Yhteislenkit

Lähdössä pyöräretkelle.Voit vierailla yhteislenkeillä pari kertaa tutustumassa toimintaan, mutta sen jälkeen sinun on lenkeillä käydäksesi liityttävä jäseneksi. Yhdistys tukee lenkkejä vuosittain tuhansilla euroilla mm. EA-, kartta- ja varaosahankinnoin sekä kouluttamalla vetäjiä.

Retket

Vuoden aikana järjestetään ohjattuja pyöräretkiä sekä Keski-Suomessa että ulkomailla. Toisinaan tehdään retkiä esimerkiksi pyöräilyaiheisille messuille kuten Helsingin GoExpoon. Voit käydä muutamalla lyhyellä retkellä tutkimassa tunnelmaa, mutta sitten sinun pitää liittyä jäseneksi.

Pyöräilyyn liittyvää toimintaa

Lenkkien ja retkien lisäksi yhdistys järjestää monenlaista pyörällä kulkemiseen ja pyöräilyyn liittyvää toimintaa: kokoontumisia, koulutuksia, tietoiskuja, koeajotilaisuuksia, illanviettoja, testejä, kilpailuja ja muita tapahtumia. Jäsenet ovat tervetulleita kaikkiin tapahtumiin. Jäsenet voivat osallistua edullisemmin esimerkiksi Jyväskylän kiertoon ja MTB Marathon Laajavuoreen. Yhdistyksellä on myös jäsenille tarkoitetut spinning-, sali- ja sählyvuorot.

Pyörällä kulkemisen edistämistä ja pyörällä kulkevien edunvalvontaa

Edistämme pyörällä kulkemista ja pyöräilyolosuhteita Keski-Suomessa sekä valvomme pyörällä liikkuvien etua. Yhdistyksellä on edustajia työryhmissä, meiltä pyydetään lausuntoja, pidämme jatkuvasti yhteyttä päättäjiin, otamme kantaa ajankohtaisiin pyöräilyasioihin, järjestämme kaupunkipyöräilykoulutuksia, tiedotamme pyöräilyaiheista jne. Tavoitteenamme on laadukkaat ja sujuvat pyöräilyolosuhteet kaikille. Jäsenenä tuet tätä arvokasta toimintaa ja voit myös vaikuttaa näihin asioihin esimerkiksi aktiivisen liikenneryhmämme kautta. Olemme Pyöräliiton ja Pyöräilykuntien verkoston jäsenjärjestö.

Harrastepyöräilijän vakuutus

Jäsenenä voit hankkia Suomen Pyöräilyn harrastepyöräilijän vakuutuksen eli ns. Fillaripassin.

Oikeus osallistua virallisiin pyöräkilpailuihin ja tapaturmavakuutus

Jäsenenä voit hankkia Suomen Pyöräilyn (SP) sekä Suomen Suunnistusliiton (SSL) kilpailulisenssin. SP:n lisenssillä sinulla on oikeus osallistua virallisiin maasto- ja maantiekilpailuihin, SSL:n lisenssillä voit osallistua virallisiin kansallisiin ja kansainvälisiin pyöräsuunnistuskilpailuihin (ja muihin suunnistuksen alalajeihin). Molempien lajiliittojen lisensseihin voit liittää kilpailutoiminnan kattavan tapaturmavakuutuksen.

Kilpailu- ja lisenssituet

Tuemme alle 18-vuotiaita sekä menestyviä ja huipulle tähtääviä urheilijoita maksamalla heidän lisenssejään ja kisojen osallistumismaksuja. Lisätietoja Kilpailuihin osallistuminen -sivulta.

Jäsenvaatteet ja I Cycle -paidat

Jäsenenä voit hankkia Trimtexin valmistamia laadukkaita jäsenvaatteita. Valikoimassa on noin 30 vaatetta, esimerkiksi paitoja, takkeja ja housuja.

Jäsenet voivat ostaa myös teettämiämme Jyväskylän, Keski-Suomen, Jämsän ja Äänekosken I Cycle -teepaitoja halvemmalla kuin muut. Jyväskylän ja Keski-Suomen paitojen varastotilanne löytyy vaatesivun alalaidasta.

Alennukset

Ainakin seuraavat tahot myöntävät alennusta JYPS-jäsenille. Alennukset saa näyttämällä jäsenkortin ja kertomalla alennussopimuksesta.

Jäsenille tehdään toisinaan erikoistarjouksia tai kimppatilauksia joistakin tuotteista. Alennuksista tiedotetaan yleisellä sähköpostilistalla ja Facebook-ryhmässä.

Seuran Bullitt-lastipyörä.Lainattavat välineet ja tarvikkeet

Yhdistyksellä on jäsenten lainattavissa mm. seuraavia varusteita:

 • sininen Bullitt Cargo Bike -lastipyörä tavaran kuljettamiseen
 • Kickbike Race Max 20 -potkupyörä
 • trial-pyöriä: Monty 219 (20″), Monty 209 (20″), Monety 205 (20″) ja Clean S1 mini (18″)
 • BMX-pyöriä: Free Agent Speedway (koko Expert, noin 137–156 cm pitkälle) ja Freestyle (noin yli 156 cm pitkille)
 • kypäräkamera GoPro Helmet Hero 2 HD tarvikkeineen
 • runsaasti työkaluja pyöränhuoltoon
 • pyöräsuunnistusteline
 • retkiluistimia, kahdet Lundhagsit Salomon Profil -siteillä, kahdet 46-senttiset Jääkiidot, joista toisissa Salomon Profil ja toisissa Pilot, sekä yhdet Lundhagsin vaelluskenkäsiteelliset
 • siniset tapahtumateltat 3 x 4,5 m ja 3 x 3 m seuran logoilla sekä 2 kpl 3 x 3 -metrisiä mustia Trek-telttoja, alumiinirunkoisia ja kuljetettavissa henkilöautolla
 • tapahtumatarvikkeita, esim. radiopuhelimia, sekuntikelloja, pöytiä, tuoleja, liivejä jne.
 • kirjoja, esim. Parhaat eurooppalaiset käytännöt pyöräilyn ja kävelyn edistämisessä, Hollannin, Tanskan, Keski-Euroopan, Kaakkois-Euroopan, Andalusian ja Baltian Lonely Planet -oppaat, SPR:n Ensiapuopas, kaksi Pyöräilyvalmennus-teosta, Big Blue Book of Bicycle Repair, Pyöräilyn käsikirja, Pyöräilijän kunto-opas
 • pyöräilykäyttöön soveltuvia karttoja, esim. Ahvenanmaa, Baltia, Belgia, Bosnia, Bulgaria, Hollanti, Islanti, Italia, Itävalta, Latvia, Luxemburg, Kroatia, Mallorca (myös maastopyöräilykartta), Puola, Saksa, Serbia, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tanska, Traakia, Viro.

Trial-pyöriä voi kysyä osoitteesta pekka.peura (ät) elisanet.fi, muita varusteita puheenjohtajalta.

Vuokrattavat äänentoistolaitteet

Seuralla on kaksi äänentoistolaitesettiä: järeämpi verkkovirralla käytettävä ja kannettava akkupaketti. Jäsenet voivat edullisesti vuokrata näitä laitteita (10/50 €/kerta). Äänentoistolaitteita voidaan vuokrata myös esimerkiksi toisille yhdistyksille kaksinkertaiseen hintaan. Hintoihin sisältyy käyttöopastus.

Verkkovirtasettiin kuuluu neljä aktiivikaiutinta, telineet, langaton ja langallinen mikki, mikseri sekä kaikki tarvittavat kaapelit. Laitteet ovat helppokäyttöisesti neljässä laukussa. Mikit, mikseri ja cd-soitin ovat salkussa valmiiksi kytkettyinä. Musiikkilähteeksi kelpaa esimerkiksi mikä tahansa mp3-soitin.

Kannettavalla akkuäänentoistolaitteella voi kätevästi hoitaa tapahtumien kuulutuksia ja kevyttä äänentoistoa myös verkkovirran ulottumattomissa. Laitteessa on kantokahvat ja pyörät. Akussa riittää virtaa jopa 12 tunniksi. Laitteeseen kuuluu langallinen mikki ja tarvittavat pari johtoa. Laitteessa on kiinteä telakka iPodille, mutta musiikkilähteeksi kelpaa myös mikä tahansa mp3-soitin tai puhelin.

Äänentoistolaitteita voi tiedustella puheenjohtajalta.

Seuran mökin edustaa. Mökillä on hieno hiekkaranta. Taustalla vuonna 2007 rakennettu grilikatos. Nykyään katoksessa on myös ikkunat.Yhdistyksen mökki

Yhdistyksellä on mökki saunoineen, grillikatoksineen, terasseineen, nukkuma-aittoineen ja veneineen kirkasvetisen ja hiekkarantaisen järven rannalla noin 18 km Jyväskylästä. Mökki on jäsenten käytössä. Mökillä järjestetään kesäisin yhteisiä illanviettoja ja tapahtumia.

Sähköpostilistat ja Facebook-ryhmät

Jäsenenä voit liittyä sähköpostilistoille ja Facebook-ryhmiin, joiden kautta saat tietoa ajankohtaisista pyöräilyasioista. Keski-Suomen ahkerinta pyöräilykeskustelua käydään Facebook-ryhmässä, lisäksi meillä on ryhmät mm. naispyöräilyyn sekä pyöräilytarvikkeiden ostamiseen ja myymiseen.