Yhteislenkit

Lähdössä pyöräretkelle.Voit vierailla yhteislenkeillä pari kertaa tutustumassa toimintaan, mutta sen jälkeen sinun on lenkeillä käydäksesi liityttävä jäseneksi. Yhdistys tukee lenkkejä vuosittain tuhansilla euroilla mm. EA-, kartta- ja varaosahankinnoin sekä kouluttamalla vetäjiä.

Retket

Vuoden aikana järjestetään ohjattuja pyöräretkiä sekä Keski-Suomessa että ulkomailla. Toisinaan tehdään retkiä esimerkiksi pyöräilyaiheisille messuille kuten Helsingin GoExpoon. Voit käydä muutamalla lyhyellä retkellä tutkimassa tunnelmaa, mutta sitten sinun pitää liittyä jäseneksi.

Pyöräilyyn liittyvää toimintaa

Lenkkien ja retkien lisäksi yhdistys järjestää monenlaista pyöräilyyn liittyvää toimintaa: kokoontumisia, koulutuksia, tietoiskuja, koeajotilaisuuksia, illanviettoja, testejä, kilpailuja ja muita tapahtumia. Jäsenet ovat tervetulleita kaikkiin tapahtumiin. Jäsenet voivat osallistua edullisemmin esimerkiksi Jyväskylän kiertoon ja MTB Marathon Laajavuoreen. Yhdistyksellä on myös jäsenille tarkoitetut spinning-, sali- ja sählyvuorot.

Pyöräilyn edistämistoiminta ja pyöräilijöiden edunvalvonta

Edistämme pyöräilyä ja pyöräilyolosuhteita Keski-Suomessa sekä valvomme pyörällä kulkevien etua. Yhdistyksellä on edustajia työryhmissä, meiltä pyydetään lausuntoja, pidämme jatkuvasti yhteyttä päättäjiin, otamme kantaa ajankohtaisiin pyöräilyasioihin, järjestämme kaupunkipyöräilykoulutuksia, tiedotamme pyöräilyaiheista jne. Tavoitteenamme on laadukkaat ja sujuvat pyöräilyolosuhteet kaikille. Jäsenenä tuet tätä arvokasta toimintaa ja voit myös vaikuttaa näihin asioihin esimerkiksi aktiivisen liikenneryhmämme kautta. Olemme Pyöräilykuntien verkoston jäsenjärjestö ja olemme olleet perustamassa valtakunnallista pyöräilyn edunvalvontayhdistystä Pyöräliittoa.

Harrastepyöräilijän vakuutus

Jäsenenä voit hankkia Suomen Pyöräilyn harrastepyöräilijän vakuutuksen eli ns. Fillaripassin.

Oikeus osallistua virallisiin pyöräkilpailuihin ja tapaturmavakuutus

Jäsenenä voit hankkia Suomen Pyöräilyn (SP) sekä Suomen Suunnistusliiton (SSL) kilpailulisenssin. SP:n lisenssillä sinulla on oikeus osallistua virallisiin maasto- ja maantiekilpailuihin, SSL:n lisenssillä voit osallistua virallisiin kansallisiin ja kansainvälisiin pyöräsuunnistuskilpailuihin (ja muihin suunnistuksen alalajeihin). Molempien lajiliittojen lisensseihin voit liittää kilpailutoiminnan kattavan tapaturmavakuutuksen.

Kilpailu- ja lisenssituet

Tuemme alle 18-vuotiaita sekä menestyviä ja huipulle tähtääviä urheilijoita maksamalla heidän lisenssejään ja kisojen osallistumismaksuja. Lisätietoja Kilpailuihin osallistuminen -sivulta.

Seuravaatteet ja I Cycle -paidat

Jäsenenä voit hankkia Trimtexin valmistamia laadukkaita seuravaatteita. Valikoimassa on noin 30 vaatetta, esimerkiksi paitoja, takkeja ja housuja.

Jäsenet voivat ostaa myös teettämiämme Jyväskylän, Keski-Suomen, Jämsän ja Äänekosken I Cycle -teepaitoja halvemmalla kuin muut. Jyväskylän ja Keski-Suomen paitojen varastotilanne löytyy seuravaatesivulta.

Alennukset

Ainakin seuraavat tahot myöntävät alennusta JYPS-jäsenille. Alennukset saa näyttämällä jäsenkortin ja kertomalla alennussopimuksesta.

 • Alive-kuntokeskus (Setäläntie 3, Muurame): cycling-tunnit 8 €/kerta sekä 12 kk:n sopimuksissa kuntosalijäsenyys 37 €/kk ja yhdistelmäjäsenyys 55 €/kk.
 • CrossFit Jyväskylä (Kympinkatu 3, Jyväskylä): -10 % Eazy- ja Onramp-kursseista.
 • Delotec (Ahjokatu 13, Jyväskylä): -12 % Fenixin pyörävaloista.
 • Foodin verkkokauppa: -20 % alennuskoodilla: ”JYPS20”.
 • Intersport Jyväskylä Keskusta (Kauppakatu 20): -10 % vaatteista ja jalkineista (myös tarjoushinnoista), -10 % pyöristä, -15 % pyöräilytarvikkeista ja -kypäristä sekä lisäravinteista.
 • Jyväs-Optiikka (Kauppakatu 5): -15 % Sziols X-Kross -urheilulaseista.
 • Jyväskylän astangajoogayhdistys (Lutakonaukio 3): kurssit ja tunnit opiskelijahinnoilla.
 • Kiropraktikko Riku Kaukonen (Yliopistonkatu 24, Jyväskylä): -25 % ensimmäisestä vastaanottoajasta.
 • Kärcher Center (Palokankaantie 6, Jyväskylä): Kärcher OC3 -pyöräpesuri 140 €.
 • Lumak Adventures (Revontulentie 2, Hankasalmi): -10 % fatbike-vuokrauksista ja -retkistä.
 • Musikantti (Ahjokatu 8, Jyväskylä): -0–20 % normaalihintaisista tuotteista.
 • North-West Import: -25 % Ortliebin tuotteista yhteistilauksissa.
 • Näköset (Väinönraitti, Torikeskus, Jyväskylä): -20 % Adidaksen ajo- ja aurinkolaseista.
 • Optimove (Väinönkatu 15, Jyväskylä): -15 % fysioterapia-, hieronta- ja personal training -palveluista.
 • Pyörähuolto Mikkeli (Pietarinkatu 23, Mikkeli): -10 % bikefittingin (staattinen ja polkemisanalyysi) hinnasta sekä -30 % siihen liittyvistä osista ja tarvikkeista.
 • Ride Cycle Store (Kauppakatu 3, Jyväskylä): huolloista -20 % sekä varaosista ja tarvikkeista -10–20%.
 • Sakura studio: kesän 2019 puisto-asahit Huhtasuolla, Lounaispuistossa ja Palokassa 6 € / kerta tai 25 € / 5 kerran sarjakortti.
 • Stark (Aholaidantie 10, Jyväskylä), -3–19% normaalihintaisista tuotteista. Alennuksen saa jäsenkortilla tai hankkimalla Stark-kortin.
 • Urheiluhieroja Esa Honkonen (Merkkaajantie 6, Jyväskylä): hierontapalvelut -15%.
 • Versona (Jyväskylä / Peurunka): -10 % fatbike-vuokrauksista ja -retkistä.

Jäsenille tehdään toisinaan erikoistarjouksia tai kimppatilauksia joistakin tuotteista. Alennuksista tiedotetaan yleisellä sähköpostilistalla ja Facebook-ryhmässä.

Seuran Bullitt-lastipyörä.Lainattavat välineet ja tarvikkeet

Yhdistyksellä on jäsenten lainattavissa mm. seuraavia varusteita:

 • sininen Bullitt Cargo Bike -lastipyörä tavaran kuljettamiseen
 • Kickbike Race Max 20 -potkupyörä
 • trial-pyöriä: Monty 219 (20″), Monty 209 (20″), Monety 205 (20″) ja Ozonys Super Kid (20″)
 • BMX-pyöriä: Free Agent Speedway (koko Expert, noin 137–156 cm pitkälle) ja Freestyle (noin yli 156 cm pitkille)
 • kypäräkamera GoPro Helmet Hero 2 HD tarvikkeineen
 • runsaasti työkaluja pyöränhuoltoon
 • pyöräsuunnistusteline
 • retkiluistimia, kahdet Lundhagsit Salomon Profil -siteillä, kahdet 46-senttiset Jääkiidot, joista toisissa Salomon Profil ja toisissa Pilot, sekä yhdet Lundhagsin vaelluskenkäsiteelliset
 • siniset tapahtumateltat 3 x 4,5 m ja 3 x 3 m seuran logoilla sekä 2 kpl 3 x 3 -metrisiä mustia Trek-telttoja, alumiinirunkoisia ja kuljetettavissa henkilöautolla
 • tapahtumatarvikkeita, esim. radiopuhelimia, sekuntikelloja, pöytiä, tuoleja, liivejä jne.
 • kirjoja, esim. Parhaat eurooppalaiset käytännöt pyöräilyn ja kävelyn edistämisessä, Hollannin, Tanskan, Keski-Euroopan, Kaakkois-Euroopan, Andalusian ja Baltian Lonely Planet -oppaat, SPR:n Ensiapuopas, kaksi Pyöräilyvalmennus-teosta, Big Blue Book of Bicycle Repair, Pyöräilyn käsikirja, Pyöräilijän kunto-opas
 • pyöräilykäyttöön soveltuvia karttoja, esim. Ahvenanmaa, Baltia, Belgia, Bosnia, Bulgaria, Hollanti, Islanti, Italia, Itävalta, Latvia, Luxemburg, Kroatia, Mallorca (myös maastopyöräilykartta), Puola, Saksa, Serbia, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tanska, Traakia, Viro.

Trial-pyöriä voi kysyä osoitteesta pekka.peura (ät) elisanet.fi, muita varusteita puheenjohtajalta.

Vuokrattavat äänentoistolaitteet

Seuralla on kaksi äänentoistolaitesettiä: järeämpi verkkovirralla käytettävä ja kannettava akkupaketti. Jäsenet voivat edullisesti vuokrata näitä laitteita (10/50 €/kerta). Äänentoistolaitteita voidaan vuokrata myös esimerkiksi toisille yhdistyksille kaksinkertaiseen hintaan. Hintoihin sisältyy käyttöopastus.

Verkkovirtasettiin kuuluu kaksi aktiivikaiutinta, telineet, langaton ja langallinen mikki, mikseri, cd-soitin sekä kaikki tarvittavat kaapelit. Laitteet ovat helppokäyttöisesti neljässä laukussa. Mikit, mikseri ja cd-soitin ovat salkussa valmiiksi kytkettyinä. Musiikkilähteeksi kelpaa cd-soittimen lisäksi mikä tahansa mp3-soitin.

Kannettavalla akkuäänentoistolaitteella voi kätevästi hoitaa tapahtumien kuulutuksia ja kevyttä äänentoistoa myös verkkovirran ulottumattomissa. Laitteessa on kantokahvat ja pyörät. Akussa riittää virtaa jopa 12 tunniksi. Laitteeseen kuuluu langallinen mikki ja tarvittavat pari johtoa. Laitteessa on kiinteä telakka iPodille, mutta musiikkilähteeksi kelpaa myös mikä tahansa cd- tai mp3-soitin.

Äänentoistolaitteita voi tiedustella puheenjohtajalta.

Seuran mökin edustaa. Mökillä on hieno hiekkaranta. Taustalla vuonna 2007 rakennettu grilikatos. Nykyään katoksessa on myös ikkunat.Seuran mökki

Seuralla on mökki saunoineen, grillikatoksineen, terasseineen, nukkuma-aittoineen ja veneineen kirkasvetisen ja hiekkarantaisen järven rannalla noin 18 km Jyväskylästä. Mökki on jäsenten käytössä. Mökillä järjestetään kesäisin yhteisiä illanviettoja ja tapahtumia.

Sähköpostilistat ja Facebook-ryhmät

Jäsenenä voit liittyä sähköpostilistoille ja Facebook-ryhmiin, joiden kautta saat tietoa ajankohtaisista pyöräilyasioista. Yleisen sähköpostilistan lisäksi JYPSillä on esimerkiksi nais-, liikenne- ja endurolistat. Keski-Suomen ahkerinta pyöräilykeskustelua käydään Facebook-ryhmässä, lisäksi meillä on ryhmät mm. naispyöräilyyn sekä pyöräilytarvikkeiden ostamiseen ja myymiseen.