Leireille voivat osallistua kaikki 7–13-vuotiaat. Osallistujilla ei tarvitse olla pyöräilyharrastustaustaa, mutta fillarilla ajamisen täytyy olla kohtuullisen sujuvaa.

Mitä mukaan?

Leirille osallistuakseen tarvitsee sopivan kokoisen ja toimivan polkupyörän. Maastopyörä on suositeltava. Pyörän tulee olla hyvässä kunnossa ennen leirin alkamista.

Jos osallistujalla ei ole ryhmään sopivaa pyörää, JYPSillä on kaksi maastopyörää vuokrattavaksi noin 135–155 cm pituisille kuskeille ja yksi maastopyörä noin 110–125 cm pituisille kuskeille. Pyörien tiedot ja hinnat löytyvät jäsenedut-sivulta. Lisätietoja voi kysyä ryhmän vastuuohjaajalta.

Muita tarvittavia varusteita ovat:

 • pyöräilykypärä
 • suosittelemme käytettävän pitkäsormisia käsineitä ja ajo- tai vastaavia laseja
 • juomapullo
 • säänmukaiset ja pyöräilyyn soveltuvat vaatteet ja kengät
 • tukevasti selässä pysyvä reppu
 • repussa vaihtovaatteet sekä aamu- ja iltapäivien eväät.

Osallistumismaksu

 • JYPSin jäsenet: 165 €
 • muut: 175 €

Osallistumismaksu sisältää ohjauksen, päivittäisen lounaan, sisäliikuntavuorojen kustannukset ja jaettavat tarvikkeet.

Osallistumismaksun voi maksaa tilisiirrolla tai MobilePayn kautta. Maksuohjeet lähetetään sähköpostitse ennen leirien alkamista.

Ilmoittautuminen ja leirin toteutuminen

Leiri täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Minimiosallistujamäärä leiriä kohden on 12 ja maksimi 20.

 1. Täyttäkää sähköinen ilmoittautumislomake. Ilmoittautuminen on sitova. Sen voi perua maksutta viimeistään viikkoa ennen leirin alkamista. Tätä myöhemmin, kuitenkin viimeistään leirin alkuun mennessä tehdystä peruutuksesta peritään 50 % osallistumismaksusta. Kesken leirin tehdystä peruutuksesta peritään 100% osallistumismaksusta, ellei osallistujalla ole esittää lääkärintodistusta tai muuta painavaa syytä.
 2. Leirin toteutumisesta ilmoitetaan sähköpostitse viimeistään viikkoa ennen leirin alkamista.

Muita ohjeita

Pyörä kannattaa tarkastaa ja tarvittaessa huoltaa ennen leiriä. Leirillä opetellaan ja tehdään perushuoltoja, kuten ketjujen öljyämistä ja renkaiden pumppaamista – mutta leirillä ei vaihdeta osia.

Huoltajat ovat tervetulleita osallistumaan leiripäiviin tai yksittäisille retkille omilla pyörillään. Tästä on hyvä sopia ohjaajien kanssa etukäteen.

Osallistujille lähetetään tarkempi info ja aikataulu noin viikkoa ennen leirin alkamista.

Suosittelemme osallistujille pyöräilytoiminnan kattavaa tapaturmavakuutusta. JYPSin jäsenenä on mahdollista ottaa Suomen Pyöräilyn Fillaripassi eli harrastepyöräilyn tapaturmavakuutus. Vakuutus hankitaan omatoimisesti suoraan Suomen Pyöräilyn ja Suomisportin nettisivuilta.


Lisätiedot

 • Fillariakatemian vetäjä Pihla Kilpeläinen, pihla.kilpelainen (ät) jyps.fi.