Yhteislenkit

Lähdössä pyöräretkelle.Voit vierailla yhteislenkeillä pari kertaa tutustumassa toimintaan, mutta sen jälkeen sinun on lenkeillä käydäksesi liityttävä jäseneksi. Yhdistys tukee lenkkejä vuosittain tuhansilla euroilla mm. EA-, kartta- ja varaosahankinnoin sekä kouluttamalla vetäjiä.

Retket

Järjestämme pyöräretkiä sekä Keski-Suomessa että ulkomailla. Toisinaan teemme retkiä esimerkiksi pyöräilyaiheisille messuille kuten Helsingin GoExpoon. Voit käydä parilla lyhyellä retkellä tutkimassa tunnelmaa, mutta sitten sinun pitää liittyä jäseneksi.

Pyöräilyyn liittyvää toimintaa

Lenkkien ja retkien lisäksi yhdistys järjestää monenlaista pyörällä kulkemiseen ja pyöräilyyn liittyvää toimintaa: kokoontumisia, koulutuksia, tietoiskuja, koeajotilaisuuksia, illanviettoja, luentoja, Jyväskylän Pyöräilyviikkoa, kilpailuja ja muita tapahtumia. Jäsenet ovat tervetulleita kaikkiin tapahtumiin. Jäsenet voivat osallistua edullisemmin esimerkiksi Jyväskylän kiertoon ja MTB Marathon Laajavuoreen. Yhdistyksellä on myös jäsenille tarkoitetut spinning-, sali- ja sählyvuorot.

Pyörällä kulkemisen edistämistä ja pyörällä kulkevien edunvalvontaa

Edistämme pyörällä kulkemista ja pyöräilyolosuhteita Keski-Suomessa sekä valvomme pyörällä liikkuvien etua. Yhdistyksellä on edustajia työryhmissä, meiltä pyydetään lausuntoja, pidämme yhteyttä päättäjiin, otamme kantaa ajankohtaisiin pyöräilyasioihin, järjestämme kaupunkipyöräilykoulutuksia, tiedotamme pyöräilyaiheista jne. Tavoitteenamme on laadukkaat ja sujuvat pyöräilyolosuhteet kaikille. Jäsenenä tuet tätä arvokasta toimintaa ja voit myös vaikuttaa näihin asioihin esimerkiksi aktiivisen liikenneryhmämme kautta. Olemme Pyöräliiton ja Pyöräilykuntien verkoston jäsenjärjestö.

Sähköpostilistat ja Facebook-ryhmät

Jäsenenä voit liittyä sähköpostilistoille ja Facebook-ryhmiin, joiden kautta saat tietoa ajankohtaisista pyöräilyasioista. Keski-Suomen ahkerinta pyöräilykeskustelua käydään yleisessä Facebook-ryhmässä, lisäksi meillä on ryhmät mm. naispyöräilyyn sekä pyöräilytarvikkeiden ostamiseen ja myymiseen.

Jäsenvaatteet

Jäsenenä voit hankkia Trimtexin valmistamia laadukkaita pyöräilyvaatteita. Valikoimassa on noin 30 vaatetta, esimerkiksi paitoja, takkeja ja housuja.

Jäsenenä voit ostaa edullisesti pyöräilyvaatevalikoimaa tukevia JYPS-logollisia vaatteita ja varusteita Stadiumin verkkokaupasta. Tuotteet ovat pääasiassa Craftin valmistamia. Tuotteet voi tilata kotiin tai Stadiumin liikkeisiin. Yhdistyskin saa bonusta tuotteiden ostamisesta.

I Cycle -vaatteet

Jäsenenä voit ostaa teettämiämme Jyväskylän, Keski-Suomen, Jämsän, Äänekosken ja muiden paikkakuntien I Cycle -paitoja ja -huppareita halvemmalla kuin muut.

Alennukset

Ainakin seuraavat tahot myöntävät alennusta JYPS-jäsenille. Alennukset saa näyttämällä jäsenkortin ja kertomalla alennussopimuksesta.

Jäsenille tehdään toisinaan erikoistarjouksia tai kimppatilauksia joistakin tuotteista. Alennuksista tiedotetaan yleisellä sähköpostilistalla ja Facebook-ryhmässä.

Seuran Bullitt-lastipyörä.Lainattavat välineet ja tarvikkeet

Yhdistyksellä on jäsenten lainattavissa mm. seuraavia varusteita:

 • sininen Bullitt Cargo Bike -lastipyörä tavaran kuljettamiseen
 • Kickbike Race Max 20 -potkupyörä
 • trial-pyöriä
  • Monty 219, 20″
  • Monty 205, 20″
  • Monty 205, 16″
  • Clean X1, 20″
  • Clean S1 mini, 18″
 • BMX racing -pyöriä
  • Free Agent Speedway, koko Expert, noin 137–156 cm pitkälle
  • Freestyle, noin yli 156 cm pitkille
 • valikoima ergonomisia SQlabin satuloita testikäyttöön
 • runsaasti työkaluja pyöränhuoltoon
 • pyöräsuunnistusteline
 • retkiluistimia
  • 2 paria Lundhagseja, 46 cm, Salomon Prolink -siteet (käyvät Prolink- ja NNN-monoihin)
  • 2 paria Jääkiitoja, 46 cm, Salomon Profil- ja Pilot-siteet (käyvät Profil- ja Pilot-monoihin)
  • 1 pari Lundhagsin vaelluskenkäsiteellisiä
 • tapahtumatelttoja, alumiinirunkoisia ja kuljetettavissa henkilöautolla
  • 2 kpl sinisiä, JYPSin logoilla, 3 x 4,5 m ja 3 x 3 m
  • 2 kpl mustia, Trekin logoilla, 3 x 3 m
 • tapahtumatarvikkeita, esim. radiopuhelimia, sekuntikelloja, pöytiä, tuoleja, liivejä jne.
 • kypäräkamera GoPro Helmet Hero 2 HD tarvikkeineen
 • kirjoja, esim. Parhaat eurooppalaiset käytännöt pyöräilyn ja kävelyn edistämisessä, Hollannin, Tanskan, Kaakkois-Euroopan ja Andalusian Lonely Planet -oppaat, SPR:n Ensiapuopas, Pyöräilyvalmennus, Big Blue Book of Bicycle Repair, Cycling Anatomy, Pyöräilyn käsikirja, Pyöräilijän kunto-opas, Aja kovempaa maastossa
 • pyöräilykäyttöön soveltuvia karttoja, esim. Baltia, Belgia, Bosnia, Bulgaria, Hollanti, Islanti, Italia, Itävalta, Latvia, Luxemburg, Kroatia, Mallorca (myös maastopyöräilykartta), Puola, Saksa, Serbia, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tanska, Traakia, Viro.

Trial-pyöriä voi kysyä osoitteesta ilkka.rekila (at) elisanet.fi, muita varusteita puheenjohtajalta.

Vuokrattavat äänentoistolaitteet

Yhdistyksellä on kolme äänentoistolaitesettiä: kaksi kannettavaa akkupakettia ja varsin järeä verkkovirralla käytettävä. Jäsenet voivat edullisesti vuokrata näitä laitteita (15/50 €). Äänentoistolaitteita voidaan vuokrata myös esimerkiksi toisille yhdistyksille kaksinkertaiseen hintaan. Hintoihin sisältyy käyttöopastus.

Kannettavilla akkuäänentoistolaitteilla voi kätevästi hoitaa tapahtumien kuulutuksia ja kevyttä äänentoistoa myös verkkovirran ulottumattomissa. Laitteissa on kantokahvat ja pyörät. Akuissa riittää virtaa jopa 12 tunniksi. Laitteisiin kuuluvat langalliset mikit ja tarvittavat johdot. Musiikkilähteeksi kelpaa mikä tahansa mp3-soitin tai puhelin johdon tai bluetoothin kautta.

Verkkovirtasettiin kuuluu neljä aktiivikaiutinta, telineet, langaton ja langallinen mikki, mikseri sekä kaikki tarvittavat kaapelit. Laitteet ovat helppokäyttöisesti kuudessa laukussa. Mikit, mikseri ja cd-soitin ovat salkussa valmiiksi kytkettyinä. Musiikkilähteeksi kelpaa esimerkiksi mikä tahansa mp3-soitin tai puhelin.

Äänentoistolaitteita voi tiedustella puheenjohtajalta.

Seuran mökin edustaa. Mökillä on hieno hiekkaranta. Taustalla vuonna 2007 rakennettu grilikatos. Nykyään katoksessa on myös ikkunat.Yhdistyksen mökki

Yhdistyksellä on mökki saunoineen, grillikatoksineen, terasseineen, nukkuma-aittoineen ja veneineen kirkasvetisen ja hiekkarantaisen järven rannalla noin 18 km Jyväskylästä. Mökki on jäsenten vapaassa käytössä. Mökillä järjestetään kesäisin yhteisiä illanviettoja ja tapahtumia.

Harrastepyöräilijän vakuutus

Jäsenenä voit hankkia Suomen Pyöräilyn harrastepyöräilijän vakuutuksen eli ns. Fillaripassin (Pohjolan Sporttiturva). Vakuutuksen hinta on 76 € (2021).

Oikeus osallistua virallisiin pyöräkilpailuihin ja tapaturmavakuutus

Jäsenenä voit hankkia Suomen Pyöräilyn (SP) sekä Suomen Suunnistusliiton (SSL) kilpailulisenssin. SP:n lisenssillä sinulla on oikeus osallistua virallisiin maasto- ja maantiekilpailuihin, SSL:n lisenssillä voit osallistua virallisiin kansallisiin ja kansainvälisiin pyöräsuunnistuskilpailuihin (ja muihin suunnistuksen alalajeihin). Molempien lajiliittojen lisensseihin voit liittää kilpailutoiminnan kattavan tapaturmavakuutuksen.

Kilpailu- ja lisenssituet

Tuemme alle 18-vuotiaita sekä menestyviä ja huipulle tähtääviä urheilijoita maksamalla heidän lisenssejään ja kisojen osallistumismaksuja. Lisätietoja Kilpailuihin osallistuminen -sivulta.