Vauhtiryhmä pääosin keskiviikkoisin 7.6.–23.8.2023

Kesällä 2024 emme tällä tietoa voi järjestää Vauhtiryhmää ohjaajan puuttumisen vuoksi. Mikäli tilanne muuttuu, ilmoitamme siitä tällä sivulla. Jos olet kiinnostunut vetäjän tai ohjaajan tehtävistä, niin ota yhteyttä yhdistyksen toiminnanjohtajaan tai Fillariakatemian vetäjään!

Ryhmässä 7–13-vuotiaat kokeilevat ja harjoittelevat pyöräilyn vauhdikkaampia alalajeja: alamäkiajoa, bikepark-ajamista, BMX:ää, trialia, pumppiratailua… Ryhmä kokoontuu viikoittain pääasiassa torstaisin. Ryhmä soveltuu maastopyöräilyä jonkin verran aiemmin harrastaneille. Ohjelmaa sovelletaan osallistujien taitotason mukaan. Tärkeintä on pitää hauskaa pyöräillessä!

Ryhmään osallistuvilla tulee olla oma vauhdikkaaseen ajoon soveltuva maastopyörä. Kysy tarvittaessa lisää ryhmän vastuuohjaajalta!

Ryhmään ilmoittaudutaan ennen kauden alkamista. Jos ryhmässä on tilaa (ilmoitetaan tällä sivulla), niin kesken kaudenkin voi liittyä ryhmään.

Osallistujien on liityttävä JYPSin jäseneksi ja maksettava ryhmän osallistumismaksu. Jos ryhmässä on tilaa, niin toimintaan voi käydä kerran tutustumassa ilmaiseksi.

Ohjelma

Harjoitukset ovat pääasiassa torstaisin hieman vaihtelevin kellonajoin. Pääosin aloitus klo 18, lukuun ottamatta alamäkikertoja Laajiksessa, jolloin aloitus on klo 17. Harjoitusten kesto on lajista riippuen 1,5–2 h. Sijainnit vaihtelevat viikoittain. Toiminta jakautuu jaksoon 1 ja 2. Osallistua voi joko jommalle kummalle tai molemmille jaksoille. Jakso 1 on 7.6.–12.7. ja jakso 2 19.7.–23.8.

Jakso 1 7.6.-12.7.

Paikat ja lajit ovat vielä alustavat ja tarkentuvat myöhemmin.

 • KE 7.6. klo 18–19.30, Lohikosken skeittipuisto: freestyle BMX
 • KE  14.6. klo 18–19.30, Halssilan urheilukenttä: alamäkipainotteinen polkuajo
 • KE 21.6. klo 19–20, Keljonkankaan trialparkki: trial
 • KE  28.6. klo 17–19, Laajis: alamäkipyöräily
 • KE  5.7. klo 17–19, Laajis: alamäkipyöräily
 • KE  12.7. klo 18–19.30, Huhtasuon pumppirata: BMX racing

Jakso 2 19.7.-23.8.

 • KE  19.7. klo 17–19, Laajis: alamäkipyöräily
 • KE  26.7. klo 18–20, Aittovuori Trail Center: enduro
 • KE  2.8. klo 18–19.30, Lohikosken skeittipuisto: freestyle BMX
 • KE 9.8. klo 19–20, Keljonkankaan trialparkki: trial
 • KE  16.8. klo 18–19.30, Leppäveden pumppirata: racing BMX
 • KE  23.8.: vielä avoinna

Lähtöpaikkoja ja niiden osoitteet

Esimerkkejä lähtöpaikoista:

Välineet ja varusteet

Ryhmään osallistuvalla lapsella tulee olla käytössään vauhdikkaaseen maastoajoon soveltuva maastopyörä. Pyörän kunto on tarkastettava ennen kerroille osallistumista. Erityisesti jarrut, vaihteet, renkaiden ilmanpaineet ja ketjun öljyäminen kannattaa tarkastaa. Muita vaadittavia välineitä ovat kypärä ja juomapullo.

Jos osallistujalla ei ole ryhmään sopivaa pyörää, JYPSillä on kaksi maastopyörää vuokrattavaksi noin 135–155 cm pituisille kuskeille ja yksi maastopyörä noin 110–125 cm pituisille kuskeille. Lisäksi seuralla on pari BMX- ja trial-pyörää, joita on mahdollisuus vuokrata ja kokeilla kyseisten lajien kerroilla. Pyörien tiedot ja hinnat löytyvät jäsenedut-sivulta. Lisätietoja voi kysyä ryhmän vastuuohjaajalta.

Suosittelemme vahvasti pitkäsormisten käsineiden ja ajolasien käyttämistä. Alamäkiajokerroille Laajikseen ja Aittovuori trail centeriin suositellaan full face -kypärää, suojapaitaa sekä polvisuojia.

Laajiksella on vuokrattavana Laajavuoren kerroille kaksi alamäkiajoon soveltuvaa Whyten täysjoustomaastopyörää, jotka käyvät noin 130–150-senttisille. Vuokrahinta ryhmäläisille on 30 €. Vuokrattavana on myös suojavarusteita: 2 S-koon suojapaitaa, 1 youth-koon suojapaita, kolmet pienet polvisuojat ja 2 S-koon full face -kypärää. Suojavarustesetin saa vuokrattua 10 €:lla.

Osallistumismaksut

 • puoli kautta, joko jakso 1 tai jakso 2, 80 €
 • koko kausi 110 €

Maksut sisältävät ohjauksen.

Osallistumismaksun voi maksaa tilisiirrolla tai MobilePayn kautta. Maksuohjeet lähetetään sähköpostitse ennen ryhmän alkamista.

Lisäksi Laajiksen alamäkikerroille pitää hankkia tarjoushintaiset hissiliput, jos osallistujalla ei ole bikeparkin kausikorttia.

 • 2 tunnin hissilippu 15 €/krt
  • voimassa vain ryhmään osallistuville
 • tai vaihtoehtoisesti kausikortti 129 €
  • lunastettava ennen kauden alkamista
 • tarvittaessa keycard 6 €, jos sitä ei muuten ole

Ilmoittautuminen ja ryhmän toteutuminen

Ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Minimiosallistujamäärä on 8 ja maksimi 10.

 1. Täyttäkää sähköinen ilmoittautumislomake. Ilmoittautuminen on sitova. Sen voi perua maksutta viimeistään viikkoa ennen ryhmän alkamista. Tätä myöhemmin, kuitenkin viimeistään heti ensimmäisen kerran jälkeen tehdystä peruutuksesta peritään 50 % osallistumismaksusta. Kesken kauden tehdystä peruutuksesta peritään 100 % osallistumismaksusta, ellei osallistujalla ole esittää lääkärintodistusta tai muuta painavaa syytä. Jos ryhmässä on tilaa, yhden kerran voi käydä tutustumassa ilmaiseksi ennen ilmoittautumista. Tästä täytyy sopia ryhmän vastuuohjaajan kanssa etukäteen.
 2. Ryhmän toteutumisesta ilmoitetaan sähköpostitse viimeistään viikkoa ennen sen alkamista.

Jos ryhmää ei ole mainittu tällä sivulla täydeksi ja lapsesi on kiinnostunut osallistumaan kesken kauden, niin ottakaa yhteyttä vastuuohjaajaan!

Mikäli lapsesi ei ole JYPSin jäsen, ilmoittakaa hänet jäseneksi ennen ryhmän alkamista.

Muita ohjeita

Kullekin kerralle on ilmoittauduttava JYPSin Nimenhuudossa viimeistään harjoituspäivänä klo 14. Mahdollisista muutoksista ja kertojen peruuntumisista esimerkiksi rankan sateen vuoksi ilmoitetaan Nimenhuudossa. Nimenhuudossa voi myös ilmoittaa, jos tulee hieman myöhässä lähtöpaikalle.

Kerroilla on säävaraus eli kovalla sateella ei ajeta. Pieni sade ei haittaa.

Harjoituksiin on hyvä ottaa pientä syötävää, esim. myslipatukka. Ennen harjoituksia kannattaa syödä hyvin.

Suosittelemme osallistujille pyöräilytoiminnan kattavaa tapaturmavakuutusta. JYPSin jäsenenä on mahdollista ottaa Suomen Pyöräilyn Fillaripassi eli harrastepyöräilyn tapaturmavakuutus. Vakuutus hankitaan omatoimisesti suoraan Suomen Pyöräilyn ja Suomisportin nettisivuilta. Kilpailutoimintaan osallistuttaessa kannattaa ottaa Suomen Pyöräilyn vakuutuksellinen kilpailulisenssi.


Lisätiedot

 • Fillariakatemian vetäjä Pihla Kilpeläinen, pihla.kilpelainen (ät) jyps.fi