Yhteislenkit

Lähdössä pyöräretkelle.Voit vierailla yhteislenkeillä pari kertaa tutustumassa toimintaan, mutta sen jälkeen sinun on lenkeillä käydäksesi liityttävä jäseneksi. Yhdistys tukee lenkkejä vuosittain tuhansilla euroilla mm. EA-, kartta- ja varaosahankinnoin sekä kouluttamalla vetäjiä.

Retket

Vuoden aikana järjestetään ohjattuja pyöräretkiä sekä Keski-Suomessa että ulkomailla. Toisinaan tehdään retkiä esimerkiksi pyöräilyaiheisille messuille kuten Helsingin GoExpoon. Voit käydä muutamalla lyhyellä retkellä tutkimassa tunnelmaa, mutta sitten sinun pitää liittyä jäseneksi.

Pyöräilyyn liittyvää toimintaa

Lenkkien ja retkien lisäksi yhdistys järjestää monenlaista pyöräilyyn liittyvää toimintaa: kokoontumisia, koulutuksia, tietoiskuja, koeajotilaisuuksia, illanviettoja, testejä, kilpailuja ja muita tapahtumia. Jäsenet ovat tervetulleita kaikkiin tapahtumiin. Jäsenet voivat osallistua edullisemmin esimerkiksi Jyväskylän kiertoon. Yhdistyksellä on myös jäsenille tarkoitetut spinning-, sali- ja sählyvuorot.

Pyöräilyn edistämistoiminta ja pyöräilijöiden edunvalvonta

Edistämme pyöräilyä ja pyöräilyolosuhteita Keski-Suomessa sekä valvomme pyöräilijöiden etua. Yhdistyksellä on edustajia lukuisissa työryhmissä, meiltä pyydetään usein lausuntoja, pidämme jatkuvasti yhteyttä päättäjiin, otamme kantaa ajankohtaisiin pyöräilyasioihin, järjestämme katupyöräilykoulutuksia, tiedotamme pyöräilyaiheista jne. Tavoitteenamme on laadukkaat ja sujuvat pyöräilyolosuhteet kaikille. Jäsenenä tuet tätä arvokasta toimintaa ja voit myös vaikuttaa näihin asioihin esimerkiksi aktiivisen liikenneryhmämme kautta. Olemme Pyöräilykuntien verkoston jäsenjärjestö ja olemme olleet perustamassa valtakunnallista pyöräilyn edunvalvontayhdistystä Pyöräliittoa.

Harrastepyöräilijän vakuutus

Jäsenenä voit hankkia Suomen Pyöräilyunionin harrastepyöräilijän vakuutuksen eli ns. Fillaripassin. Fillaripassi maksaa vuonna 2017 alle 16-vuotiaille 41 € ja yli 16–69-vuotiaille 74 €.

Oikeus osallistua virallisiin pyöräkilpailuihin ja tapaturmavakuutus

Jäsenenä voit hankkia Suomen Pyöräilyn (SPU) sekä Suomen Suunnistusliiton (SSL) -kilpailulisenssin. SPU:n lisenssillä sinulla on oikeus osallistua virallisiin maasto- ja maantiekilpailuihin. SSL:n kilpailulisenssillä voit osallistua virallisiin kansallisiin ja kansainvälisiin pyöräsuunnistuskilpailuihin (myös muut suunnistuksen alalajit). Molempien lajiliittojen lisensseihin voit liittää kilpailutoiminnan kattavan tapaturmavakuutuksen.

Kilpailu- ja lisenssituet

Tuemme alle 18-vuotiaita sekä menestyviä ja huipulle tähtääviä urheilijoita maksamalla heidän lisenssejään ja kisojen osallistumismaksuja. Lisätietoja Kilpailuihin osallistuminen -sivulta.

Seuravaatteet ja I Cycle -paidat

Jäsenenä voit hankkia Trimtexin valmistamia laadukkaita seuravaatteita. Valikoimassa on noin 30 vaatetta, esimerkiksi paitoja, takkeja ja housuja.

Jäsenet voivat ostaa myös teettämiämme Jyväskylän, Keski-Suomen, Jämsän ja Äänekosken I Cycle -teepaitoja halvemmalla kuin muut.

Alennukset

Ainakin seuraavat tahot myöntävät alennusta JYPS-jäsenille. Alennukset saa näyttämällä jäsenkortin ja kertomalla alennussopimuksesta.

Jäsenille tehdään toisinaan erikoistarjouksia tai kimppatilauksia joistakin tuotteista. Alennuksista tiedotetaan yleisellä sähköpostilistalla ja Facebook-ryhmässä.

Seuran Bullitt-lastipyörä.Lainattavat välineet ja tarvikkeet

Yhdistyksellä on jäsenten lainattavissa mm. seuraavia varusteita:

 • sininen Bullitt Cargo Bike -lastipyörä tavaran kuljettamiseen
 • Kickbike Race Max 20 -potkupyörä
 • trial-pyöriä: Monty 219 (20″), Monty 209 (20″), Monety 205 (20″) ja Ozonys Super Kid (20″)
 • kypäräkamera GoPro Helmet Hero 2 HD tarvikkeineen
 • runsaasti työkaluja pyöränhuoltoon
 • pyöräsuunnistusteline
 • retkiluistimia, yhdet Lundhagsit Salomon Profil -siteillä sekä kahdet Jääkiidon 46-senttiset, toisissa Salomon Profil ja toisissa Pilot
 • siniset tapahtumateltat 3 x 4,5 m ja 3 x 3 m seuran logoilla sekä 2 kpl 3 x 3 -metrisiä mustia Trek-telttoja, alumiinirunkoisia ja kuljetettavissa henkilöautolla
 • tapahtumatarvikkeita, esim. radiopuhelimia, sekuntikelloja, pöytiä, tuoleja, liivejä jne.
 • kirjoja, esim. Parhaat eurooppalaiset käytännöt pyöräilyn ja kävelyn edistämisessä, Hollannin, Tanskan, Keski-Euroopan, Kaakkois-Euroopan, Andalusian ja Baltian Lonely Planet -oppaat, SPR:n Ensiapuopas, kaksi Pyöräilyvalmennus-teosta, Big Blue Book of Bicycle Repair, Pyöräilyn käsikirja, Pyöräilijän kunto-opas
 • pyöräilykäyttöön soveltuvia karttoja, esim. Ahvenanmaa, Baltia, Belgia, Bosnia, Bulgaria, Hollanti, Islanti, Italia, Itävalta, Latvia, Luxemburg, Kroatia, Mallorca (myös maastopyöräilykartta), Puola, Saksa, Serbia, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tanska, Traakia, Viro.

Trial-pyöriä voi kysyä osoitteesta pekka.peura (ät) elisanet.fi, muita varusteita puheenjohtajalta.

Vuokrattavat äänentoistolaitteet

Seuralla on kaksi äänentoistolaitesettiä: järeämpi verkkovirralla käytettävä ja kannettava akkupaketti. Jäsenet voivat edullisesti vuokrata näitä laitteita (10/50 €/kerta). Äänentoistolaitteita voidaan vuokrata myös esimerkiksi toisille yhdistyksille kaksinkertaiseen hintaan. Hintoihin sisältyy käyttöopastus.

Verkkovirtasettiin kuuluu kaksi aktiivikaiutinta, telineet, langaton ja langallinen mikki, mikseri, cd-soitin sekä kaikki tarvittavat kaapelit. Laitteet ovat helppokäyttöisesti neljässä laukussa. Mikit, mikseri ja cd-soitin ovat salkussa valmiiksi kytkettyinä. Musiikkilähteeksi kelpaa cd-soittimen lisäksi mikä tahansa mp3-soitin.

Kannettavalla akkuäänentoistolaitteella voi kätevästi hoitaa tapahtumien kuulutuksia ja kevyttä äänentoistoa myös verkkovirran ulottumattomissa. Laitteessa on kantokahvat ja pyörät. Akussa riittää virtaa jopa 12 tunniksi. Laitteeseen kuuluu langallinen mikki ja tarvittavat pari johtoa. Laitteessa on kiinteä telakka iPodille, mutta musiikkilähteeksi kelpaa myös mikä tahansa cd- tai mp3-soitin.

Äänentoistolaitteita voi tiedustella puheenjohtajalta.

Seuran mökin edustaa. Mökillä on hieno hiekkaranta. Taustalla vuonna 2007 rakennettu grilikatos. Nykyään katoksessa on myös ikkunat.Seuran mökki

Seuralla on mökki saunoineen, grillikatoksineen, terasseineen, nukkuma-aittoineen ja veneineen kirkasvetisen ja hiekkarantaisen järven rannalla noin 18 km Jyväskylästä. Mökki on jäsenten käytössä. Mökillä järjestetään kesäisin yhteisiä illanviettoja ja tapahtumia.

Sähköpostilistat ja Facebook-ryhmät

Jäsenenä voit liittyä sähköpostilistoille ja Facebook-ryhmiin, joiden kautta saat tietoa ajankohtaisista pyöräilyasioista. Yleisen sähköpostilistan lisäksi JYPS:illä on esimerkiksi nais-, liikenne- ja endurolistat. Keski-Suomen ahkerinta pyöräilykeskustelua käydään Facebook-ryhmässä, lisäksi meillä on ryhmät mm. naispyöräilyyn sekä pyöräilytarvikkeiden ostamiseen ja myymiseen.

JYPS-lehti

Jäsenille postitetaan kaksi kertaa vuodessa JYPS-lehti, joka sisältää artikkeleita pyöräilystä ja toiminnasta. Lehteen voi myös kirjoittaa mistä tahansa pyöräilyaiheesta.