Alamäkiryhmä tiistaisin 6.6.–22.8.2023

Kesällä 2024 emme tällä tietoa voi järjestää Alamäkiryhmää ohjaajan puuttumisen vuoksi. Mikäli tilanne muuttuu, ilmoitamme siitä tällä sivulla. Jos olet kiinnostunut vetäjän tai ohjaajan tehtävistä, niin ota yhteyttä yhdistyksen toiminnanjohtajaan tai Fillariakatemian vetäjään!

Alamäkiryhmässä harjoitellaan monipuolisesti alamäki- ja enduropyöräilyä Laajiksen bikeparkissa. Ryhmä on ensisijaisesti suunnattu maasto- ja alamäkipyöräilyä aiemmin harrastaneille. Ryhmän sisältö mukautetaan osallistujien taitotason ja toiveiden mukaan. Tärkeintä on pitää hauskaa pyöräillessä!

Ryhmään osallistuvilla tulee olla alamäkeen soveltuva maastopyörä. Kysy tarvittaessa lisää ryhmän vastuuohjaajalta!

Ryhmään ilmoittaudutaan ennen kauden alkamista. Jos ryhmässä on tilaa (ilmoitetaan tällä sivulla), niin kesken kaudenkin voi tulla mukaan.

Osallistujien on liityttävä JYPSin jäseneksi ja maksettava ryhmän osallistumismaksu. Jos ryhmässä on tilaa, niin toimintaan voi käydä kerran tutustumassa ilmaiseksi (pl. Laajiksen maksut).

Ohjelma

Harjoitukset ovat tiistaisin klo 17–19 Laajiksessa, Laajavuorentie 15.

Toiminta jakautuu jaksoon 1 ja 2. Osallistua voi joko jommalle kummalle tai molemmille jaksoille. Jakso 1 on 6.6.–11.7. ja jakso 2 18.7.–22.8.

Jakso 1, 6.6.–11.7.
 • TI 6.6. klo 17–19, Laajis bikepark
 • TI  13.6. klo 17–19, Laajis bikepark
 • TI  20.6. klo 17–19, Laajis bikepark
 • TI  27.6. klo 17–19, Laajis bikepark
 • TI  4.7. klo 17–19, Laajis bikepark
 • TI  11.7. klo 17–19, Laajis bikepark
Jakso 2, 18.7.–22.8.
 • TI  18.7. klo 17–19, Laajis bikepark
 • TI  25.7. klo 17–19, Laajis bikepark
 • TI  1.8. klo 17–19, Laajis bikepark
 • TI  8.8. klo 17–19, Laajis bikepark
 • TI  15.8. klo 17–19, Laajis bikepark
 • TI  22.8. klo 17–19, Laajis bikepark

Välineet ja varusteet

Ryhmän osallistujalla tulee olla käytössään alamäkiajoon soveltuva maastopyörä. Pyörän kunto on tarkastettava ennen kerroille osallistumista. Erityisesti jarrut, vaihteet, renkaiden ilmanpaineet ja ketjun öljyäminen tulee tarkastaa.

Osallistujan tulee käyttää alamäkipyöräilyyn soveltuvia suojavarusteita. Suosittelemme vahvasti full face -kypärää, suojapaitaa ja polvisuojia sekä pitkäsormisten käsineiden ja ajolasien käyttämistä.

Laajiksella on vuokrattavana kaksi alamäkiajoon soveltuvaa Whyten täysjoustomaastopyörää, jotka käyvät noin 130–150-senttisille. Vuokrahinta ryhmäläisille on 30 €. Vuokrattavana on myös suojavarusteita: 2 S-koon suojapaitaa, 1 youth-koon suojapaita, kolmet pienet polvisuojat ja 2 S-koon full face -kypärää. Suojavarustesetin saa vuokrattua 10 €:lla.

Osallistumismaksut

 • puoli kautta, joko jakso 1 tai jakso 2, 85 €
 • koko kausi 130 €

Osallistumismaksut sisältävät ohjauksen.

Osallistumismaksun voi maksaa tilisiirrolla tai MobilePayn kautta. Maksuohjeet lähetetään sähköpostitse ennen ryhmän alkamista.

Lisäksi pitää hankkia Laajiksen tarjoushintaiset hissiliput, jos osallistujalla ei muuten ole bikeparkin kausikorttia.

 • kausikortti 129 €
  • lunastettava ennen kauden alkamista
 • tai vaihtoehtoisesti 2 tunnin hissilippu 15 €/krt
  • voimassa vain ryhmään osallistuville
 • tarvittaessa keycard 6 €, jos sitä ei muuten ole

Ilmoittautuminen ja ryhmän toteutuminen

Ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Minimiosallistujamäärä on 8 ja maksimi 10.

 1. Täyttäkää sähköinen ilmoittautumislomake. Ilmoittautuminen on sitova. Sen voi perua maksutta viimeistään viikkoa ennen ryhmän alkamista. Tätä myöhemmin, kuitenkin viimeistään heti ensimmäisen kerran jälkeen tehdystä peruutuksesta peritään 50 % osallistumismaksusta. Kesken kauden tehdystä peruutuksesta peritään 100 % osallistumismaksusta, ellei osallistujalla ole esittää lääkärintodistusta tai muuta painavaa syytä. Jos ryhmässä on tilaa, yhden kerran voi käydä tutustumassa ilmaiseksi ennen ilmoittautumista. Tästä täytyy sopia ryhmän vastuuohjaajan kanssa etukäteen.
 2. Ryhmän toteutumisesta ilmoitetaan sähköpostitse viimeistään viikkoa ennen sen alkamista.

Jos ryhmää ei ole mainittu tällä sivulla täydeksi ja nuori on kiinnostunut osallistumaan kesken kauden, niin ottakaa yhteyttä vastuuohjaajaan!

Mikäli osallistuja ei ole JYPSin jäsen, ilmoittakaa hänet jäseneksi ennen ryhmän alkamista.

Muita ohjeita

Kullekin kerralle on ilmoittauduttava JYPSin Nimenhuudossa viimeistään samana päivänä klo 14. Mahdollisista muutoksista ja kertojen peruuntumisista esimerkiksi rankan sateen vuoksi ilmoitetaan Nimenhuudossa. Nimenhuudossa voi myös ilmoittaa, jos tulee hieman myöhässä lähtöpaikalle.

Kerroilla on säävaraus eli kovalla sateella ei ajeta. Pieni sade ei haittaa.

Harjoituksiin on hyvä ottaa pientä syötävää, esim. myslipatukka. Ennen harjoituksia kannattaa syödä hyvin.

Suosittelemme osallistujille pyöräilytoiminnan kattavaa tapaturmavakuutusta. JYPSin jäsenenä on mahdollista ottaa Suomen Pyöräilyn Fillaripassi eli harrastepyöräilyn tapaturmavakuutus. Vakuutus hankitaan omatoimisesti suoraan Suomen Pyöräilyn ja Suomisportin nettisivuilta. Kilpailutoimintaan osallistuttaessa kannattaa ottaa Suomen Pyöräilyn vakuutuksellinen kilpailulisenssi.


Lisätietoja

 • Fillariakatemian vetäjä Pihla Kilpeläinen, pihla.kilpelainen (ät) jyps.fi